så nära får ingen gå

jag visste det. jag visste att den här dagen skulle komma.
fan fan fan fan!

jag hatar mig själv. jag kommer aldrig kunna hålla fast vid nåt som är värt att hålla fast vid. eller det är ingen som är värd något som kommer kunna hålla fast vid mig.. kanske.

jag klarar inte av osäkerheten. jävla kontrollbehov. jag vet inte om jag klarar att stå utanför, att inte veta. dom här klumparna i magen blir större och större. antalet tårar med..

ivan kommer snart hit och ska kolla läget och hur jag har det. bra det, så jag får skärpa mig och tänka på nåt annat.

att lyssna på kent hjälper inte. inte BD heller. det brukar det göra.. men nu sitter det onda för långt inne.nej. just nu finns det inget ljus.22:21

vad skulle jag göra utan elin? och vad skulle jag göra utan erika?


egentligen är inget annorlunda, men jag har insett att det finns så mycket mer än kärlek. som vänskap, den för inte med sig en massa tvivel, klumpar i magen och tårar. iallafall inte på samma sätt..


erika är en av de klokaste jag vet

"Ibland mår man bara dåligt av att gå och vänta på vissa personer eller händelser. Men som egentligen är obetydliga. Drömmen om det lyckliga livet som bara gör en olyckligare."


med drömmen i behåll och med lust att ta vid,

ungefär såhär är det..


vi visste ingenting om vekligheten, vi sökte i det stora efter svar
så många illusioner som har rastat och så långa vägar kvar


du har vunnit och förlorat, du har sett dig själv i spegeln
du har vaknat i fel säng, du har vart kär
och framtiden väntar som en farlig gåta,
man har bråttom, sen är man där.
i en stad som får en att bli större än man är
men i en ålder som sätter allt på jorden


jag trodde att jag visste vem jag var,
och vad jag ville
men nu skulle jag inte välja dom orden..detta kan man verkligen kalla söndag. förutom att jag har sprungit några varv på motionsspåret här utanför och tvättat ar denna dag endast bestått av trist läsning.. och ändå känns det inte som om jag är nåt klokare för det..
imorgon börjar en sjukt tråkig vecka. bara massa läsa läsa läsa och sen diskutera massa frågor och sen tenta nästa måndag. skit att det är på en måndag... då kan man ju inte göra nåt annat än plugga i helgen. men det är som sagt bara en vecka kvar av mitt första år som student. är rätt stolt över mig själv faktiskt.. trodde inte att det skulle gå så bra som det har gjort!

tur att denna helg som var nu var trevlig och fin. after worken på kings head var himla trevlig, massa goa personer från klassen och så var ju även hannes där och jag sammanförde honom med jörgen, joachim och de andra killarna i klassen. sen efter kings head tog jag, linn, andrea och karolina oss till sleeping beautys releasfest som dom hade i en gammal teaterlokal vid masthugget.. det var ett trevligt ställe. dom spelade och det var bra.. sen blev det lite häng och lite dans. men mest var jag utanför och pratade med trevligt folk. kristian var där och det var mycket trevligt, alltid roligt att hänga med honom. han gör mig glad och vi kan prata om så mycket intressanta saker, haha.. ser verkligen fram emot hans spelning på liseberg på tisdag! sen när kalaset var slut gick vi heeela vägen hem, jag, karolina och daniel. vi diskuterade plastikoperationer, mopsar och annat sånt viktigt.


gårdagen var en mysig dag. promenad ner på stan och så.. sen på kvällen gjorde jag och daniel pizza. eller mest han för jag höll på med massa annat viktigt ;) sen så kollade vi på skärgårdsdoktorn.. det var mysigt, så mysigt att jag somnade..  förresten så har jag ett vitkålshuvud på 3 kg hemma så är det nån som behöver är det bara att komma förbi! annars lär jag leva på hemmagjort pizzasallad resten av veckan..spelar det längre någon roll?
jag orkar inte slåss, det är bortom min kontroll
du lämnade mig ensam, och självklart blev jag rädd
min sista gnista hopp, var att synas; att bli sedd..
nehee.. nu är min läspaus slut kanske? vill inte att den ska vara det.. den där daniel skulle ringa med. för kanske sisådär fem timmar sen? jaja, jag får väl kolla på dokumentären "världens största penis" som går på femman i brist på annat..


det är en stor dag idag!

idag har jag hälsat på, och skakat hand med, KOFI ANNAN! hur grymt som helst!
snart är det dags att bege sig mot andra långgatan för after work med klassen. kommer bli mysigt. sen vidare därifrån till sleeping beautys releasfest!nu har jag haft båda seminariumen och det har gått bra, tack och lov! nu är det bara tenta nästa måndag kvar!
 


puss och hej!


en massa hat!

jag hatar källkritik, jag hatar att skriva PM om det, jag hatar att läsa texter om irak-kriget, jag hatar socialkonstruktivismen och jag hatar att vi ska diskutera det på EU-seminariet! sen hatar jag tentan som är om två veckor också!

just nu är skolan allt annat än rolig. MEN det är bara två veckor kvar.. jag har aldrig varit så värd ett sommarlov som jag är nu. två veckor är en ganska kort tid, måste kämpa de här två sista veckorna men nu finns verkligen ingen motivation alls! BLÄ!

sen hatar jag jukola också. jag vill SPRINGA!! roligaste tävlingen på hela året och jag vill inte åka som reserv.. ska försöka leta upp ett lag som behöver mig. göteborg-majorna kanske? annars kanske det blir kombinationslag med hagaby eller kfum. men jag vill springa med tisaren.. varför ska vi bara ha fjuttiga två lag? fick detta mindre uppmuntrande mailet av min tränare idag..
 

"Tja tjejen!!Kul att du vill med till Jukola! Blir inte detsamma utan Liza ju!Vi kommer att åka med två lag, och i dagsläget har vi gjort bedömningen att du inte platsar i lagen. Menjag tycker du ska följa med ändå! Ju fler detsto roligare.. Finns planer på eventuellt kombinationslag med KFUM eller Hagaby..."
men jag måste åka, jag kan inte missa finland, jukola, färjan, stämningen, bastun, spänningen, fotollen i parken och kalaset på hemresan!.. NEJ, det går inte! saknar alla orienterare så mycket nu så jag inte vet var jag ska ta vägen! vi sågs ju nästan varje dag förut.. men nu har det blivit en gång var fjärde månad eller nåt. men i sommar blir det förhoppningsvis ändring på det. ska ju vara hemma hela juli åtminstonde så då blir det häng med hanna, rebecka, jenny, ivan, isac, jossan, frippe, sara, lilian och de andra hela dagarna om jag får bestämma! haha
neeej nu måste jag återgå till jävla källkritiken och socialkonstruktivismen..


hjärter dams sista sång

idag är det den stora pluggdagen. och hittils har det gått segt. håller på och läser igenom kompendiet med texter som vi ska skriva en källkritisk övning på tills seminariet på fredag. ååååååhhhh.. sen på tisdag ska jag träffa min grupp till det andra seminariet och då måste jag ha nåt bra att komma med till de andra i gruppen. suck suck suck!

förutom de där två seminarierna är det en enorm tenta den 4e juni också. internationell politik. kommer bli sjukt jobbiga veckor nu men sen är ju sommarn här och jag ska njuta som aldrig förr!


igår fyllde josefin år och jag var där på tårtkalas. det var en salig blandning människor men väldigt trevligt.. när jag gick själv därifrån sen pratade jag med kristian i telefon och fick lite sällskap. han är så go och kan verkligen göra mig glad. tack för det!


dags att återvända till kompendiet.. sen ska jag och elin gå och handla lite mat ihop. något att se fram emot denna söndag.

image50


elin och jag på sittningen, så söta så. haha

it's a fire!

klockan är straxt efter sju en lördagmorgon.. och jag har redan varit vaken i nästan en timma. varför?


JOOOOO, det där kära brandalarmet gick i huset IGEN! (typ femte gången sen jag flyttar in). så jag har börjat min dag med att suttit på asfalten utanför huset.. som tur är har jag elin och erik som grannar så vi satt och sällskapade lite.

och som vanligt så är det inget som brinner fast denna gång skulle alla som bodde på våning 5 vänta utanför sin respektive lägenhetsdörr.. hmm.

det var många som näst intill ramlade ut ur huset.. säkert många som var på kalas igår och som inte njuter av att vakna till ett bramdlarm vid halv sju.. haha.


nu är jag ju såklart jättepigg och kan inte somna om. kanske skulle ut och gå en sväng? vore ju rätt skönt.. ska ner på stan med erika och karolina vid halv elva så jag kan ju ändå inte sova länge. hm, ett beslut kommer tas snarast.


förresten så har jag återuppväckt min dator igen! den har varit minst sagt seg senaste tiden och dataproffs som jag är fixade jag det. haha.. tror jag fixade det iaf :)so long,

jag har frihet i blicken - precis som du

det kallas tvivel, det där som stör


jag har en konstig känsla i kroppen ikväll,
kan inte sätta fingret på vad det är..

utan att riktigt tänka har jag bara lyssnat på weeping willows och winnerbäcks deppiga låtar ikväll. ibland så hjälper det mig att förstå varför jag är som jag är.. men ofta gör det mer skada än nytta tyvär.

det är som om jag inte kan tillåta mig själv att vara lycklig och njuta av vad jag har, som om jag alltid väntar på att allt dåligt ska komma ikapp. det som får mig att bli allt annat än lycklig. jag är arg på mig själv och så rädd att den känslan jag har ska förstöra mycket av det fina jag har.


kallas tvivel, det där som stör
det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt

en obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
det känns tomt - eller hur?


ibland känner jag att det inte är värt det. det är inte värt att öppna sig och verkligen våga vara ärlig och visa sina innersta känslor, det ger mig ofta massa tårar och en huvudvärk jag helst klarar mig utan. jag kommer aldrig någonsin komma ur det och det känns som om jag bara skulle såra folk längs vägen. speciellt dom som betyder mest. det är egentligen där problemet ligger tror jag, att jag inte klarar av att göra människor illa och att jag därför hellre står utanför att kastar mig in i sånt som jag verkligen känner nåt för.

det är en sak med mina vänner, det finns dom som varit med länge och som jag verkligen vet var jag har. som har sett alla mina dåliga sidor och ändå tycker om mig. sen finns det dom jag har här i göteborg. det är nåt speciellt, som att man har hittat hem på nåt sätt. trots att det inte gått så lång tid sen vi alla träffades känns det som vi alltid känt varandra och dom finns alltid där, att veta det är en underbar känsla. vet inte vad jag skulle göra utan dom.. satt och raderade massa gamla sms i mobilen förut och hittade så mycket som berörde på olika sätt. bland annat ett helt underbart sms från erika som hon skickade en väldigt tidig morgon när vi var hemkomna från en av de underbaraste kvällarna någonsin :


"du är världens sötaste.
kött är överflödigt när du finns.
sov så gott så ses vi imorgon,
du är det bästa!"


det är mycket internt med det som står, men det förklarar verkligen hur den kvällen var och vad det fick mig att inse.

när det handlar om kärlek är allt mycket mer komplicerat, kanske inte för andra men för mig. nu mer än någonsin. det jag har är så fint och jag har träffat någon som berör mig som ingen annan. och jag hatar mig själv för att jag börjar tänka massa skit. kommer jag någonsin kunna känna mig bekväm med hur jag är och i den situation jag befinner mig i? på ett sätt så finns vänner kvar oavsett vad som händer men det är inte så med den man är kär i och har en relation med. jag har träffat en så fin människa så att jag ibland önskar att det inte fanns några andra känslor än vänskapliga. det skulle på nåt sätt få mig att känna mig tryggare, att jag inte behövde vara rädd att förlora personen på samma sätt. för vad finns kvar om kärleken inte fungerar? ofta ingenting och det är det jag är så rädd för. jag vill inte förlora det jag har. jag vill tro på evig vänskap men det fungerar inte alltid. jag försökte länge förneka vad jag kände och kämpa emot vad jag egentligen ville men jag lyckades inte. och det var precis det här jag var rädd för hela tiden. att jag skulle få nåt som betydde så mycket att jag inte skulle klara av att förlora det.


nu går det inte att förklara mer. allt är bara suddiga ord..
du älskar bara rött, och leker vacker romantik
det är så lätt att haka på, det är sån lockande mystik
men en dag är allting preskriberat och en del av din lyrik
jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

sing, sing, sing...

jag är helt sjukt nervös.

snart är det samling och om knappt tre timmar börjar konserten. jag har på morgonen försökt dämpa min nervositet och ladda genom att lyssna på the smiths en massa samt äta turkisk peppar i mängder.. undra hur bra det senare är?

kommer vara många fina människor där och titta. det är bra, men just nu önskar jag att det inte skulle komma nån jag kände..

nej. nu ska jag äta en macka och försöka göra någonting åt mitt hår som dagen i ära är såhäääääär stort!

(sen hoppas jag lite i smyg på ett peppande samtal eller sms från en viss person..)


nu ska det sjungas, önska mig lycka till!there is a light that never goes out..


jag hör fortfarande hur havsvindarna blåser..

besök av föräldrar i helgen.
jo tack..

idag har jag dragit runt dom på stan.. sen fikade vi i vasastan. det var fint!
sen är det ju gäteborgsvarvet också som vi såklart kollat in! var uppe vid götaplatsen och hejade på alla löpare när de vände ner och endast hade fyra kilometer kvar.. alla såg rätt slitna ut. nästa år ska jag med springa! blev sjukt sugen, ska nog utmana daniel i det.. undra hur stor chans det är att han antar min utmaning? :)

uppe vid götaplatsen jobbade även isak som speaker och kommentator.. han var grym och var ute bland löparna och intervjuade. tur att jag inte sprang förbi honom.. risken känns rätt stor att jag hade blivit uppfångad av honom.. haha.

nu ska vi ner på stan igen och till min morbror och äta middag med dom.. mys!och imorn är det en stor dag. det är dags för konsert! jag är nervös men det kommer bli såå roligt!
jag älskar att sjunga!puss och hej!


don't you worry people,

ligger i min säng och läser bok och njuter av min lediga söndag. men nu är helt plötsligt både tv:n och datorn på. hur hände det?

var nere på centralen förut och vinkade av helene.. har varit fint med besök av henne. nästa helg kommer ju mina kära föräldrar men sen är det nog slut på besök för ett tag.

varför är det alltid så att när vi har mycket i skolan, hemtenta och sånt skit så är det ALLTID sol och fint väder?! men nu, nu när vi har haft en ledig helg och förhoppningsvis har en relativt lugn vecka framför oss så är det massa moln. det ska regna i veckan också.. och mitt fina prickiga paraply är inte där det ska vara utan någonannanstans. daniel får faktiskt fixa hit det nu för jag har ingen lust att bli blöt.. kan tilläggas att jag inte ens hann använda paraplyet en enda gång innan han lade beslag på det.. hm.

han kommer förresten hit senare ikväll. får väl tjata på honom då. förresten borde jag nog varna honom innan han kommer hit. det är nämligen någon som har kräkts inatt både vid entrédörren och i trapphuset.. mums vad fräscht och gott det lutkar. hoppas det städas bort imorn annars får jag sitta här inne och glo. eller förresten, jag kan ta hissen ner till källarvåningen och gå ut den vägen! smart! kanske får köra på den ideén ikväll sen när daniel kommer? eller jag vet inte, för jag ska kolla på wallander vid nio så jag kanske inte vågar gå ner där själv i mörkret? ja, det återstår att se.

bara en månad kvar i skolan nu. sen har jag läst ett helt år, 40 poäng. det är inte dåligt det! (eller jag kommer ju bara ha klarat 35 poäng eftersom jag har den där jävla *** omtentan i augusti i processer i miljön. hör ni hur sjukt tråkigt det låter? blä!)


borde fixa en hängkruka till kristian. han tjatar om att växten han fick av mig växer överallt.. igår fick jag 4 sms inom 1 minut om hans avsaknad av hängkruka..


för en stund sen ringde malin (min morbrors fru) och sa:

- hej liza. en snabb fråga: kan du vara barnvakt imornkväll?

- jaaa.. det kan.. (sen hann jag inte längre)

- bra! rätt svar! det har nämligen kört ihop sig för jag ska jobba sent och åke ska till stockholm och jobba..

så imorn blir det barnvakt mellan 18 och 21 eller nåt i den stilen. kanske sover över där också.. ska kolla upp när jag börjar på tisdag.nu börjar jag bli lite sugen på att fortsätta i min bok. den är sådär lättläst och bra, har redan hunnit läst halva och jag köpte den tidigare idag när jag lämnade helene. men jag köpte en till som verkar riktigt bra. kanske hinner med den också? för idag är en dag utan krav och måsten.. bara slöa sig igenom hela dagen. eller jag ska laga god mat sen, eller att den ska bli god är iallafall min plan. ska göra nåt med fisk och jag är inte så bra på fisk.. tror nog jag får ringa mamma sen och få lite goda råd. hon brukar vara bra på det.


åh nej. nu fick jag en känsla av att jag vill ut och springa. skit. jag skulle ju ha en slappardag.. hoppas tanken försvinner lika fort som den kom för jag ska ju bara ha en seg-dag.. och har man det ger man sig inte ut och springer.. eller jo, det kanske blir så förresten..du är mig blommor, sol, explosion och kapitulation..


man must dance!

klockan är halv fyra och jag och helene käkar godis.
det blev en galen kväll. började lugnt med maja, karolina och andrea.. sen träffade vi på hannes vid vasaplatsen och snackade lite skit med honom.

sen helt plötsligt var vi på HDK-fest högst upp i ett hus vid valand. den sjukaste festen någonsin! träffade på simon och det var trevligt. han sa att han hade kvar mitt armband och att han gärna önskade sig ett till.. haha.
alla dansade som galningar där och var helt uppe i det blå.. och då syftar jag på alla möjliga olika sätt. jag och helene blev förälskade i en man med enormt skägg och en stor vit målarrock. haha. han dansade över hela stället med ett parasoll i handen och vi hängde på tåget!


sen fick helene en knytnäve i huvudet och blev yr och så var sagan slut och vi begav oss mot bussen..sov sött!magnetic city full of life..


stort liv

det har hänt mycket sen sist. ändå är mycket som vanligt.

- var hemma i hallsberg och träffade syrran som var hemma på besök. mysigt och trevligt!
- jennys födelsedagskalas blev en höjdare och allt var rätt galet, massa kärlek och skratt och även endel tårar. jag var utelåst och andrea erbjöd mig en sovplats!
- åkte med anttila till kumla och kollade på hans spelning där och passade på att gratta mamma också!
- hade sittning med SMIL-programmet. tema PRO, aldrig sett så mycket söta tanter förut!

jaa, det är lite av vad som hänt senaste tiden.
evelina var här förra helgen och det var trevligt som vanligt! hon gör mig glad! sen har det firats valborg också! vi började med picknick i slottsskogen och slutade på kristians fest. det var en fin valborg men dn hade sina svackor..

sen lämnades en hemtenta in igår. helt underbar att ha den ur världen! den har varit seeeg! så denna helg är HELT ledig fram tills måndag då den sista delkursen i statsvetenskap börjar; internationell politik.

nu är helene här och hälsar på denna helg! en av mina äldsta vänner och det finns nog egentligen ingen som känner mig så bra. det är nästan läskigt hur mycket sjuka grejer vi har gjort tillsammans!


det finns mycket jag behöver få ur mig,
det är bra att prata har jag fått lära mig av en viss person.. och sant är väl det trots att det är svårt.nej nu ska det fixas nån god middag!jag gick ut en kväll,
för att känna lukten av våren
jag trodde att jag kunde känna igen
men det kan jag inte


RSS 2.0