årstaviken





mötte upp anna för en kaffe på mellqvists och sen promenerade vi till skanstull. därifrån gick vi längs med hela årstaviken (som bilderna visar) i solnedgången bort till hornstull och sen hem. då var min kropp alldeles sådär lagom kall och en kopp te har nästan aldrig smakat godare.

stockholm och södermalm blir bara vackrare och vackrare för varje dag.

nu ska jag ladda inför den bästa sortens tv - partiledardebatt!

LOVE IS NOT POP

lyssnar om och om igen. och tänker och känner.




your voice in my ear

wishing you consider
a change of a heart

and sometimes I lose track of my heart
but this could never work out

melodies & desires

hej och hå.


nu är stockholm jättesnöigt igen. jag som nästan började känna att "nu vänder det!". men icke. det har i alla fall slutat snöat nu. alltid något.

idag är det fredag och igår var det torsdag och då var jag i uppsala! min nu före detta handledare på riksdagen, helena, hade valkampanjsupptakt! så jag och kalle (numera praktiserande eu-sekreterare på riksdagen) tåg tåget till uppsala för att lyssna på vad hon hade att säga och samtidigt få en trevlig liten utflykt.

eftersom tåget såklart var försenat missade vi introt och kom in mitt i utfrågningen av helena. hon klarade sig mycket bra, proffsig som hon är. jag hejar på henne av hela mitt hjärta! sen fick vi soppa och snittar och sen kom maria wetterstrand och pratade lite också. hon kom tillsammans med håkan från riksdagskansliet som jobbar med utrikespolitik. det var kul att träffa dom båda igen. saknar verkligen riksdagen. och framförallt alla där. maria var med på ett seminarie på uppsala universitet sen och när det var slut fick jag och kalle skjuts tillbaka till stockholm med henne och håkan. mycket trevligt! maria är både väldigt trevlig och en proffsig politiker.


här kan man läsa lite om hur det var igår, ni får kopiera och klistra in länken: http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=1009104,00.html?from=puff

idag har jag pluggat och sen ätit lunch med ida och världens gulligasta barn erland på mariatorget. ida är dotter till kvinnan jag är inneboende hos och är himla trevlig! ikväll ska jag hem till kalle och se hur han bor!

när jag var hemma i hallsberg över jul så rensade jag vår gamla dator och hittade bilder från stenåldern. den ena mer hemsk än den andra. se bara här:

ena bilden är från 2004 och jag vet inte riktigt hur jag ser ut och varför. den andra bilden är från 2005 på mitt och eva-liisas gamla extrajobb ica. det var tider det.

imorgon

ska jag skriva något vettigt här.  
nu är jag både trött och bloggen krånglar = ingen bra kombination.
i dag har jag varit i uppsala. det berättar jag om i morgon!

lördag, söndag och MÅNDAG.

bra måndag. bra helg.

örebro i fredags, inflyttningshäng med vin och kalaha hos hillevi i sundbyberg i lördags och igår fördrev jag dagen med långpromenad runt söder, mat hos hillevi och bio med johanna på kvällen. vi såg snabba cash och jag mådde dåligt i två timmar. hemsk hemsk film. fast bra! jag är glad att jag är så långt ifrån det där livet man kan komma. och tack gode gud för det! i eftertexterna såg jag ett bekant namn, nämligen ingen mindre än erik barr hade varit med och jobbat med filmen. kul! han är förresten med och gör små filmer som visas under guldbaggegalan ikväll. när vi var på väg från bion insåg jag att mina nycklar låg hemma - jag var utelåst. maja blev en räddare i nöden och erbjöd mig sovplats.

annars har jag varit rätt duktig idag. städat och pluggat. sen hann jag med en lunch med anna också!

nu kollar jag på guldbaggegalan. oj så många skådespelardrömmar jag haft. istället blev jag statsvetare.. inte ens i närheten. men lite små statistroller har jag allt hunnit med. i vår har en film jag är med i premiär. spännande!

två av mina svenska favoritskådelspelare är lena endre och björn kjellman. två personer med så mycket utstrålning. sen är dom båda väldigt väldigt snygga också! annars hoppas jag att filmen i taket lyser stjärnorna vinner priser ikväll. en otroligt berörande film!

nu ska jag dricka en kopp till av mitt rökiga te!

gitarrer & bas, trummor & hat.

hej från örebro.

igår var jag på födelsedagskalas hos eva-liisa (eller, i eva-liisas pokväns lägenhet för hon bor ju i malmö annars). en fint och härligt gäng. eva-liisa, jag, lovisa, johanna, helena och eva-liisas söta syster mia-maria. sjukt hur fort tiden går. jag är mer eller mindre uppvuxen med mia-maria jag med och har alltid sett henne lite som en liten lillasyster jag med. men i morgon fyller hon 18. tänk så fort tiden går! sen har hon blivit otroligt vacker också.

vi hade en rolig kväll igår med massa skratt och gamla minnen och prat. jag sov kvar här och nu har vi ätit en god frukost med rester från middagen igår och nu ska jag och eva-liisa ut och ta en fika någonstans.

sen vid tre åker jag tillbaka hem till stockholm. på tågresan hit lyckades jag få mardrömssällskapet. en man som:
- luktade väldigt obehagligt
- tuggade tuggumi helt frenetiskt och jättesmaskigt hela resan
- glodde på mig hela tiden. när jag läste min bok kände jag hur även han passade på att läsa lite. och när jag fick sms ville han gärna läsa även dom.

ett sådant sällskap orkar jag inte med idag. verkligen inte.

there is room next to me.

jag ska i detta nu ta mig upp från sängen och borsta tänderna och sedan gå raka vägen tillbaka till sängen. jag är jättejättetrött.

på en vecka har jag hunnit med stockholm-göteborg-hallsberg, och nu är jag i stockholm igen. men det är inte därför jag är trött. min trötthet just nu är mest av den fysiska formen. var på riksdagen förut och spelade innebandy. kul men jobbigt! fint att få träffa folket igen. och imorn är det spelkväll som jag ska vara med på så det blir riksdagen två dagar i rad. tänk så härligt!

min nya kurs har börjat nu också. verkar spännande och intressant. mycket läsande och inlämningsuppgifter så nu återstår uppgiften att hitta stockholms mest ultimata pluggplats. för hemma kan jag definitivt inte få något vettigt gjort! idag har jag träffat hanna. oavsett vilket humör hon är på så blir jag alltid lite gladare när jag träffat henne!

nej. tandborste och sen sova var det ju.

godnatt godnatt,

idag har jag förresten lyssnat på skivan med det härligaste omslaget. ge mig!


kings of convenience - declaration of dependence

but somewhere
i lost count of my own
and somehow
i must find it alone

high drama,

planer, planer och åter planer.

jag försöker planera min framtid. eller ja, min närmsta framtid.

nu är jag i stockholm. på torsdag ska jag vara i göteborg och redovisa praktiken på ett seminarium. sen så ska jag ta mig tillbaka till stockholm via hallsberg. detta sker troligtvis fre-lör nångång. åh åh åh. och jag hittar inte en endaste bra tågbiljett nu som passar mina önskemål. ska hålla tummarna för sista minutenbiljett!

i fredags gjorde jag min sista dag på riksdagen. för den här gången, jag kommer komma tillbaka.. har haft den bästa hösten någonsin och är så glad för allt jag har fått lärt mig och alla jag har lärt känna!

och stockholm och politiken har tagit mig med lite mer storm än jag hade anat så jag blir kvar här ett tag. till mars är planen just nu. men det blir nog lite gbg också. ska försöka få ihop det bra!

jag är pepp på framtiden. och hoppfull! och framförallt på rätt väg. har fått så många fina ord från människor jag ser upp till så jag har blivit boostad med bra självkänsla! let's do this!


nu ska jag däremot kolla på ett avsnitt gossip girl och få en annan världsbild en stund. eller paradise hotel, jag vet inte vilket som är värst..

du är min hjälte för du vågar vara rak,
du är min hjälte för du är precis så svag som jag.


jocke berg säger det vädligt bra ibland.
om bara fler personer vore lite mer öppna och raka. allt skulle bli så mycket lättare.

2009 - oktober till december

OKTOBER.
jag fortsatte hösten med att gå promenader. jag har ungerfär sju minuters promenadväg hem och tog ofta omvägar och upptäckte nya fina områden. min väg till och från jobbet är så tjusig. över centralbron och riddarfjädern och genom gamla stans gränder och sen är man framme vid riksdagen!


hornsgatan

jag hängde hemma hos hillevi i sundbyberg, lagade mat och pratade och pratade och umgicks med emerentia och christian.

första helgen i oktober så hade jag en helhelg med hanna. vi började fredagskvällen med fika och bio och på lördagen hade vi en heldag på stan innan vi lagade mat hemma hos hanna. den natten intog jag även stureplan för första och antagligen sista gången. en upplevelse som jag tror man bara behöver en gång. på söndagen slappade vi i hannas soffa och gjorde absolut ingenting.




när den allmänna motionstiden var slut på riksdagen tog jag tåget hem till hallsberg ett par dagar. jag passade på att bli sjuk också. ont i halsen och en förkylning från helvetet. när jag kom tillbaka till stockholm hade vi personaldag ute på vackra kastellholmen. det var en dag med massa jämställdhetssnack och en himlans massa peppande inför kommande valår. sen åt vi god lunch och hade det trevligt. en bra dag. vädret var nästan som sommarväder och jag och jakop tog sällskap och promenerade till söder i solskenet.


kastellholmen

jag övade med kören varje måndag i vasastan och jag gick därifrån varje gång med lätta steg, nynnandes på nya låtar. passande nog bor också anna-lotta typ granne med skolan där vi övar så då kunde man svänga förbi henne på vägen hem och dricka te och mysa. alltid lika trevligt.

en fin lördag så började jag och hillevi med fika (eller ja, frukost för mig..) på söder och sedan tog vi oss till midsommarkransen på en feministisk filmfestival. jättemånga bra och intressanta filmer. på kvällen åt jag först middag med kvinnan jag bor med och hennes dotter plus familj innan jag tog mig ut till lidingö där det var orienterarkalas! länge sen sist! sen tog vi oss in till stan där det var den klassiska 25-mannafesten. där var det kanske etthundrafemtio gamla kära återseenden.




lilian & rebecka

amanda & malin

jag åt en hej då-lunch med lasse som åkte tll sydkorea på obestämd tid för att skriva musik och vara koreansk popstjärna. så det kan vara. jag och anna-lotta hade mia&klara-maraton hemma hos henne och på jobbet var det partiledardebatt och jag började med ett nytt projekt som innebar en MASSA ringade till kommunfolk. har nog aldrig ringt så många samtal till okända människor på en och samma vecka.

min morbrors fru malin och min kusin lova var i stan. vi tog en tur inne på slottet och det var väldigt mäktigt faktiskt!

anna hade kombinerad inflyttnings- och födelsedagfest och det var en jätterolig kväll. anna bjöd på soppa och god efterrätt. och varm äppeldrink när man kom dit. höstigt och fint! och så dansade vi. sen så var jag helt fast i kvalitetsserien ensam mamma söker och följde varje avsnitt slaviskt. sen så hängde jag och christian på åsögatan innan vi tog oss till debaser medis där emerentia spelade skivor.


erika kom till stan och hon fick sig en liten rundtur i riksdagen. hon sov hos mig en natt för sedan drog jag till örebro för att jobba. det var valupptakt och en helg med massa seminarier. det var en upplevelse att vara där och umgås med politiker konstant i en hel helg. en helt egen värld. men roligt hade jag. förutom det hann jag även med att hälsa på i hanna och johans nya fina hus.

jag var och simmade på eriksdalsbadet och på väg hem så halkade jag och slog i knät så hårt att jag aldrig trodde jag skulle kunna gå igen. i två veckor hade jag ett gigantiskt blått/grönt/lila/rött knä som kan var det fulaste någonsin. jag har en bild på det men den kan jag inte publicera här. alldeles för hemsk!

jag började bli allt mer bekväm med kvinnan jag bor hos och vi åt middag ihop och började sitta och dricka vin i vardagsrummet (med utsikt över riddarfjärden!) och prata. hon är klok och otroligt snäll och spännande. trots att det skiljer nästan 50 år på oss trivs vi väldigt väldigt bra ihop!



det blev allhelgona och jag och christian promenerade på söder och stannade till vid katarina kyrka och tände ljus. otroligt stämningsfullt! på kvällen var jag och hanna hemma hos anna-lotta och sen var vi hos hennes kompis vid skanstull. anna-lotta var utklädd till en cirkusdirektör och hon gjorde sig väldigt bra som det måste jag säga! själv var jag inte utklädd alls, förutom att jag lånade anna-lottas glasögon och på en gång förvandaldes till en medelålders lärarinna.





och helt plötsligt var det november.


NOVEMBER.
månaden inleddes med en heldag tillsammans med hanna. vi var på upptäcksfärd i nacka innan vi tog oss in till stan igen. sen var vi hos hanna på kvällen och lagade kanske världens godaste champinjonsoppa!


hanna är på sitt bästa humör!

vi var ett gäng från jobbet som åkte ut till universitetet och spelade en prestigefull basketmatch. riksdagskansliet mot partikansliet. behöver jag säga att vi vann? heja riksdagen!

en fredag var jag och johanna på ett ställe på söder som heter högkvarteret. det är som att vara hemma i någons vardagsrum. röda sammetssoffor, öl och en skål med godis som tillbehör!


min familj kom på besök en helg och vi hade jättebra dagar med promenader på söder, fikapaus på mitt bästa fik, middag på libanesisk restaurant, kvarteret skatan på rival, drinkar på gondolen och strosande i gamla stan. härligt!



vi hade spelkväll på jobbet och jag kom absolut sist, jag och lee var på SVT och med och spelade in ett avsnitt av skavlan och satt sen och åt och pratade i timtal. erika var i stan en sväng igen och jag var med anna på kungliga operan. fina sysslor när det är som allra mörkast.

cajsa kom på besök i några dagar och det var välbehövligt. vi ältade våra liv, om och om igen. men roligt hade vi såklart också imellanåt! cajsa och jag kan verkligen prata utan att det finns nåt slut. har vi dessutom glögg, te eller kaffe vid vår sida går det ännu lättare. vi lusläste kontaktannonserna i DN och hittade några riktiga guldkorn!


jag åkte hem till hallsberg och sa hej då till mormor och dagen efter jag hade varit där somnade hon in. finaste fina mormor! tänk vad mycket fina minnen hon har gett mig genom min uppväxt. väldigt ledsamt, sorgligt men ändå ganska fint på något sätt.

den helgen hade vi också konserter med kören. två stycken utsålda konserter i stockholms konserthus. uppladdningen kunde varit bättre men jag samlade mig och hade faktiskt riktigt roligt och njöt av att få sjunga inför så mycket folk. vi hade fina gästartister så som tommy körberg och jessika folcker som förhöjde konserterna än mer.




jag fick två gratis provträningsveckor på stockholms lyxigaste gym och ett av passen ledde till en träningsvärk jag aldrig tidigare i hela mitt liv hade upplevt. jag var hemma hos hillevi och spelade in lite musik.. och jag missade tunnelbanan endast för att min träningsvärk hindrade mig från att kunna springa ner för rulltrappan. bara en sån sak!

sista dagarna i november skrev jag klart mitt stora skatteprojekt på jobbet och åkte hem och var hundvakt en helg och passade samtidigt på att bjuda in gamla gänget för middag och mys! fint slut på en väldigt upp och ner-månad!


DECEMBER.

jag åkte hem till mormors begravning som var ljus och fin. men sorglig såklart! men det var skönt att träffa min fina familj som jag tycker så mycket om! och hon begravdes på världens vackraste dag. klart, kallt och soligt.




bästis eva-liisa kom på besök en helg och vi tog igen allt missat umgänge från hösten. hon bor i malmö och jag i stockholm så det är rätt långt i mellan. vi åt frukost på stan, badade och bastade i på riksdagen. strosade på stan, var på inflyttningsglögg hos anna och anders på telefonplan och kollade på säkert tio avsnitt sex and the city. en alldeles förträfflig helg om jag får säga det själv!





vi hade julfest med jobbet ute i saltsjöbaden och det var en väldigt trevlig kväll med god mat och mycket skratt. det var tema glitter som ni kanske ser på bilderna här nere. när vi var på väg därifrån var jag alldeles fascinerad över alla gigantiska lyxvillor som låg där vid vattnet. helt galet!


jag, maria, mikaela och karin

det var dags för nobelfest och jag fick se maria wetterstrand, på bilden här ovanför, huuur vacker som helst i lång svart klänning, jättefin håruppsättning och sminkning. kände inte igen henne först när jag träffade henne i fikarummet! coolt! jag vill också gå på nobelfesten nångång!

jag vaccinerade mig på svininfluensan och fick ont i armen, men annars ingen biverkning! johanna åkte upp till stockholm en lördag och hon, jag och maja strosade runt på stan och åt en god middag innan johanna åkte hem igen. och christer fuglesang kom på besök och berättade om sin resa och jag gjorde musiklistor med jultema som jag lyssnade på när jag jobbade.

på lucia var jag och kollade på ett fint luciatåg utanför statsmuseét på södermalmstorg. och sen kom den, snön och vintern alltså. hela stockholm lades under ett tjockt snötäcke (och det har inte försvunnit än..) och jag fick se mitt kvarter i vinterskrud. tjusigt värre!



mariaberget, södermalm

och såhär såg det ut när jag tittade ut genom mitt fönster på morgonen


slutet av december präglades av en ovisshet inför framtiden och beslut att ta. jag sökte jobb och var på en bra intervju och nu är jag taggad för framtiden! min tid på riksdagen började lita mot sitt slut och seperationsångesten var enorm. vi hade lyxfika på jobbet nästan varje dag sista veckan innan jul och det var väldigt mysigt. det var till och med julkonsert i bankhallen! åh, jag ville inte lämna! men tanken om att jag skulle vara kvar även en liten stund efter jul gjorde det lite lättare att lämna jobbet för att fira jul i hallsberg. sista jobbdagen innan jul firades med after work tillsammans med ett trevligt gäng. det slutade på rival. jag, anna och en flaska mousserande. tänk ett sånt fint avslut.

jag åkte hem dan före dan före dopparedagen och stannade i hallsberg i över en vecka. längesen jag var hemma så länge. men det var skönt. julen bestod av god mat, mys med familjen och alla gamla vänner, sovmorgon mest hela tiden, kaffe, hundar och lite skidåkning. på juldagen var jag på kalas i örebro och träffade på i princip hela mitt gamla liv. som att återigen befinna sig på gymnasiet!



nyår firades tillsammans med familj och grannar, och johanna. en lugn men väldigt trevlig kväll. jag är inte sådär fira-nyårsaktig.


och ja, det var 2009 det. ett himlans fint år måste jag säga när jag tittar tillbaka på det. händelserikt med väldigt många nya vänner, en helt ny stad och fyra månader på riksdagen. så mycket bättre kan det ju inte bli?

men vet ni, jag tror faktiskt att 2010 kommer bli minst lika bra. jag känner det ända ut i fingerspetsarna!


2009 - juli till september

JULI.
juli inleddes med att jag hade johanna boende hos mig några nätter. det var varmt och soligt mest hela tiden så när ja inte jobbade så låg jag i solen vid röda sten eller var ute i skärgården. det var fint att ha johanna boende hos mig några dagar. vi lagade god mat och gick ner till röda sten vid solnedgången nästan varje kväll.

en dag tog jag och johanna båten med destination brännö. men vi tog inte den vanliga båten som går den snabbaste vägen till ön utan den turen som går runt hela skärgården och stannar vid princip varje brygga. men vad gör det när man sitter uppe på däck när solen skiner och allt man ser bara är små skärgårdshus, hav och klippor? absolut ingenting.

när vi var framme så la vi oss på en klippa, åt vår medhavda lunch och spenderade sedan flera timmar med att lyssna på p3-dokumentärer. alltihop med den här utsikten:



johanna var uppbokad på kvällen så tog hon båten hem igen. jag däremot stannade kvar. det var torsdag och det var dags för den klassiska dans på brännö brygga som det är varje torsdag under sommaren. så jag hängde kvar på ön ett par timmar till. och det var bland det finaste jag sett. båtar kom från hela skärgården och la till vid bryggan och folk samlades och sedan började bandet spela och folk dansa. det var en härlig syn. jag träffade mia skäringer för första gången den kvällen och hon var lika fin i verkligheten som jag hade tänkt. vilken kvinna!




när dansen var slut och jag hade fått en dos av svensk-helylle-sommar tog jag båten tillbaka till saltholmen. där mötte jag upp richard och ximel. vi satt på piren och pratade och drack öl tills det blev mörkt.



jag åkte hem till hallsberg en helg med mission överraskningsfest för johanna! hon hade kommit hem till sverige efter fyra år i usa OCH fyllde år. så vi ordnade ett överraskningsfirande. vi var ett gammalt fint gäng som träffades utanför hennes hus. sen smög vi över trädgården och gjorde ett försök till en snygg entré som jag tror misslyckades. men glad blev hon i alla fall! det blev en härlig kväll med skratt och prat om den gamla goda tiden. dagen efter spenderade jag vid stugan innan jag tog tåget tillbaka till göteborg och jobbet.

någonstans i mitten på juli fick jag beskedet om att jag hade fått en praktikplats till hösten. och inte vilken som helst, utan på riksdagen. det tog ett tag innan jag verkligen förstod att jag skulle bo i stockholm och jobba fyra månader på en av mina absoluta drömarbetsplatser. men oj så nervös jag blev. hur skulle det gå?

en torsdagskväll var vi ett peppat och glatt litet gäng som tog båten ut till brännö och den berömda och redan omskrivna dansen. och det kom att bli den finaste och bästa kvällen på hela sommaren. vi hade utrustat oss med rosévin, räkor, ost och öl. det tillsammans med skärgård och himlans bra vänner är en oslagbar kombination! och den här kvällen intog vi sjäva dansbanan med. jag och kalle var outstanding på valsen!

jag åkte till örebro och var med på hannas möhippa. en rolig dag, även fast jag var jättejättetrött efter en vecka med massa jobb.

jag och eva-liisa åkte till stockholm och bara gjorde ingenting i två dagar. eller, jag ordnade boende i stockholm inför hösten. och det är ju inte så lite. var och kollade på ett underbart rum i en lägenhet från 1700-talet på mariaberget på söder. med ustikt över hela stan och fem minuters promenad till riksdagen. och kvinnan som bodde i lägenheten var trevlig. så jag trodde inte jag skulle få det. men bara tio minuter efter att vi lämnat lägenheten ringde hon och sa att jag fick det! åh, jag blev så glad och lättad! sen spenderade jag några dagar i hallsberg och gjorde absolut ingenting. förutom att mata igelkottar typ.

bild från vad som skulle bli mitt kvarter i stockholm

de sista dagarna i juli hängde jag med erika och hillevi mest hela dagarna. vi strosade på stan, lagade mat, var på finmiddag, hade kanelbullefrisyrer (se här! http://liza.blogg.se/2009/july/en-kanelbulle-i-haret.html) och gjorde så lite som möjligt.


AUGUSTI.
den här månaden inleddes med en helkväll/natt med elin. en kväll som kom att gå till historien som bland det knasigaste och galnaste på länge. men roligt hade vi! och min plånbok försvann men jag hade sån tur att det var en så bra person som hade tagit hand om den och ringde upp mig dagen efter. jag åkte och hämtade den och inget var borta. han fick en smörgåstårta från jobbet och 100 kronor som tack.

den 4e augusti jobbade jag min sista dag och hade nu två veckor ledigt tills jag skulle infinna mig på riksdagen.

en kväll var jag hos min morbror. som alltid när man kommer dit får man god mat, en välbehövlig paus från stan och lek med mina småkusiner lova och olle. vi hoppade studsmatta och åt räkor.




vi hade picknickar i slottskogen, frukostar i solen på biscuit. utöver det hade jag massa tråkigt fixande med intyg av olika slag inför praktiken. och uthyrning av min lägenhet i gbg. och det blev så bra och klockrent att kalle skulle bo där under hösten. så jag kunde känna mig trygg att den skulle bli väl omhändertagen.

jag åkte till stockholm och lämnade av grejer till rummet och sov där en natt. och jag sov gott och kunde inte riktigt ta in hur fint jag skulle bo.

jag och några av mina favoriter från kören tog oss ut till kristians studio på hisingen och spelade in två låtar med honom. en otroligt rolig eftermiddag/kväll. mycket sång och många skratt. och så åt vi saltlakrits och en chokladkaka som kristian bakat åt oss. ni kan förresten höra resultatet från en av låtarna på P3 nu. den spelas rätt ofta. the panda song heter låten och handlar om två pandor. låter lite knasigt kanske men låten är väldigt väldigt fin. den andra vi sjöng in på har han inte släppt än.



ni kan förresten lyssna på panda-låten här också: http://www.myspace.com/universalzoo

den fjortonde augusti lämnde jag göteborg och det skulle dröja länge innan jag kom tillbaka. men jag stannade till i hallsberg på vägen mot stockholm. jag hade en viktig punkt i min agenda! nämligen johan och hannas BRÖLLOP! åh, det var så himla fint! när de gick ut i kyrkan så spelade ett liveband stevie wonders signed, sealed, delivered. bara en sån sak. ingen brudmarsch här inte! folk liksom dansade ut ur kyrkan!



efteråt var det fest som höll på hela natten. trevlig och fin middag, trevligt folk och massa massa dans. det var kul att hänga med det gamla orienteringsgänget igen. det blir av alldeles för sällan. jag hade en otroligt rolig kväll!


jag, johanna, malin, henke och helena

(jag hade förresten en jättefin klänning jag hittat på beyond retro i stockholm. problemet var bara att det var en byxklänning, och det passade sig ju inte riktigt. dessutom var det för liten.. men min bästa mamma förvandlade den till en klänning kvällen innan bröllopet!)


två dagar senare åkte jag till stockholm och flyttade in till det här rummet.



med den här utsikten


dagen därpå var det dags för min första dag på riksdagen och jag var jättejättenervös. men oj så bra det gick. min handledare som jag bara träffat på intervjun var så snäll, rolig och trevlig och jag fick en bra känsla. hela första dagen bestod av möten och jag träffade så många nya människor. fick presenterare mig för partiledare och riksdagsledamöter och det var ju lite skakigt. helena (min handledare) tog med mig på en liten rundtur i riksdagen och jag var tveksam på om jag någonsin skulle lära mig hitta i de enorma byggnaderna och alla olika korridorer. jag kunde inte förstå att jag skulle ha en så fin arbetsplats ett halvår framåt. det var alldeles overkligt.

efter en vecka av rapportläsande och pm-skrivande om maxtaxor åkte jag till stugan och spenderade en fin helg där tillsammans med erika. vi lagade god mat mest hela tiden. och spelade krocket. och gick promenader och läste böcker. skön helg med andra ord!

de närmsta veckorna på riksdagen ägnade jag åt att skriva en motion. jag kan nu allt om reklamskatt. det var spännande och roligt. jag kände mig lite som en dektekiv ibland när jag sökte massa information och försökte koppla ihop saker. jag lärde också känna anna på jobbet, vi delade rum. och nu är hon en himla fin vän som är jag så glad att jag har. smart och tuff som få! sen bor vi nära varann här på söder. tar kanske tre minuter att gå till henne. perfekt!

upptäckte att det fanns en hel massa intressanta, snälla och roliga människor på jobbet som skulle göra min höst bland det bästa som hänt någonsin. har blivit så bra omhändertagen! min handledare och jag kom jättebra överens och upptäckte att vi hade samma humor vilket har gjort vårt samarbete roligt rakt igenom. att hon dessutom är sjukt smart och en grym politiker gör ju bara saken bättre.

en fredag var jag först på debaser med anna och sedan med ximel och hennes vänner på strand vid hornstull och när klockan passerade midnatt blev det den 29:e augusti och jag blev 23 hela år. sen promenerade jag hem längs hornsgatan i ösregn. fint värre! resten av min födelsedag firade jag dock hemma i hallsberg med fina familjen.

 


 

SEPTEMBER.

i september började saker och ting lugna ner sig lite och jag kom mer och mer in i jobbet och började känna mig som en i gänget. jag och anna var på lasses spelning på kafé 44 en kväll och en annan kväll i början av månaden tog jakop med mig på en tur runt söder. han visade upp söders bästa pärlor och det var en mycket trevlig kväll (och en låång promenad).


jag bor precis vid vattnet där bron (den till vänster) från gamla stan går över till södermalm

det här var också en månad av fina upptäckter. jag upptäckte bland annat riksdagens fina gym och bad! jag gick på små upptäcksfärder på jobbet och lärde mig hitta riktigt bra. jag upptäckte världens bästa fik precis här vid mig. där har jag varit minst en gång i veckan hela hösten. jag tog kvällspromenader på söder tyckte allt var så himla vackert.

jag hoppade också in och jobbade en söndag i kungsträdgården. det var ett år före valet och en rödgrön upptakt. jag fick ett så bra uppdrag som att ta hand om alla musikgäster och politiker som skulle vara med. pricka av dom och se till att de fick den information de skulle ha. så jag spenderade hela dagen bakom scenen tillsammans med artister och politiker. det kändes inte som om jag jobbade överhuvudtaget. haha!

jag började också öva med en ny kör. varje måndagskväll hela hösten har jag övat på norra real. jag behöver sjunga. även om jag har saknat min riktiga kör i göteborg jättemycket under hösten så var det här verkligen ett bra substitut.

jag fick även finbesök av mamma och faster en dag. vi hade en jättebra dag med lunch på riksdagen och sen strosade vi runt på östermalm. mysigt!

vid riksdagens högtidliga öppnande i mitten på september hade helena lyckats fixa in mig. det var en upplevelse. att säga att "alla var där" är kanske fel uttryck att använda men om man tänker i politikertermer stämmer det. jag fick gå på en röd matta in i stora riksdagshuset och det var massa journalister och fotgrafer och orkestermusik. kungen var där också. och silva och alla barnen! sen fick vi vin och snittar och massa mingel. inget jag tackar nej till!

det var lite omorganisation på kontoret så anna flyttade till rummet bredvid men istället fick jag sällskap av en annan praktikant, sofie. affärsjurist och hockeyspelare. en underbart härlig människa som har förgyllt den här hösten!

jag fick också i uppdrag att skriva en debattartikel om ett ämne jag inte alls var påläst inom. två dagar hade jag på mig också. men det gick och den blev riktigt bra! och den publicerades i en riktig tidning! bara en sån sak. sen kom även regeringens budgetproposition och jag fick bevittna riksdagen goes jobba dygnet runt. den allmänna motionstiden höll på i två veckor och gud vad folk slet och var stressade! jag var på budgettdebatt inne i kammaren, min första debatt. coolt var det! sen så började jag också med ett gigantiskt skatteprojekt som jag ägnat väldigt mycket tid åt den här hösten. jag gick från att vara noll kunnig om skatter till att vara väldigt kunnig (ur en statsvetares mått mätt..) skatter, skatter, skatter. men vad hade jag väntat mig med en handledare som är nationalekonom OCH sitter i riksdagens skatteutskott? jag trivdes väldigt bra med allt. så här skrev jag i min blogg en dag i september:

"har varit i stockholm i en månad nu och på ett sätt känns det som en hel evighet. praktiken på riksdagen är bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro. jag har hittat en av mina framtida drömarbetsplatser tror jag. jag får ta mycket ansvar, göra intressanta saker som liksom är på riktigt. det är den största skillnaden från att plugga. och framförallt så har jag träffat och lärt känna så mycket människor. intressanta, smarta och roliga. alltifrån partiledare, otroligt duktiga sakkunniga, framtida ministrar och människor som verkligen brinner för sin sak. så otroligt inspirerande!"

och den där känslan har bara växt sig starkare.

sommaren ville inte släppa taget och jag och anna åt lördagsfrukost utomhus och strosade i second hand affärer på söder. anna har även en balkong med utsikt över takåsar. det finns få saker jag är så svag för som det.

september avslutades med att jag åkte ner till göteborg över en helg och lyckades pricka in både bokmässa och karolinas inflyttningsfest. bokmässan är ju bland det bästa jag vet. en helg som var väldigt bra men som gick alldeles för fort. jag hade hittat en bil att åka med via internet och skulle åka med helt främmande människor. mamma höll på att gå i taket. men det var jättetrevliga människor och det blev en rolig bilresa till och från göteborg.

kom tillbaka till stockholm och ett ösregn som höll i sig i två dagar. och precis så slutade september.

 


 


från hallsberg till stockholm.

tillbaka i stockholm. på obestämd tid.. eller vad man ska kalla det för. känns BRA! igår åkte jag skidor (som man kan se på bilden), det var roligt! och idag har jag träningsvärk.

igår och idag. två olika världar - båda otroligt vackra

fick ett så underbart välkomnande när jag kom tillbaka till lägenheten här i stockholm. vilka fina människor jag har fått turen att lära känna. känns som om jag aldrig vill lämna bastugatan. aldrig.

i morgon är det dags för riksdagen igen. känns kul och bra!

(årssummeringen fortsätter i morgon..)

2009 - april till juni

APRIL.
april är en av mina favoritmånader. älskar när ljuset kommer tillbaka, solen börjar värma på riktigt och det blir lagom varmt för tygskor. egentligen bestod april i år mest bara av uppsatsskrivning dag ut och dag in. men för att överhuvudtaget orka hålla på så (det gör man ju egentligen inte) så måste det finnas fina, soliga stunder som lyser upp.

första april var en sådan dag. jag och eleonor åkte ut till saltholmen och fick en välbehövlig dos av hav, vår och solnedngång. göteborg när det är som bäst.





det är när jag upplever sådana här kvällar som jag inser att jag inte kan tänka mig att bo i en stad som inte har ett hav som granne.

första lördagen i april åkte jag på utflykt. till min favoritplats brännö som får många besök av mig under året.. världens finaste skärgårdsö som man åker båt i femton minuter för att komma till. det är skönt att komma bort från storstan och till något helt annat. små söta hus, får och hav vart man än kollar. och ett litet värdshus där jag drack kaffe i solen. promenerade runt hela ön och fick fräknar på näsan. fint värre. såhär såg det ut:






i april hittade jag också en ny bra löprunda. från mitt hus i majorna, ner till röda sten och sen längs vattnet hela vägen ut till saltholmen. med lite små omvägar bara för att få se de finaste husen vid havet var rundan drygt 8 kilometer. sen tog jag spårvagnen hem igen.

det här var också månaden när jag sökte en miljon praktikplatser inför hösten. departement, riksdag, eu-represenationen i bryssel, strasbourg och eu-parlamentet. det är skitsvårt att få en praktikplats som statsvetare och mitt hopp om en praktikhöst försvann mer och mer.

uppsatsen gick som en bergochdalbana och jag var mer instabil i humöret än vanligt. jag hade dock fått världens bästa handledare som vägledde mig igenom våren på bästa sätt! utan hennes tålamod och goda pedagogiska förmåga hade det inte gått. vi var ett tappert gäng som satt på KTB hela dagarna och skrev och skrev och hjälpte varandra. jag, erika, patrik och kalle. lunch- och kaffepauserna var dagens höjdpunkt. kalle och jag hade samma handledare och skrev samma typ av uppsats (statistik - aldrig mer!) vilket gjorde att hjälpte varandra lite extra och ringde varandra och hade krissamtal.

i mitten av april fick jag besök av hanna. det blev en helg av sol, skärgård, mys och grillkväll på jennys takterass. och ungefär en vecka efter att hanna hade varit på besök fick jag en bröllopsinbjudan. hon och johan skulle gifta sig i augusti!





vi gick över hela brännö och sen över till en annan obebodd ö som heter galterö. där finns det massa får som springer omkring överallt. och de hade nyss fått lamm så vi träffade världens sötaste små vita mjuka lamm. vi gick en proemad som säkert blev över en mil. och förutom söta lamm stötte vi även på huggormar som fick både mig och hanna livrädda. galterö är lite som en sago-ö. vi åt vår medhavda picknick med den här utsikten:


efter en heldag ute i skärgården var vi solbrända i ansiktet. vi vilade våra ben och bytte sen om och tog oss till jenny. där invigdes takterassen för året med en grillkväll. från terassen ser man hela göteborg. även det en väldigt fin utsikt.

jag var också i hallsberg för första gången på över fyra månader. njöt av lugnet och plockade vitsippor!



annars innehöll april som sagt mest uppsats. och därimellan häng och kaffe i solen utanför biblioteket. vi övade intensivt med kören och det kändes som att vi var på väg att göra den bästa konserten någonsin. att varje måndagskväll få spendera tre timmar med att sjunga tillsammans med fina vänner är helt underbart. det var också vår körledare stinas sista termin och det började redan kännas lite vemodigt inför konserten som också skulle bli ett jobbigt avsked av henne. hon har haft en sån stor betydelse för mig. vi hade stämrep med altstämman hemma hos mig och mitt hem invaderades av 12 skönsjungande kvinnor. och repet slutade i att malin tog tag i min gitarr och vi sjöng cornelis och kent tills klockan blev nästan midnatt.


jag belönade mig själv med springtur+te+skärgårdsdoktorn nästan varje kväll efter långa dagar av uppsatsskrivande.

den sista april, på morgonen på valborgsmässoafton hade jag handledarmöte med maria och hon tyckte jag var värd ett par dagars ledighet. sagt och gjort! jag satte mig på x2000 till stockholm! på stockholms central mötte jossan och lee mig och vi tog oss till söder och vitabergsparken. där hittade vi emerentia i solen. sen gick vi hem till henne en stund. hon bor i en så fin lägenhet på folkungagatan! sen åkte vi hem till lee som bor på lidingö. väl där gjorde vi oss lite fina, drack ett glad vin och lyssnade på monica zetterlund. sen tog vi lidingöbanan in till stan och gick och såg bästa lasse som hade en spelning. en väldigt fin valborg men fina människor och ett soligt stockholm!




utsikt från lidingöbanan

och eftersom valborg är sista dagen i april så slutade mitt april i stockholm. en intensiv månad med mycket sol och utflykter. och uppsats.


MAJ.
jag inledde maj med två dagar till i stockholm tillsammans med lee och josefin. vi spenderade en hel dal på en filt ute på djurgården där vi lyssnade på musik och åt massa gott.




stockholm var vackrare än vanligt den dagen. sen promenerade vi hem genom stockholm, köpte ben&jerry och trängde oss ner i sängen och kollade på amélie från montmartre. bra start på maj månad!



dagen efter åkte jag snålskjuts med lasse och hans band till göteborg. de skulle spela i stan och jag hade en otroligt underhållande och härlig resa med dom genom sverige. på kvällen var jag och cajsa och kollade på spelningen som var bland det bästa jag sett med lasse. efter spelningen kalasade jag och cajsa i vasastan med bandet. vi drack öl och dansade balett. en otroligt oväntad kombination!

nu var det bara ett par veckor tills att uppsatsen skulle lämnas in och när det som mest intensivt fick jag halsfluss och sängliggandes med jättehög feber i nästan en vecka. det kunde inte kommit mer olägligt. men frisk blev jag tillslut och om möjligt ännu mer stressad inför uppsatsen.

fick besök hemifrån en kväll och vi tog en promenad ner till röda sten. en av göteborgs bästa platser, och jag har det alldeles runt huset..



nu kändes det nästan som sommar och jag, erika och andrea var och såg cajsas avslutningsföreställning på hennes musikalskola och jag och kalle var och såg moto boy på stadsteatern. vilken röst, vilken man!

och så kom dagen - 26 maj och uppsatsen skulle lämnas in. och tänk, jag lämnade in en uppsats i statsvetenskap! en lättnadskänsla utan dess like! nu var det "bara" examinationen kvar. hela härliga gänget firade med lyxfrukost. solen sken och livet var underbart! på kvällen sågs vi på café publik och sedan vidare på andra långgatan. en glad kväll!




erika & jag

jag och erika blev tillfrågade av en lärare på statsvetenskapliga institutionen om vi ville vara med och träffa en gymnasieklass och berätta om hur det var att studera statsvetenskap. det var en jätterolig grej och vilken boost för självkänslan! de hade massa bra och roliga frågor och vi svarade så gott vi kunde!

den 29 maj hade vi vårkonserten med kören. och herregud vad det var känslosamt och laddat. stinas sista konsert och en reportar som var helt underbar. låtar med så mycket känsla. vi sjöng för ett fullsatt hagakyrkan och vi sjöng även en låt som jag och thomas skrivit tillsammans. en mäktig och väldigt konstig känsla. men väldigt bra! efter konserten var jag helt tom och sorgsen. sådär som man blir när något är över man längtat efter och förberett sig så mycket för. både uppsatsinlämning och vårkonsert var nog lite för mycket på en vecka.




här är ett klipp från konserten. ett fint medley med två låtar ur lejonkungen. stinas solo får mig fortfarande att rysa

mina föräldrar hade kommit till stan och stannade kvar en natt. dagen efter var vi på utflykt till brännö och galterö. solen värmde och vi åt världens godaste lunch.


när de åkte så kom eleonor hem till mig och vi började förbereda oss inför avslutningsfesten med kören som hon och jag skulle vara toastmastrar för. och som vi skötte det sen. blev en otroligt lyckad kväll och hela middagen kokade från första stund. en helt galen och fin kväll i ett hus vid vattnet. så mycket dans och så mycket sång. här är två bilder på oss två under kvällen (en från början och en från slutet..).

dagen efter var det sista maj och den dagen spenderades på klippor ute i saltholmen och sommaren var ett faktum!





JUNI.

den tredje juni hade jag examination på min uppsats. en av de jobbigaste timmarna i mitt liv. examinatorn var stenhård och jag fick försvara varende liten sak jag hade skrivit kändes det som. men jag klarade det och helt plötsligt hade jag tagit KANDIDATEXAMEN I STATSVETENSKAP. helt jävla sjukt. men så otroligt bra! under veckan som följde hade alla mina klasskompisar examinationer och sen på fredagen firade vi ordentligt med kalas och sedan dans på balkan beat party. en otroligt rolig kväll som vi var så himla värda! SOMMARLOV!




den sjunde juni var det val till europaparlamentet och som statsvetare var ju en valvaka en självklarhet. så ja, vi fixade en valvaka hemma hos mig! ett härligt nördarnas paradis! vi förde även protokoll och alla fick gissa på hur valresultatet skulle bli!

hillevi, erika, angelica, elin, moa och johan

jag jobbade lite i saluhallen. för första gången på flera månader - uppsatsen hade tagit all tid. efter en veckas jobb tog jag tåget till hallsberg och stannade ett par dagar innan jag for vidare till stockholm för intervjuer för en praktikplats. det var läskigt, spännande och roligt och jag åkte därifrån rätt nöjd. sen var det en lååång väntan på besked. stannade en natt i stockholm och hängde med jossan. ett bra dygn i huvudstaden!

när jag kom tillbaka till göteborg var det midsommar och jag firade ute i jonsered med morbror, kusiner och moster. helt sjukt god mat, dans runt stång och fotbollsmatch. när klockan var runt elva på kvällen tog jag pendeln tillbaka in till stan och mötte upp erika, kalle med flera och vi tog oss till delsjön där det var en midsommarfest vid vattnet. det var en hemlig upplyst väg genom skogen till festen och kalle sa gång på gång att allt var som i en midsommarnatts dröm. väl framme dansade vi tills solen gick upp.



en dag i juni var jag hemma hos hanna som utan tvekan bor finast i hela göteborg. som att komma till paradiset! från hennes hus ser man hela skärgården. helt galet. vi badade i poolen, solade, läste tidningar och åt jordgubbar. vilken dag!




sista veckan i juni spenderades i stockholm. tillsammans med en salig blandning människor. anja, erika, johanna, hanna, emerentia och maja. en välbehövlig, rolig och vaaarm vecka! parkhäng, kalas och frukost på soliga balkonger.







sol sol sol sol sol


söder och reimersholme

när jag kom tillbaka till göteborg från stockholm var det dags för lite jobb igen. karolina kom äntligen hem från hongkong och sov en natt hos mig innan hon fick sin nya lägenhet. mysigt! den sista juni flyttade vi in henne i hennes nya fina lägenhet i majorna. sen blev det mat och dryck ute på hennes gård.


och helt plöstsligt var sommarens första månad slut!


håll till godo - nästa del kommer nog i morgon

RSS 2.0