i keep my visions to myself

veckan från helvetet börjar sakta lida mot sitt slut.

men den slutar i alla fall helt okej. jag har tagit igenom mig ovisshet över lägenhet, lämnat in hemtenta och varit på en jobbintervju. men nu börjar saker och ting ordna upp sig. skönt! och OS har ju faktiskt vägt upp hela veckan.. det har varit helt fantastiskt att titta på längdskidorna! sen har veckan också innehållit mång trevlig middagar här hemma med familjen forss. god mat och det trevligaste sällskapet man kan hitta!

det är flyttkaos här hemma på bastugatan. kvinnan jag bor hos ska byta lägenhet med hennes dotters familj. bytet sker på tisdag och i och med detta ska jag också flytta ut eftersom jag inte riktigt får plats när det nu kommer på en familj på fyra personer här istället för en. det här är en helt underbar lägenhet och jag har haft det så bra här. kommer sakna att inte bo tillsammans med kristina men jag vet att vi kommer hålla kontakten. och ida och hennes familj, som flyttar in här, tycker jag jättemycket om så jag kommer nog hänga endel här på bastugatan även i fortsättningen!

så i morgon börjar jag flytta över mina grejer till en lägenhet ungefär 30 meter längre upp på berget. i en lägenhet som är som ett sagohus med utsikt över hela stockholm. huset har till och med en egen bro. himlans tjusigt! och jag får fortfarande bo på mariaberget som är stockholms absolut vackraste plats, och mitt i stan! där ska jag bo hos en bekant till hon jag har bott hos nu. men vem vet hur länge det blir.. antingen blir det en vecka, eller så blir det mycket längre än så. det kommer bli klart i veckan.


här är alltså huset jag ska bo i nu. i bakgrunden ser man utsikten. magiskt!

nu ska jag kolla på i skuggan av värmen och sen sova. mycket att göra imorn! idag har jag ägnat förmiddagen åt att försöka bli av med en hemsk huvudvärk och sen gick jag en promenad runt mariatorget och köpte kaffe. sen har jag varit hemma och underhållit söta erland som är tio månader. rätt krävande men han är ju så himla go! sen har jag och ida lyssnat på flyttpeppmusik och snackat skit. sen åt vi pizza och sågade melodifestivalen. sen har jag kollat skidor och nu är jag trött tröttare tröttast.


känns lite jobbigt att det här är min sista eller näst sista natt här i lägenhet. men allt har sin tid och jag har bara fina minnen härifrån och den här lägenheten har gjort att jag lärt känna världens finaste familj.

it pays to belong.

högsta taket, högsta våningen

sitter på ett fik på mariatorget och försöker få klart min inlämning som ska in i veckan. hela mitt huvud är fullt av annat och det går inte så himla bra. mitt liv är just nu lite av ett kaos och jag vet ingeting om vad som händer. förhoppningsvis blir allting klart och tydligt på torsdag. tills dess är det bara att stå ut. om en vecka är det 1 mars och då ska jag vara utflyttad från världens finaste rum i lägenheten på mariaberget. tillbaka till göteborg är tanken men det kan ändras.. jag vill bara ha besked om bara veta vad som händer. egentligen är det lyxproblem och alla alternativ är egentligen himla bra men just nu är ovissheten väldigt jobbig.

jag hade en bra helg iallafall! teatern i fredags var hur bra som helst och katarina ewerlöf gjorde en väldigt berörande insats. sen hade jag och anna-lotta en helkväll, som alltid när vi ses. i lördags träffade jag hanna och kollade på skidor och umgicks med fina familjen forss på kvällen. igår var jag med anna-lotta i vasastan. fin helg.

stockholm är jävligt kallt och t-banan står stilla och ingen kommer till jobbet. men det är soligt och väldigt vackert och mariatorget är en av mina absoluta favoritplatser i stockholm.

JAG LÄNGTAR SÅ MYCKET TILL VÅREN!

kvällarna vid röda sten exempelvis, när det ser ut såhär

eller varför inte brännö i vårskrud?

nu ska jag återgå till skrivandet. snart kommer nog delar av familjen forss och håller mig sällskap!

finkulturell fredag.

ja. så är det faktiskt. jag och anna-lotta ska se en föreställning på stadsteatern ikväll. "en dag ska jag berätta om mamma" heter den och den har fått väldigt bra kritik. ska bli kul att gå på teater, det var längesedan. eftersom det är fredag kanske vi firar med ett glas vin efteråt också? men kl 22 måste jag vara hemma för då är det dags för skidor igen. jag känner mig otroligt osocial under de här två OS-veckorna, men som sagt. det är bara två veckor vart fjärde år!



nu däremot ska jag ge mig ut i snöfallet och ta en liten promenad och köpa en kaffe.

ett halvår i stockholm & OS-hysteri.

OS är i full gång och ingen är gladare för det än jag. eller, egentligen är det bara längdskidor och skidskytte jag slaviskt följer. men ändå. bättre tv-underhållning finns inte. det skulle vara mia&klara och skärgårdsdoktorn isåfall.

idag har jag varit stockholmare i exakt sex måndader. ett halvår. tänk vad fort det har gått! och snart är tiden här slut, för den här gången. men det har varit kanske världens bästa halvår och stockholm är och har varit helt fantastiskt! åt middag ikväll med min fina hyresvärdinna och hennes dotter med familj. jag kommer verkligen sakna dom! det blev sjömansgryta och bubbel till det. fin onsdagsmiddag med andra ord! sen lekte jag ju såklart med världens finaste bebis också. jag brukar inte vara överförtjust i barn men han har något extra.

okej, tillbaka till OS. just nu sprint i längdskidor och svensk medaljchans, spännande! skidskyttet igår toppade ju allt! det är lite svårt att få något annat vettigt gjort om kvällarna dock. igår skulle in skoluppgift skickas in 23.59. jag fick in den i tid, men speciellt mycket marginal hade jag inte. idag har jag tagit det lugnt. vaknade med en jobbig huvudvärk. men har varit ute på promenad här på söder, lekt med barn och kollat på ingemar bergmans fina "den goda viljan".

nej, nu måste jag fokusera på skidorna. förresten, en sak till. när jag var typ femton var jag helt såld på per elofsson, jag hade han till och med som bakgrund på datorn. herregud, jag undrar lite hur jag tänkte. fast nån charm kan jag än idag tycka att han har. eller?

i'm going in for the kill.

jag har haft världens slappaste fredagskväll. känt mig lagom osnygg och min enda vän har varit tv:n. men så får jag ett samtal från världens bästa johanna som inte undrar om jag vill med och dricka en god drink på götgatan. och det är ju såklart jag vill. så nu ska jag byta skepnad från hemma-fredags-myset till ute-på-stan-looken. och det ska gå på fem minuter.

sen kom jag på att det är så bra att min kära lovisa jobbar natt och kör runt alldeles själv i en bil och gör superhjälteinsatser som väktare på nätterna så henne kan jag ringa när jag är ensam på väg hem sen. det är bra att ha vänner för alla tillfällen! såhär söt är hon nog inte när hon är farlig och tuff dock. cool tjej.



imorgon ska jag till tandläkaren. i stockholm går man visst till tandläkaren på lördagar.

att vara ung i en småstad.

har suttit på ett café på söder och pluggat några timmar nu. när jag kom hit var det jättelugnt och skönt men nu har ungdomarna slutat skolan och kommit hit istället. när jag gick på högstadiet och gymnasiet fanns det inte på kartan att man fikade efter skolan. anledningen till det är i och för sig att hallsberg inte har sveriges bästa caféutbud, snarare tvärtom. vi hade mest pizzerior och frisörsalonger. dock tror jag de har ryckt upp sig lite senaste åren. efter skolan så åkte man istället hem och gick ut med hunden, kokade nudlar, kollade på oprah och sen åkte jag iväg på träning. och var det inte träning var det mest umgänge med eva-liisa, lovisa och johanna. fast inte på stan då utan hemma hos varandra. på fredagarna brukade vi dock festa till det och ta tåget in till örebro och gå på stan. tänk vilka skillnader det är på småstad och storstad! men vi hade det himlans fint faktiskt, jag skulle inte vilja byta ut mina gymnasieminnen mot något.


jag och eva-liisa, 16 år unga (jag vet att du inte gillar den här bilden flisan men jag hittade ingen bättre..)

nu ska jag plocka ihop mina grejer och ta en promenad på fjällgatan i eftermiddagssolen. sen ska jag hem och laga någon god middag. vet inte vad den ska innehålla riktigt, men är sugen på palsternacka.

middag på folkungagatan.

nu ska jag alldeles snart promenera götgatan fram och hem till emerentia på middag. himlans trevligt! jag har köpt en flaska mousserande som gå-bort-present. känns fint. flaskan är väldigt tjusig, vet dock inte om innehållet håller samma klass. nedan har ni emerentia i egen hög person.


igår var det en man som dog på t-centralen. bara en liten liten stund efter att jag varit där. han hade tydligen tappat något på spåret, hoppat ner för att hämta det och sen bara pang kom tåget in till perrongen och han hann inte upp. jag är glad att jag slapp se det. för övrigt så älskar jag tunnelbanan. den är snabb, är alltid i tid och krånglar inte även om det är snökaos. göteborgs kollektivtrafik vs. stockholms kollektivtrafik 0-1.

en vecka i livet.

det hände en massa roliga saker i veckan som gick. nu ska jag berätta om några av dom.

måndagen började alldeles strålande med frukost hemma hos hillevi i sundbyberg. nybakta scones, marmelad, te, kaffe och så vidare. perfekt start på veckan.



sen bestod dagen av plugg och häng på anna-lottas soffa i vasastan. härlig måndag!

onsdagen var väldigt väldigt händelserik. kändes som världens längsta dag! den började med lunch i gamla stan, sen vidare till ett seminarie om eu och den globala krisen på norra latin tillsammans med kalle. efter det mötte jag upp anna-lotta på söder. sen vid sex infann jag mig vid slussen för en arbetsintervju. en hel timma med svåra frågor. nervöst, men roligt på samma gång. det är någon slags hatkärlek. man är så nervös innan och pressad under hela intervjun men sen när det är över är man oftast alldeles lätt i kroppen och för det mesta rätt speedad. just denna intervju var lärorik på många sätt och jag känner att jag blir allt bättre på att hantera intervjusituationer. i onsdags var dem tre stycken som satt på andra sidan bordet och ställde frågor.

efter intervjun mötte jag upp maria för en öl i gamla stan. väldigt trevligt. hann även med att säga hej till micke också. sen ringde anna-lotta mig och undrade om jag ville följa med till acnes visning och fest på kungsholmen (det var modevecka i sthlm förra veckan) så vi drog dit. det var sjukt trevligt där! fast jag kände mig lite som fel person på fel plats. kända personer överallt och alla var så sjukt snygga. modebloggare a la ebba von sydow, elin kling och sådana där. och sen musiker i form av bland annat moneybrother, markus krunegård, the hives, sahara hotnights, jonathan johansson.. och en hel del skådisar. några som jag kände igen från snabba chash bland annat. och resten av folket var jävligt snygga, supermodeller och modefreaks. och så jag. så kändes det. men jag hade det väldigt trevligt! och det var fri bar där man kunde få vilka drinkar som helst, och hur många som helst - helt gratis. herregud.



sen var vi en sväng på liljeholmen och dansade. väldigt väldigt roligt! sen sov jag på anna-lottas soffa. tänk vilken lång onsdag.

i fredags så pluggade jag och skickade in inlämningsuppgiften som skulle in. sen var jag på trevlig after work på götgatan innanjag tog t-banan hem till anna-lotta. där blev det ost, vin och nostalgimusik a la 90-tal. sen tog vi oss ut en sväng. debaser och lilla hotellbaren. eftersom hennes kille erik var i uppsala så ville hon ha sällskap så jag intog återigen hennes lägenhet för natten. i lördags vaknade jag tidigt och var väldigt pigg så jag diskade och städade hennes lägenhet. sen när hon vaknade var allt städat och fixat. jag tror det uppskattades väldigt mycket!

och igår så tog veckan slut. söndagsutflykt med kalle och sen spenderade jag eftermiddagen och kvällen hemma hos hillevi med te, hemgjord pizza och film.

så var den veckan slut. och idag börjar en ny. och den här veckan ska bli minst lika bra! eller hur?

gröna små äpplen.

den här veckan har varit väldigt händelserik och väldigt fin. på många sätt och vis!

och imorn får den ett perfekt avslut när jag och kalle ger oss iväg på söndagsutflykt ut till saltsjöbaden!

i morgon skriver jag mer. känner att jag behöver det. nu ska jag däremot kolla klart på filmen, fläta mitt hår och sova.


utdrag från en av mina allra bästa böcker. allt av martina lowden. läs!

RSS 2.0