att äta ostron på arbetstid

ja. det gjorde minna idag. 



jag tycker mest det är som en slemklump. men jag har sålt många många ostron idag. och massvis med humrar till alla nyårsfirare. det är kul att jobba med mat. särskilt fin och god mat. även om jag är rätt förkyld och inte helt på topp har det funkat bra att jobba mina åtta timmar idag.

imorn blir det dock bara fyra timmar. sen ska nyår firas!

förresten så snöade det lite igår. och imorse när jag skulle till jobbet kunde man urskilja lite snö - i göteborg! fatta. det händer inte ofta!

puss!

i en tätort på en slätt

julen har varit så sjukt mysig här i hallsberg.


skönt att på nåt sätt fortfarande känna sig väldigt hemma här.


och imorn åker jag tillbaka till göteborg och jobbar två dagar, firar nyår och börjar nästa år. känns bra det också.

dagarna här hemma har gått fort men jag har hunnit med att fylla dom med fina saker och fina människor.

nu kommer min faster! hörs!

en halvtimma kvar till julafton & jag bjuder på en bild från lucia!

knappt en halvtimma kvar tills julafton nu.

det blir en mysig dag imorgon. jag har redan hunnit sova och äta ikapp lite som jag missat senaste veckan. trots att jag jobbar med mat (läs fisk/skaldjur) så äter jag aldrig så dåligt som när jag jobbar. två bananer på åtta timmars jobb är ett exempel. på jobbet i lördags var jag lite trött och sliten på slutet av dagen så kalle gav mig nånslags väldigt stark och konstig energi/koffeindryck. tog cirka 10-15 min och sen blev jag yr och hade lite svårt att fokusera blicken. fick sitta på en pappkarton och vila i tio minuter innan jag kände mig stabil igen. inget att rekomendera på tom mage alltså. men minna tyckte nog att jag såg lite rolig ut.

annars har det bara varit roligt att jobba nu i jul. sjuuukt mycket folk, både som ska handla och som jobbar vilket resulterar i en väldig trängsel. man springer in i varandra, spiller sillspad på varandra, tar (ofrivilligt) på varandra på alla möjliga kroppsdelar, skriker i varandras öron osv. hade en kund som glömde hela sin lax han hade köpt och jag skulle springa ikapp honom där i saluhallen. inte det lättaste två dagar före julafton kan jag tala om.

det var en mysig tågresa från göteborg igårkväll. hamnade i en liten djurkupé på fem platser. trevligt folk och trevliga djur, två katter, och två hundar. djur är en bra icebreaker kan man säga. när vi hade löst problemet med placeringen av de två små katterna vs. rottweilerhunden var isen bruten och vi pratade hela tågresan lång.

som jag lovat tidigare ska jag visa en bild från lucia. som alla vet är man inte jättesnygg när man sjunger. men hallå. fokusera på de fina ljusen jag har på huvudet istället.




slutligen en juligt låttip:

hemma över jul - autisterna
(förresten är maria som sjöng i min kör förut ny violinist i autisterna. coolt. det är ett bra band det där!)
, även lasse har gjort en låt med samma namn. den är fin den med.
hemma över jul - lasse lindh


håll mig hårt och ljug,
du fångar mig alltid tillslut



godnatt,


kvällen före.

jag har massa grejer att fixa. men jag fastnar med annat. min externa hårddisk bland annat. skulle bara leta på en gammal grej men så hittar jag massa annat så nu sitter jag här och är helt nostalgisk. låtar som är världens bästa men som man på nåt sätt lite har glömt bort att dom finns. låtar som man lyssnade jättemycket på under en viss period, ett visst tillfälle. det räcker med att bara höra introt i låten så är man tillbaks i tankarna. 

en sån låt är under månen med lars winnerbäck. det var i ettan på gymnasiet. det var vinter och slask ute och jag hade åkt med mamma till skolan vilket innebar att jag fick gå hem. en promenad på cirka 20-30min. det var alltid lika bittert när man var tvungen att gå hem och man ångrade sig att man inte hade cyklat på morgonen. att det var blött, kallt, blåste motvind och man skull upp för hela långängsbacken gjorde inget bättre. men när jag gick hem lyssnade jag på min minidisc. under den perioden lyssnade jag massor på lars winnerbäck. det var nog i princip bara han, håkan hellström, kent och broder daniel som spelades. och det här är en låt som får mig att just tänka på den tiden. alléskolan, min klass, svenskaläxor, jobbiga matteprov, marcus herbingers naturkunskapslektioner, betygstress, orienteringsträningarna, extrajobbet på ica, mamma som tjatar på mig att jag ska gå och lägga mig. och att jag ska gå upp. och att jag måste äta frukost. 

jag gillade den här låten väldigt mycket. jag har alltid tyckt om fina ord. långa svåra ord. och om meningar som säger så mycket med så få ord. och att skriva. om allt möjligt. just att det är mycket enklare att förklara hur man känner och vad man vill i skrift. att det hade varit så enkelt om jag kunde få skriva det jag kände och det jag funderade på. den är fylld med svåra meningar, korta fraser som jag tyckte sa så mycket. även om jag alldeles säkert inte visste innebörden av alla ord. ändå tyckte jag att låten sa allt så bra.

som det här:

sen vill jag skriva allt jag sett så nån förstår
fast inga toner kan förklara hur jag mår



jag saknar gymnasietiden. fast jag skulle inte vilja tillbaka dit heller. det var tre helt underbara år som på många sätt gjorde att jag är den jag är idag. och att jag gör det jag gör idag och vart jag är på väg. 


imorgonkväll går tåget till hem till hallsberg. det ska bli väldigt skönt att komma tillbaka till den tryggheten en vecka. och att komma bort från göteborgs konstanta regn och blåst. men innan tåget går ska jag jobba åtta timmar så det är bäst jag sover nu. 

intensivt framöver.

det gick bra. jag klarade att vara lucia. det var heeelt fullt därinne och det var nervöst. jag lovar att lägga upp en bild till allmän beskådning imorgon eller så. det blev en intensiv helg med mamma på besök torsdag-fredag. det var mysigt! lucia på fredagen och ingen sömn natten innan. middag/fest med kören i lördags och igår plugg och mysig fika med elin och karro. och inte blir det lugnare heller..

vad som komma skall:
måndag: tentaplugg på KTB och genrep med kören ikväll
tisdag: tentaplugg och julkonsert med kören. kl 19 i mariakyrkan. kom dit!
onsdag: tentaplugg och årsmöte med kören på kvällen.
torsdag: tenta och sen jobb
fredag: jobb jobb jobb. kom till saluhallen och köp sill till jul vet jag.. 
lördag: jobb..
söndag: packa, städa, sova, handla julklappar
måndag: jobb och sen på kvällen går tåget mot hallsberg. jul ska firas!

som ni ser. rätt intensivt schema fram tills jul..

sankta lucia!

nu är det dags.

jag har sovit max 15min inatt. inte den bästa uppladdningen kanske. men det är väl nerverna som spökar.

känns bra att mamma är här och kommer sitta i publiken.

nu gäller det bara att koncentrera på att sjunga rätt och att balansera kronan på huvudet.

wish me luck!

julstressen har uppenbarat sig!

nu kom julstressen. bara sådär helt plötsligt.

mycket i skolan. mycket med kören. mamma kommer på besök. mycket med julklappar och mycket med att hinna umgås med sina nära och kära och samtidigt hitta den där julefriden och gärna hinna med att jobba en timma eller två..

idag hade vi genrep i hagakyrkan inför lucia på fredag. kändes lite osäkert ikväll.. men jag är säker på att det kommer bli kanon på fredag. till det hela hör ju att jag ska vara lucia också. balansera levande ljus i håret, gå lagom långsamt i kyrkgången, sjunga rätt och hålla ordning på alla stämmor och INTE SVIMMA! jag har hört många skräckhistorier om det där med att lucian svimmar. så jag tar åt mig alla tips jag får så har ni några att ge så är det mer än välkommet!

det är med en skräckblandad förtjusning jag ska vara lucia. sjukt nervöst, lite skakigt och läskigt men oj vilken känsla det kommer vara. fullsatt hagakyrka på morgonen. sjunga vackra sånger med hela min underbara kör. akustiken i hagakyrkan är inte att leka med. 



det kommer bli fint på fredag! kom dit! 8.00!

dock är det lite kris med lucialinne. karolinas underbara som jag lånade förra året har försvunnit i hennes flytt. nu har jag fått lånat ett fint av hanna som dock är lite för kort. förhoppningsvis ska min hjältinna andrea rycka in imorn och sy dit en bit tyg. det hoppas jag på! sen ska luciakronan helst kläs in i lingonris också.. hur, vad och vem vill göra det åt mig? 

nej dags att sova. mycket att göra imorn. 
skola, möta upp stina och få luciakronan, skola igen, hem och tvätta, till andrea..


när man VERKLIGEN borde göra nåt annat..

så hamnar man här..

gud så svårt det var med motivationen en lördagskväll. jag borde VERKLIGEN skriva hemtenta. den ska skickas in imorn och jag kommer ha panik imorn hursom. men att mildra den lite är ju en bra idé. det är den sista hemtentan i min extrakurs i massmediakunskap som ska skrivas. får jag vg på den här får jag vg i kursen. och det vill jag ju. annars har jag ju fått vg på de andra hemtentorna i onödan. typ.

och sjuk har jag inte blivit än heller. tur det. men man ska inte ropa hej förens man är över bäcken (eller vad det är ordspråket säger). det bästa som har hänt idag var i alla fall när jag ägnade hela min förmiddag (10-15) till att kolla på skidor. först längdskidor och sen skidskytte. underbart!

jag tänker att det går bättre om jag dricker mycket kaffe och lyssnar på julmusik när jag skriver. vet i tusan alltså.

här är låten jag berättade om igår. den gör mig så glad så glad. och frambringar många minnen.



nästa gång jag lägger upp en video ska det vara med en annan artist. jag lovar. 


nej åter till tentan. suck. 
hoppas alla andra har en mycket roligare lördagskväll. det krävs inte så mycket för att ha det.

sjuka barn och jens lekman.

om förra helgen var en väldigt effektiv och innehållsrik helg kommer den här bli precis raka motsatsen.

barnvakt igår. helt okej. sov kvar där och nu imorse kräktes lova. det är det värsta jag vet när folk kräks. särskilt när jag befinner mig inom ett smittbart område. jag kommer ju aldrig kunna skaffa barn! vem ska ta hand om dom när dom kräks? tydligen är jag såpass klen så jag svimmade av hela situationen. eller så var det lågt blodtryck. eller nåt annat. antagligen. men efter lite återhämtning lämnade jag den förgiftade villan och tog mig hem till min lilla lägenhet.

nu håller jag alla tummar jag har (gör det ni med!) för att jag inte ska bli sjuk.

jag blev nästan jublande glad när jag såg att det skulle vara längdskidor på tv imorn på morgonen. det är det bästa jag vet. har älskat det ända sen jag var liten. det är så tryggt och harmoniskt på nåt sätt med massa vit snö, samma gamla kommentatorsröster, män och kvinnor i slimmade blanka skiddräkter.. behöver jag fortsätta? en kopp kaffe till det och dagen gjord.

ikväll valde jag på spåret framför idol. 
inte ens ett svårt val. idol är löjligt och dåligt! varför ska man "göra" artister så där? vill dom inte dansa behöver dom väl inte dansa? och vill dom bara sjunga rock så låt dom göra det. jag kan svära på att jocke berg inte är särskilt bra på att dansa.. eller att veronica maggio sjunger rocklåtar särskilt bra. och tänk så bra det gått för dom ändå..

som avslutning tänkte jag ge er ett litet videoklipp. en av mina absoluta favoritlåtar. med en artist som enligt mig är ett geni. förstår inte hur så många kan ha missat hur bra han verkligen är. mina damer och herrar, lyssna och njut!




jag ryser varje gång jag hör låten. 
nästa inlägg blir det en låt som för mig på nåt sätt beskriver min första tid i göteborg. jag lyssnade på den med mina nyfunna vänner och vi dansade till den när vi var på klubbar. jag hade den t o m som alarmsignal på morgonen under en längre tid. 
de där personerna är nu mitt liv här. min andra familj. 
fast just denna helgen kan jag inte påstå att dom är särskilt närvarande.
jenny är på kanarieöarna, andrea är i halmstad, elin är i stockholm, erika är i canada, linn är i canada osv..

nästa inlägg kommer låten. 
vilken cliffhanger detta blev nu.. 

dagens middagstips!

jag vill bara berätta om min utsökta middag idag. 

tortellini med spenat och ricottaost och till den en ljuvlig sås av färsk lax (var förbi jobbet idag..), matlagningsgrädde, lite creme fraisch, bladspenat och haricoverts.

MUMS! 

jag vinner tävlingen om godast matlåda i skolan imorn. lätt!

helgen som blev lång!

snabb måndagsmorgonsuppdatering.

helgen har varit fin. och den blev rätt lång. jag har hunnit med bland annat:
- fyra timmars jobb i fredags. kul var det!
- mysig fredagskväll med goood mat
- lyckat uppträdande med kören på ekonomernas diplomering
- trevlig kväll hos lina i härlanda. ovanlig blandning av folk, helt klart
- lyckad avslutning på kvällen då jag fick se på när hanna åt sin första kebab!
- söndagsmys på stan med jossan som var här i helgen
- varm choklad och lussebulle utomhus i haga
- storhandling på ica maxi
- matlagning vilket resulterade i sex stycken matlådor!




känner mig mycket nöjd med helgen! nu väntar en ny skolvecka. 


och nu ska jag dricka mitt japanska körsbärste. godaste någonsin!

RSS 2.0