always on the run.

efter några dagar i hallsberg börjar lugnet infinna sig i mig.

jag har umgåtts med mina gamla fina orienteringsvänner, hälsat på johan&hanna i örebro, cyklat upp till stugan, sovit och jobbat. igår åkte vi upp till stugan och i över ett dygn nu har jag lyssnat på måsar och vatten. och evert taube. igår spelade vi riktigt klassisk sommarmusik och sjöng med i calle schewens vals och dans på brännö brygga.

min moster och hennes man kom upp igår och vi firade midsommar med god mat, kubb och massa skratt. sen promenerade vi bort till en camping som finns nån kilometer bort och tittade på roliga människor. jag vet att det finns helt fullt normala människor som campar, men på tisarstrands camping verkar de sällsynta. vi såg en man (med en enorm mage) som hade tatuerat sin mage med stora bokstäver där det stod "100 % svenskt fläskkött". det kan vara det fulaste jag har sett, någonsin.


det är så lätt att bara vara här. i en röd stuga med tillhörande brygga och en massa vatten blir man lugn. inatt somnade jag med utsikt över månskenet. även fast det var ljust i rummet så stördes jag inte av det. det var bara fint.

idag har jag försökt bli lite brun. jag har legat ute på udden och lyssnat på gamla sommarprat från p1. nour el-refai, och jag blev så himla glad av det. eller, egentligen pratar hon inte om så glada saker - eller ens är speciellt rolig. men jag har haft så många förutfattade meningar om henne och aldrig riktigt gillat henne. fram tills nu. hon var smart, bra och verkar vara en fin människa. jag gillar när ens mindre positiva uppfattning om någon motbevisas. när världen är vackrare än man tror. ibland känns det som det är det allting handlar om.

förresten lyckas jag aldrig med att bli brun. jag får miljoner fräknar i ansiktet och blir röd på axlarna. that's it. herren i huset är ute med båten och fiskar. undra om han kommer hem med någon kvällsmat? ytterst tveksamt skulle jag tro så det är tur att vi har fisk i frysen.


jag tänker att jag ska åka tillbaka till göteborg snart. jag hade tänkt åka idag, men det var alldeles för skönt här för att jag skulle sätta mig på ett tåg i över två timmar. åker nog imorgon.. det blir en intensiv jobbvecka nästa vecka. men efter det är det almedalsveckan och då får nog jag det lite lugnare då alla jag jobbar med ska dit. och veckan efter det har jag semester och ska spendera den veckan på en ö långt ut i göteborgs skärgård tillsammans med min familj.

nej, nu ska jag nog flytta in från altanen och in till fotbolls-vm. en stund iallafall. sen ikväll blir det kvällsdopp!

den allra ljusaste dagen.

idag är det årets ljusaste dag. jag försöker att inte tänka på att det vänder och börjar bli mörkare efter idag. jag vill alltid att det ska vara vår och sommar. och höst. bara inte vinter! och framförallt så är sommaren i stockholm något alldeles extra. jag trivs så fruktansvärt bra i stockholms kvällssol.

jag befinner mig alltså just nu i stockholm för jobb. bor hos familjen anna-lotta/erik i vasastan och det är så fint att vara här så att det känns lite som att komma hem. hann träffa sofie en stund förut också. vi åt mat i solen och kollade på småpojkar som skejtade. sofie och jag gjorde praktik på riksdagen samtidigt i höstas, fast hon är jurist. jurist och hockeyproffs. i sommar ska jag och hon hänga i hennes hus i stockholms skärgård. det ser jag fram emot! hon sa att jag kunde få testa att åka vattenskidor också, men jag känner att det nog är att utmana ödet lite väl mycket..

på x2000 hit idag så hade jag finfint tågsällskap. först träffade jag michelle som jag sjungit med i flera år. sen i bistrovagnen träffade jag stefan som spelar i håkan hellströms band. vi satt och pratade i typ två timmar om allt och inget. bland annat om den gamla goda tiden när jag var håkan hellström-dyrkare och när jag och evelina lyckades få hänga med bandet på olika fester och spelningar. det var tider det. väldigt roliga och spännande tider. men det känns på ett sätt väldigt längesen och jag är inte riktigt samma person som då. men det var väldigt kul att träffa honom igen, var några år sen. nu pratade vi mest politik, musik, fisk och stockholm vs. göteborg. hursomhelst kändes resan väldigt kort och vi hann med både mat och kaffe innan vi insåg att vi rullade in mot stockholms central och borde packa ihop våra grejer!

nu är det läggdags här i vasastan, anna-lotta har bäddad i soffan åt mig. hon är så rar! och otroligt underhållande. nu ikväll har hon försökt lära mig och hennes kille erik afrikansk dans och målat mina naglar. bara en sån sak. fina fina vän.

i morgon ska jag infinna mig på riksdagen för möte klockan nollåttanollnoll. tidigt med andra ord! ser även fram emot lunch med helena! kommer bli en bra dag imorn, det känner jag på mig!

vecka två som projektledare.

är på kontoret nu och jobbar. har ätit lunch med moa ute i solen vid kanalen idag. väldigt trevligt!

hade det väldigt trevligt i hallsberg i helgen. kul att se bekanta ansikten på studenten och sen träffa hela gamla fina orienteringsgänget hemma hos agnes. även fast vi inte ses så ofta längre på grund av att alla bor i olika städer och gör olika saker så är det alltid fantastiskt trevligt när vi ses. som om vi aldrig varit ifrån varandra.

annars sov jag väldigt mycket hemma. sov och sov och sov. antagligen var det välbehövlig. har varit väldigt mycket senaste tiden och det var skönt att få slappna av lite.

jag är nu inne på min andra jobbvecka. det går fort! fick besked om jobbet för tre veckor sen och började jobba veckan därefter. det har varit väldigt rörigt men nu börjar saker falla på plats. det är mycket att göra, framförallt en himla massa mailande och ringande. det här med att jobba som någon slags projektledare och samordnare är väldigt roligt, men det är mycket att hålla i huvudet hela hela tiden. men jag tror det här kan bli riktigt riktigt bra!

idag var det partiledardebatt i riksdagen, den sista innan valet. jag hade gärna varit på plats och tittat med det funkade bra att se på datorn också. jag ska till riksdagen och jobba måndag-tisdag.. även om jag kan göra det mesta av jobbet från göteborg så ska det bli skönt att komma upp och träffa de andra inblandade och stämma av lite saker.


spårvagnsåk i kvällssol.

nu ska jag skicka sista mailet för dagen och sedan ta mig hem.

idag för fem år sedan.

idag är det fem år sen jag tog studenten från alléskolan i hallsberg. fem år är en himla lång tid men det känns ju som alldeles nyss! jag hade tre fantastiska år där och utvecklades enormt mycket.

såhär skrev jag om min student på min lunarstorm (ja, så gammal är jag..). och jag ber om ursäkt för mitt språk. det var på den tiden inte vad det är idag..


"STUDENTEN 10/6 2005! Världens bästa dag!

05:00 var det upp och hoppa! fixa i ordning sig lite, bottna magen med lite yoghurt ;) vid 6 blev jag hämtad och så åkte jag, eva-liisa och lovisa till champagnefrukosten! oh, vilken stämning det var det.. ALLA var laddade till tusen! Det åts jordgubbar och vi drack champagne, det sjöngs och det delades ut rosor .. vi skrev i varandras mössor.. åh, det var så mysigt. Vid cirka halv åtta uppenbarade sig våra kära klassföreståndare stefan och j-g sig och gjorde så att stämningen höjdes ännu en bit!

Strax innan åtta traskade vi sjungandes till skolan.. in i skolan och upp för trappan och in i vårt kära klassrum G203! Oj vad det sjöngs.. ”SPS3A, trallalala.. SPS3A, tralalala..”.. ”SP, SP är dom bästa! heja! heja! heja!..” osv.. det går inte ens att förklara den stämning som fanns i klassen då! sen hälsade vi på b-klassen i klassrummet bredvid, kramdes lite ock skrev lite i mössorna..
sen tillbaka i klassrummets skrevs det ännu mer i mössorna, massa kramar… var som ett enda stort kramkalas med lärare och elever. sen skulle vi berätta starka minnen vi hade från klassen och så.. guuud vad svårt det var att komma på ett specifikt, det finns så otroligt mycket! det kom upp lite roliga saker och så.. endel riktigt roliga och andra lite mer känslosamma, magnus.. : ”det jag minns allra bäst från de här tre åren var när liza dissade mig i ettan..” åh.. haha lilla magnus! söt som få!

Sen bar det av till alléhallen där det var långbord och allt möjligt. Det var ett sånt jäkla tryck därinne! Ojoj! Folk stod upp på stolarna och skrek och sjöng.. musikeleverna från tvåan spelade låtar som hey ya och alla sjöng med till ”stanna världen en stund” ohh.. vill tillbaka!.. sen blev de lite kamp om vilka som skrek och sjöng mest men samhäll vann överlägset över natur! såklart ;)
sen var det lite stipendieutdelning, tal och sånt..
NU var det dags att sjunga den blomstertid nu kommer för sista gången.. åh vad fint det var.. alla stod upp och sjöng.. den låten gör verkligen så att man ryser. sen avslutades det med studentsången innan vi tog oss tillbaka till klassrummet..

När vi gick från alléhallen till klassrummet såg vi hur solen sken.. alla blev så glada och på ett om möjligt ännu bättre humör! allt prat och regn den 10 juni gjorde att ingen hade förväntat sig någon sol. men där var den! och det var varm och skönt.. :)
på vägen tillbaka till klassrummet sjöng det ÄNNU mer! sen blev det snyftkalas. stefan och j-g skulle ”tacka” för de här tre åren och det blev rätt känslosamt. särskilt när stefan skulle prata.. han fick inte fram mycket mer än ”det är inte svårt att vara bra klassföreståndare till en så bra klass…” innan han blev alldeles tårögd. tur var det att johanna och sofia hade fixat näsdukar till alla i klassen.. dom behövdes. såå blev det kramkalas igen ;) sen kom var käre naturkunskaps-lärare marcus in och skulle tacka för de här tre åren. klassen jublar. marcus är marcus och så är det bara, på både gott och ont, men mest gott. hursomhelst har vi mängder med härliga minnen från hans lektioner och allt tokigt vi gjort.. magnus ställde sig upp och gjorde sin underbara imitation av marcus när han var i klassrummet.. haha sååå roligt!

Sen var det dags att dra sig ner mot utgången.. och vänta på utsläppet! Vår klass skulle ju släppas ut först eftersom vi vann tävlingen i höstas.. åh, alla var hur peppade som helst! snart fylldes korridoren på med klasser och det var ett jäkla tryck innan dörrarna öppnades och det sades ”välkomna ut SPS3A!” och vi stormade ut! sjungandes och skrikandes! upp på läktaren och då såg man hur jäkla mycket folk det var.. ahh!
läktaren fylldes på med alla klasser och sen sjöngs det studentsången igen innan vi gick ner.

Tog ett tag att hitta familjen i folkmassan.. men det gick tillslut. jättemycket folk som kommit dit för att säga grattis, jättekul.. fick så mycket fina blommor kring halsen.. :) det var varmt och solen sken, kunde inte blivit bättre! jag lämnade lite rosor till folk och sen var det dags för kortege över hallsbergs centrum.. vår klass tog såklart täten. så där gick alla med sina skyltar och sjöng och skrek.. massa folk som stod längs vägen och vinkade och tittade. Sen när vi hade gått ett varv så åkte alla bil runt.. jag, eva-liisa och lovisa åkte en snygg mörkblå cab.. ah.
sen när jag hade blivit hemskjutsad i den fina bilen var det redan massa folk hemma. fick massa fina presenter! och vi åt god mat.. och tårta..

Sen vid sex blev det till att fräscha upp sig inför kvällen.. halv åtta hämtade martina mig sen bar det in till örebro och klaras! OJ det var så kul där. jag var peppad som tusan.. och det höll i sig hela kvällen! så UNDERBART att få dansa och ha roligt med klassen och alla andra. skulle göra vad som helst för att få uppleva kvällen igen.. det spelades massa bra musik och stämningen var på topp! Det enda tråkiga var att magnus och lovisa inte kom in.. men dom har väl sig själva att skylla antagligen :) lite mycket champagne där kanske..
Det dansades genom hela natten.. och när klaras stängdes gick vi vidare till statsparken.. vid det laget var jag lite trött och sliten men eftersom han som jag skulle åka hem med, ivan, var pigg och glad så var det bara att hänga på.. men det var trevligt där. hittade pelle i folkmassan.. precis vad jag behövde eftersom jag var lite arg på ivan.. haha.. såg soluppgången, massa roligt folk och annat skoj.

vid 05:00 var jag hemma i min säng.. efter att ha varit vaken i exakt ett dygn. sådär lagom trött :)

kan sammanfatta studenten som en av de absolut bästa dagarna i mitt liv, helt underbar! kommer sakna SPS3A och Alléskolan så fruktansvärt mycket.. världens bästa klass.


lite låtar som jag alltid kommer förknippa med sps3a, sista tiden i skolan och studenten!


nummer 1 – uggla
call on me - eric prytz
främling - carola
you’re the one that i want - grease
hey ya - outkast
stanna världen en stund - GES
in wanna know what love is - foreigner
kom igen lena! - håkan hellström
KOKA KOLA VEINS - THE TOUGH ALLIANS (studentlåten nummer ett!)


fantastiska underbara tid!"






i morgon ska jag tillbaka till alléskolan. se massa glada studenter och säga grattis till fina agnes och klara som tar studenten!

nu ett par timmar jobb till! och ikväll tar jag tåget till hallsberg. fint!


och här är den. soundtracket till min student och en låt som fortfarande ger mig pirr i magen:


DRÖMJOBB OCH ALLMÄN EUFORI!

jag vet inte riktigt var jag börja. den senaste veckan har varit något av det mest fina och galna jag upplevt. det känns lite som att ta studenten igen, fast tusen gånger bättre.

jag lämnade som sagt in arbetet från helvetet i måndags, tog tåget upp till sthlm för finhäng och möte med projektgrupp. mötet var givande, om än lite rörigt och uttröttande. sen hälsade jag på bastugatan en snabbis innan jag tog mig hem till anna-lotta för dokumentärfilm, chips och sömn. på tisdagen gick vi lite på stan, fikade på söder och sen hälsade jag på hos kristina som jag bodde hos under mitt halvår i sthlm. så härligt att se henne igen, en av de coolaste kvinnorna jag vet! efter det hälsade jag på riksdagen! åh, fint att komma tillbaka. efter kaffe och massa prat var det dags att ta sig tillbaka till centralen för att ta tåget till gbg. det är då det händer. jag blir erbjuden ett jobb, på riksdagen! så fantastiskt jävla underbart! under ett valår! med världens grymmaste och proffsigaste personer!

i flera flera år har ett jobb på riksdag/regering varit min drömarbetsplats. att få jobba med politik, vara en del av processen där innanför väggarna. allt spännande! när jag förra året fick min praktikplats på miljöpartiets riksdagskansli trodde jag inte det var sant. en drömpraktik! och hela hösten var alldeles alldeles underbar. jag lärde mig så mycket, träffade massa inspirerande personer. alltifrån partiledare, sakkunniga och ledamöter. samtidigt så var jag lättad över att jag tyckte att det var så roligt, att jag var på rätt väg med mitt liv och min utbildning. när jag lämnade riksdagen i januari var det en rätt stor separationsångest när jag rensade jobbdatorn och alla pärmar. jag skulle tillbaka. så var det bara.

även fast jag kände så har den här våren i gbg och tillbaka bland studierna känts väldigt bra. lite extra motiverad och inspirerad. skön känsla.

i onsdags var vi på liseberg med klassen (vi är bara 10 pers varav 7 var med på liseberg men ändå) och det var årets varmaste dag. jag är klen klenare klenast vad gäller karuseller så jag åkte sagoslottet, parisehjulet och kaninresan. och colorado faktiskt. känn på den! som tur var hade jag anna som sällskap som var ungefär lika modig som mig.. men sen fick jag ett samtal från stockholm som bekräftade anställningen och jag blev så glad och kände att jag var tvungen att fira med något. mina vänner tvingande med på bergochdalbanan och jag var jättejätterädd men det gick ju hur fint som helst!

kom hem på kvällen och förberedde opponeringen av max arbete till slutseminariet. det evighetslånga seminariet på torsdagen (9-17) gick mycket bra. vi åt lunch i solen i hagaparken och fick tillslut SOMMARLOV! så efterlängtat! vi gick genom haga och till slottsskogen där vi satt hela kvällen. man kan nästan säga att det på många sätt kändes som om vi var 17 år för en kväll igen. hursomhelst var det väldigt trevligt och jag slogs av hur fina vänner jag har hittat på den här kursen!

på fredagen vaknade jag trött, men väldigt väldigt glad! åkte in till skolan för att kolla på anja och cecilias examinationer på deras uppsatser. nervöst men roligt! och båda var jätteduktiga! på kvällen hade jag och elin en helkväll. det är nästan de bästa kvällarna som finns! när vi hade ätit och druckit lagom mycket gick vi över till anna ett kvarter bort och satt på hennes innergård och åt jordgubbar och sjöng och spelade gitarr. himla härlig sommarkväll!

igår hade jag och elin heldagshäng. trevligt och skönt. avslutade kvällen med sunes sommar och änglagård innan jag promenerade hem i sommarnatten och kände lukten av blommor längs hela kungsladugårdsgatan. åh!

imorn tar jag tåget till stockholm! ska sova hos hillevi eftersom jag har planeringsmöte på riksdagen tidigt på tisdag. ska bli spännande! och nervöst. och lite läskigt. det som är skönt är att jag kommer kunna göra det mesta av jobbet från gbg och bara åka upp till sthlm ibland. himla skönt att kunna bo hemma ändå.
ÅH. JAG ÄR SÅ GLAD! och jävligt stolt att jag tagit mig hit där jag är idag. allt går, bara man vill det tillräckligt mycket. 

nu ska jag sova.

från och med imorgon fram tills den 5e sepember är jag anställd på riksdagen!
heja! heja! heja! världens bästa sommar.


NU BÖRJAR DET!

RSS 2.0