i en jakt på ett minne från en förlorad tid, igen..

nu har jag varit hemma snart en vecka. tiden har gått fort.. det första som hände när jag kom hem var att jag blev förkyld.. eller jag fick ont i halsen. och kroppen. hade lite feber dagen före julafon, julafton och juldagen. men nu är det bara slem och hosta kvar. mums.

har inte gjort så mycket den här veckan. vilat upp mig.. så skönt. sovit och sovit.. på julaftonsförmiddagen var vi hos mormor.. det var så mysigt. jag och min morbror hade bakat en stor tårta till henne kvällen före julafton. dekorerat med massa godis och skrivit god jul och sådär. annars var julafton lugn. kul att ha syrran hemma denna jul! utan henne är det liksom nåt som fattas.. öppnade lite paket och fick en massa bra.

igår var vi på bio.. maria hade gett familjen biljetter till arn i julklapp. bra film! mysig och fin. hade jag varit kille och levt på den tiden hade jag definitivt varit som arn! :) idag har jag umgåtts med eva-liisa (och hennes syrra mia) nästan hela dagen. det var mys. det har varit tomt utan min bästa vän..

imorn ska alla orienteringstjejerna ses hemma hos lilian. då blir det singstar och annat trevligt. kul att alla samlas och träffas! vi blir ett helt gäng... lilian, agnes, rebecka, jag, jenny, sara, helena och hanna. ska bli mycket mycekt roligt att få träffa min kära hanna kask igen!


åh. jag fastnade på hm.com förut. det hade kommit in massa nya fina kläder. massa bedårande klänningar. i love klänningar.. på söndag ska jag nog shoppa lite. var längesen jag handlade nåt kul till mig själv. måste köpa mer ram-minne till min dator.. okej, det var inte så kul kanske. men nåt kul ska jag nog hitta.. brukar inte vara så svårt.
en nyårsklänning har jag redan. nyår ska förresten bli jättekul! massa trevligt folk på middag i gårda.. takterass, utsikt över göteborg.. låter inte fel va? jag har ansvaret för ost och kex, fick nyss sms av erika. låter som det kommer bli gooood mat!


är lite sådär nostalgisk ikväll. sitter och tittar på massa gamla kort på datorn. förstår inte varför det alltid blir korten från jukola 2006 jag fastnar för? underbara, somriga bilder.. ta mig tillbaka. märks på musiken jag spelar nu vilken sinnesstämning jag har ikväll. jag gillar den.. jag är lite sådär harmonisk, len i själen.. inte alltid man är det.


ett urval av kvällens låtlista:
jakob hellman - vackert väder
the sounds - rock'n roll
winnerbäck - ingen soldat
honey and the moon - jospeh arthur

och så en bild..

image77
jukola 2006.. att finland, lite orienteringstävling, underbara vänner, en härlig natt i juni.. en underbar morgon och en båtresa hem kan vara alldeles, alldeles underbart..






I found another beat, there's no time for sleep

when i fall i will take you with me

don't feel sorry, cause there's no reason for us to fight anymore



igår landade jag (eller ja, jag kom ju med tåget) i hallsberg och nu ska det firas jul. är mysigt att vara hemma lite. ta det lugnt och andas. behöver det.. har varit en otroligt intensiv höst och tiden har bara gått utan att man hunnit stannat till och tänka. när mitt huvud tog jullov i tisdags så blev jag helt slut.. hoppas att jag återfått energin när skolan drar igång den 7e.. för innan den 18e ska jag ha hunnit lämna in två PM.. heja heja!


igår åkte jag till rebecka på kvällen. satt och pratade med henne, emil ochh agnes. mysigt! sen åt vi massa god mat och agnes fick sin tröja och autograf/julhälsning som krille skickat med till henne. sen drog jag och agnes vidare till jenny där hon och hennes syster frida höll på att skrämma livet ur sara genom att berätta läskiga historier. haha. sen körde vi singstar i flera timmar, jäklar vad kul det var! jag vill ha det spelet!! faaast, den enda skivan de hade var  "svenska schalgers". inte min favoritmusik men jäkligt roligt var det. var hemma vid tolv och somnade gott..

idag vaknade jag med ont i halsen. kände att jag ahde ont redan igår och det blev väl egentligen inte bättre av all singstar. har varit en väldigt lugn dag.. mamma och jag (okej, mest mamma) har lagt in sill. mums. ingen jul utan sill.. :) sen ska vi rulla lite köttbullar. syrran komemr hit sen också. då blir det glögg och lite spel. vore skitkul att utmana syrran på singstar..
appropå sång så gick vår julkonsert med kören utmärk i lördags.. det var väldigt roligt och alla sjöng så fint. ryser nästan vid bara tanken på stinas sång på oh holy night. efter konserten hade vi en hejdundrande avslutningsfest! killarna som hade fixat allt och vi fick värsta goda välkomstdrinkarna och sen fem rätters mat och ett glas vin till varje rätt.. och snapps.. och mer vin.. och.. ja, ni fattar. kom hem alldeles försent efter sjukt mycket dans till underbar musik. bäst var nog billie jean (varför tänker jag ALLTID på hanna kask när jag hör den låten?) och girls just wanna have fun..



nehepp nehepp. nu kom mamma in från hundpromenaden så nu är det dags för julbestyren igen. på med julmusiken bara! i love it! ;)





häng kvar lite till,
jag lovar dig släppa taget om min frihet, om min tid..
häng kvar lite till,
jag lovar dig hålla fast vid våran längtan, vårat gift..


--> jag tror du förstår..


lite nyfiken..

som så många andra är även jag nyfiken på vilka ni är som spanar in min blogg.. för det har blivit ett rätt stort gäng läsare nu. väldigt roligt!

alla läsare är välkomna!

lämna nu gärna en kommentar här nere där ni säger vem ni är.. :)

lady in red

lucian gick fint! det var helt fullsatt och folk stod längs väggarna när i skred in :) hagakyrkan är så fin!

mysigt var det...


nu är det dags för den stora julkonserten. kl 15 går den av stapeln. hm. undra om jag kommer vara nervös? ja, lite tror jag allt. nu har jag klätt mig i rött och svarrt, precis som vi skulle. eller jag ahr svarta strumpbyxor, svart klänning och svarta skor MEN röda naglar, rött halsband och rött armband.. haha

nu ska jag ner och möta mamma och syster som kommer med tåget. roligt att dom ska kolla!
sen efter kören ska vi ha avslutningsmiddag/fest med kören. roligt roligt!



puss hej

sankta lucia, ljusklara hägring..

yes. imorn blir det att stiga upp före tuppen och bege sig till hagakyrka.
vi ska göra det finaste luciatåget ever. ja!

skrev upp lite stödord på ljusmanschetten nyss. tror inte det behövs men man vet ju aldrig. och ej att förglömma! håll inte ljuset för nära ansiktet imorn. jag vill inte svimma..

ikväll har jag varit på julmys med smil-programmet. tror vi går värlens bästa utbildning, eller? trevligt var det iaf att sitta och tjata om orientering med en av lärarna vi haft nu på stats b. inte varje dag..


finast imorn kommer vara:
- stinas solosång på oh holy night
- när det lider mot jul
- come all ye faithful


lucialinnet och det röda bandet är struket. nu ska det bara sovas.



på återseende.

då var man här igen..

ja! jag blev klar! klockan är nu 4 på morgonen och jag är precis klar med PM:et som ska in imorn. jag vet inte hur jag lyckades få ihop mina dryga 5 sidor.. hade gett upp och lagt ner det här hundra gånger om.. men efter ett x antal skorpor, några koppar te, lite bra musik och lite inspriation gick det.
eller det är klart, jag vet ju inte om det blir godkänt men jag hoppas det. har skrivit en hel del riktigt klyschiga och slagkraftiga stycken om vad som krävs för att ett land ska uppnå effektiv miljöpolitik.

seminarium imorn kl 10. oj vad jag kommer vara pigg. sen är det föreläsning i 2 timmar. då kommer jag nog vara ännu piggare. sen ska jag nog hem och sova ett par timmar. för sen är det kör och genrep inför lucia och konserten och då SKA JAG VARA PIGG!

förresten så undrar var jag har fått min envishet ifrån? och tävlingsinstinkt? har jag ärvt den från dig mamma? en sånhär natt är den bra att ha.. jag är rätt stolt över mig själv just nu. man ska inte ge upp förens man somnar vid datorn - mitt nya ordspråk kanske?



MEN NU ÄR DET SÄNGEN I LITE DRYGT 4 TIMMAR!

the cold swedish winter

det är verkligen kul att spendera majoriteten av dygnets timmar på ett bibliotek.

verkligen.

image156

nej, lite sommar och skärgården vore fint. bara cirka fem månader innan våren kommer! det är ju ingenting... haha




nej. åter till japans miljöpolitik.



jens lekman gör förövrigt fin vintermusik. det tillsammans med kent, winnebäck och billie the vision är vintern nästintill räddad!

jens lekman - julie
billie the vision and the dancers - i'v been having some strange dreams lately
kent - generation x
winnerbäck - jag är hos dig igen

känn ingen sorg för mig göteborg,

ett framsteg blir ett bakslag,
nånting måste ungått min blick




en helg i hallsberg. det var väldigt längesen det.
men min syster har återvänt till sverige efter alldeles för många år i usa. så jag har hängt lite med henne.. det är kuul! hon är mysigt. sen såklart övriga familjen.. världens finaste!

var och handlade med mamma och maria på ica igår. det börjar bli lite nostalgi att komma tillbaka dit. efter alla somrar, lov och helger man jobbat där. det är grymt roligt att komma tillbaka. träffade även på världens sötaste evelina där. har inte sett henne sen i somras tror jag. hon får komma och besöka mig i göteborg snarast!
annars så var gårdagen slapp och skön. vi var hos grannarna ett par timmar och pratade.. sen åt vi goooood mat (som vi alla vet lagar min mamma den godaste maten) och sen kollade vi på julkalendern o sånt.

idag hade vi adventsfrukost. eller, jag åt frukost när de andra drack sitt efter-frukost-kaffe. men så är det ibland här på korsbergsgatan.. idag är det ju julskyltning så jag ska nog höra med min kära syster om hon vill hänga lite med mig. eller förresten.. kanske skulle dra dit med kim. aja..

i göteborg är det mesta som det brukar. med en PM-inlämning i veckan är det inte mycket annat som hinns med. är dock sjukt nöjd över att jag lyckats hunnit bli klar med alla i tid hittils - och gått på alla seminarierna. bra jobbat! var dock nervös i torsdags när vi hade gunnar. men det gick fint! han är inte så läskig som han ser ut.. eller jo, lite kanske. men nu är det ju jul i göteborg och det är kanske det mysigaste som finns.. liseberg, haga, avenyn, saluhallen.. mm.. mums! imorn har vi näst sista övningen innan lucia och julkonserten. det ska bli roligt, kanske höstens roligaste? :)

förresten så var rebecka på besök förra helgen! vi gick på stan i massor, fikade mycket och sen var vi ju på kent på lördagskvällen! grymt bra! sen åkte vi hem till mig och drack lite vin. det var också roligt.. :) hon är så söt.


nehej nu ska jag göra mig lite iordning, kolla på skidskytte och sen möta upp kim.


och just det : min kära vän kristian undrade om jag känner någon som är bra på blåsinstrument? han håller på och spelar in sin nya skiva och vill ha någon som kan spela det. så känner ni någon, hör av er!
han får förövrigt även stå för dagens låt:  kristian anttila - tio


right now, everything you want is wrong


RSS 2.0