den stora dagen är här,

då det är dags för konsert! jag är väldigt laddad.
mamma är här på besök i helgen o igår hade vi en riktig mysdag. berättar mer om den senare. nu ska vi ner på stan en sväng innan jag ska träffa kören o sjunga upp och sådär! åh, det ska bli så roligt. vädret kunde inte varit bättre för en vår/sommarkonsert och det kommer komma mycket människor. och jag kommer vara helt varm i själen. och kanske få en tår i ögat när vi sjunger sista låten. den är så vacker!



och sen ikväll är det avslutningskalas!


puss och önska mig lycka till!

hela världen är så underbar!

igår skrevs tentan och när jag lämnade in den kl 19.30 var jag världens lyckligaste! jag i princip dansade fram i kvällssolen genom haga och till andra långgatan där jag mötte upp klassen. tillbringade ett par underbart roliga timmar där innan jag kände att det var bäst att ta sig därifrån om jag skulle vara pigg och glad idag. har nämligen haft tusen saker att ordna med idag.

men åter till tentan! den gick faktiskt över förväntan! det kom rätt frågor för en gångs skull. skrev så jag fick ont i handen. så det måste bara ha gått vägen. så skönt att avsluta terminen med den känslan.. sen att solen lyste över hela göteborg och att alla var på lika bra humör gjorde bara allt ommöjligt ännu bättre!

idag vaknade jag med ett leende på läpparna. eller nej, först var jag arg. mamma ringde nämligen mig typ halv nio. när hon visste att det var min första lovdag och att jag var ute med klassen på kvällen innan. tydligen ville hon inget heller. hon hade råkat ringa upp av misstag. suck. men efter den lilla händelsen blev min dag bra igen.

sen kom mina nya pocketböcker på posten. som en gåva från himmelen! bra läsning i sommar är ett måste.

som sagt, jag hade mycket att stå i idag. först tvättade jag och städa lite. sen ner på stan.. massa ärenden. lite saker som skulle fixas inför körfesten på lördagen. jag och michelle är lekansvariga och det behövdes lite rekvisita.. bla. sprutgrädde. det kommer bli en intressant och spännande fest tror jag! :)  sen träffade jag kristian också. har fått låna hans fina lokförarmössa som han brukar ha när han spelar. vi har ju maskerad på festen så det kommer passande. han har förresten en hemlig spelning senare ikväll som jag ska dyka upp på. det blir spännande. kul att höra smuster och alla de nya låtarna live igen. var ett tag sen. snart släpps skivan!

var också i saluhallen och fixade vilka veckor som ska jobbas i sommar. blir nog bra. mycket jobb men det är bra..

förutom jobb kommer min sommar bestå av:
- massa häng vid salthomen och brännö, donsö och alla andra öar man kan komma på! havet here i come!
- PEACE&LOVE-festivalen! kommer bli så grymt. jag och evelina. och jossan och lee. kan det bli bättre?
- läsa massa bra böcker
- roliga kalas och massa sena sommarkvällar
- stockholmsbesök
- o-ringen?
- lite hallsberg ska jag nog hinna med också..

sen är det skola igen och jag börjar mitt tredje år. sommaren kommer gå fort som alltid. men jag ska göra allt för att det ska bli den bästa sommaren någonsin!

och imorn anländer tre lantisar till stan. lantisar = mamma, syster+pojkvän. eller, jag kallar ju inte hallsberg för landet. men det finns det många andra som gör :)


åh. har fönstret öppet och de grillar härnedanför så det luktar grillat i hela min lägenhet. så underbart!



markus krunegård - jag är en vampyr
kristian anttila - smutser


hela världen är så underbar


ibland leker verklligen livet!

du kan få mig vart du vill,

kockan är efter midnatt och jag somnar närsomhelst.
imorgon är sista dagen av den här terminen. jag har alltså snart läst klart två år av min utbildning. helt sjukt hur fort det går. har läst över 100 högskolepoäng och tänk så mycket jag lärt mig och hur smart jag har blivit, haha.
två av de absolut bästa åren i mitt liv är det iallafall. sen väntar tre underbara (och slitiga, ångestfulla, jobbiga, lärorika) år till.. det gäller att se det positiva.

imorn när jag lämnat in tentan kommer jag vara världens lyckligaste. jag längtar! frihetskänslan kommer vara total!


skänk mig en tanke någongång mellan 17-21 för då skriver jag sista tentan för terminen i viktoriasalen.

hinner jag ska jag till genrepet med kören inför konserten kl 18. kan bli tight kanske även ni inser. men jag kanske hinner med en timma av repet..



du håller mig kvar i nåt jag lämnat


puss!

luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj,

för en vecka sen var jag hos erika och var peppad för en kalaskväll. denna lördagskväll är jag hemma och kollar på gilmore girls och har på tv:n i bakgrunden med eurovision song contest (dock utan ljud).
två helt olika kvällar är det iaf. sitter i sängen och har en stor kopp med grönt te och har det faktiskt riktigt bra. tror att jag kommer somna inom en timma ikväll. igår somnade jag innan tolv. det var rekord, idag kan rekordet slås. anledning till detta är att jag jobbade igår 7-18.30 och idag 7-16. man blir så trött av att jobba, helt sjukt! iof så är det ett fysiskt jobb med endel tungt lyftande och spring upp och ner i källaren i saluhallen och man STÅR HELA DAGARNA! folk ska köpa fisk och skaldjur i oändigheter! på dessa nio timmar jag jobbat idag satt jag ner i tio minuter, inte en sekund mer! det känns i benen nu kan jag säga.

jag har hört att det är viktigt med bra skor - det har jag. check.
, sen har jag fått tipset om stödstrumpor. men jag vet inte? känns inte det lite för mycket tant? eller allt som kan lindra min smärta i ben och fötter efter en arbetesdag i saluhallen är mer än välkommet!

imorn slipper jag gå upp tio i sex. har insett att jag verkligen inte är gjord för det! men jag ska upp tidigt ändå, måste plugga. sista tentan innan sommarlovet närmar sig med stormsteg. på onsdag är det dags. miljöpsykologin ska avklaras. känner mig inte alls särskilt i fas med plugget eller som att jag har koll på det. men jag har tre dagar till på mig innan det är dags och det får bära eller brista. brister det blir det omtenta i augusti. inte hela världen. har ju faktiskt inga andra omtentor så att missa en tenta skulle kanske inte göra att världen gick under?

var inne en sväng på pocket shop efter jobbet och suktade efter böcker. riktiga böcker. det ska bli min belöning när tentan är gjord - att läsa en riktigt bra bok. gärna en lättsam, rolig, mysig och romantiskt. allt annat är vad böckerna jag måste läsa tills på onsdag är!

sen längtar jag till fredag med. för då kommer min mamma till stan. och min syster. har inte träffat dom sen påsk! sjukt länge sen!
, sen längtar jag nästan allra mest till lördag. då har vi konserten. vårens höjdpunkt och det kommer vara lite ångestladdat. det har varit en helt underbar termin med kören och nu ska vi göra en grymt bra konsert. sen väntar en rolig och oslagbar avslutningsmiddag på kvällen! jag längtar!



nej nu ska mor och dotter gilmore få lite av min uppmärksamhet igen. får se hur länge ögonen orkar vara öppna!



laurel music - no one wants forever
tribeca - solitude
the radio dept. - evan



sommarlängtan!

image201




there is no way i could possible fortget it,

göteborgsvarv, sol, vin och dans

klockan är 22.35 och jag befinner mig i gårda, på åvägens studenthem som håkan så fint sjunger om. sitter här med erika och karolina.

planen för kvällen är att dricka lite vin och sen ta oss ut på stan och till ritz. där är det en bra klubb ikväll, hoppas vi. musiken ska vara en salig blandning av indiepop, electro, danspop och annat bra. gratis inträde.. öppet till 03. kommer bli en fin kväll. fick även reda på att det är min vän simon, även sångare i silverbullit, som ska välja låtar. kan inte bli annat än bra!

idag har jag och mina vänner hängt på en solig balkong hemma hos stefan  vid skanstorget och hejat på alla som sprungit göteborgsvarvet. vilken stämning vi skapade för alla förbipasserande löpare uppifrån balkongen! framförallt skrek vi på kära andrea och linn.. bra kämpat tjejer.


nu hoppas vi på en trevlig och rolig kväll full av dans!


förresten, har jag fått klart med sommarjobb nu! sommarjobb i göteborg, underbart!

little bit in love with you,

det händer mycket grejer nu! just nu är jag sjukt trött och ska straxt iväg och jobba. piggnar nog till när jag möts av alla härliga fiskar! haha..

har inte tid att skriva så mycket så jag sammanfattar i punkter:

- jag klarade av min redovisning i miljöpsykologin. i 15 min babblade jag på huruvida orienterare eller fotbollsspelare är mest miljövänliga. ni kan ju gissa vad jag kom fram till.. opponeringen gick också okej. de hade 1000 frågor och jag hade kanske inte lika många svar men man kan inte ha svar på allt.
- efter redovisningen skyndade jag mig tillbaka till handels och körövningen. hann med en timmas skönsång och sen gick vi till ett ställe som heter viktoria och hängde där en stund.
- väl där hände en hemsk grej. låset gick i baklås när jag var på toaletten. det var obehagligt! var inne där kanske 15 min innan någon fick ut mig. när jag väl kom ut var det en skara på säkert tio personer som hade följt dramat. dock kände jag mig mest dum eftersom att det på dörren stod en stor lapp "OBS, använd inte denna - trasigt lås". grejen är ju den att när jag gick in var dörren liksom öppen så man såg inte den lappen. hursom helst kände jag mig dum..
- även denna dag möttes min kamera av en fruktansvärd död. den klarade inte av ett fall på över en meter i ett stengolv, hallå? nu måste jag köpa ny. frågan är om jag ska unyttja min kompis daniel på onoff och köpa en ny kamera där eller om jag ska be en kompis pappa som är i usa att köpa med en till mig därifrån. antagligen billigare men då får man ingen försäkring. jag är en sån som behöver försäkringar..
- jag fick veta att jag klarade min tenta i människans miljöpåverkan! så underbart! jag och sara firade med en glass i solen igår!
- igår var det klädbytardag hos nina. jag rensade min garderob för inte så längesen så jag hade inte så mycket att bidra med. jag bytte en klänning mot fyra plagg. bra byte måste jag säga. fick en så fin orange skjorta/klänning från nina. underbar!
- efter ett par timmar hos nina drog jag och andrea vidare till top shop där veckorevyn hade nåt grejs på kvällen med stadsmissionen. allt var på 25 % och pengarna gick till stadsmissionen. man fick cider, godis och sen var det en modevisning och ebba von sydow höll hov. haha. jag och andrea hade aldrig sett så mycket tjejer eller varit på en tjejigare tillställning. ohmygod! jag tycker jag är rätt tjejig men jag vet inte längre.. en tjej från veckorevyn kom fram och tog kort på oss. "ni ser så matta ut.." man blir matt av att vistas bland så mycket tjejer och tjejkläder!
- jag har fått två nya jobbpass. idag och imorgon. så jag ska dit nu idag vid halv tio. och imorn jobbar jag 7-13
- sen ska jag träffa bernd och thomas och öva på en låt. får se hur det går..
- på lördag är det göteborgsvarvet och det kommer ende orienterare till stan! kul! rebecka kommer men det är för att hon ska skriva nåt antagningsprov för chalmers. ska träffa henne för lunch! kul!


nej nu är min långa lista slut. dags att dra till jobbet!



lykke li - little bit


image200

jag och soraya på körlägret i mars. ni hör henne nu även som programledare i p3! hon är grym! sjunger OCH pratar underbart, haha!
missa inte vår konsert 31 maj. det närmar sig med stormsted och vi är taggade till tusen..


himlen är oskyldigt blå

den här veckan har varit minst sagt tuff. bra att jag vilade upp mig en helg i malmö tror jag.

det började som sagt med att jag hade min inlämning av arbetet på miljöpsykologin i onsdags k 18. som vanligt väntar jag lite på den där sista-minuten-inspirationen och det blev lite tight om tid och lite stressigt. men jag blev klar och lämnade in i tid. på måndag ska vi ha opponering och redovisning av våra arbeten. ser INTE fram emot det. vi är uppdelade i grupper på redovisningarna och på måndag när jag ska ha min är det bara jag och en grupp till. just precis, en GRUPP. jag ska redovisa inför lärarna plus en grupp på 6 personer. sen ska vi ha en opponering och jag kommer vara ensam mot 6 stycken! vem ska hjälpa mig att försvara mig? :) det kan även tilläggas att miljöpsykologin går som en kvällskurs vilket medför att det är en massa äldre människor som går kursen för att de är intresserade och sånt där ni vet. jag har just fått den där gruppen med äldre "mot mig" på måndag. äldre män som tror de kan allt och vet allt är inte de första man vill stå och redovisa inför. den ena sa t o m på föreläsningen i onsdags att det skulle bli synd om mig. haha, så roligt.. eller inte. suck. ja, jag lär väl överleva. återkommer med en rapport om det.

sen är det såhär att jag har sökt lite olika sommarjobb här i stan och det har gått minst sagt trögt. men så i tisdags var jag nere på saluhallen hos en fiskhandlare där jag sökt jobb. jag frågade hur det gick med ansökningarna (han hade fått in 350 ansökningar!!) och han bad mig komma och provjobba på torsdagen. så på torsdagsmorgon kl 7 sod jag utanför saluhallen nervös som jag vet inte vad. men det gick faktiskt bra! över förväntan! sålde en massa fisk och skaldjur och slog in i fina paket. träffade många trevliga människor! ett kul men stressigt jobb! jobbade till 15 och sen åkte jag med min morbror hem till dom och fick lite mat. sen skulle jag ta med kusin lova och henne bästis oliver till deras orienteringsträning vid delsjön. jag skulle alltså köra bil.. i göteborg.. jag har inte kört bil på länge och jag gillar inte att köra i städer eller när det är mycket trafik (vilket det är väldigt mycket av i göteborg vid halv sex..). att dessutom köra en bil man inte är van att köra, ha två barn i baksätet, inte veta riktigt vägen och ha en tid att passa gör inte allt lättare. MEN det gick faktiskt utan problem. jag var mycket stolt när vi alla var framme välbehållna 10 minuter före utsatt tid! sen fick jag följa med lova och oliver runt deras orienteringsbana och vara lite ledare. kul! älska orientering! :) det var så fint vid delsjön. somrigt som tusan! sen tog vi bilen hem igen och jag hade en trevlig konversation med oliver (åtta år) om körsjunging. han sjunger nämligen också i en kör och han ska komma på min konsert. sen blev vi så inne i diskussionen att jag svängde av en avfart för tidigt och hamnade på ica maxi i partilles parkering. heeelt fel! men det ordnade vi fint och vi kom även hem helskinnade. väl hemma hos min morbror igen fick vi blåbärspaj ute på deras veranda i kvällssolen. helt underbart! perfekt avsutning på den något nervösa och stressiga dagen.

jo. just. ungefär två timmar efter jag hade slutat jobba på torsdagen ringde chefen kalle och bad mig komma igår igen. ett bra tecken att han ville ha dit mig en dag till iaf.. så igår jobbade jag mellan 07.00 - 18.30. men tiden gick väldigt fort. var mycket folk och stressigt men jag gillar när det är så. trevlig kunder, trevlig fisk (?) och underbart rolig och trevliga jobbkompisar! vet fortfarande inget om hur det blir i sommar men jag hoppas på det bästa! skulle gärna jobba där.. när jag gick hem på kvällen fick jag en fin välkomstpresent också. en vit liten tanthandväska som kalle hade hittat inne på sitt kontor. haha.. förresten. hur göteborgskt är det inte att jobba som fiskhandlare? haha. underbart!

igår kväll var jag i princip helt död. träffade tjejerna en stund och grillade vid näckrosdammen på kvällen men drog redan vid halv nio. gick och la mig runt 22. sen när hände det senast? att jobba är jobbigt!

idag blir det häng i vårsolen (som mer är som sommarsol) med jenny. sen ikväll ska jag städa lite och sen ut och äta middag. trevlig dag kommer det bli. blir att sova tidigt ikväll också för imorn kl 9.30 ska jag befinna mig för att sjunga med kören. bir kul! sen ska jag ju förbereda den där himla opponeringen.. och redovisningen. hjälp!


image199

underbart härig och somrig bild malmö,



svenska hjärtan tinar aldrig när dom väl har frusit
skitsnack, ge mig kärlek och passion och hunger och magi
så smälter jag rakt av
och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge
jag vet, jag vet
men ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö,

och vem vill leva så ?



anna järvinen - kan du gå
lasse lindh - svenska hjärtan

ingen vind kan blåsa omkull oss nu

malmö var fint. nu är det dock inte lika fint.. sitter och kämpar med mitt mijöpsykologiarbete som ska in imorn kl 18. suck. ibland är det verkigen skit att plugga.. aldrig helt ledig. saknar den känslan.
ännu värre blir det hela av att solen lyser ute också!

men som sagt, åter till malmö:
kom dit vid 13 på fredagen efter en uuunderbar tågresa. solen sken och att åka tåg längs hela västkusten är inte helt fel. fik som tur var sittplats hela vägen och hamnade med tre 15åriga killar som skulle till helsingborg och åka skateboard. dom var söta och roliga! väl framme i malmö möttes jag upp av eva-liisa och helene (helene hade kommit redan kvällen innan). vi åt lunch i solen på stan och gick runt i lite affärer.. sen hem till eva-liisas lägenhet. hon bodde så fint! jag vill också ha en stooor lägenhet. iof var hennes inte ens 30kvm men det är ändå en stor skillnad mot mina 18. men bor man i göteborg så gör man..

på kvällen gick vi ut på stan en sväng. det var nice. sen åt vi god mat. sen hem och soooova. dock somnade vi väl runt 12 och så tidigt har jag inte somnat på år och dar. eva-liisa har alltid haft en annan dygnsrytm än mig. sen så var det ju även så att hon var lite sjuk och hade haft halsfluss (men jag tror bara det är nåt hon skyllde på).

på lördagen så började vi dagen med att klippa gräset på eva-liisas innergård. en lite konstig start på dagen men rätt trevlig. eva-liisa hade klippa-gräset-vecka i sin bostadsförening och snälla som vi är ställde vi upp och hjäptes åt. gick rätt fort och vi tog en del roliga bilder. nångång i livet ska man väl ha klippt gräset i svarta finskor?

sen blev det en liten titt in i eva-liisas skola. tandläkarhögskolan. grymt! eva-liisa kommer bli världens bästa tandläkare! hennes skola låg granne med johannesskolan = klass 9A skolan. det kändes stort! min bästa bästa bästa serie! (jag tog t o m ett kort. herregud).
sen hamnade vi på nån underground-smink-marknad. jag hittade min bästa (och väldigt dyra) ansiktskräm från apoteket som jg använt i säkert fem år för mindre än halva priset. det gillade både jag, min hy och min plånbok!

sen tog vi oss ut till västra hamnen och det var väldigt väldigt vackert där! och jag fick se öresundsbron. har konstigt nog adrig sett den live förut. nu återstår bara att få åka över den nångång också. jag älskar broar, ju högre och längre, desto bättre! sen åt vi sjuuukt god italiensk glass och sen tog vi buss hem. vi tog det lugnt en stund och sen bev jag ivägskickad på cykel för att köpa lite godis och dylikt till kvällen. jag hittar ju inte jättebra i malmö men det gick fint! kom hem välbehållen. kvällen bestod av en massa prat, grönsaker och dipp, saltlakrits och en massa avsnitt av klass 9A. jag har ju som säkert ingen missat föjt den serien slaviskt men det hade inte de andra och de ville kolla och såklart hade jag inget emot det! haha.

sen bev det hemfärd på söndag. tyvär åkte jag och helene inte samma tåg. kan meddela att min tågresa tillbaka till göteborg inte alls var lika underbar som den till malmö. hade ingen sittplats, tåget var överfullt, och varmt.. med skrikande barn.. ja, ni fattar. lyckades dock få någon slags sittplats (en såndär liten stol man fäller ner) i lund. var sjukt trött och ville bara sova. men jag hade ju ingenting att luta mig mot! och en hel rad med personer mitt emot som satt på likadana nedfällbara stolar. vill ju inte sova med en publik. hade också en huvudvärk som bara blev värre och värre. tillslut var vi framme i gbg och jag tog bussen hem och la mig på sängen. här nedan kommer lite bilder från helgen.


image192







igår var en pluggdag. det gick sådär. så svårt att skriva och att verkligen komma igång med detta arbete.. MEN vid 18 slapp jag skriva mer för då var det kör. skönt och komma dit och träffa alla underbara och koppla bort all skola. thomas hade skrivit ett arrangemang till gabriellas sång, låten från så som i himlen. körledaren stina (med världens finaste röst) ska sjunga den solo på konserten. vi andra ska sjunga "o" och "å" och sånt i bakgrunden. haha. blir nog jättefint. jag hade en svår stämma och jag var arg ett tag men det ska nog gå bra. vi ska ju ha konserten i en liten fin kyrka och för att få låna den ska vi sjunga på en av deras högmässor. den äger rum på söndag. vi är verkligen ingen kyrklig kör och jag vet inte vad jag tycker om högmässor. rätt obehagligt med kyrkor i allmänhet tycker jag. men det blir nog säkert trevligt.


kan avsluta detta inlägg med att säga GRATTIS till världens bästa syster som fyllde 30 i söndags! hon kommer hit den helgen vi har konsert och då ska hon (förutom att få vacker vårsång) få en present. ska bli så kul att hon kommer hit!




the perishers - pills
veronica maggio - måndagsbarn
lasse lindh - tunn
ted gärdestad - öppna din himmel
veronica maggio - 17 år (finns ingen låt som är så skön att sjunga med i..)



den här världen kan ingen ta ifrån oss,

here comes the sun,

godkväll. eller godnatt kanske det heter såhär dags.

jag är nyss hemkommen från pustervik där jag har lyssnat på fin musik. ikväll var det kusowsky, shiloh och vapnet som spelade. mycket bra. men kusowsky är och kommer ju alltid vara bandet i mitt hjärta!

igår var det valborg och det var trevligt. dagen började med att vi sjöng med kören på trädgårn. vädret var fint och det var mycket folk! roligt! och jag tror nog att vår kör fick mest jubel och applåder av de som var där o sjönt. precis så som det ska vara! sen mötte jag upp andrea, karro och erika som satt där på en filt i parken och drack rosévin. sen gick vi hem till karro (via konsum avenyn där vi skulle handla ingredienser så vi kunde laga mat. det tog hundra år för oss att bestämma vad vi skulle laga. eller, det var mest karro som velade och var allmänt disträ. men hon är ju så söt!). vi lagade god paj och hade det trevligt. sen dök även elin och nina upp och vi drog sen vidare till daniel. en trevlig kväll hel enkelt!

idag har det varit slappt. det enda vettiga jag har gjort är att fika (om det nu ens är vettigt?) med två trevliga och rara från kören och sen nu ikväll varit på pustervik och lyssnat på musik (hur vettigt nu det är?). nu borde jag dock packa för imorn åker jag ju till MAMLÖ!

klockan 9.40 går tåget till eva-liisa. helene kom dit ikväll redan. härligt att vi ska samas alla tre en helg. gamla goa gänget liksom. mysfaktorn kommer  vara hög i helgen! har aldrig varit i malmö så det ska bi spännande, förhoppningsvis kommer en lägesrapport därifrån i helgen.

nej, som sagt. packa var det. sen få lite skönhetssömn. nödvändiga grejer! frågan är dock om jag kommer kunna somna eftersom jag varit hög på kaffe sen jag fikade. satt på fiket mellan 15.30 till 19.00 och vi hade en sån kanna så det fylldes på hela tiden. blev väl typ 4-5 koppar och det är LITE för mycket för att jag ska må helt okej.. haha. men nu har det nog lugnat ner sig lite känns det som i alla fall.

nej. PACKA och SOVA var det!

på återseende,



you know,
i just got to bring it all out..

RSS 2.0