festivaldags!

japp. då var det dags. sommarens höjdpunkt!




snart tar jag och evelina tåget och tre underbara dagar ligger framför oss. tredje året i rad nu!

love will turn you around,

kära dagbok,


sommaren går alltid så fort. även fast dagarna är längre och ljusare än annars om året. konstigt det där.

jag fördriver mest min tid med att jobba men lite annat hinner jag med. jag var i hallsberg förra veckan tis-fre. det var skönt. kul att träffa bästa eva-liisa igen och sen fick jag ju se mina tre sötnosar rebecka, evelina och jenny ta studenten! så fina de var. jag och eva-liisa blev helt nostagiska när vi kom tillbaka till alléskolan. det var tre riktigt riktigt bra år där! vi träffade på två gamla favoritlärare. mycket trevligt. annars vet jag inte om jag gjorde så mycket vettigt när jag var hemma. umgicks med familjen, kollade fotboll, hälsade på hanna och johan inne i örebro, gick kvällspromenad med eva-liisa, var nere på orienteringen and so on.. enda missen var väl vädret som inte var det jag hade hoppats på för att hänga i solen vid sommarstugan. är ledig en vecka i juli, då ska det vara fint väder så jag kan bosätta mig där några dagar.

sen kom jag tillbaka till götet och jobbet. börjat sju och inte varit hemma förens sju mån-fre. rätt slitigt men roligt. sjukt med folk som ska handla sill, lax och gud vet vad till midsommar! på kvällarna efter jobbet har jag inte orkat med så mycket. i måndags var jag hemma hos anna med ett gäng från kören och vi kollade på filmen från vår konsert. det lät bra, mycket bra! :) i onsdags hade nina födelsedagsmiddag hemma hos henne. god mat och trevligt sällskap som sen sutade med sverie-ryssland matchen och hur det slutade vet vi ju alla..

jag jobbade även igår, midsommarafton. men jag hann inte jobba sålänge innan super-klant-liza gjorde en dum grej. i full fart med att skära upp lax tog jag visst med lite av mitt eget finger. aj. eller, det satt kvar på fingret men det blev ett djupt sår på mitt långfinger på vänster hand (rätt hand att skada iaf!). lars och therese bandagerade om mig och skickade iväg mig till akuten i haga där jag fick sy. när jag böjde på fingret så doktorn skulle se att inga nerver eller senor var skadade fick jag inte titta för man kunde nämligen se ner i såret till senor o ben sa hon. och den synen ville hon inte utsätta mig för. jag tackade för det. hon sydde sen mig utan bedövning. den smärtan är inget jag vill uppleva igen. men - det är ju rätt coolt att ha sytt utan bedövning. eller? doktorn sa iaf att jag var en tuff tjej! haha.. annars var sjukhusbesöket rätt spännande och ett litet oväntat inslag på midsommaraftonsmorgonen. kändes nääääästan som det kunde varit lite som i min absoluta favoritserie genom tiderna - skärgårdsdoktorn. ni vet, bli skadad på en kniv när man skär fisk, sy utan bedövning, midsommarafton.. det som saknades var ju såklart en doktor johan steen och en läkarbåt.

nu är jag alltså ihopsydd och bandagerad med ett bandage som gör att det ser ut som jag ständigt pekar finger åt folk. inte så trevligt men det bara blev så att det blev långfingret som blev utsatt för knivens farligheter.

midsommaraftonen fortsatte sen på ett lugnt sätt. bev bjuden på frukost av daniel och mötte sen upp linn vid ica focus o handlade lite midsommarmat. sen hade linn fått nyckeln till erika så vi tog oss till gårda och började fixa mat. vid sju kom de andra gästerna (inklusive värdinnan erika) till ett uppdukat bord med god mat! blev en trevlig kväll med fina personer. dock kom tröttheten smygande på mig och tillslut gick det inte att kämpa emot så det blev en tidig kväll. somnade med datorn i sängen och lampan tänd när jag kollade på gilmore girls.

idag har jag inte gjort nåt vettigt. jag har handlat lite mat. kollat på tv. kollat på datorn. ätit vattenmelon. sovit. och nu kollar jag på fotboll. världens slappdag alltså.


torsdag drar jag och evelina till borlänge och PEACE&LOVE där vi möter upp jossan och lee. jag längtar! kommer bli tre fina dagar! hoppas bara mitt fuck you-finger är borta tills dess.. känns som det kan skapa lite problem på en festival.


åter till fotbollen.


du och jag i alla fall,
vi kan inte knäcka varann


winnerbäck - strimmor

en midsommarnattsdröm

nu är midsommarafton tvåtusenåtta över för min del. jag är trött och sjukt sliten efter en vecka med galet mycket jobb som fick ett olyckligt slut med ett litet besök på aktuen imorse. '


imorn blir det en liten mer utförlig uppdatering om vad som händer och sker hos mig.  nu ska jag somna till ett avsnitt gilmore girls.


sov gott

vi finns bara mellan dröm och verklighet

ja. här var det då verkligen dags för en uppdatering om vad som hänt senaste veckan. och förra helgen. jag ska göra det enkelt för mig:

fredag: mamma monica och syster maria+pojkvän kom till stan! vi åt en sen lunch på stan och sen skildes vi åt. jag och mamma gick lite i saluhallen och handlade havskräftor på mitt numera kära jobb. billigt och bra blev det. sen åkte jag och mamma hit hem och packade ner en liten picknickväska och tog oss till botaniska trädgården. vi vandrade där lite och kollade på fina blommor och växter och jag tog lite kort med min nya kamera. sen klättrade vi upp till ett berg där vi hade en fantastisk utsikt över ett göteborg i kvällssolen! helt underbart! där satt vi och åt melon och jordgubbar och njöt av livet. sen hem till mig igen och åt havskräftor och sen gjorde mamma en heroisk insats, hon lagade min jordglob! som jag har kämpat med att få isär den så jag kan byta lampa. tog henne mindre än en minut sen var det fixat. jag provade även lite olika kläder till nästa dags fest och mamma kom med förslag. sen sov vi nog.

lördag: vaknade på ett strålande humör! det var ju äntligen lördag och konsert-dags! jag var peppad redan från stunden jag slog upp ögonen. efter en god frukost tog vi oss ner på stan.. mötte upp maria och tommy. jag hittade en fin skjorta som jag slog till på. sen åt vi lite innan vi skildes åt igen. klockan var straxt 13 och jag skulle infinna mig för att sjunga upp och börja ladda för konserten. det var rätt spänd stäming hos kören i början men det släppte sen och det kändes bra. jag, eleonor och suz peppade ordentigt. sen kl 15 var det dags. var mycket folk som var och kollade, och från den stunden vi tog första tonen i rövarsången var allt så underbart! jag bara njöt. alla låtar gick bra, publiken gillade det, min mamma och min morbror hade tårar i ögonen och alla såg så glada ut. alla solonummer gick helt perfekt och efter vår avslutande "en vänlig grönska" fick vi sjunga två extranummer. sen var det över och det blev kramkalas. så roligt att så många av mina vänner var där och tittade. och mamma, syster, morbror med familj. kändes roligt!

sen var det att dra hem och börja ladda för kvällens avslutningsfest! den var mycket mycket rolig! jag, rebecka, eleonor och suz framförde våran låt vi gjort. skrivit om texten till lisa nilssons - varje gång jag ser dig så den passade till festen och i kör-sammanhanget. det var roligt. lite senare på kvällen sjöng jag och bernd våran låt. det var lite läskigt och sjunga själv sådär inför alla men det gick bra och var riktigt roligt.. sen var det endel lekar och såklart massa dans. och massa annat spännande.. kom hem vid fyra bärandes på en påse fylld med verktyg. fråga mig inte varför. tydligen hade det använts till nån slags dekoration och jag bodde tydligen nära så jag kunde ta med den hem. den vägde lite för mycket för att det skulle vara en njutning att släpa hem den där vid gryningen.

söndag: mötte upp sara och erika vid näckrosdammen. där låg vi i solen och tog det lugnt från 12 till 18. läste, snackade skit, sov och åt gott. vid 18 kände vi för parkbyte och flyttade oss till carlandersparken. sjukt slapp och skön söndag

måndag: började jobba 7 och jag var mer död än levande.  det var lugnt på jobbet så det blev massa snack med och annat sånt med killarna på jobbet. jag var enda tjej med fem killar och ibland kändes det lite grabbigt. men sånt fixar ju jag utan problem och dagen gick bra. jag slutade lite tidigare så jag hann med att träffa kören för häng och brännboll i slottsskogen. blev en skön sommarkväll med massa skratt. nu blir det ingen mer kör förens första september. det känns hårt! fast vi ska träffas ändå har vi bestämt. så att inte måndagskvällarna fylls av en oändlig tomhet.

tisdag: jobb 7-18.30. sen var jag mer död en levande. tog mig till gårda där jag fick mat av jenny och erika på dera takterass. guld värt! hem tidigt och somnade på fem minuter.

onsdag: jobb 7-18.30. sen mötte jag upp jossan som stod och väntade därutanför mitt jobb i sauhallen. så kul att träffa henne igen! vi drog hem till mig och jag duschade och bytte om från fiskkläderna till något mer anständigt. sen drog vi till liseberg. augustifamiljen (håkan hellströms kompband) spelade och hade gästartister där iform av ebbot från soundtrack of our lives och sen nicolai dunger. sjukt bra var det! riktig sommarstämning. självaste håkan hellström var också i publiken. nice! sen dorg jag jossan hem till mig igen. vi somnade rätt fort tror jag. jossan skulle upp fem för hennes tåg hem till västerås gick sex.

torsdag: som sagt. jossan drog från mig straxt efter fem. själv fick jag ju ligga kvar en hel timma i sängen. lyx! sen jobbade jag 7-18.30. jag och sara hade frukostrast ihop och satt ute i solen vid kanalen och drack kaffe och snackade och tittade på alla studenter som var överallt i stan. högljudda var dom också! sen tappade jag min första fisk i golvet. en hel sida laxfile. aj aj. efter jobbet drog jag återigen till gårda där det vankades lite kalas. jag var ju inte i kalasform eller kalasstämning men det gick rätt bra ändå. lyckade hålla mig vaken. sen skulle alla in till stan och till jazzhuset där embassy spelade. kön dit var sjukt lång så jag vet inte om några av dom kom in. själv drog jag hem och sov.

fredag: sveriges nationaldag och saluhallen hade stängt = ledig dag för mig! var vid delsjön hela dagen och hade det skönt.. var riktigt sliten efter alla timmars jobb.

lördag: jobb 7-15. rolig dag på jobbet. förutom att jag fick diska en massa. jag tar alltid på mig den där himla disken på morgonen och efter att vi har stängt. men tog in radion till disken så jag fick lyssna på lite bra musik iaf. annars sålde jag mycket fisk. för att inte tala om räkor. jag drömmer om räkor om nätterna nuförtiden. efter jobbet åkte jag hem och bytte och och sen mötte jag upp lars och minna från jobbet. vi hängde i änggårdskolonin där arash (som har en liten butik med nötter och oliver o så i saluhallen) hade en liten kolonistuga och en trädgård. där grillade vi. var riktigt skönt. som att komma ut på landet fast man var mitt i stan. där ska jag hänga mer i sommar. fick veta mycket spännande insideinformation om saluhallen och en massa skvaller. snart vet jag allt. sen fick jag skjuss till kontiki där kusowsky spelade. mysig spelning!

söndag: sov lääänge. sen åkte jag med morbor och mina två kusiner och deras granne till havet. härligt värre. låg där på klipporna.. nån slags privat strand som grannen hade nån tillgång till. lyx säger jag! jag låg mest och läste min bok i solen. sen tvingade min kära morbror åke mig att bada. så nu har jag gjort badpremiär i havet. det var skönt! det var fin utsikt där vi var. massa skärgårdsöar och marsstrands fästning syntes i bakgrunden. en liten utflykt till marsstrand snart är ett måste!

sådär. nu är alla (inklusive jag själv) uppdaterad om vad som hänt i mitt liv senaste tiden. imorn jobbar jag igen. sen vet jag inte vad som händer på kvällen. vad jag däremot vet är att jag drar till hallsberg på tisdag! stannar tills fredag tror jag. har inte varit hemma sen i mars så det ska bli skönt. hoppas på fint väder så jag kan hänga massa vid sommarstugan..



vi finns bara nånstans mellan dröm och verklighet
där finns vår hemlighet,

RSS 2.0