dom kunde säga vad som helst till mig,

klassfesten igår var lyckad. kom en hel massa folk och det var en mysig och trevlig stämning. ett dansgolv upprättades även efter ett par timmar.. bra musik som vi turades om att styra över ett par stycken. när jag var framme och var dj blev det mest jens lekman, billie the vision och håkan. vid elva-halv tolv började folk bege sig innåt stan och jag tog sällskap med zackarias och viktor in till stan där jag tog buss hem.. var lite sliten efter en dag med redovisningar och nervositet. jag hade peruken på mig igår och majoriteten av klassen kände inte igen mig först.. spännande såntdär, att man kan se så annorlunda ut. när jag väntade på spårvagnen vid korsvägen var det en kille som frågade om det var min äkta hårfärg (perukens färg är typ brun-röd) och jag svarade nej såklart. dock undvek jag att nämna att det inte ens var mitt riktiga hår när han även påpekade att det var bra och snyggt färgat. ville ju inte förstöra den vackra komplimangen!

idag har varit en segdag. en välförtjänt helg av vila efter kursavslutningen. jag har kollat på säkert fem avsnitt sex and the city. det är mitt nya tidsfördriv när det är nödvändigt. typ när man äter mat, sorterar papper, tar en pluggpaus eller när man ska sova. jag håller på att gå igenom alla säsonger, avsnitt för avsnitt. jag är inne på tredje säsongen nu.. och varje avsnitt är drygt 30min så idag har det blivit ett x antal timmar. känns nästan som jag har blivit en av tjejerna i serien nu. att jag lever i new yorks överklass och har snygga högklackade skor, svindyra klänningar och att jag dricker flera dry martini om dagen. så är ju inte fallet, tyvärr. eller.. det kanske är lika bra det. tror inte jag skulle göra mig såbra som överklass kvinna i new york. får nästan lite ångest när jag tänker att serien kommer ta slut sen. när jag sett alla avsnitt. hemska tanke! vad ska jag då börja arbeta mig igenom för serie? förslag?

kollade på den där nya serien körslaget på fyran nyss. typisk tv4-lördags-underhållning. kanske inte den bästa kvalitets-tv:n direkt men ändå. eller, anledning till att jag kollade från början var att lotta engberg (förövrigt en av mina barndomsidoler) skulle leda en kör från laxå. laxå är ju typ mina hemtrakter. lite mer håla än hallsberg t o m. hade föraningar att jag skulle få se lite bekanta i tv-rutan och oj så rät jag fick! såg en skymt av min kusin, evelina, evelinas kompis majja och lite så.

på måndag ska jag på övning med min kör igen! var längesen nu. hade ingen övning förra måndagen eftersom det var annandag påsk och måndagen därförinnan var jag inte med för jag hade miljöpsykologi. så jag har inte sjungit sen lägret för två veckor sen. detta har resluterat i en himlans massa sjungande här hemma. mest till håkan hellströms nya skiva faktiskt. ända sen jag fick den skickad till mig för drygt en vecka sen. i onsdags släpptes skivan.. den är sjuuuuuukt bra. på riktigt! första gången jag lyssnade blev jag besviken men som den har växt ju mer man lyssnar på den. några av låtarna är nog håkans bästa någonsin. han var på nyhetsmorgon i morse och är jag såg intervjun blev jag 15 igen. det går inte att inte nästan bli lite kär i honom när man hör honom prata och se honom spela. han kan uttrycka känslor som ingen annan, eller åtminstonde få mig att känna känna känslor på ett sätt som gör att man blir varm i hela kroppen.

jag har gjort världens fynd också. jag är otroligt nöjd! det är en världshistorisk atlas! tro det eller ej.. jag har alltid gillat gamla kartor och kartor i allmänhet. allt ifrån den första människan och de första bebyggelserna tills idag. massa kartor över krig och hur länder har förändrats och hur kungadömen spridit sig och hur kolonisiationen bredde ut sig och från vilka länder slavarna togs och vart de sen hamnade. sen står det såklart massa text om allt också. fyndade den på akademibokandelns rea och nu bläddrar jag i den mest hela tiden.. lite nördigt kanske. men histora är kul! och viktigt!


imorn är ännu en slappdag. ska träna, plugga lite miljöpsykologi och kanske se ett avsnitt sex and the city? japp så får det bli!



håkan hellström - tro och tvivel
håkan hellström - jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
shout out louds - tonight i have to leave it




image187



det enda jag riktigt hör nuförtiden,
är en vind som blåser genom staden

speeding cars,

idag tog kursen slut. oj så skönt. nu ska jag snart ta bussen till korsvägen och sen bege mig till gårda och klassfesten som hålls hos jenny och erika. blir nog mycket trevligt.

uppdaterar mer imorn.




alla trodde att jag skulle förlora mig
med vilken runaway som helst..


ljusa kvällar om våren,

måndagskväll.
sitter med benen uppdragna mot kroppen, dricker te, lyssnar på lasse lindhs nya skiva och pillar med grupparbetet. klockan är straxt midnatt.

jag är sjukt trött och borde och vill sova. men ska träffa gruppen imorn och då ska det vara färdigskrivet. är trött efter helgen.. en helg som var innehållsrik, uttröttande men väldigt väldigt rolig. det roliga började redan på fredagseftermiddagen då jag träffade lite vänner för after work för att sedan bege mig och möta upp morbror och gå till konserthuset och se gardell! det var roligt, väldigt roligt! två timmar av skratt där man för en stund får glömma världen runt omkring är mycket värt. sen när jag kom hem därifrån var jag inte rikigt på sovhumör, packade inför körlägret, lyssnade på massa skön musik som jag fick av jossan och kollade på ett par avsnitt av sex and the city. klockan blev mycket och jag tror hon var halv tre när jag somnade. 

klockan 10.10 på lördagsmorgonen gick bussen mot lysekil och lägret. det är mysigt att få åka på läger.. man blir lite som ett barn igen! vi sjöng en massa, lärde känna varann ÄNNU bättre, åt massa god mat och njöt av havet och solen för det var verkligen underbart där vi bodde. västkusten är så fint! t o m vägen till lysekil var fin. åkte över massa broar vilket jag var väldigt glad över. jag gillar broar, särskilt den i uddvalla. att en bro och dess utsikt kan vara så vacker, haha! sen på lördagskvällen hade vi fest med temat musikal. alla var väldigt fint utklädda och jag förlorade såklart kampen i vem som var mest lik sandy i grease. både jag och pernilla hade nämligen statsat på henne och pernilla med sitt väldigt blonda, fluffiga och upplockade hår vann överlägset. det blev massa sång och skratt och dans som vanligt. massa roliga uppträdanden från folk som satt ihop lite roliga låtar med egna texter osv. bäst var nog suz, marias, johannes och bernds låt om hur det är att vara singel.. jag suz och thomas hade också ett litet framförande. jag spelade flickan i havanna på gitarr och vi sjöng samtidigt som thomas och suz gjorde nåt slags skådespel till den. mindre seriöst, men rätt roligt med.. men så var ju klockan rätt mycket då också! :) det blev rätt sent och trots att jag gick och la mig vid fyra var jag långt ifrån sist i säng. på söndagen var alla vädligt trötta, eller jag var faktiskt inte så trött alls! piggare än de flesta tror jag.. vi sjöng ett par timmar, åt lunch och åkte hem.

inatt sov jag tolv välbehövliga timmar. sen har jag städat här hemma. jag tycker verkligen jag städar, diskar och plockar jämt! men det är väl så när man bor på 18kvm och det blir stökigt och rörigt bara man tar ut en kopp ut skåpet.. har appropå det fått ett erbjudande om en lägenhet. ska svara senast fredag om jag vill ha den. av alla som sökt den är det fem som blivit erbjudna den och den av oss som stått längst i kö och som tackar ja får den. egentligen är det en väldigt bra lägenhet. bra läge i majorna precis vid älvsborgsbron (nu kommer min kärlek till broar fram igen), låg hyra och det är större än vad jag bor nu. det är t o m ett riktigt kök.. det som får mig att tveka är att den är lite halvt om halvt på bottenvåningen. jag är ju så sjukligt mörkrädd!! imorn tänkte jag bege mig ut på uppdrag i majorna och kolla in den från gatan och se hur mycket man ser in och hur den verkar se ut.. det känns ju som en normal sak att göra, eller?

jag missade kören ikväll eftersom jag hade miljöpsykologiföreläsning. jag var väldigt trött på den, minns knappt vad den handlade om. ekonomiska incitament till förändring av människors miljöarbete? ja, nåt sånt var det nog..


såhär fint bodde vi i helgen. ser ju precis ut som sommar! sen snöade det inatt och min sommarkänsla försvann!

image186


dags att skriva klart för kvällen så jag får sova sen! ska träffa gruppen 10.30 vid statsbiblioteket imorn.

lasse lindhs nya låtar går direkt in i hjärtat. jag vet inte vad det är med honom.. men allt han skriver går rakt i mitt hjärta. som om det är jag som sjunger hans sånger eller att han sjunger om mig. det berör och det är vackert.



jag borde ha lärt mig nu
att det alltid är det lilla
som får mig på fall


jag försöker kämpa emot,
ditt stora hjärta



godnatt,

we both know i'm not what you need

berlin var väldigt fint. en välbehövlig resa för alla oss tror jag. de fem dagarna vi var där gick åt tll att strosa runt.. mycket promenerande (kollektivtrafiken hade lägligt nog strejk), gått i affärer, slappat, ätit massa god mat, dansat och gett oss på ett försök att testa berlins nattliv.

sammanfattningsvis en mycket lyckad resa. härligt att vara omgiven av så fina och roliga tjejer hela tiden! vi drog lott om sängplatserna i lägenheten och jag och elin fick dela på bäddsoffan. vi har sovit tre meter ifrån varandra i över ett och ett halvt år nu (i olika lägenheter och med en vägg imellan) men nu fick vi prova på den riktiga närkontakten. haha! att se resterna av berlinmuren var coolt. konstig känsla på nåt sätt. massa konst och annat på den så det var trots allt en rätt snygg mur det lilla som var kvar. här nedan är en bild på karolina, elin, jag, nina och erika ovanpå det som en gång var hitlers bunker. nu är det ett coolt minnesmonument/konstverk där. en enorm labyrint man lätt gick vilse i.. saknas på bilden gör fotograf jenny, annars är hela berlingänget med på bild!


image185



men nu är jag tillbaka i vardagagen i kära göteborg. det är lite regnigt så allt är som det brukar.. igår träffade jag martin en sväng, vi var på en spelning på uppåt framåt. bra band! träffade även på en lärare därinne.. det var trevligt! oväntat, men trevligt! idag har varit världens slappdag. eller jag träffade gruppen på espresso house i morse sen hängde jag lite med jenny. sen hem och laga mat av obefintlig mat. det som gick att få ihop var pasta med en tomatsås gjord på krossade tomater, gröna linser, lite broccoli och ärtor. jag försökte piffa upp det hela lite med att krydda en väldans massa, dom som känner mig vet att jag är rätt bra på det..

sen tog jag mig dock lite i kragen och drog med grannkärringen även känd som elin, och handlade mat. så nu är det lite påfyllt här. elin har förresten börjat köpa korsordstidningar.. hon fyller 24 i november - är det dags redan?
sen har jag lyssnat på musik, skrivit på grupparbetet, kollat på tre avnitt av sex and the city. det var min dag det. de sista timmarna av dygnet spenderade jag med att kolla på debatt på ettan. intressant! sen har jag kollat på massa klipp med jonas gardell på youtube! kolla bara in detta klippet! http://www.youtube.com/watch?v=vq3NJfxN2hM

för ni förstår, imornkväll kl 20 ska jag se han i konserthuset! jag är väldigt peppad! han är så rolig så rolig. jag och morbror ska träffas innan och fika. det blir bra det.

sen på lördag åker jag iväg till lysekil. det är nämligen körläger. med körläger menas INTE ett läger där vi KÖR bilar och liknande utan att min kör ska sjunga en massa och ha annat roligt för oss! kommer bli kalas! fick ett roligt mail av bernd (även kallad tysken) i kören förut. han ville påminna att alla som inte har en körpärm bör införskaffa en sådan snarast. och färgerna man kunde välja på sin pärm var svart, svart, svart, svart och svart.. det är bra att vara tydlig! han är skön han!

jag brukar ju alltid, eller väldigt ofta, klaga på tvättstugan här i huset. och det är minst sagt alltid befogat! men nu när jag var nere igår och tvättade kläderna från berlin (ni vet, i berlin har de inte rökförbud inomhus så allt luktade väääldigt mysigt och fräscht) så var det ett "anti-fukt team" där nere. de var fem personer som skulle fixa till torktumlarna och torkskåpen samt ventilationen där nere. mer än välbehövligt! mindre trevligt var det att jag hade fem pers som kollade på när jag hängde upp mina underkläder (och andra kläder) på tork..


nu borde jag sova. ska hinna med en hel del imorn. vill känna mig ostressad och lugn när det är dags för gardell. packa till lägret tänker jag nog göra när jag kommer hem på kvällen/natten.

förresten så tror jag nog att jag ska åka hem en sväng till hallsberg i påsk. kanske påskafton till annandag påsk. vi har ju en hel del med grupparbetet att greja med men jag känner nog att jag vill hem lite. träffa familjen.. och eva-liisa!! dock har jag en ond aning om att mina kära orienterare kommer vara borta på diverse påsktävlingar? jag hoppas inte det så jag får leka lite med dom! ska kolla upp det.

 
eftersom jag är på läger på lördag missar jag hästpojkens spelning på sticky. det känns lite tungt, men det kommer fler tillfällen har jag hört.. det ska inte missas!!



dagens låtar
pacific! - disappear
kristian anttila - turin
lisa ekdahl -  i tveksamhetens tid
mando diao - ringing bells



you got to make you're own kind of music
even if nobody else sings along




men hallå, jag skulle ju sova nu.
godnatt,



(en sista sak: min rubrik på det här inlägget är ett citat från en låt.. en låt som inte är jättebra. men jag lovar att ni alla har hört den 1000 gånger. nån som kan komma på vilken det är?)


en lördagskväll i berlin

berlin har hittils motsvarat förväntningarna och vi har det toppen. jag har t o m lärt mig lite tyska!

idag har vi sett allt ifran hitlers bunker till riksdagshuset.. hamnade även mitt i ett demonstrationstag. god mat äter vi med.

nu har vi käkat god middag och är nu inne pa efterrätt och kaffe. far se vart kvällen tar oss. kanske till ett tyskt disco med män med läderbyxor? haha. vem vet..




aüf widersen, eller hur man stavar!


BERLIN!

image184



nu drar vi!


om får tag på en dator ska jag såklart uppdatera..




du är dom långa milen mot berlin

if i leave you



well you know me
i've never been afraid
i always jump into it
with my whole heart and no shame
and the thoughts that I'm left with
is making such a mess


there's nothing more confusing than the loss
you've caused yourself
and, all in all


i feel you're like me



det finns bara ett sätt att brinna upp,

det är sent och jag borde sova. men jag är lite rastlös.. egentligen är jag väldigt trött när jag känner efter. lite tung i huvudet, trött i kroppen och sådär men det är nånting i mig som inte riktigt kan koppla av.

tentan var igår och det är skönt att den är gjord. vet inte riktigt hur det gick.. det kom konstiga och oväntade frågor men jag gjorde mitt bästa hur som helst! efter tentan gick jag o jenny in mot stan. solen sken och vi avnjöt årets första falafel i trappen vid kanalen vid kungstorget. mysigt! på kvällen var det kör och övningen gick mycket bra. vi övade in sista delarna i kristina från duvemåla-låtarna och sjöng lite abba. sen blev det lite trevligt häng med några från kören. mycket trevligt! var hemma lite senare än tänkt men det tyckte jag att jag var värd efter tentan och allt..

idag började projektarbetena som är fortsättningen på denna kurs nu efter tentan. hamnade i en bra grupp med jenny, ida och jörgen. dock var vårat ämne inte riktigt lika kul. men vi får väl göra det roligt! se idag har jag inte gjort så mycket mer kul. jag har städat, kollat på tv, ätit och sovit lite. ovärd dag, men skön.

imorn har jag tvätt 10-12 men insåg just att jag inte har nåt tvättmedel vilket innebär att jag måste till willys innan 10 imorn, suck! sen ska jag träffa gruppen vid 15 sen miljöpsykologi 18-20. hm.

men men men. sen blir veckan lite roligare! för på torsdag spelar kusowsky på sticky.

OCH PÅ FREDAG ÅKER VI TILL BERLIN!

det ska bli så himla kul och känns verkligen välbehövligt nu efter tentan. åh. ska bli undebrart att komma ut i europa till en storstad. ska inte tänka på nåt som har med skolan eller annat jobbigt att göra förens vi kommer hem på tisdag..


detta har varit en musikkväll också. suttit och lyssnat och lyssnat och lyssnat.
mest hästpojken, moto boy och michael jackson. men hittade även lite whitney houston och fick en riktig nostalgitripp till högstadiet. haha!

och förresten, hur underbar är inte håkans nya låt? som jag har längtat! håkan är tillbaka! (fast för mig är han ju aldrig borta..)

nu ska jag avsluta mitt nattliga och trevliga samtal med malin och släcka lampan och sova.


så säg det och få det gjort
det finns bara ett sätt
att brinna upp



image183




















































ta mig till en stad utan saknad

RSS 2.0