för alla hjärtan måste gå sönder ibland

du äger mitt blod och du är slagsmålet jag aldrig kan vinna


tillbaka i göteborg efter tre veckor jobb och o-ringen. det har trots allt varit händelserika veckor, särskilt den sista.
o-ringen 2007 är ett kapitel för sig. kanske kommer det här, kanske bara för mig själv.


jag är i nåt slags upplösningstillstånd. som en bubbla som snart spricker. göteborg var helt klart behövligt.


jag borde verkligen göra nåt annat än att sitta här och skriva, lyssna på lasse lindh och dricka malibu direkt ur flaskan. är tveksam till om det gör allt lättare..




hon gråter på platser så trånga och tysta
men ingen ser vad jag ser,
hon är vacker som en ängel när hon dansar i sitt rum
till sånger om brustna hjärtan och drömmar gjorda av glas

peace and love-festivalen 2007 - vilken helg..

måste få ur mig lite från peace&love-festivalen i text och ord så jag kan gå vidare här i bloggen (och i huvudet).



torsdag
efter en trevlig tågresa med rebecka och karolina mot borlänge kom vi fram till den härliga härliga festivalen. jag och rebecka gjorde några tappra försök till att få upp hennes och lilians tält (som även blev min sovplats några timmar) men vi gav upp i tanken på att lilian var mycket bättre på det där.. sen gick vi och åt och kollade på första artisten ut, salem al fakir! sen mötte vi upp jossan som redan var uppe i det blå.. haha. vi såg på sophie zelmani. fint fint fint. sen gick jag o jossan och köpte chips! sen till hotellbaren. efter det var det the sounds och där var det drag. jag och jossan hamnade nästan längst fram och jossan skrek på felix heeela tiden. sen gjorde vi en chipskupp med våra chips! vi slängde ut dom över publikhavet.. haha. det blev som alla förstår en succé. chipsen flög över hela publikhavet!

efter the sounds gick vi åter till hotellet. där träffade vi massa roligt folk. bekantade mig med en therese och hennes pojkvän samt lasse lindh. han var riktigt trevlig. han tyckte att jag hade en ljuv dialekt men jag vet inte om kombinationen hallsberg/göteborg är särskilt ljuv.. sen berättade han lite barndomshistorier och vi diskuterade musikvideor. karolina kom också och sällskapade, mycket trevligt! sen gick lasse iväg och skulle ladda inför sin spelning och precis när han går ser jag en uppenbarelse där i hotellentrén. lars winnerbäck! jag och therese gick fram och hälsde och han var mycket trevlig och rar. hade varit hemskt annars för då hade hans musik som betyder så mycket för mig blivit lite förstörd. jossan drog iväg med med några av våra andra bekantskaper, bandet pen experts, till shout out loud medan jag gick med therese och såg på lasse lindh! det var helt sjukt bra. en av festivalens top tre spelningar, helt klart!

sen möttes jag o jossan upp igen och lekte lite. sen ringde kristian och sa att han med band var på plats i borlänge. de bafann sig vid en pizzeria och vi begav oss dit. efter en liten pratstund med kristian, som förövrigt sa att jag såg arg och farlig ut, kom även rebecka och lilian dit. kristian var artig och snäll och hälsade på dom och sa att alla tjejer i hallsberg var så ljushåriga, haha. sen tog vi sällskap med dom till the tough allians men avstod från att köa och tog oss till rebeckas och lilians tält istället. det var trångt. jossan fick liksom sova i det där lilla förtältet till själva tältet medan jag, lilian och rebecka trängdes därinne. jossan hade förresten innan hon lade sig till rätta provat att sova 5 minuter i en kundvagn hon hittade vid tältet, spelad gitarr med helt okända människor (förutom lovisa från stora tuna) samt sno ett par snygga skor hon hittade. bra jossan!

fredag
när vi vaknade på fredagsmorgonen var vi i behov av mat, dusch och en riktig säng. jossan hittade lite chips utanför tältet som hon åt av. jag avstod. lilian och rebecka drog på frukostjakt och jag och jossan tog oss till stationen och tog bussen till hennes morbror som bodde en bit utanför borlänge. bussen körde en riktigt omväg och en resa som med bil tar 20min tog nästan 2 timmar med buss. men vi hade rätt trevligt på bussen och det som väntade oss när vi kom fram var lätt värt väntan.. vi fick pizza, varm och skön dusch.. sova i riktiga sängar med mjukt o skönt täcke.. oj oj oj. vid 15 blev vi inskjussade till borlänge och jag var riktigt opeppad i bilen dit. halvsovoch var på allmänt dåligt humör. men det ändrades fort som tur var! efter lite hotellbar, marit bergman och sällskap av karolina blev allt mycket bättre. alla artister som spelade på festivalen hade oranga artistband och man reagerade till lite när man såg ett sånt. när vi satt och drack kaffe så såg vi en kille som satt alldels själv med, just det  - ett artistband. jossan skulle göra ett försök att ta kontakt och hon började genom att gå fram o fråga om han hade ett spelschema, vilket han hade. sen när hon skulle lämna tillbaka det så passade hon på att lite smidigt fråga om han inte ville ha sällskap.. och det ville han. så vi bytte bord. han hette staffan, 23 år. butikschef på carlings i nordstan i göteborg faktiskt.. vilket sammanträffande. en liten miss med hela grejen var den att han faktiskt inte var artist utan bara var där med sin kompis jesper som jobbade åt tomas di leva. men han sa att han trivdes bra med det där artistbandet han hade fått.. haha.

han var såpass trevlig att jag sms:ade karolina och sa att jag förmodligen hade hittat en singelkille åt henne. och det tog inte mer än 5min så var karolina på plats! haha. det blev dock ingen romans mellan de båda, synd tyckte jag. klockan hade nu blivit såpass mycket att hotellbaren var full med folk och där i vimlet hittade jag martin! han drog med mig och jossan till ett nu-ska-vi-dricka-vin-vid-min-bil-möte. det var trevligt. vi läste veckorevyn och jossan posade tillsammans med carolina gynning! kan förövrigt tillägga att den redan berusade jossan blev ordentligt full och gjorde en massa galna saker och jag och martin kände oss nästan som barnvakter till och från. sen kom fredrik och johan från kristians band och ungefär samtidigt försvann jossan från oss. sen blev det ganska mycket vin men jag är ju såpass mogen och vuxen att jag kunde sköta mig snyggt, haha.. jag, martin och fredrik lämnade bilen och gick tillbaka in på området. jag och martin såg mando diao och jag ringde karolina så hon kom och sällskapade. förutom mando diao blev det väldigt lite musik den kvällen, bara lite tomas di leva, marit bergman och timo räisänen.. helt klart underkänt från min sida. men man orkar ju inte hur mycket som helst..
 
sen så gick jag och karolina (som även hon hade druckit endel vin) på matjakt. vi var hungriga så vi letade upp ett matställe och jag kan tillägga att stora delar av min mat hamnade i mitt knä eller på golvet istället för där den skulle.. skumt det där ;) sen ringer martin och jag möter upp honom och vi går det baren på det andra hotellet för hans kompisar i mando diao skulle tydligen komma dit. han tar en öl och jag dricker lite välbehövligt vatten. sen så ringer jossan och ber mig komma till det andra hotellet.. så jag säger till martin att jag kommer straxt och springer iväg på jakt efter jossan. sen upptäckte jag att man tydligen inte kunde gå in på samma ställe som vi gick ut från området så jag får springa runt hela stan typ. sen möter jag jossan, som står och hänger med killarna i det där bandet från gårdagen. hon ville tydligen inget vettigt och vi bestämde oss för att höras lite senare. möter martin i hotell-lobbyn och han tar med mig in till nån slags stor salong där, till min stora förvåning, mando diao och sugarplum fairy hade nån intern efterfest. det var dom två banden, deras respektive, familjer och sånt. känner mig ganska vilsen men martin presenterade mig för huuuur mycket folk som helst och alla var jättetrevliga. fastnade med mando dias manager och hans kompis (som förövrigt hade samma dialekt som jag). det fanns massa gratis mat och dricka där också, gratis är gott. efter nån timma där ska alla dra vidare till den officiella efterfesten och managern fixade fram ett VIP-band till mig så att jag också kunde hänga på! schysst!

promenerade dit med martin och sångaren i sugarplum fairy (som jag glömt namnet på..) och han hade en guidad tur för mig och martin genom hans barndomsstad. på vägen träffar vi även martins kompisar i those dancing days. så trevlig tjejer! väl inne på festen var det massa kul folk. mest artister och jag ibland att jag inte passade in.. men men. tur att jag hade martin och de bekantskaper jag fått tidigare på mando diao festen. träffar winnerbäck igen och han kände igen mig och var så trevlig. sen kommer också fredrik från kristians band och sen, helt plötsligt står jossan där! hon hade tagit sig in på festen via det där bandet.. så skönt att ha henne där inne! sen träffade vi marit bergman och hon var helt klart en av de trevligaste jag träffat! vi var med henne en bra stund.. vi diskuterade kläder, korkade killar och musik. vår slutsats blev att kvinnor kan! haha.. oväntat. sen dök hennes bandkamrat daniel (även medlem i the concrets) upp och deltog i vårt sällskap. jaaaa, det blev en lång natt, men oj så rolig! blev även presenterad för tingsek och han bjöd på vin... generöst! vid sisådär halv 6 var jag trött och även lite grinig och tjatade på jossan att vi skulle ringa hennes morbror så han fick komma o hämta oss. men hon tyckte det var för tidigt så vi lånade en madrass på det där bandet som jossan hängt med hotellgolv i två timmar innan vi blev hämtade av morbror jörgen, som förövrigt är den helgens hjälte! vilken kille!

lördag
efter VÄLBEHÖVLIG sömn där och mat och jordgubbar, varm dusch och lite tillfixning var vi redo för festivalens sista dag! vi blev inskjussade till stan vid 16 och kom direkt till snook. där träffade jag rebecka, lilian och de andra orienterarna och vi dansade lite till snook, som förövrigt var klart över min förväntan! efter snook var det jason mraz, där jag även mötte upp karolina. det var trevlig.. lite halvsegt men bra. sen drog jag och jossan och kollade lite på weeping willows för att sen dela på sig. jag gick tillbaka till karolina och jossan drog till the plan. jag och karolina passade på att äta lite och vi hann precis äta klart när han började spela "i'm your's" som är den enda låten med honom jag kan. och det verkade som hela festivalen gjorde detsamma!

efter jason träffade jag på cajsa! min barndomsvän! huur roligt som helst. vi har inte setts sen förra sommaren typ. sen skulle ju kristian spela och självklart var vi där som publik, stöd och support. han var grymt bra och publiken verkade tycka likaså! roligt! martin gjorde ljudet åt honom och skötte det med beröm :) sen hände nåt med mitt humör. jag blev så trött på allt och alla så jag var tvungen att dra mig undan. gick till tältet och ringde daniel på vägen som fick mig på lite bättre humör (vad annars?). sen satt jag där i tältet själv en halvtimma och bara glodde.. det var skönt. dom som känner mig vet hur jag kan bli när jag är trött, hungrig och grinig. bäst att lämna mig i fred.. så, där satt jag och för att bli på bra humör till den stundande winnerbäckspelningen drack jag vin i min ensamhet. på väg tillbaks till området möter jag cajsa igen så vi tar sällskap. sen hittar jag karolina och vi tar oss till winnebäck. sååå mycket folk men vi lyckades hitta rebecka, sara och lilian! det var en helt fantastisk konsert. han spelade "för dig", en låt som alltid kommer betyda nåt lite extra..

efter konserten träffade jag petter (i kristians band) i toakön och frågade om han var laddad för fest. och det var han. det lovade gott inför kvällen.. sen blev det dans till timbuktu och uppladdning inför en av festivalens stora höjdpunkter pch avslutning, THE ARK! jag, rebecka, lilian, sara, cajsa och karolina var laddade till tusen. och vilken bra konsert det blev sen! bara bra låtar och jag och rebecka dansade som aldrig förr. jag och rebecka har nåt speciellt tillsammans. hon är så fin! efter konserten mötte jag upp josefin och vi tog oss till lördagens efterfest.
jaaa, jag skulle kunna säga massa om den men.. jag hängde med winnerbäck, som förövrigt presenterade mig för ola salo. det var ett av mina livs största ögonblick. att en av ens idoler presenterar mig för en annan av ens idoler. sjukt men sant. sen blev det massa dans! och jag fick hjälpa krille in på festen som efter en lång historia blivit av med sitt artist-band.. petter, jag och jeppson fick komma till undsättning. mest var det nog jeppson men ändå..

sen var det massa dans igen och theodor jensen, ola salo och kristian ägde dansgolvet. theodor var av allt att dömma hög som ett hus men härlig för det.. jag, jossan, petter och kristian var i extas för varje ny låt som spelades.. den bästa musiken jag hört på ett dansgolv någonsin! för att orka med allt så drack vi vin. det funkade okej.. jag träffade förresten även anton körberg, en gammal barndomsidol sen han var med i vita lögner och i det där programmet pussel! haha. vet i tusan vad han gjorde där... men nångång vid 6 pallade inte jag och petter mer utan lämnade festen. det kändes konstigt att gå där på de knäpptysta gatorna som varit helt fyllda med folk hela helgen. men det var skönt. petter och jag så adjö och han gick till hotellet och jag till rebecka och lilian för att sova några välbehövda timmar i deras härliga tält..

söndag
avfärd hem mot hallsberg, en underbar tågresa. trots att jag, beckis och lilian var helt sjukt slitna var vi ändå på glatt humör.. och jag fick under resan en otroooligt bra nyhet - JAG KLARADE DEN SISTA TENTAN I STATSVETENSKAP! det var en helt perfekt avslutning på en helt underbar och oförglömlig helg...



NU
efter tre veckors jobb är det imorn avfärd mot mjölby och o-ringen!

gold in the air of summer

jag överlevde festivalen. bara så ni vet.

det var en helt galen helg från början till slut. ska ta det lite noggrannare en annangång.

just nu är jag i hallsberg och jobbar på ica. allt är som förr men ändå inte. längar till göteborg men trivs rätt bra med att vara hemma ett tag också.

förresten så hittade jag två skivor hemma som jag tydligen missat att ta med mig till gbg när jag flyttade. death cab for cutie och kings of convenience. det är grejer det..




varför kan jag aldrig vara nöjd? det finns inget annat som är bättre. jag måste lära mig att inse det.



RSS 2.0