en kanelbulle i håret.

är precis vad jag har just nu.

efter häng på stan med erika och hillevi åkte vi hem och vilade upp oss. nu ikväll har vi varit i emelies underbara lägenhet och ätit paj och kollat på upp till kamp. 

anja gjorde även en frisyr på mig med en fläta i håret som liksom går runt runt runt huvudet. spännande. som en kanelbulle ser det lite ut. jag var inte heller ensam. hillevi och elin hade också en kanelbulle i håret. vi var sex stycken damer i emelies soffa, varav tre med denna frisyr. undra hur den ser ut efter en natts sömn?




nu ska det läsas bok. och sovas.


västkusten och heldagshäng!

jag befinner mig åter i göteborg. skönt att vara hemma i sin egen lägenhet, men lite tråkigt var det att åka tillbaka. jag hade städat här hemma innan jag åkte så jag kom hem till en väldigt välstädad lägenhet. dock med ett tomt kylskåp. 

nu väntar jag på att mitt ägg ska koka klart, sen ska jag ner och hänga upp tvätt och sen äta frukost. sen idag väntar heldagshäng med erika. det bästa!


fin bild från trädgården hemma i hallsberg!

o-ringen i mitt hjärta!

lyssnar på radio direkt från o-ringen. spännande. massa fina klubbkompisar och andra vänner som springer så bra! precis alldeles nu gick min gamla tränare thomas imål som segrare i H35K. HEJA! nu ska jag skicka ett grattis-sms till honom.

o-ringen veckan har varit sommarens höjdpunkt så länge, men de senaste två åren har jag valt att inte åka. jobb, göteborg och andra intressen har tagit över. det är sorligt. jag saknar det! husvagnsmys, kortspelande, umgås med fina vänner hela dagarna, den långa spurten, springa rätt, springa fel, springa snabbt, bli arg, bli glad.. det är en vecka innehållandes allt!  nästa år går det i örebro och då ska jag minsann springa. springa och vinna kanske? :) orientering är ändå världens bästa sport. på delad plats med längdskidor, men det är jag inte lika bra på själv.. haha.




och en bild på världens trööttaste liza som målstämplar efter en lååång spurt. tror att det är söderhamn 2006



i ett rum med utsikt på mariaberget

två dagar i stockholm med finaste eva-liisa var underbart. vi hann med massa. och ändå ingenting.

jag har ordnat boende i sthlm till hösten nu. ska hyra ett rum hos en konstnärsdam på mariaberget med bästa läget på söder. utsikt över kungsholmen, östermalm och gamla stan. jag som älskar utsikter. OCH max tio minuters promenad till riksdagen. bra bra bra! vi var och hälsade på kvinnan och hon var trevlig så det ska nog fungera fint.

här ska jag alltså bo. i ett 1700-tals hus. sjukt fint. och mitt i centrala stockholm. tjusigt!




idag har jag bara slappat. solat i trädgården här hemma på korsbergsgatan, matat igelkotteungar och sådant viktigt. snart ska jag promenera till ica och möta upp eva-liisa och åka till örebro och hitta på nåt trevligt med johanna. mys!

parken - åt helvete med himlen


PRAKTIK I STOCKHOLM!

JAG SKA BO I STOCKHOLM i höst. det är heelt galet, och jag har inte riktigt vågat inse det än.

det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har fått en av de bästa praktikplatser man kan tänka sig som statsvetare! på RIKSDAGEN! efter flera stockholmbesök, jobbiga och svåra intervjuer blev en plats min!!! en nervös väntan på besked har det varit, och ännu mer nervösa intervjuer och möten med viktiga och erfarna personer. men det gick vägen.



så, kära vänner
. i höst är jag på riksdagen som statsvetare
.


jag hoppas jag kommer göra bra från mig. kommer vara så läskigt i början. det kommer bli världens bästa erfarenhet och jag kommer träffa så mycket spännande och intressanta personer och lära mig så mycket. extra kul att få vara där nu när sverige har ordförandeskapet i EU!

men det är bara en termin, sen återvänder jag till gbg igen och läser mina resterande 1.5 år av masterutbildningen. undertiden jag är i stockholm ska kalle bo i min lägenhet, och ta mycket väl hand om den.. kommer ha en stor separationsångest när jag ska lämna göteborg och mina närmaste. men det är fyra månader av mitt liv. ingenting egentligen. och det är en möjlighet man inte kan tacka nej till.

så snart är jag där. faktiskt redan imorn, men då ska jag dit med bästis-eva-liisa och bara hänga och umgås. dricka kaffe, titta på fina klänningar och bara strosa runt. vi stannar över natten och åker tillbaka på tisdag. är i hallsberg just nu, kom till örebro igår och hade möhippa för fina hanna som ska gifta sig snart! otroligt roligt!


nu ska jag dricka te med min kära familj.


hjärta brännö

JA. jag älskar ön. älskar framförallt dansen på torsdagar. dans på brännö brygga existerar inte bara i den klassiska låten, utan även i verkligheten. varje torsdagskväll på brännö. helt fantastiskt!

åkte dit efter jobbet och tåg båten ut tillsammans med kalle, linda, helena, johanna och hennes kompis camilla. vi åt räkor, ost, vindruvor, choklad och drack rosé. med solnedgången och havsutsikt som sällskap. och så dansen såklart. liveband och styrdans. kan det bli härligare? jag pratade även med världens finaste mia skäringer, ena delen i mia&klara och en av mina absoluta favoriter, alla kategorier. hon berör och får mig att skratta. och hon var fin, och väldigt väldigt trevlig. 




imorse gick jag upp 05.50 så jag är väldigt trött. trött men sjukt nöjd. 



supersöndag.

efter en vecka av galet intensivt jobb är jag slut. helt slut.

efter jobbet igår så var jag hemma hos linda med fina flickor från kören. vi blandade otroligt goda drinkar och snackade. väldigt trevligt och väldigt mysigt. sen tog vi oss in till stan men där blev jag inte så jättelångvarig eftersom en stora tröttheten slog in. att gå upp innan sex är inte den bästa partyförutsättningen :)

jobbveckan har varit bra. jobbig, men väldigt rolig. mitt jobb är för det mesta väldigt rolig och oavsett om jag är på dåligt humör när jag kommer dit så blir jag alltid glad efter en stund. tror det är kombinationen av trevliga jobbarkompisar, skön stämning i saluhallen och att man har massa kunder man ska vara trevlig mot. man kan liksom inte vara på dåligt humör..

idag gör jag absolut ingenting. lusläser DN, äter choklad och inlagda pickles (inte ihop dock..) och lyssnar på ljudbok. underbara söndag! vid tre ska jag dock till slottsskogen och spela volleyboll med kören. roligt, men får se hur pigg jag är. skulle kunna sova i tre dygn känns det som.

ikväll återvänder erika till stan, inte en dag för tidigt om jag får säga vad jag tycker!

en dag till,

jag skulle egentligen varit ledig idag. men efter en övertalningsprocess som pågick i fyra dagar sa jag tillslut ja. men jag fick börja 12 och det är verkligen lyx efter att ha gått upp när det fortfarande är nattradio i flera dagar. att sova till åtta var det bästa på länge! annars regnar det i gbg. det är rätt skönt tycker jag..

innan jag drar till jobbet ska jag förbi statsbiblioteket och lämna igen lite böcker och låna några nya. sommaren är nöjes-bokläsningens högtid. resten av året blir det ju bara statsvetenskap. hela tiden. 

i helgen vet jag inte vad jag ska göra. eller jo, jag ska jobba lördag 7-15. sen ska jag stänga in mig och sova i ett dygn. så känns det nu men jag antar att det kanske hinner ändras. 

dags att åka!

många timmar tillsammans med fisk blir det.

den här veckan jobbar jag galet mycket. åker hemifrån 06.30 på morgonen och kommer hem efter 19 och luktar jättemycket fisk, sill, skaldjur och allt annat som doftar sådär gott när det fastnar på ens kläder. det blir en lång lång vecka. tur att vädret utanför saluhallen är dåligt och att jag har fina arbetskamrater. annars skulle det inte gå!

nu måste jag sova. annars blir det jättemegasuper-tungt att ta sig upp imorgon! tur att morgonpasset i p3 finns. 


bild från härliga brännö i torsdags. ge mig mer! mer! mer!

snabbvisit i hallsberg

japp. här är jag! åker tillbaka till gbg imorn eller måndag. jobbet kallar. men skönt och komma hit ett tag. är vid stugan nu och njuter av friden. vi har badat också!

veckan har varit väldigt fin. jobb mån, ons och fredag. detta har kombinerats med massa sol, hav, en bränd rygg och framförallt - dans på brännö brygga. typ det finaste på länge. det krävs ett helt inlägg om det tror jag. men jag tror minsann att jag ska bli stammis där! sommar när det är som bäst. mycket folk, hav, skärgård, dans och solnedgång. 

sen har jag haft johanna boende hos mig i veckan också. trevligt med en sambo i en vecka. lite godare mat, lite trevligare på morgonen och trevligt kvällshäng i solnedgången vid röda sten.


dans på
brännö brygga


dagens låt:
moto boy - a room without you

möt mig där båtarna rullar ut!

igår var det varmare än varmast. först mötte jag upp anna-lotta som var i stan och åt lunch. sen gick vi på stan en stund. kul att träffa henne! vi har gjort mycket roligt i våra dagar. sen på eftermiddagen/kvällen hjälpte jag som sagt karro att flytta in i hennes nya lägenhet. varmt och tungt! sen försvann karro med flyttbilen när vi var på väg till lägenheten. hon körde lite fel kan man säga. nästan en timma virrade hon runt innan kom kom fram, då hade vi hunnit bli lite oroliga. göteborg är inte en bra bilstad. hur man än gör kör man fel och kommer över till hisingen..

efter inflytten satt vi på hennes gård och åt och drack. mysigt! sen promenerade jag hem, tog bara 7 minuter. så smidigt. väl hemma insåg jag att jag hade fått med mig henne nycklar hem.. så det var bara att cykla tillbaka med dom. senare på kvällen kom johanna hit. hon ska bo här några dagar medan hon är i stan. trevligt med sällskap. just nu är hon dock ute med båt i skärgården. jag har legat nere vid röda sten hela dagen men ska straxt dra till jobbet och hoppa in en timma innan stängning. segt, men det behövdes tydligen.


sån här fin utsikt hade vi från mosebacke på söder i stockholm i torsdags. tjusigt!

RSS 2.0