mina ögon kommer alltid le mot dig

idag har jag målat mina naglar röda.


ikväll var jag hos linn på trevig middag med trevliga tjejer. vi satt i en ring på golvet (vad annars att göra när man bara har 19kvm?) och åt linns egengjorda sushi. oj så gott! sen fick vi en god kladdkaka och te. vi pratade om dumma och konstiga saker man hade gjort när jag var liten och jag kan komma på minst tusen grejer jag har gjort, de flesta med helene. herregud. man var konstig när man var liten!

igår var det 10mila utanför stockholm. en helt underbart rolig o spännande orienteringstävling. dock var jag inte där MEN jag följde mina kära klubblagg över nätet. rebecka är så duktig och sprang bra! saknar orienteringen en massa nu. blir så när det blir sol och vår och alla tävlingarna kommer igång. snart så, snart blir det tävlingspremiär för min del!

imorn ska jag klippa mig. gjorde det senast i december sååå det är på tiden nu, minst sagt. annars händer det inte så mycket imorn. ska skriva på miljöpsykologin och sen på kvällen är det tre timmar med kör som vanligt. lovely!

image190


har även hört rykten om att det kan bli sommarvärme här imorn och strålande sol! hoppas hoppas hoppas! såhär fint var det vid hamnen i tisdags.. mums!


förresten har jag löst problemet med att ha en ny serie och kolla på när jag hade sett alla säsonger sex and the city. jag laddade hem alla avsnitt av wild kids som gick 2005. jag vet att det är ett barnprogram och att jag är en nörd. men det är ett helt underbart program och barnen är så söta och har så roliga och fina tankar. i sommar ska det spelas in en ny säsong som ska sändas nästa vår. vilken grej! jag kommer sitta bänkad framför tv:n vid varje avsnitt! men jag har även kollat klart på alla avnsitt där så nu har jag tagit en nödlösning och laddat hem första säsongen av gilmore girls. egentligen gillar jag inte den serien. den är så fjantig och overklig och överdriven och löjlig. men den får duga tills jag kommit på nåt bättre..



image191

ibland behövs det bara en låt, ett minne. en tanke, en röst.. en känsla.
saknaden bara kommer och känslorna bara rinner över.
men det är en rätt skön känsla, trots allt.

vi sjunger inte för kärlekens skull av ted gärdestad på kören och den låten tar fram många minnen och känslor. men det är underbart att få sjunga den och det är fint med känslor, fint med sånger som är fyllda av känslor, minnen, nostalgi och tankar. utan musik som tar fram dom känslorna skulle jag nog vara en helt annan person. hela mitt liv känns ibland som om det vore uppbyggt kring musik och låtar. man kan fly från verkligheten en stund genom musik och det är otroligt mycket värt.



ute till havs styr en fiskebåt
längs en fri horisont
den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn


det är för oss solen går upp
lyser som guld
för kärlekens skull




ted gärdestad - inte för kärlekens skull
ted gärdestad - himlen är oskyldigt blå
lasse lindh - ditt stora hjärta
veronica maggio - 17 år
lasse lindh - kampsång




men mina ögon kommer alltid le mot dig
kan det begäras mer av mig?

det är sättet du rör dig på,

var ett tag sen jag var här och skrev nu.. men nu blir det ändring på det!

sitter hemma i min säng och slökollar på dålig tv på femman. tänkte sova en liten stund faktiskt.. idag var det upp rätt tidigt o sen äta en good frukost (med rester från middagen igår som var ÄNNU godare!). sen tog jag spårvagnen till kviberg och mötte upp erika, karro, linn och jenny. kviberg ligger en bit utanför stan och där är det en stor marknad varje lördag. där kan man fynda det mesta för typ inga pengar alls. sen gick jag och linn lite på stan innan vi åkte hemmåt.

hm.. vad har hänt annars i veckan? jag har skrivit på mitt psykologiarbete, det går framåt, helt klart.. i lördags skrev jag tenta också. vet inte riktigt hur det gick.. hoppas på det bästa. sen när jag hade skrivit klart tentan anslöt jag till kören eftersom vi skulle sjunga på ekonomernas diplomering. det gick toppenbra och vi fick massa beröm och bra respons efteråt. kul! konserten närmar sig, jag längtar! mamma kommer ner den hegen, längtar minst lika mycket till det! hon är så go min mamma! 

sen har det ju varit en helt otroligt fint väder! har blivit många soliga stunder vid kanalen vid rosenlund, vid näckrosdammen och här utanför huset. så himla härligt! sen var jag på provfilmning i tisdags. det var roligt, lite nervöst men väldigt spännnade!

snart är det valborg och då vet jag inte riktigt vad som händer, förutom att vi ska sjunga på trädgårdsföreningen. sen på torsdagen spelar vapnet och kusowsky på pustervik och på fredag drar jag till malmö och eva-liisa! ska bi jättekul och träffa henne! helene ska också ner den helgen så det blir perfekt! massa mys!



nej, nu ska jag dricka en kopp te och läsa lite i min bok.. har en liten känsla av att jag kommer somna inom 10min..




jag har slitit ut så många skor
i en stad där ingen längre bor



forever dosen't live here anymore

tänker att jag blivit lite starkare
tänker att jag
bara måste se mig om
och leva lite mer
du vet hur jag är




ungefär precis nu skulle jag ha varit och tränat. men jag har ont i halsen.. det kom igår kväll och hade inte försvunnit när jag vaknade som jag hade hoppats. så idag får jag läsa min miljöpsykologibok istället. inte lika kul men kanske mer nödvändigt? kvar att göra denna terminen är ett miljöspykologiarbete, en redovisning, en tenta i miljöpsykologi och sen en tenta i människans miljöpåverkan nästa lördag. den 28e maj är miljöpsykologitentan och efter det är det sommarlov! jag längtar. vad jag ska göra i sommar är lite mer oklart.. men det ska nog ordna sig på nåt sätt hoppas jag.

igår var erika här. det var trevligt.. vi lagade mat och pratade en massa. sen gjorde vi smoothies på yoghurt, frusna hallon&blåbär samt lite jordgubbslikör som fick följa med hem från berlin. den blev mycket god kan jag tala om!

imorgon är det fredag och då får jag besök. min vän oskar kommer hit. han är förutom orienterare också duktig på att sjunga och spela gitarr vilket är lite av anledningen till att han kommer. han ska nämligen söka till idol som har uttagning här i stan på lördag. spännande tycker jag! funderar på att hålla honom lite sällskap där när han han väntar.. chansen att se roligt folk är nog stor! lite av fredagskvällen kommer nog bestå i att fundera ut vilket låt han ska sjunga. jag tror jag röstar för i'm yours - jason mraz. om man vill lyssna hur oskar låter och hur bra han är kan man kolla här:
http://www.myspace.com/oskarjacobson

sen på lördagkvällen ska jag på kalas. andrea och jenny har gemensamt födelsedagskalas.. temat på festen är idiom. inte helt självklart vad det innebär kanske men då kan jag tala om det för er. idiom är uttryck i stil med "inte alla hästar hemma", "inte rent mjöl i påsen", "bakom flötet" osv. så själva tanken är alltså att man ska klä ut sig till ett idiom. hur lätt är det? jag vet att det finns ett uttryck som är såhär "nu har du skitit i det blå skåpet".. jag funderar på att vara det blå skåpet. klä mig helt blå. men jag vet inte. världens skummaste tema på en fest är det iaf. men det blir nog kul! innan kalaset börjar ska vi nog äta middag ett gäng. det bästa gänget!

sen vet jag att jossan anländer till stan i helgen. ska försöka fånga upp henne för en fika eller så. och min kära syster är i usa. det är mycket som är billigare där än här. och dollarn är låg. jag borde be henne köpa med nåt.. men vad? helst en macdator. men det är nog lite att ta i, tyvärr..

nu är det dags att återgå till miljöpsykologiboken. den är ju bara sisådär 600 sidor tjock på engelska men en miljon olika socialpsykologiska teorier kopplat till miljö och miljöpolitik. det fixar man ju på 10min.. eller inte. ska läsa en timma sen äta lunch och kolla ett avsnitt sex and the city. är förresten inne på sista säsongen nu. slutet närmar sig.


dagens låtar:
weeping willows - i close my eyes
jens lekman - maple leaves
kings of convenience - gold in the air of summer
marit bergman - forever dosen't live here anymore




innan morgonen kommer
ska jag vända alla kappor tillbaka
och lita mer på min kraft
ska jag hämta nånting jag förlorat
en vilja som jag faktiskt haft


upp på taken - över staden!

hur byter man lampa på min jordglob? och varför gick jag på pilates imorse trots min oerhörda träningsvärk?
det är två frågor som dominerar hemma hos mig på gibraltargatan denna lördagförmiddag.


igår hade jag en städdag. gick t o m och nynnande på "städa städa varje fredag.."-låten från pippi långstrump. jag städade överallt. hela min lägenhet luktar rent nu! och inte ett dammkorn kan hittas.. men på 18kvm blir allt väldigt fort smutsigt så på måndag är det väl tillbaka som det brukar igen. men just nu njuuuter jag. det var arbetsmarknadsdag för samhälls/miljövetare och dylikt på handels i torsdags och då fick man en finfin tygpåse med massa reklamgrejer i. allt KRAV-märkt såklart. vi fick bla. en flaska grumme-såpa som jag använde vid min städning igår! älskar den lukten! får mig att tänka på sommar vid stugan och när det tvättas mattor ute på bryggan.. 

i torsdags så sjöng jag med kören också! vi hade blivit anlitade av ett stort företag som hade sin bolagsstämma.. det var roligt och bra betalt fick vi. massa fina äldre herrar i kostym som applåderade artigt. skulle nog ha passat på att nätverka lite mer när man ändå var där. det är viktigt att knyta kontakter hör jag hört.. haha. bla. förre rikspolischefen björn eriksson var där. när vi hade sjungit klart fick vi massa lyxig mat. sånt gillar jag! sen promenerade jag och maria ner mot stan. det var verkligen underbart väder i torsdag. för varmt med jacka och allt var så vårigt! mötte upp jenny vid saluhallen och sen tog vi spårvagnen ut till andrea. blev en mycket trevlig kväll där!

igår hade jag en träningsvärk jag inte upplevt på länge. jag styrketränade nu i veckan och det där med armmuskler har aldrig varit min starka sida. igår hade jag ont överallt, verkligen överallt. idag är det bättre tack gode gud! men som sagt.. jag gick på pilates nio imorse och det är inte en träningsform att rekomendera om man har träningsvärk. kände mig minst sagt osmidig. MEN jag gick dit och gjorde mitt bästa. som belöning tog jag med mig en GP därifrån och åt en mysig frukost med te, juice och ägg samtidigt som jag kollade nyhetsmorgon och läste GP. det kallar jag härlig lördagsmorgon.

snart blir lördagen ännu härligare. ska möta upp mina favorittjejer och fika i majorna. sen vet jag inte vad som händer denna lördag. ingen plan, ingen idé, ingenting.


göteborg är lite grått idag. men vårvindarna har anlänt och det är ganska varmt. närsomhelst är den riktiga våren här och då kommer göteborg blomma upp och bli den vackraste platsen i hela sverige. jag längtar! då blir det saltholmen, röda sten, lunch i solen vid kanalen, uteserveringar, picknick i änggårdsbergen och annat mysigt!


image188

image189


vad mer kan man säga? bilderna får tala för sig själva. älskar att havet är så nära, en spårvagnstur på 20min härifrån sen är man där. helt underbart!




möt mig där båtarna rullar ut
senare idag,
bland rostiga cyklar,
gummidäck och fabriksfasader,
krossat glas och avloppsrören


i hela mitt liv - hela mitt liv,
det känns som jag hör hemma i
gullbergs kaj paradis
och känn dig inte skyldig om du möter mig där

RSS 2.0