the opposite of hallelujah!

nu är det inlämnat. arbetet från helvetet! det har tagit upp all min vakna tid de senaste två veckorna och jag lider nu av sömn- och matbrist. men nu är det klart och inlämnat.. jag har nog skrivit bättre saker i mina dagar men är ändå rätt nöjd. mest nöjd med att snart har klarat av mitt första år som masterstudent. bara opponeringar torsdag-fredag kvar sen så! det här har varit en krävande kurs och jag har fått lägga ner SÅ MYCKET TID! men, det är alltid värt det i slutändan.

skickade in arbete 08.32 och klockan 09.00 skulle jag med spårvagnen till centralen för att ta X2000 till stockholm. det blev minst sagt stressigt och hur jag hann duscha, klä på mig och packa och hinna med vagnen på mindre än en halvtimma är ett mysterium.

men nu är jag iallafall på tåget till stockholm. ska på projektgruppsmöte ikväll och det ska bli väldigt roligt! ska även hinna hänga lite på riksdagen och träffa alla saknade. åker hem imornkväll igen! precis just nu passerar vi hallsberg och jag önskar jag kunde gå av och åka hem till korsbergsgatan och sova i några dygn. men det får bli om några veckor. inte varit hemma sen påsk! längtar efter min finafina familj!

men det ska bli skönt att komma till stockholm. det är alltid skönt att komma dit och efter mitt halvår som stockholmare känner jag mig hemma och jag har alltid en bra känsla i magen när tåget rullar in på stockholm central. nu kommer dessutom anna-lotta och möter mig så då känns det ju ännu bättre. ska bo hos henne i vasastan i natt. sen vid tre ska jag till riksdagen och eftermiddagsfika lite innan jag och helena tar oss till mötet som är på partikansliet. inte träffat helena sen senaste mötet i mars så jag har faktiskt längtat efter henne också!



saknar riksdagen! världens bästa praktikplats! man ser ju hur nöjd jag ser ut!


anders ekborg är på mitt tåg
. lite såndär barndomsidol sedan han spelade karl-oskar i kristina från duvemåla. dessutom har jag fått höra flera gånger att jag är lik hans fru, lia boysen. kanske skulle ta att gå förbi hans plats några gånger och se om han reagerar..? nej, det är nog en väldigt dålig idé. jag får beundra lite på håll istället.

när jag är så här trött/utmattad/lättad som jag är nu blir jag världens mest känslosamma person och kan börja gråta för vad som helst. som nyss, när jag tittade ut genom fönstret på ett vackert grönt landskap blev jag tårögd bara för det var så vackert. herregud. jag behöver nog återhämta mig med att sova i några dagar.

men först; STOCKHOLM!

äkta känslor

just nu är jag mitt inne i panikplugget. på måndag klockan 09.00 ska jag lämna in slutarbetet så det blir plugg heeeela helgen. på skolan på dagtid och hemma vid köksbordet på kvälls- och nattid. jag är inte alls pepp för det men har inte direkt något val. men om en timma kommer anja och möter upp mig här på skolan. ska nämligen gå och kolla på min körs vårkonsert.. jag har ju sjungit i den i fyra år och det är bland det bästa jag vet men eftersom jag kom tillbaka från stockholm i mars så hade jag missat för mycket för att vara med den här terminen, men i höst så!

klockan sju är konserten i hagakyrkan och det ska bli så fint att se. framförallt kul att lyssna nu och höra hur vi låter.. minns förra årets vårkonsert, en av de finaste dagarna någonsin och jag njöt varje sekund av konserten. jag hade precis lämnat in min kandidatuppsats och var fylld av känslor och då är det extra fint att få sjunga. här är ett klipp från den konserten, när vi sjunger sista låten som är en av mina favoriter. krävande att sjunga men den ger sådana extrema känslor av sommarlov, barndom och glädje!

(tänk bort den dåliga ljudkvaliten)


efter konserten ska jag hem och plugga vidare. ÅH VAD SEGT! men jag tänkte göra det bästa av situationen och ha en liten skål med popcorn, te och tända ljus. lite fredagsmys liksom. då kanske det går lätt att skriva min diskussion? jag hoppas det, men jag tvivlar!

(.. och om någon mot förmodan skulle undra vart jag är i filmen så står jag på översta raden, fyra från höger!)

ett försök till att se slutet.

jag är så himla jättetrött på att plugga nu. men nu är det bara en vecka till sommarlovet! jag längtar! skriver och skriver hela dagarna om multi-level goverance och politiskt förtroende och ser liksom inget slut. men det finns det ju såklart. det kommer bli plugg på skolan hela helgen. är verkligen verkligen INTE sugen på det.


men sen ni, snart kommer sommarlovet och jag är SÅ VÄRD DET!

jag blir aldrig samma, från och med nu.

den här helgen alltså, oj så välbehövlig den har varit! efter 52 timmar på skolan i veckan (ja, jag har räknat), väl genomfört seminarie och massa text skriven tog jag helg. det är extremt slitigt att sitta så mycket under en vecka. min hjärna är helt slut. men jag har insett att det är vad som krävs för att göra bra ifrån sig och blir nöjd med det man presterar. men i helgen tror jag faktiskt att jag lyckats koppla bort skolan! och jag har haft det så himla himla fint!

i fredags efter att seminariet var klart så strosade jag och jenny runt på stan lite och tog en glass i solen och tittade på folk och kom på små historier om deras liv. sen på kvällen tog jag båten över älven och hem till emma! vi lagade mat, pratade och spelade spel. mycket trevligt!

i lördags var jag upp tidigt och åkte ut till saltholmen och tog båten över till brännö. min favoritplats. promenerade på ön, avundades ö-folket och deras fantastiska små hus. jag ska ha ett hus på brännö när jag blir stor. jag måste ha det. tog en kaffe i solen och gick sen upp till utsiktplatsen där man ser alla öar i hela skärgården och stora delar av göteborg. hade kunnat suttit däruppe hur länge som helst. jag njuter verkligen av den där ensamheten och tystnaden ibland.. den var speciellt välbehövlig efter den här veckan.


brännö utsiktsplats

vid tre tog jag båten hem och möttes av hela göteborgsvarvet utanför huset. ungefär 70 000 personer sprang förbi mitt fönster. varvet för även med sig folkfest, liveband och fullt av picknickande personer överallt. jag kunde ju inte vara sämre så jag tog min tallrik mat och gick ut och satte mig i gräset utanför och tittade på alla som sprang.


göteborgsvarvet på min gata!

på kvällen svirade jag om lite
och gjorde ett tappert försök att dämpa min solbränna som liksom bara slog till ute på havet. en väldigt tjusig röd ton på armarna (förutom där klockan satt såklart..). mötte upp jenny, elin och erik. trevligt umgänge i kvällssolen innan vi tog oss upp på skansberget där det var stort kalas. stämningen däruppe var lite som på festival. sjukt mycket folk utomhus dansandes. faschinerande att se! när tröttheten sedan slog in promenerade jag nästan hela vägen hem. nattluften var väldigt skön och det luktade sommar, och det var många människor ute på gatorna som verkade känna precis likadant.


sommarklänningspremiär, fina vänner och skansen kronan!

idag har jag tränat med moa! moa är friidrottare på elitnivå och jag är någonslags avdankad orienterare. men det var mycket trevligt och jag fick lära mig massa konstiga spänst och styrkeövningar. moa springer häck och är nåt av det mest vältränade som finns! men mellan övningarna hann vi med lite skitsnack. jag hann nog med mer än henne eftersom jag nog inte riktigt tränade lika hårt.. haha.

nu ikväll har jag, andrea, jenny och erik varit på en liten roadtrip ut till havet, hjulvik närmare bestämt. där åt vi och satt på bryggan och njöt. eftersom jag åker bil i snitt en gång per halvår så njuter jag väldigt mycket när jag väl gör det. speciellt när man ser hav längs vägen!




nu ska jag sova. imorn är det åter till tolvtimmar-plugg-om-dagen. heja!


och alldeles utanför flyger hela världen förbi

klockan är strax åtta. och jag är fortfarande kvar på skolan. det blir allt mer tomt här inne i läsesalen. det känns som om alla är ute i den fantastiska kvällssolen och njuter utom jag. göteborg har nog aldrig varit vackrare! utanför de stora biblioteksfönstrerna är träden nyutslagna och grönat, himlen är alldeles blå och det är en kvällssol utan dess like. hade hundra gånger hellre suttit ute i hagaparken här utanför och ätit jordgubbar och druckit bubbel. skulle ge mycket för att bara för en stund släppa skolan och njuta av våren! vadsomhelst!

dagen har i och för sig bjudit på kaffepaus i solen med fint sällskap. men det är nästan farligt att gå ut, för då vill man verkligen inte gå in igen. jag har kört på mellan 10 och 12-timmars pluggpass om dagen den här veckan och min hjärna är helt slutkörd. som alltid såhär i maj. sommarlovet är SÅ välbehövligt. men jag har kommit rätt långt nu känner jag.. imorgon ska jag förbereda det sista för föreläsningen jag ska hålla på fredag och när det är gjort är det bara att skriva skriva skriva klart slutarbetet som ska in sista maj. och det kommer bli bra, det vet jag. jag lägger ner min tid och själ på det och även om det just nu är jävligt jobbigt så vet jag att det alltid alltid är värt det i slutändan. världens bästa känsla.

tänkte sitta här till nio ikväll. sen ska jag njuta av kvällsolen i nån timma innan det är dags för sömn. förutom att jenny och andrea har sällskapat idag så är det musiken som gör att man pallar det. har världens bästa plugg-spellista på spotify. en låt som spelats flitigt i mina hörlurar idag är denna. så vacker, så vårig och så skön att lyssna på när jag skriver allt som finns att skriva om politiskt förtroende:
Monica Zetterlund – Visa från Utanmyra.

monica zetterlund är alltid bra, men faktiskt lite extra bra den tiden på året när det blir grönt, kvällarna blir varma och man längtar mer än någonsin till sommar, sol och lediga dagar.

all i could do was cry.

mördarvecka! skriver på slutarbetet nu och det går så segt och är så svårt! och på fredag ska jag hålla i en föreläsning. ÅH! jag vill bara ha sommarlov. vill inte sitta hela min vakna tid på KTB. speciellt inte i maj när göteborg är som allra vackrast!


bild från saltholmen i fredags, när vi hade kommit tillbaka med båten

i helgen hade jag besök av två av mina barndomsvänner, johanna och eva-liisa! världens härligaste helg, mycket prat, solnedgång ute på brännö och god mat och lite second hand-shopping. fin helg, även om pluggångesten kom smygande hela tiden. så segt att man aldrig aldrig kan koppla bort det helt.

igårkväll hade jag besök av mina favoritkusiner. hedvig och hillevi. musikaliska som få är dom också så det blev en hel del sång och gitarrspelande. och te. perfekt söndagshäng!


hillevi!

nu ska jag sova. de kommande veckorna (fram till sommarlovet femte juni) är det verkligen inte high life här. plugg, plugg, plugg och så lite mer plugg.

home is wherever i'm with you.

HERREJESUS VILKEN VECKA!

det känns som om jag har pluggat dag och natt. den här kursen jag läser nu är verkligen tuff, fast på ett bra sätt. sjukt lärorikt men det är jobbigt att behöva prestera hela hela hela tiden. den här veckan har vi skrivit om genus ur ett flernivåperspektiv. och jag lämnade in ett PM om den etablerade politikens gränser och om kvinnlig politisk representation. allt var en stor enda röra tills jag sådär sent på onsdagskvällen började koppla ihop allt. jag älskar den känslan, när man verkligen lär sig och förstår. då känns det som att det är värt allt slit hundra gånger om. jag blev nöjd med mitt PM och presentationen och seminariet gick kanonbra. det kändes nästan som om jag kom ut ur garderoben som feminist. nu ska vi börja skriva på slutarbetet för kursen och det kommer bli en hel massa att göra.

i fredags efter det evighetslånga seminariet gick jag, jenny, ellen, elin och anja på after work. var verkligen ett skönt avslut på världens jobbigaste vecka. vi pratade gamla minnen och jag skrattade så jag fick ont i magen. det bästa onda som finns tror jag bestämt.

igår spenderade jag dagen på stan tillsammans med elin och linn. vi fikade, strosade runt och letade lite inspiration till kvällens fest som väntade. jenny och ellens 25årfest!

temat för festen var särskrivningar. inte ett helt lätt tema. men när man börjar tänka i särskrivnings-banor är det svårt att sluta. jag och elin klädde ut oss till två likadana pirater. piratkopior, pirat kopior. fyndigt värre. linn var helt fantastisk. hon var korthårig - kort och hårig. hon hade massa extra hår både på huvudet och på andra delar av kroppen.. festen var helt fantastisk med roligt folk och härlig stämning. efter ett tag blev hela jennys lägenhet ett dansgolv och vi körde "home" på repeat och sjöng med det högsta vi kunde. vårens låt. lyssna bara:



sen fortsatte dansen till sent. utklädnader byttes hejvilt på dansgolvet och jag ikläddes i en prinsesskrona och ett sidenband med en bild på kungen på. funkade fint ihop med piratstilen minsann. jag var så lycklig över att få vara tillsammans med så många av mina favoriter samtidigt. det händer inte så ofta längre eftersom alla far och flänger så mycket. nu ikväll flyttar linn till england och det kommer bli så satans tomt. linn var den allra första jag lärde känna här i göteborg för fyra år sen. fina fina limpan.

här är vi.
jag med piratscarfen och en prinsesskrona på det. och linn i en helt fantastisk peruk. linn som är typ det blondaste som finns klädde ändå rätt bra i mörkt hår. på den andra bilden vet jag inte riktigt vad vi gör. har ett litet moment tillsammans med sidenbandet med kungen på ser det ut som.


idag vaknade jag på ett bra humör. mötte upp jocke för en fika i haga och en liten promenad. träffade även på fyra små fina orienteringsflickor. tänk om man kunde göra det lite oftare?

nu ikväll har jag städat, fixat och inte gjort så mycket vettigt. men nu däremot, nu är det en liza-höjdpunkt på tv! det nalkas partiledardebatt! heja!

imorn intar jag åter KTB och gräver ner mig i statsvetenskap. men det var välbehövligt med en helg som fick mig att tänka på lite annat.

nu: debatt debatt debatt!

RSS 2.0