with a sampled heartbeat and a stolen soul,

well, you get what you give.


idag hade jag en föreläsning. en föreläsning som jag inte lärde mig mycket av. hur mycket jag än verkligen försökte koncentrera mig på vad hon pratade om var det som en vägg som ingen information kunde ta sig igenom.. kan även uppdatera er om att kräftdjuren inte mådde så bra när vi kollade igår. illa.. men djurvän som jag är hällde jag inte ner de levande i slasken som många andra utan la tillbaka dom i den stora burken med alla andra små prickar (ja, för det är svårt att se dom, så små är dom. när vi skulle räkna dom igår var det svårt att se om det var ett djur eller ett dammkorn typ. så det är inga jättekräftor vi håller på med..).

föreläsningen var slut 12 och sen hem och laga lunch och slöa lite framför tv:n. sen tvättade jag 14-17. det är alltid lika spännande.. man kan göra de mest konstiga fynd nre i tvättstugan. och som vanligt var inte tvätten torr trots nästan två timmar i torkskåpet. jag blir galen!!

sen var jag på spinning. i en timma. en väldigt lång timma.. eller, det var skönt. men jag blir lite rastlös - även på en spinningcykel. men det var en bra, glad och peppande tjej som höll i det och jag gick ifrån passet med rätt stumma ben. nu är jag sådär skönt trött.. som man är en kväll i husvagnen på o-ringen när man sprungit en jobbig etapp. eller som när man sprugit en nattcup.. eller varit på styrkejumpa. när våren kommer vet jag att orienteringssuget kommer komma. då vill jag springa och leka i skogarna igen. jvm-tester här i maj, det blir grejer!

imorn är vi lediga. jag måste försöka läsa i helgen, men det tar emot. trååååkigt. ska nog spela badminton imorgon. det gillar jag. jag gillar iof att spela alla bollsporter. från och med april kommer jag ha väldigt lugnt i skolan (eftersom jag läser dubbla poäng nu) och då har jag funderat lite på om jag ska söka nåt extrajobb. vore ju perfekt att jobba här på fysiken rakt över.. såg en lapp när jag var där förut att de sökte en aerobics-instruktör. det är nog det sämst tänkbara för mig. kan ju inte ens hänga med i uppvärmningen på ett jumpapass a la friskis o svettis, haha!

en annan nyhet jag kan meddela är att de sista resultaten från statsvetenskap b har kommit. jag klarade de sista PM:en och seminarierna och det är med stor lättnad och en viss stolthet jag lägger hösten bakom mig! heja liza!

har jag nån mer nyhet? nja.. min ena garderobsdörr ramlade av igår. det är ju inte så trevligt. så imorn när jag städat upp lite här ska jag be nån snäll man här nere på expeditionen (kanske han som lagar mitt handfat/toalett varje månad?) komma och skruva fast den.. eller spika? eller borra? ja, vad vet jag?

sen har jag köpt en peruk också. typiskt mig sa karolina. att alla andra tänker att det vore ju kul med en peruk men att jag istället köper en. jaja. sån är jag. imorn kommer den med posten tror jag. det blir spännande.. sen kan jag åka till ica som en heeeeelt annan person. haha. eller göra andra konstiga grejer utan att behöva stå för dom? :)



jösses så långt jag skriver idag. lyssnar på cardigans nu. musik är det bästa som finns. det är seriöst ALDRIG tyst i min lägenhet..

jag behöver skriva. det var ett tag se, ska nog ta fram min fina skrivbok och författa lite. vänta er mästerverk.. om hundra år ska jag vinna en grammis. fattas bara att jag blir proffs på min gitarr också. nu kan jag spela min mammas favoritlåt, det är en låt med boyzone. det känns som det är en bit kvar till håkan och winnerbäck, ja..

image166

oh, my heart can't carry much more
it's really aching and sore
my heart don't care anymore
i really can't bear more


my heart don't beat like before
it's never beenthis slow
no, my blood don't flow anymore
and you couldn't care less, could you?


you really shouldn't carry me no more
i'm much too heavy for you
i'm really quite a mess, yes

att döda små kräftdjur

japp. det har jag gjort idag. jag och nina var ett bra team. imorgon ska vi läsa av och se hur många små kräftdjur vi dödat med vårt tvättmedel..

annars var det en dag med föreläsning och sånt. helt okej föreläsningen. söt gubbe som pratade massa om medicin och hälsorisker i miljön. kan ju vara tråkigare..

lördagen blev lyckad. var dock hemma tidigt vilket iof resulterade i en pigg söndag! kollade ju faktiskt på lite gamla avsnitt av ett herrans liv med filip och fredrik innan jag somnade på lördagsnatten kollade på programmen med intervjuerna med göran persson, tommy körberg och ingvar oldsberg. alla mina favoritmän.. haha.

på tal om män fick vi faktiskt tre nya tillskott av det manliga könet till kören igår. myyycket bra!


här kommer ett par bilder från lördagskvällen..



1. söta andrea 2. jag 3. värden stefan och jag 4. karolina! 5. andrea.. 6. karolina 7. karolinas bror johan och jag



hej hopp!

discokjol och ett glas vin

ja, det är läget just nu. snart tar jag och elin bussen till linneplatsen och tar oss till kalaset hos stefan på skanstorget.

kvällens spellista kommer bestå av en härlig blandning av jens lekman, billie the vision, håkan, cromeo, curtis mayfield and so on!



jag har på mig en discokjol. den är svart med paljetter. det ni..




move on up!

new amsterdam,

17303-158

kristian är underbar!
tack finfina kompis...

varje litet steg du tar,

nyss sa dom på nyhterna att göteborg var sveriges chicago eftersom det tydligen är så mycket brottslighet och kriminella gäng här. detta är något jag inte har märkt.. okej, det var ju ett stort rån här i stan igår och tydligen, också enligt nyheterna, så vaknade göteborg upp på morgonen som en stad i chock! haha. sääääkert. i min stadsdel var det lugnt och fridfullt.. dock vet jag att erika och jenny (som bor mitt i smeten av ullevi, centralen och polishuset) var lite tveksamma till om de skulle kunna gå ut och handla igår förmiddag eller inte..

jaja, det är hursomhelst lite överdramatiserat tycker jag. göteborg är ju sveriges bästa stad, sveriges framsida och alla är glada och smarta.. eller nåt, haha!

idag är det dags för tredje föreläsningen på nya kursen. än så länge har den endast varit ett sömnmedel. hur ska detta gå? det suger att vara borta på botaniska och läsa. helt dött där.. lärarna är heelt insnurrade på sina växter och igår sa vår föreläsare att det mest intressanta som fanns var att experimentera på små små kräftdjur och se hur de påverkades av olika miljögifter. heja. så nästa vecka ska vi ha laboration (labb?! jag har inte haft nåt i den stilen sen natuvetenskapen med herbinger på gymnasiet.. jag är ju för sjutton statsvetare nu!) på just dessa små kräftdjur. som jag längtar! jag har alltid vetat att statsvetenskapen är mer min grej. men ska vi kunna jobba med miljöpolitik och miljöfrågor i samhället är det väl nödvändigt att vi ska veta en hel del av miljö också.
efter dagens föreläsning som är 13-16 måste jag fördriva tiden i två timmar tills klockan 18 för då är det första föreläsningen i den andra kursen, miljöpsykologi. det kommer bli desto mer spännande!

jag har insett att det kommer vara de dagar då vi först har föreläsingar 9-16 och sen har några av oss miljöpsykologi 18-21. hur ska man överleva dom dagarna? tips är välkomna!

jag är alltid hungrig har jag kommit på. särskilt under föreläsningarna. jag har varit ute o tränat och sprungit väldans mycket och långt senaste tiden så det har nog med det att göra.

jag har äntligen skaffat mig en ny mp3 nu. så NU är liza tillbaka igen. åka spårvagn utan musik är trist och springa utan musik är jobbigt. har snöat in på lasse lindh, igen. hans texter är så bra så de nästan är i klass med min andra favorit-lasse, winnerbäck. håkan spelar här i april. biljetterna tog slut på typ en halvtimma - jag fick ingen. men det ska nog gå att ordnas kanske.. får väl passa på att dra lite i de där trådarna man har.. :)

när jag ändå är inne på musik-temat kan jag berätta att kören började igen i måndags. såå roligt! det har varit ett lite för långt uppehåll sen jul. vi fick noterna till våren och jag blev utomordentligt nöjd! vi ska sjunga en hel del från kristina från duvemåla och anthem från chess. åh så fint. sen ska vi sjunga ted gärdestad! och, sist men inte minst, kent! vi ska sjunga den fina låten sverige. vi övade på den i måndags och det låter mycket lovande.. dessutom ska vi ha nåt slags abba-medley som vi inte fått än (vi har för övrigt, som ni kanske märkt, ett björn och benny-tema i vår).

jag tycker att ni som har facebook kan gå in här och kolla/lyssna (vissa klipp är lite mörka..) lite från vår julkonsert.. jag tjatar ju så mycket om kören här i min blogg så det är väl inte mer än rätt att ni får höra lite, haha. vi har förresten nyintag på måndag och nästa måndag tror jag. kom och sjung ett litet intagningsprov för vår körledare stina..

http://www.facebook.com/video/video.php?v=19571275284&oid=2391904537

http://www.facebook.com/video/video.php?v=19566630284&oid=2391904537

http://www.facebook.com/video/video.php?v=18834905284&oid=2391904537

se till att kolla där nu.. :)



nu ska jag börja fixa mig, och fixa mat och matlåda.



pusshej

travis - battleships
travis - new amsterdam
lasse lindh - sommarens sista smak
lasse lindh - du kommer aldrig mer vara ensam



för alla hjärtan måste gå sönder ibland


today is a good day

det är över nu.. den evighetslånga och oerhört seeega terminen full av PM-skrivande och seminarium är över!
eller, sista seminariet är imorn men jag blev klar med PM:et redan igår, två dagar före inlämning! vad har hänt? hmm.. jag gjorde bara som nina brukar säga "det gäller bara att bestämma sig!". så på två dagar hade jag skrivit mina fem sidor och är iaf hyffsat nöjd. ser till och med fram emot seminariet imorn.. det är lärorikt och det är ROLIGT! bästa kombinationen? yes!

sen imorn efter seminariet ska vi fira alla tjejer på stats att vi tagit oss igenom detta år av statsvetenskap. vi ska väl äta eller fika eller något sådant. men i helgen ska vi fira lite mer på riktigt! det är vi värda.. hur var och när är dock frågor som ännu är ouppklarade. på måndag börjar nästa termin och det blir en termin full av miljövetenskap och miljöpsykologi. spännande att få läsa med alla från den riktiga klassen igen. blir nog många mysiga lunchraster och sådant! tyvär kommer vi ju hålla till vid miljöistitutionen som ligger i botaniska trädgården.. lite för långt från stats, biblioteket, handels, seven eleven, alla bra lunchställen och allt KAFFE! hur ska detta gå? på ett år har kaffe verkligen blivit ett måste.. tror det kommer med allt läsande och skrivande på biblioteket. får väl ta med sig termos? nää. det löser sig nog på nåt sätt!

jo just, i fredags var jag ju hos kristian och spelade in till hans skiva. jag fick sjunga på lite olika låtar och det var väldigt väligt roligt. är så glad att jag åkte dit.. var nästan lite nervös men han bjöd på kaka och var sådär go som bara han kan bli. det roligaste var nog att ha på sig sådana där stooora hörlurar och höra massa olika ljud i o min egen röst och hans röst och gud vet allt.. förhoppningsvis kommer nånting med på skivan. han kan ju ändra sig tusen gånger om och få en miljon nya ideér på en dag men men.. en del låtar var skitbra så ser verkligen fram emot skivan nu. med eller utan liza medverkande kommer det blir toppen! :)

det är mycket musik i mitt liv. det gillar jag. igår var jag hos petter. han och jag har ett projekt.. ett musikprojekt alltså :) han har skrivit musik till texter jag skrivit och fick lyssna lite igår. myyyycket lovande. förstår inte hur killen hinner med bara. dels spela så mycket med kristian och med sitt eget band sleeping beauty och sen jobba som en tok. var iaf en trevlig stund där med kaffe och musikprat och massa annat prat!

idag var en trevlig dag på stan med massa flickor. vi käka sushi. åtta pers var vi som invaderade sushistället. gott var det. sen drog vi runt på stan.. sen blev alla såhääär trötta.


nu är det sovadags. imorn är en fixardag. måste komma ihåg att gå ner till kundmottagningen här där jag bor o visa upp mitt kårkvitto. annars kanske jag blir vräkt, det vore ju inte så trevligt. sen ska jag gå och registera mig på miljöpsykologin.. sen skriva ut mitt pm. sen göra det bästa seminariet ever. sen träffa de andra. spännande dag imorgon alltså!


so long,



i can't say that you are pretty,
that will make me i liar
but you turn my legs to spagetti
and you set my heart on fire..

you set my heart om fire..

men jag drömmer mig bort till sång och musik,

ett semiarium över, det gick bra! SKÖNT!  nu är det bara ett pm och seminarium kvar. yes yes yes. miljö, utveckling och demokrati handlar det om.. blir nåt att bita i!

nu ska jag snart iväg till kristian. vet i sjutton hur detta ska gå alltså.. han har fått för sig att jag ska sjunga på hans kommande skiva. så jag ska dit nu och testa lite.. se hur våra röster passar ihop och sådär. grymt och sjunga i en studio och så. men jag har ju ingen erfarenhet av sånt. jaja. han är ju snäll och go så det blir nog roligt hursomhelst!



http://www.youtube.com/watch?v=j4L8LwkLhk8



på söndag kommer helene hit en sväng. hon ska till ögonläkaren på måndag morgon så hon ska sova här och så.. det blir mysigt!


it's what i am,
what i've been
what i become..


nehepp nu ska jag ta mig ett äpple och ladda lite!

jag vill ha fria vägar ut

nej. nu ska jag packa ihop mina grejer och dra till erika. där blir det mys ikväll med sconesbakning och te med henne, elin och karolina. karolina kommer tillbaka till stan ikväll, underbart! träffade cajsa för en fikadejt på förmiddagen. mycket trevligt..

sen dess har jag suttit här på det minst sagt kalla biblioteket och skrivit mitt PM. ska vara klar på söndag. och nästa PM klart fredag. sen är jag nog död och begraven, eller åtminstonde sängliggande av utmattning och brist på fungerande hjärnceller nästa helg. denna helg kommer dock mest innebära plugg och skidor på tv. rätt okej det med. skidor är och kommer alltid vara favoritsporten nummer ett (efter orientering såklart.. men det gör sig inte riktigt som tv-sport, men skidor är nog det mest liknande man kan komma).

mitt humör har denna vecka varit allt annat än bra, likaså min aptit. men nu börjar det komma tillbaka.. sakta men säkert. jag tänker ju inte bli klen inte, nej inte en chans.


musiken som spelas om och om hos mig dessa dagar:
jens lekman - pocket full of money
those dancing days - hitten
lasse lindh - c'mon trough
laleh - snö
jens lekman - sweet summernight on hammerhill
jens lekman - i'm leavning you because i don't love you




nu ska jag förbi seven eleven o ta ut lite pengar, sen hemköp och köpa med marmelad och sen vidare till spårvagnen och gårda!



image157



det är så lätt att stanna kvar, så svårt att gå

the sound of silence

hello darkness my old friend,
i've come to talk with you again..


jag klarar inte av när det är mörkt i princip dygnet runt. när kommer ljuset tillbaka? och när kommer glädjen tillbaka? jag vill ha vår och sommar till göteborg nu.. gå i allén längs vasagatan och solen skiner, alla cafeér har uteserveringarna öppna, löven är gröna och man har lagt undan alla varma kläder och går runt i söta klänningar och tygskor.
just nu skulle jag ge väldigt mycket för att få det. det är väldigt mörkt nu, på alla möjliga sätt.

jag känner mig osocial. egentligen är det nog att träffa massa folk som skulle få mig att tänka lite ljusare.. nyår här i göteborg var underbart med massa kära vänner omkring sig. men.. jag vet inte. på måndag har vi föreläsning och innan dess ska jag ha skrivit klart ett pm, och helst börjat på nästa. men sen när de här två pm:en är klara är statsvetenskap b slut. en kurs som jag i efterhand kommer vara sjukt nöjd över att jag klarat mig igenom men som just nu känns som en enda börda och det jobbigaste jag varit med om.. just nu finns inte energin till att göra klart det sista i kursen nånstans, men jag ska klara det ändå. på nåt sätt..



i need to find peace, anywhere in me



nej nu ska jag sätta på broder daniel på högsta volym och glömma allt en stund. hoppas att det känns bättre sen..


ge mig en sommarmorgon, eller en solnedgång, en o-ringenkväll i husvagnen med hanna. ta mig till peace&love-festivalen igen. sista natten när det var massa dans. med tjejerna i those dancing days, ola salo och min kära krille och jossan. då hade man inte mycket bekymmer inte... ge mig den sommaren igen. eller förra sommaren. vad som helst. bara inte det här..


tur att man har minnena kvar.





och jag känner inte riktigt
och jag lever inte riktigt
under dagarna som inte riktigt finns
men så kommer en säsong igen
och strömmen går igång igen
och nätterna blir ljusa
och jag känner och jag lever
och jag minns


RSS 2.0