och jag saknar våran sång,

proportionellt valsystem eller pluralitetsvalsystem? det är frågan.
ja, jag sitter här och sliter med inlämningen som ska in på fredag i samband med seminariet. valsystem, valsystem och åter valsystem. roligare finns ju..

annars har dagen varit rätt fin. helene kom igår kväll för hon skulle på synundersökning här i stan idag. det var mysigt. vi åt fruktsallad och pratade en massa. sen imorse åt vi frukost i haga. så mysigt och så gott! sen pluggade jag ett par timmar på biblioteket medan hon var på undersökningen. sen möttes vi upp och åt lunch för att sedan i princip gå direkt till ett fik. mums mums. sen gick vi på stan tills hon åkte hem vid sex. hon köpte som vanligt en massa kläder och böcker. hon är så go. jag var på jakt efter en fin skrivbok där jag kan skriva fina saker men hittade ingen som kändes helt rätt..

sen har kvällen bestått i att försöka författa något vettigt på 5000 tecken. går trögt. jag blir så less på alla jävla artiklar som man inte fattar nåt av! men men, mitt mål är att vara såpass klar imorn så jag kan dra iväg till bengans och winnerbäck-signeringen kl 17. längtar efter att få hans skiva, det kan inte vara annat än bra!

jag gillar min mamma. och saknar henne. idag ringde hon för att berätta att hon hade hört en intervju med winnerbäck på radio och att han verkar vara en så bra kille. och hon tyckte att det var så coolt när winnerbäck presenterade mig för ola salo i somras. haha, okej, jag medger att jag tyckte det kändes rätt okej med.. haha! sen tycker hon att winnerbäcks duett med miss li är så vacker. sen började hon babbla massa om miss li. min mamma, gammal som gatan men ändå stenkoll på svensk musik.. undra vem som kan ha lärt upp henne? ;)

nehepp. åter till politiklärandet, och min musik som håller mig vid liv.
pop och politik, det är så det är!


dalarna och falun är lite väl långt bort nu..



peggy lejonhjärta - ab stockholmshem
lars winnerbäck - brustna hjärtans höst
the shins - a comet appears



godnatt,



jag minns varför jag föll för dig,
varför jag alltid föll för dig
radion spelar våran sång,
och det känns som tusen år sen..

kanske är jag kär i dig

image105



när man vaknar på morgonen och känner att man längtar tills kvällen och att dagen är över är det ingen bra dag..



jag har kvar av sommaren om du behagar,

lars winnerbäck - hjärter dams sista sång
dagens, kvällens och nattens låt. tror säkert jag har lyssnat tjugo gånger på den nu bara på nån timma.
jag vet, det är tragiskt. men det är så det är, precis så det är.
och jag hatar det.

jag undrar om du nångång är tillbaka dit igen
och kanske undrar över mig
du kanske undrar över mig?


där allt var tyst och stilla som på kort
där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort


det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt och allting kan brisera snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig


men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu, hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen


men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv

älskade, älskade du
älskade du





erikas husfest igår. trevlig tillställning som jag dock lämnade tidigt för att gå upp sex imorse och åka till halmstad och stafett-SM i orientering. en mycket trevlig dag. fick träffa de flesta saknade. så skönt och bara gå runt och mysa och prata med alla gamla goda vänner. allt är som vanligt, man vet var man har alla.
ingenting förändras. och just idag var det både positivt och negativt. det är på nåt sätt alltid som en känslostorm att  komma tillbaka. det är så laddad med känslor och jag vet inte var jag ska göra av dom.
då är det bra att komma hem till göteborg, en kopp te och lars winnerbäck och hans "hjärter dams sista sång". den sätter ord på det jag inte kan.


jag vill se dom där skyarna igen,

give me back my point of view

jag lyssnar på speakerljudet från lång-sm kvalet nu. så mysigt. jag blir verkligen varm i hela kroppen.. per forsbergs röst frambringar så mycket minnen. alla o-ringen, 25manna.. j-cuper, och SM. trist att inte springa i år. men ett SM i klassen D21 är liksom heelt avlägset. förra året i D20 var det ju rätt roligt. får nöja mig med att heja på mina vänner och låtsas att jag är där. än så länge har bara D21 och H21 startat.. där har jag inte så många klubbkompisar att heja på.. men helena finns ju, och hon brukar springa bra på långdistans! skulle vilja vara på plats och heja men nästa helg så ska jag dit och kolla på stafetten. det får bara inte missas. har ju inte träffat alla orienterare sen o-ringen heller.. illa! får klara mig med att lyssna efter och hålla tummarna för mina favoriter; rebecka, lilian, sara, oskar, johan, isak.. casper och de andra killarna i ifk lidingö osv.. och lina strand är min favorit i D20! heja!

ojoj. nu stämplade min klubbkompis tomas hallmén in som tvåa vid en radiokontroll i H21 heat B. hade glömt bort att han var med.. och casper som trea i H21, heat C.. bra jobbat! det är spännande nu och då är det bara kval idag, annat blir det när det är dags för finalerna imorn.


fan vad jag saknar orienteringen!



tv-inspelningen var grym! hur kul som helst. så snälla och trevliga skådespelare och regissörer. jag hoppas jag får komma tillbaka, chansen finns!

nu ska jag äta lite frukost och sen springa en sväng. ikväll blir det kanske lite kalas. karolina, maja och ellen har fest. och imorn blir det plugg till seminariet på måndag.. blä.



det är för stort för mig


and i guess you must find your place,

fick höra att jag skulle rannsaka mig själv. man tackar. kanske skulle passa på att förändra lite av mig själv också? ibland känns det som om det är det enda jag gör dagarna ut och in. inte blir jag klokare för det, och inte någon annan heller.

mitt huvud är trött. föreläsning 9-10 om olika partisystem. sen sitta och läsa på biblioteket från 10 till 17.30 (med en timmas lunch). ändå har man oändligt kvar att läsa. sen träffade jag elin och vi cyklade hem ihop. sen kom hon och erika över och vi kollade idol och top model. kvalitets-tv, javisst! men det är faktiskt precis det man behöver efter en dag av tungt läsande. två vänner, en kopp te och två lättsamma tv-program!

dom ringde från svt idag. så imorn ska jag vara med i fyra scener i ettans nya serie "andra avenyn". kan bli spännande! skulle ta cirka fyra timmar och det var rätt bra betalt måste jag säga ;) fick just reda på att han den där lilla söta killen sebbe från hipp hipp hora (den som hon blir tillsammans med i slutet, jag slänger in en bild på han här nere) är med i serien. . så jag hoppas att han är med imorn.. haha. läste dock precis att han är född samma är som jag så han var visst inte så liten..

dags att sova nu. föreläsning nio. sen läsa lite och sen ta sig ut till lindholmen för inspelning kl 12.30. sen blir det lasse lindh på sticky..


sov sött!








just a year ago i would have danced so crazy
i now i think a want to get back on that track,
and shake my hips to the revolution


billie the vision and the dancers är BRA

vilse i det svarta

idag är en dålig dag. jag är helt sjukligt trött och det mesta känns meningslöst. det var nästan hemskt att vakna, ingenting att se fram emot.. för en dag av tvätt och massa plugg är inte det mest upplyftande direkt. och det är så hela min vecka ser ut, hela månaden och ja, hela hösten. fan. jag vill inte. är otroligt skoltrött efter bara en vecka i skolan. det är sinnessjukt att efter en vecka i skolan ska vi ha läst typ 2000 sidor i fem olika böcker plus en miljon avencerade engelska artiklar om demokrati. men men, klarar jag den här terminen klarar jag allt. och statsvetenskap B ska fan inte få bryta ner mig!

i fredags spelade håkan på liseberg och det missade man såklart inte. jag och jenny var där och dansade och sjöng, haha. det var en helt magisk stäming på liseberg och håkan gjorde en av sina bästa någonsin. kvällen började med att jag mötte upp jennyoch vi gick till lisa som bor i gårda, precis mittemot liseberg. där var det massa tjejer och vi lyssnade på håkan och det var mycket trevligt. jag och jenny delade på en flaska vin och sen tog vi oss till liseberg och tack vare varsin fribiljett slapp vi den lååånga kön! fint!

och konserten var som jag redan sagt mycket bra. topp tre var:
1. han spelade uppsnärjd i det blå. min favoritlåt som han inte spelat live sen första turnén eller nåt
2. att de körde almedals låt "alla platserna". den låten spelades flitigt på våra kalas och dylikt under hösten..
3. övergången från förhoppningar och regnbågar till klubbland. helt otroligt snyggt!

sen när håkan spelat färdigt gick vi tillbaka till tjejkalaset. där vara alla jättefulla och varken jag eller jenny förstod hur det hade gått till eftersom de också hade varit på håkan.. jag och jenny drack lite öl, ja, jag har lärt mig dricka öl. men jag vet inte om det för någonting positivt med sig.. i alla fall inte i fredags. blandningen av öl och vin slog rätt hårt på mig. jag och jenny skulle bege oss till uppåt framåt och innan vi drog skulle vi bara göra oss lite fina och i badrummet hittade vi en rosa jordgubbs-badmössa som vi gick lös på. hemska bildbevis finns.

det blev inget uppåt framåt för det var heelt fullt. istället begav vi oss till publik på andra långgatan där vi träffade shahin och även emma som dök upp! så roligt att träffa henne! sen vidare till pustervik där även david infann sig. och jag träffade zackarias från klassen och michelle från kören. som så ofta när man träffar nån halvbekant ute så är man bästa vänner. så även då, haha. sen har jag faktiskt ingen koll på hur länge vi var där och vad som hände. eller jo, hannes dök upp och spred lite glädje. sen helt plötsligt var var jenny borta och emma skulla dra.. och hannes hade hittat några tjejer. så det var bara att bege sig hemmåt. jag var på ett rätt gott humör och somnade som en sten.
, värre var det när jag vaknade. har aldrig i mitt liv haft sån ångest. jag begick ett av mina livs största misstag den kvällen och jag har lovat mig själv att det aldrig, ALDRIG ska hända igen. fan alltså. det är så långt från vad jag står för som man kan komma. men som allt annat dåligt så känns det nu som att det förde mig sig något bra - ännu mer kärlek! och det känns ju bra.. även fast det nog hade kunnat ske på ett lindrigare sätt.


resten av helgen var slapp.. och igår var det plugg på ktb hela dagen tills det var kördags kl 18. det var ritkigt roligt igår.. nya körledaren stina är grym. ibland känns det lite avancerat och svårt för mig men jag kan ju faktiskt! tjohoo.. kan tillägga att michelle som jag träffade på pustervik och jag samtalade en hel del under kvällen. kanske är ett bra sätt att ta kontakt när man är ute i svängen sådär.. haha.


nej, nu ska jag hämta den där fucking jävla tvätten (ursäkta språket men min tvättstuga är kass!). var nere nyss men då var det ju såklaart inte torrt. fick dock hjälpe en vilsen nyinflyttat kille med tvättmaskinerna. vem kunde tro det för ett år sen att jag skulle bli en sån tvättmästare. mamma har alltid haft den titeln hemma..


på torsdag händer dock en rolig grej. lasse lindh spelar på sticky och jag ska dra dit daniel. lasse är faktiskt otroooligt bra. förresten så saknar jag en konsertkompis till winnerbäck när han spelar i oktober.. någon?


aja. dags för dusch och att ge tvätten ännu en chans att vara torr.



nu när du har mig, förlorar du aldrig mig

jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster, rusa rakt in i ditt liv

AAHHHHH!

en dag av aggression! eller iaf dom tre första timmarna jag varit vaken.

gick upp kvart över åtta när jag börjar nio.  är ändå på föreläsningen tio över nio men hinner inte med nån frukost. plus att jag höll på att bli påkörd av kanske fem spårvagnar på väg till skolan. sen var föreläsningen var totalt ovärd och jag var bara tjurig hela tiden! sen har dom kommit på den briljanta idén på statsvetenskapliga institutionen att vi inte ska få köpa nåt kompendium där alla artiklar och dylikt som vi ska läsa (förutom alla artontusen böcker) finns med så ska vi leta på dom själva och skriva ut vilket nu har resulterat i att jag, linn, karolina, erika och amanda står vid datorerna på biblioteket och är arga. vissa artiklar hittar vi inte, andra går inte att skriva ut och datorerna är allmänt dumma i huvudet! karolina så precis kuk lite för högt och amanda missar sin tvätt-tid och fäller bitska kommentarer. jag är bara bitsk i min tysthet just nu, haha.

men om en dryg halvtimma ska vi iaf träffa jenny utanför handels och sen gå och äta lunch på uppåt framåt där man betalar så mycket man vill för lunchen och pengarna går till hemlösa. värsta bra grejen!

ikväll spelar kusowsky på pustervik. bra, bra, bra! och jag ska få höra min låttext spelas! läskigt nästan ju.


aja, in och läsa några rader ur den otroligt spännande arikeln "Constitutional designe: Proposals versus preocesses". nån som vill byta? just nu hatar jag statsvetenskap b!



ge mig nåt som tar mig någonstans

att blunda hjälper inte nu,

egentligen borde varje morgon vara som den här,

går upp tidigt, solen skiner på hustaken.  spinningpass på 45 minuter. kom hem, tog en dush.. sen har jag ätit frukost och hunnit läst HELA göteborgs-posten och kollat på nyhetsmorgon. min föreläsning börjar inte förens om en timma. jag har oändligheter av tid! haha. men jag ska nog åka ner lite tidigare så jag kan gå in på biblioteket och skriva ut ett kvitto på att jag betalt handels kåravgift så jag kan få mitt studiebidrag..

igår var första körövningen för hösten - med ny körledare. hon heter stina och var glad, söt, trevlig och duktig! kören på måndagskvällarna kommer bli höstens räddning. imorn skulle det bestämmas vilka låtar vi ska sjunga i höst och jag hoppas hoppas det blir bra! lär ju bli en hel del jullåtar eftersom vi har en julkonsert i december. fast jullåtar är nästan det bästa som finns ju! haha. när jag cykla hem från kören igår straxt efter halv nio var det mörkt ute och jag cyklade jättefort med lasse lindh i öronen. slog nog nytt rekord uppför alla backarna.

undra vad som händer idag? skola till 12.. sen äta lunch, läsa ett par timmar. sen skulle jag behöva köpa nya löpartights.. men dom var slut inne i stan dom jag vill ha så jag måst ut till backaplan och det är ju ända till hisingen.. haha (tar typ 5min med spårvagn från city). sen kansk det blir en löprunda om inte mina ben är för trötta sen spinningen. sen lockar joachims nybakta bröd (och kanske te?) ikväll samt idol. får se hur kvällen blir..


jaja, nu ska jag diska lite och sen ta på mig jacka, skor och en stor, mysig och varm sjal och sen trampa nerför gibraltargatan, genom vasastan och till skolan och ha föreläsning om demokratimodeller.


dagens låtar:
moneybrother - it will not happen here
death cab for cutie - marching bands of manhattan



sometimes feelings fade away,
we have all been lonely dear

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart

jag är nyduschad och sådär söndagsmysig! kollar på en lättsmält film på femman som hittils faktiskt är rätt okej. får mig dock att tänka lite på min och min mammas relation.

tomas min kära tränare ringde nyss. trevligt. han försöker få med mig på 25manna i oktober. vore grymt kul men det är i stockholm och det ligger alldels för långt från göteborg plus att jag inte har orienterat sen o-ringen OCH att jag antagligen kommer ha massa att plugga. så jag är väldigt tveksam.

träffade jenny, karolina, andrea och elin för en fika i haga förut. det var mysigt och väldigt skönt att bara sitta och ta det lugnt såhär sista dagen innan allt drar igång igen.


imorn börjar skolan. 10.00.. ska träffa de andra utanför tio i så vi kan gå tillsammans in. haha :)

jag gör framsteg med gitarren förresten! kan t o m byta ackord medan jag spelar!


nej, nu ger filmen mig dålit samvete så jag ska nog ringa min lilla kära mamma! imorn är jag en skolgående kvinna igen och mitt oändliga och underbara sommarlov är slut..

(elin, jag, erik och ylva under way out west)
image103


du var sjutton, jag var sexton och jag skolkade från allt,
ja ville bara vara med dig..


jag önskar att tiden hade stannat då,

har nyss varit ute och promenerat lite. imorn blir det nog träning.. anser mig nästintill förkylningsfri nu!
annars har det varit en rätt meningslös lördag. jag har t o m kollat på landet runt.. nu har jag sett babylonsjukan också. bra film det där. men den var lite för mycket sommar-i-stockholm-grejen.. jag började längta.

sen har jag ju spelat gitarr också. ja, det går ju framåt men mitt tålamod är nog inte gjort för att spela gitarr.. haha. hursomhelst är den väldigt vacker att se på. och en dag kommer jag kunna spela håkan och winnerbäck låtar helt utan problem..

på måndag börjar skolan igen. det ska bli roligt men en helt sjukt jobbig termin. men jag är ju intresserad av det jag läser om och det är roligt att lära sig saker och bli smart. det är underbart när man får en sån aha-känsla och allt bara faller på plats.. får hoppas på måna sådana i höst!


för trött för att dölja,
det måste vara uppenbart


nu är det bäst jag avslutar det här inlägget för annars kommer det komma en massa text som är way to deep för att vara här. men som vanligt så snurrar tankarna..


och jag vet att det bara kommer leda till nåt ont..



skansen kronan en kväll i april,
image102


don't push it
we both now,
i'm falling every time

RSS 2.0