vänta med att tänka

jag vet vad jag måste göra, men jag väntar med att tänka,
lite till




jo. jag har ju flyttat tillbaka till det kära biblioteket igen. hela denna vecka har bestått av tentaplugg. för på måndag är det dags för tenta i människans miljöpåverkan. en stor, stor kontrast till statsvetenskap och det är sjuuukt svårt och så mycket vi måste kunna! försurning, övergödning, ozonuttunning, inversion, partiklar i luften, hälsorisker, naturresurser, hur mycket energi man kan utvinna ur olika energiformer, hur man går tillväga när man kontrollerar kemikalier, skogen, biologisk mångfald, klimatförändringar, vattenresurser, bergarter... jag kan hålla på i evigheter..

perfekt att tentan är på en måndag för då kan ma ju plugga heeeeeela helgen! (SUCK!) det är iallafall skönt att vi ä en trevligt och bra gäng som sitter och pluggar tillsammans, eller tillsammans och tillsammans. vi sitter ju på läsplatser (där man måste vara tyst) men ibland så viskar vi lite till varandra och sånt där. sen tar man lucnh och kaffepauser ihop. det är typ höjdpunkterna på dagarna.. i måndags hade jag kör som vanligt 18-21. så det blev en lång dag. i tisdags hade jag seminarie på miljöpsykologin 18-20.. och igår föreläsning på miljösykologin 18-20.30. det blir låååånga dagar med först tentaplugg o så annan skola på kvällen. men idag var det inget sånt utan jag och jenny var tapprast och satt kvar längst på biblioteket. jag gick därifrån exakt 18.50.
när jag väntade på bussen hem vid avenyn var det nån gammal galning som stod och sjöng jättehögt i en mikrofon. han sjöng, eller snarare skrek, ut gamla psalmer och andra mer eller mindre roliga sånger. jag har sett/hört han där i krokarna förut. det finns mycket skumt folk här i stan :)


nej nu ska jag spela lite gitarr! jag och elin hade sång och spelkväll här i söndags. jag spelade gitarr och så sjöng vi. teddybjörnen fredriksson var en favorit... dock har jag lite svårt att byta snabbt mellan C och G i refrängen.. så det blir "teddybjörnen (paus...) fredriksson... (paus)..ja, så hette (paus).. han.." men det är ju bättre än inget, right?

när tentan är över på måndag är det bara 4 dagar till det är fredag och BERLIN! jag har typ inte tänkt på det men nu börjar jag inse! fre-tis i en storstad med 5 fina tjejer. mycket mycket bra...!

förresten hade vi middag/fest med  kören i fredags. det var otroligt roligt. såklart så sjöng vi massa.. och dansade, och åt, och ja... allt möjligt! grymmast var dansgolvet. billie jean är bästa danslåten! dock har jag 4-5 blåmärken sen kvällen. kan komma ifrån när jag ramlade när vi körde hela havet stormar.. hm. eller när tomas (vår körledares pojkvän och även medlem i kören) skulle bugga hela tiden.

förra veckan hände en hemsk sak..  jag åkte till hannes och sällskapade med honom. han var tacksam över det och det kändes skönt att kunna få någon att må lite bättre. han är fin han den där hannes.

nej nu ska jag kolla på filmen ciao bella som jag laddat hem. blir bra avkoppling efter en hård dags plugg. imorn ska jag träffa jenny kl 9 på espresso house för frukost och sen sätta oss och plugga.



på återseende,



förresten, mitt nya favoritprogram: klass 9A (nästan så att min gamla plan att bli lärare börjar väckas till liv...)



image182

vänta med att tänka tills du går,
annars kan du komma på att känna
allt du sa du skulle lämna

du missar inte en chans att ta igen för allt,

trött trött trött.
idag har vår klass varit ute i skogen hela dagen, fråga mig inte varför. vi samlades redan vid 8 imorse och åkte buss i säkert 40min.. genom hela stan.. och sen förbi angered och ut i skogen. långt ut i skogen, jättelångt! där stannade bussen och släppte av oss.. vi möttes upp av två från skogsvårdsstyrelsen och sen blev uppdelade i två grupper och fick gå varsin vandring i skogen och gubben berättade om skogen och varför den såg ut som den gör och vad man har odlat för träd, och vad ett träd är värt osv. den delen av dagen var skittråkig, så tråkig så att jag och erika började leka med kottar. det mest spännade under förmiddagen var kanske när vi skulle ta oss över en mosse för att kolla på nån nyckelbiotop som det så fint heter. alla fick panik över hur vi skulle ta oss över det blöta utan att trampa ner oss i det kalla vattnet. men jag och några modiga till (jag är ju orienterare!) balanserade över det allra blötaste området på en stock.. en väldigt instabil stock. men jag tror de flesta av oss klarade sig..

men sen vid 12 fick vi äta vår medhavda matsäck kring en varm eld och oj vad det var välbehövligt och värmade! gott med mat när man är ute. sen efter maten delade vi in oss i grupper och så fick vi skaka grangrenar och samla småkryp och dylikt i sopsäcker (som vi imorn ska gå igenom och räkna..). sen fick vi även mäta hur många granar det växte inom ett visst område och hur många grenar det var på en gran. lätt att räkna det?? jag och ximel gjorde iaf vårt bästa. men vi fick väl ett kg barr var i huvudet och blev trötta och lite smått frustrerade.. citat ximel: "varför ska vi göra sånthär? vi är ju statsvetare!!".
men vår grupp jobbade på bra och blev klara först.. det bor två stora tävlingsmänniskor i både mig och ximel, haha! sen var dagen slut och vi åkte buss tillbaka. såhär i efterhand var det en trevlig dag, i alla fall på eftermiddagen. fick verkligen orienteringskänsla av att vara ute en hel dag sådär. mys!

sen hämtade jag ut mina och morbrors biljetter till jonas gardell. han kommer hit till konserthuset i mars, ska bli sjukt roligt att se han!
sen köpte jag diskmedel också. så jag kunde ta tag i disken när jag kom hem.. (hm. allt är väldigt spännande idag känner jag).

efter att disken var avklarad duschade jag för att få tillbaka värmen till min kropp. tog ett tag, vet faktiskt inte om den återvänt än? och nu sitter jag och käkar soltorkade tomater.. borde kanske spara dom till nån matlagning? men vadå? minst lika goda som dom är.. inte ett så billigt godis kanske, men desto nyttigare! :)

imorn är en mördardag. skola 9-16 där vi ska ha föreläsning och sen räkna våra insamlade kryp och sånt fint. sen har jag miljöpsykologi 18-21. SUCK! verkligen suck.

ikväll SKA jag sova tidigt. annars kommer jag verkligen inte klara av morgondagen. kanske ska ta upp och läsa lite i "luften och miljön"? då somnar jag garanterat.




skogsmullebilder från dagen:




1. frusna studenter lyssnar på skogsvårdsstyrelsemannen
2. riktigt friluftsliv.. skulle vi ta oss över bäcken levande?
3. erika i hennes snygga mössa
4. ett vårtecken: en myrstack i solen! full aktivitet rådde!
5. jenny samlar småkryp
5. ximel räknar grenar..





hästpojken - eklandagatan
hästpojken - vänta med att tänka



det blir en fin sommar i år tror jag..


,cause only then my sight gets clear

lasse lindh - jag klarar mig aldrig ensam
, en låt som beskriver väldigt mycket just nu.



image175


idag har det varit skidor på tv enda sen kl 10, sånt gillar jag! tyvär går det inte så bra för svenskarna. men men. kul och mysigt ändå! och vet ni? det snöade här nån timma på förmiddagen.. andra gången den här vintern tror jag. såklart ligger ingen snö kvar på marken, det gör den aldrig i göteborg.

igår däremot var det vår! satt i solen nere vid vallgraven och drack kaffe i solskenet med erika, karolina och co. mysigt. jag hade på mig vita tygskor, tights och en varm tröja, scarf och vårjacka. jag vägrade frysa, det var ju vår! hm, vad händer idag då? oj, typ halva dagen har redan gått.. är sugen på att hitta på nåt kul men samtidigt ingen som helst lust att byta om och ta av mig mina myskläder..

jag brände en skiva i torsdags som är sjukt fin. helt rakt igenom. kanske världens finaste låtar samlade på en och samma skiva. jag njuter. lasse lindh ska tävla i melodifestivalen ikväll.. hm, jag vet inte. han är ju så fin.. hoppas han får fortsätta vara det även efter ikväll.
igår spelade kristian i östersund tillsammans med en av mina nya idoler. moto boy. på riktigt, killen är ett geni. den röster, dom låtarna och hans utstrålning och stil gör allt oslagbart.. hoppas han kommer till göteborg och spelar snart!



nej. dags att ta tag i den här dagen på nåt sätt. ska bara lyssna klart på i'm leaving you because i don't love you - jens lekman (självklart med på skivan..)


image174




history, history repeats itself,
and it seems like this, i just never learn
your mistake was giving me your heart to break
and still I miss you so, 
i just can't let you go, i hold you not to blame,
i might as well give in


moto boy - beart heart


det är så jag säger det.

bara så länge det finns stjärnor över oss

jag är hungrig men jag orkar inte laga mat.. och jag har ingen inspiration heller. får bli yoghurt och mackor. och ett äpple kanske.

imorn är det onsdag och då är man redan halvägs in i veckan, det går fort. imorn är en lång dag. föreläsning kl 9. sen vid lunch ska jag och elin ta oss till lunchmötet med vårt kommande sommarjobb. det blir spännande att se vaad som väntar oss. kommer kännas konstigt att inte jobba på ica i sommar, har ju gjort det i alla år jag kan minnas nästan. kanske kan jobba där en dag eller nåt så jag får lite ica-känsla eller nåt..

igår var också en lång dag. först skola 9-16, sen lite plugg ett par timmar i väntan på kören (eller jag sorterade mest papper), och sen kör till 21. kören var rooolig. jag fick sjunga en stämma som verkligen var i mitt mest behagliga röstläge, jag var mycket nöjd över detta :)

i lördags var jag på en av mina finaste konsertupplevelser någonsin. och det var ingen mindre än min fina vän kristian som stod för det. han hade en akustisk spelning på en teater här i stan och det var fint, fint, fint! han annars så snabba och pop-iga låtar gjorde sig minst lika bra som lugna. han sjunger så otroligt vackert. det var så fint och mysigt därinne också, sen läste han lite ur sin gamla dagbok han hade när han var liten. fick höra en fin liten saga om kaninen kalle också, haha. jag hade dragit med mig ivan dit och jag tror han blev positivt överraskad av musiken.. alltså, på riktigt - ni måste köpa hans skiva sen när den kommer ut i mars/april nångång.. sen blev det en snabbis förbi ett födelsedagskalas och sen till storan och klubb populär dit även krille hade tagit sig. en kille som kallar sig kaka spelade där och jag tyckte det var mycket bra! det är en härlig känsla när man upptäcker nya band och ny musik!


image173
kristian in action, visst ser det mysigt ut?



igår skrev jag en text om någonting som jag tänkt på senaste dagarna. men det är svårt att få det att bli precis som man tänker. det är så svårt att förklara och egentligen är det nog ingenting som behöver förklaras.. men det finns där.

det är en sånhär dag jag saknar linn lite extra mycket! ta skidorna och åk hem från trysil nu!


spelade lite gitarr igår och jag lärde mig nästan att spela en låt med kristian. det går framåt, alltid något.

nu ska jag ta och äta den där yoghurten, och mackan. och äpplet


anna ternheim - a tribute to linn
kristian anttila - västra frölunda
hästpojken - utan personlig insats
kaka - what a frame
moto boy - beat heart




vem är du att mig fördömma?
varifrån är du?

allt, allting börjar hemifrån


i live and i learn

bra saker:
- det är fredag imorn
- jag har pratat med min favorit-hanna ikväll
- i helgen är det världscup i längdskidor OCH skidskytte-vm börjar!
- ännu en vecka av miljökursen är snart genomliden
- åkte kollektivtrafik med andrea idag, trevligt
- jag och jenny satt i solen och njöd på lunchen idag. och vi såg gröna blad och massa knoppar. kan det vara påskliljor? eller krokus? mamma, vet du?
- jag tog en vädligt vårig bild på jenny i solen som nu är min bakgrund på mobilen
- jag och nina (nina ligger bakom det mesta jobb) blev godkända på vår rapport om de stackars kräftdjuren
- jag ska äta en god lunch på stan imorn
- mitt västtrafik-kort har gått ut och jag har lyckats tjuvåkt hela veckan
- jag äger numer en peruk som är rolig att leka med, se bild.
- erika var på intervju för utbytestermin i kanada/usa idag, heja erika!
- redovisade fallstudie igår. det var roligt, och inte alls nervöst
- om en månad är vi i berlin! världens bästa tjejgäng. jag, erika, elin, karro, jenny och nina
- jag överväger att läsa en liten trevlig astronomikurs i höst
- jag och elin ska på vårat affärs/jobbmöte på onsdag. hoppas morbror är snäll mot oss
- jonas gardell ska uppträda i konserthuset i mars

mindre bra saker:
- måste gå upp tidigt imorn, med tidigt menas kl 8
- hade föreläsning med samma fysiker från chalmers 9-16 idag
- jag har fortfarande inte fixat min garderobsdörr..
- jag vågade inte ha peruken på mig när jag skulle till willys. nåndag ska jag ta steget..
- jag måste köpa en kaffetermos
- min braiga bok är snart slut, måste jag börja läsa kurslitteratur kanske?
- jag hinner aldrig dricka upp mitt te på morgonen, det är inte jättegott när jag kommer hem kl 16..
- jag borde köpa nytt västtrafik-kort och betala kollektivtrafiken, miljövän som jag är..
- nästa gossip girl kommer aldrig upp på pirate bay!
- det springer runt nakenhundar i landet. dom är söta, ta in dom och värm dom ni som kan!
- vem har råd att gå på jonas gardell? han är dyr.. men ack så rolig!






you live and you learn..

RSS 2.0