will there be music?

det är lördag. jag var på biblioteket när de öppnade klockan 10 och kommer nog inte gå härifrån förens de stänger klockan 18. otroligt ambitiöst av mig, men tyvär nödvändigt. hemtentan är svår, rolig men svår. det svåra tar nog tyvär över lite. men det ska gå. snart klar med den första av fem frågor.

var nyss och tog en lunchpaus med min morbror, malin och kusin lova. vi gick lite i haga och sen drack vi varm choklad på chokladbaren. mysigt.. fast det var väl kanske ingen lunch? eller jo... jag blev pigg iaf. får duga.

men det finns faktiskt lite positiva saker även i dessa pluggdagar:
- imorn är det winnerbäck i lisbergshallen. kommer bli hur bra som helst
- jag fick VG på mandat och sanktions-arbetet! tjoho! känns så skönt att få belöning på all tid man lägger ner
- jag har världens bästa vänner att plugga med. det kan inte bli bättre
- det är ett helt underbart höstväder i stan och har varit i flera veckor..
- jag blev godkänd på seminariet igår trots att jag knappt läst någon av böckerna vi skulle. har aldrig i mitt liv varit så nervös.. satt där vid bordet och tänkte att snart får jag en fråga som jag inte kan och då dör jag. men det löste sig fint så nu är det ur världen
- jag är "redan" nu klar med inlämning som ska in i samband med seminariet på fredag. alltså kan jag lägga ner all min tid på hemtentan vilket känns väldigt behövligt..


nej. nu ska jag fortsätta skriva. ska bli klar med första frågan idag. sen ska jag hem och äta nån mat. sen ut och springa och sen kolla på svensson svensson eller nåt.. sen kommer jag förmodligen somna.. sen upp tidigt imorn och tillbaks till biblioteket.. och hela veckan kommer se likadan ut.

musiken jag lyssnar på när jag skriver den här första frågan är kings of convenience album riot on an empty street (att rekomendera förövrigt). det har blivit så att jag har haft ett album för varje grej jag har skrivit.. man kommer liksom in i stämning. till förra seminariet var det kents nya album. undra vad det blir för musik när jag skriver nästa tentafråga? någon som har nåt förslag?


slutligen,
det har kommit till min kännedom att min mamma läser mig blogg och har så gjort i ett halvår. what to say? fast hon ska väl ha lika stor rätt att läsa den som alla andra.. men ändå. lite läskigt. det spelar väl egentligen ingen roll, är ju inte direkt utlämnande här så det ska nog ordna sig. ju fler läsare desto roligare.. eller?



hejhopp!



(klicka och njut)


en bild på kära amanda och mig från erikas husfest..

i skuggan av din stolthet ska jag resa mig och gå

snart ger jag upp.
två seminarium, en inlämningsuppgift och en såhääääär stor hemtenta - på 13 dagar. vet inte riktigt var jag ska börja.. eller jo, det vet jag. men det går dåligt. seminarie på fredag. två böcker a 350 sidor på engelska om globaliseringen ska vara lästa. och jag har läst den ena.. i multifart. jaja, det får bära eller brista. får väl komma på andra smarta saker att säga.. eller nåt..

just precis nu önskar jag att jag jobbade på mitt sommarjobb ica. där har man inga sådana här bekymmer. fast.. vem vill fastna på ett sånt ställe hela sitt liv? nej, jag har det ju helt otroligt bra här i göteborg nu.. men just för tillfället kan jag inte njuta av det. inte ens lite.. eller jo, när jag gick från biblioteket idag genom vasagatans allé var det vädligt vackert. kvälls-sol och röda löv och ett allmänt vackert göteborg.

min kära vän kristian skulle komma nån kväll denna vecka och hämta sin blomma jag har här.. sen ville han diskutera växter och våra liv. haha. ja, det kan bli spännande.. kanske tvingar jag honom att diskrutera demokrati stället.. :) han spelas förresten allt mer på radio nu! så roligt. varje gång jag hör låten på p3 blir jag glad. mamma ringer ibland och berättar att dom spelar den på p4 hemma.. haha. mamma gillar nästan kristian lika mycket som jag. när jag var hemma för nån vecka sen gick hon runt och nynnande då och då "jag vill bara ha dig, haaaa dig.. till att vilja ha mig".. :)



men nej,
jag ska klara dom här två veckorna som är kvar innan det är dags för andra halvan av statsvetenskap b. jag säger bara det.. läs aldrig det. det tar kål på en! (fast efter denna termin lär jag ju typ vara såhär smart.. men ändå). idag var det nära att jag verkligen gav upp på riktigt. hade suttit och kämpat med en av artiklarna till inlämningsuppgiften i flera timmar på biblioteket och förstod ingenting.. varken artikeln.. uppgiften eller hur jag skulle kunna få nåt vettigt skrivet. men sen har jag världens bästa och klokaste (på riktigt!) karolina som peppade mig precis när jag behövde det som mest.



jaja. åter till mitt skrivande om huntingtons och fukuyamas åsikter om demokratiseringen och relatera dom till kjaers demokratiseringsteorier... oj vad spännade!



vi glömmer höst, och vi glömmer vår
vi glömmer allt och tror att tiden är svår
men man kommer på, sen efteråt
att vi hade rätt kul emellanåt


vi hörs om 13 dagar då..

gråa dagar skyndar aldrig på..

image152

det är här man bor stora delar av terminerna. stans bästa bibliotek.. haha. ligger ju i vasastan mitt emot handels så det är ju iof vårt närmsta bibliotek. där satt jag hela dagen igår i läsesalen och skrev på PM:et till seminariet. med den bärbara datorn och böckerna framför mig. jag måste nästan sitta där för att kunna prestera. hemma är det så mycket annat roligt som lockar mer än att plugga.. typ diska.. och städa..

ska snart bege mig dit. idag måste hemtentan bli klar för seminariet är imorn. men det ska gå. det har det alltid gjort förut.. haha. som tur är när man sitter därinne och läser eller skriver så brukar man ha massa fina personer att gå ut och ta pauser med. igår tog jag, maja och karolina en lite för lång paus och satt i solen på trappan och drack kaffe. det är så härligt att solen forfarande värmer såhär i mitten på oktober!

men som sagt, helgen närmar sig. på fredag vet jag inte vad som händer. är sugen på att gå på stan och hitta något fint. då blir man alltid lite glad.. sen på lördag är det klassklalas! det ska bli roligt! sen på söndag vet jag inte.. söndagen brukar gå så himla fort jämt..

åh. nästa vecka måste jag också plugga massor. efter morgondagens seminarium har vi två stycken kvar varav ett som vi även ska lämna in skriftligt på. sen har vi den stoooooooora hemtentan kvar som ska in femte november. men sen är halva terminen gjord! "demokrati i praktik och teori"-kursen är slut och vi har två dagars ledigt (!) och sen börjar terminens andra halva "miljöpolitikens villkor". den kursen kommer bli väldigt rolig tror jag! appropå det måste jag gå in på studera.nu och kolla så jag sökte de valbara kurserna till nästa termin som jag skulle.. 


nej. nu ska det drickas te och sen blir det att cykla ner och skrivaskrivaskriva..


jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

sjukdag idag.
varit vaken till och från sen 4 inatt.. nån slags kombination av huvudvärk/hosta/feber/magsjuka. hm. jag har mått bättre. eftersom jag kom tillbaka till stan igår eftermiddag hade jag inte hunnit handlat nåt heller. så ett kylskåp endast innehållande diverse konserver, ketchup, grönsaker och fetaost är inte det bästa för magen om man är sjuk. då är det tur att jag har en sån underbar vän som erika. hon trampade upp hit med blåbärssoppa, bröd, fil, te och cola. så efter lite mat blev jag piggare.. febern är också bättre.

fasen vad ynklig jag kände mig imorse. ringde mamma och fick henne att tycka synd om mig. världens bästa mamma som hon är fick hon mig att dock må lite bättre.

igår var min morbror här en stund. han ordnade med min födelsedagspresent som jag fick av han. han har satt dit ett såntdär titthål i dörren och nån slags säkerhetsspärr. för här på gibraltargatans studentgetto är sökerheten i huset inge vidare. men nu är jag alltså liza, med säkerhetsdörr. inte illa. sen när vi (eller han, jag sopade bara upp skräpet) hade byggt klart åkte vi ner på stan och åt. välbehövligt. sen pratades det en massa som vanligt. han sa att han nog skulle fixa jobb till mig i sommar på hans jobb. heeelt grymt isåfall. jobba med miljölagar och olika bestämmelser. på ett tjusigt kontor i läppstiftet mitt i stan -  en riktigt jobb. och en sjukt bra referens sen när man ska ut i arbetslivet. fint!

sen släppte han av mig vid erika och jenny. där var det lite tjejer plus stefan. vi kollade fotboll, lyssnade på musik och pratade. sen skulle endel ut i natten och jag och nina tog oss hemmåt.



denna dag har som sagt varit rätt meningslös. men jag har kollat lite tv, lite dator och spelat sims. sims är världens bästa dataspel (typ det enda jag har spelat förutom backpacker). nu ska jag göra mig lite te och lyssna på winnerbäcks nya för sisådär sjuttionde gången. men den är så fin. laddade förresten ner kents nya idag. efter en genomlyssning känner jag att den är lite svår att få grepp om. men jag är alldeles säker på att den kommer bli bara bättre och bättre.. och sen 24 november är det ju dags för kent i lisebergshallen tillsammans med rebecka. det blir grejer det!


du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer



image151
andrea, erika, nina, linn, sara


några av göteborgs bästa damer!

höstbesök på hemmaplan

jag är i hallsberg.

det är verkigen tyst här. det räcker med att gå utanför dörren här hemma på korsbergsgatan så är det helt tyst. undra när jag senast upplevde det? göteborg är härligt och bra på alla sätt och vis. men inte speciellt tyst.

har varit här i två dagar. har varit så lugnt och skönt. långa skogspromenader med mamma och hundarna. massa god mat, lite mys på ikea och sånt.. sen i tisdags kväll var jag på orienteringen. oj vad jag saknar det.. tisdagsträningarna, myset efteråt med massa goda mackor och te, världens bästa människor!

nu håller jag och mamma på och gör grönsakssoppa. ikväll ska jag till örebro och hälsa på helene och andreas! kanske även en sväng hos hanna också som kommer hem från uppsala ikväll.

jag hinner tänka så mycket när jag är här. har inte riktigt hunnit med det senaste tiden. välbehövligt att rensa lite inom en. man glömmer bort vad som är viktigt och vad som verkligen betyder nåt. storstadslivet gör ibland att man inte hinner stanna upp och reflektera över saker och ting.. allt bara går och går...


hittar så roliga gamla bilder på den här datorn. massa minnen, underbara minnen. och en stor stor saknad!




det finns så sjukt mycket bilder. och det är ganska lätt att se vad som har haft störst betydelse i mitt liv. orientering och eva-liisa. oj vad jag saknar henne. min finaste, äldsta och bästa vän!


nu ska jag vila en stund. lyssna på musik.. antingen somnar jag eller så börjar jag tänka en massa.




när ingen ser..


stupid sunday song

jag har alltid kunna vara uppe länge på kvällarna och ändå vaknat senast nio. nu har jag jag börjat bli trött redan vid nio tio på kvällarna och somnar senast runt 23.. helt sjukt. vaknar jättetidigt. vaknade för en timma sen så jag gick ut en promenad. solen sken i göteborg när jag gick ut men den försvann under promenaden.

idag ska jag till min käraste morbror, malin och kusiner. ska bli mysigt! jag trivs så bra där! jag tycker om att ha en morbror i gbg. han är bäst!

sen så ska jag plugga lite inför seminariet imorn. just nu känns det som om jag inte alls har mycket att säga. men det ska nog ordna sig.

på tisdag bär det av till hallsberg.. tjoho!





image106


jag och hélène, maj 2007

innan mörkret faller

nu har vi lämnat valsystemen bakom oss. istället är det välfärd som gäller. på måndag ska vi visa vad vi kan i terminens tredje seminarium. valsystems-seminariet gick bra! över förväntan och det kändes så bra! imorn ska vi träffas och diskutera och utbyta kunskaper och åsikter inför måndagens seminarium. sen fyller favorit-linn 23 år imorn också! tänk att fylla på kanelbullens dag.. mums!

jag måste åka hem nästa vecka. har inte varit hemma sen i juli och det känns helt helt sjukt. saknar mamma så himla mycket. hon ringer och tycker jag ska komma hem snart.. så på måndag efter seminariet tror jag att jag tar tåget hem till hallsberg ett par dagar. eller förresten. åker nog tisdag morgon eftersom jag har kör måndag kväll. kören är förresten så himla rolig. middagen och festen i fredags blev lyckad. det finns många roliga personligheter i kören. åh, vi sjöng en ny låt i måndags. den där med enya från sagan om ringen. det var så fint.. andrea och jag gick och nynnade och sjöng på den när vi gick längs vasagatan på väg hem från kören. kommer bli så roligt med julkonsert 15 december och dessförinnan lucia i hagakyrkan på luciamorgonen. mm..

var och kollade in jenny och erikas korridor idag. dom har flyttat till samma korridor och samma våning. precis som mig och elin.. fast jag och elin bor vägg i vägg. dom hade en dörr imellan sig. bättre kan man ju inte ha det än att bo granne med en av sina bästa vänner. ska nog kila in till elin nu och fråga om hon vill komma över och kolla top model med mig. har förresten hittat en blogg som är spännande. är en svensk tjej som heter linn asplund som är 18 och jobbar som modell. det är väldigt roligt att läsa om allt hon gör och alla resor.. dessutom lägger hon upp roliga bilder från olika fotograferingar och sådär. bra att läsa när man är trött på sitt regniga göteborg och allt läsande dagarna ut..


var ute och gick en promenad förut. skönt! ville egentligen springa men har haft ont i huvudet hela dagen så en promenad var alldeles lagom skönt. men imorn är jag sugen på att träna. sen vill jag åka till min morbror och mina kusiner också. umgås lite med dom.. läsa sagor, kramas och äta god mat. det var ett tag sen..

hade en så grymt skön helg. fredag körmiddag. lördag var det ikea.. myyyys! sen söndag massa bokmässa. riktigt värt! massa kända ansikten överallt. jag träffade mina idoler sören och anders. författarna till sune. sune är typ det bästa jag vet. och jag skäms inte fast att jag är 21 även sätter på sune lite då och då. perfekt när man ska diska, städa eller sova. som balsam för själen. och finns det nåt roligare än sunes jul? :) fixade en signerad bok till lillkusin lova. hon måste ju lära sig i tid..

winnerbäck - innan mörkret faller
jens lekman - kanske är jag kär i dig






innan mörkret faller,
ska jag lämna några vackra rader
jag ska vara din starka vän

RSS 2.0