dokumenterade studier.. (och en ny klänning!)

vill bara säga att tentan är gjord.
och den gick bra! tror det kan ha gått väldigt bra faktiskt.. konstigt såntdär. ibland kommer det liksom bara till en. man kanske alltid kan allting innerst inne. det gäller bara att plocka fram det. satt och skrev i fyra timmar. svarade på alla frågor. svävade ut ovanligt lite. höll mig till frågorna så att säga. annars är det en grej som lätt händer när jag skriver tenta..

såhär har det sett ut i mitt liv senaste tiden:



ser det inte underbart ut?

efter tentan gick jag på stan. köpte nya strumpbyxor och sen en klänning. den var fin. 

nu ska jag snart möta upp johanna vid järntorget. fira att tentan är över, äta lite god mat och sånt trevligt. imorgon ska jag jobba på eftermiddagen. det ska bli roligt. är två veckor sen sist nu. 

vet ni vad jag gjorde när jag kom hem? satte på lite julmusik. det var dags nu kände jag.. har ju iof sjungit julsånger med kören sen början av oktober men det är ju skillnad. som sagt så ska vi sjunga på lördag. diplomering.. sen kommer jossan till stan i helgen också. så henne måste jag försöka hinna träffa. hoppas helgen blir lång..

eftersom det är så trevligt med bilder (och jag har tagit kort på mina böcker istället för att läsa i dom..) kommer tre till. två studiebilder och en ny känning. fin mix tycker jag..


tisdag med tentaplugg och livemusik

tisdag på biblioteket.
detta tentaplugg alltså. jag vågar seriöst inte ens tänka på hur många timmar av mitt liv jag har spenderat här inne. återstår två timmar till här ikväll. för klockan kvart över åtta ska jag möta upp suz vid grönsakstorget. vi ska till rätt till vård-festivalen. där spelar det massa bra band. autisterna och vapnet för att nämna två. sen spelar kristian också. nästan den främsta anledningen till att jag ska dit. såklart. han har fortfarande inte hämtat sin blomma hemma hos mig. men den växer och frodas (det brukar inte mina blommor göra..) så den har det nog rätt bra tills han kommer förbi och hämtar den.

kören igår gick fint. lät bättre än på länge. på lördag ska vi sjunga på en diplomering. sen är det snart lucia i hagakyrkan. det kommer bli mysigt. och nervöst. det där med ljus i håret är nog rätt läskigt. sen har vi vår julkonsert den 16e december. något att se fram emot..

annars har dagen varit rätt tråkig. läst, läst, läst och läst. och druckit kaffe. och suttit i telefonkö hos telia för ett ärende som tog mindre än en minut när jag väl kom fram. suck. sen har jag ringt EU-parlamentet i bryssel. det var lite mer spännande. även om jag inte fick tag i en personen jag ville.

nu ska jag återgå till min underbara bok om massmedierna i samhället. tjoho!

en femårsplan rikare en sen söndagskväll i november

söndag och söndagsångest. 
helt plötsligt är helgen redan slut och man har inte alls pluggat så mycket som man borde, eller tagit tag i att boka en tid för tvätt, eller lagat massa mat så man har matlådor till hela veckan eller.. ja, jag kan fortsätta länge.

men det kanske är det som är själva grejen med söndagar? 

igår levde jag familjeliv några timmar hemma hos min morbror. lördagsgodis, lite julpyssel, lek i trädgården och kortspel med hela familjen. det är så skönt att komma dit ibland! enmanshushållet och studentlivet behöver bytas bort ibland.

jag har tenta på torsdag och jag har verkligen ingen lust. det är jätteintressant men min hjärna blev nog överdoserad med tentaplugg till miljörättstentan. jag får väl försöka väcka den till liv.

annars har kvällen spenderats med att komma på spännande avtal med angenäma klausuler..




elton john - tiny dancer

du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst


tre höstögonblick jag fångat på bild









höstsol, vasaparken, utsikter, takåsar och vackra ord i fina böcker.



idag är ingen vanlig dag..

.. för idag är elins födelsedag! hurra! hurra! hurra!



the best grannkärring ever!

nu ska jag bege mig till majorna och fira henne. hon ska få en fin present också!



sen ska jag till storan och se VERONICA MAGGIO!



det kommer bli en bra kväll detta!

en liten paus

min hjärna har tagit en liten paus.

har varit i skolan sen tolv och pluggat. men om en timma får jag sjunga. det är det bästa med måndagar, kanske det bästa med hela veckan? tre timmar sång gör nog susen för alla studietrötta hjärnor.

nu lånar jag hannas dator en snabbis. vi sitter här och läser och är effektiva och ineffektiva om vartannat. nu sitter hon så koncentrerad och läser spännande artiklar om mediesamhället. och jag lyssnar på winnerbäck och bloggar.

imorn är det lång skoldag och då måste man ha med lunch. vad ska jag laga? inte precis det man är sugen på att göra en sen måndagskväll. är ju inte hemma förens typ tio ikväll. hanna tipsade om omelett med tomat, fetaost och oliver. det kanske det får bli.

nej, nu ser hanna ut att ha tappat koncentrationen lite. då kan vi ju sällskapa varandra. 
hon är söt som en prinsessa också. eller kanske mer en gräddbakelse?


pusshej

biosöndag,

vilken fantastisk helg! 

med mina favoriter här på besök kan det inte bli annat! och igår var vi på sorayas 25års fest. bästa festen på år och dar om jag får säga det själv!

nu ska jag möta upp jenny och elin vid bergakungen och se shahriyars film. ska bli roligt. perfekt tidsfördiv en söndagskväll. jag har aldrig varit på bergakungen innan. men det ska vara en rätt cool bio har jag hört. eller förresten, jag har ju varit där och sjungit!

mer om kalashelgen senare.



so long,

fint besök på gibraltargatan!

jag har ju världens finaste besök  i min stad och i min lägenhet i helgen.


eva-liisa och helene har anlänt. gamla goa gänget från förr är samlat. 
och såhär ser vi ut:



nu blir det mys.

och förresten:
JAG KLARADE MILJÖRÄTTSTENTAN! 
det är galet men sant. hade myyyycket mer poäng än förväntat. gött som man säger här i gbg!

puss

kväll blir natt och tankarna för stora

grattis på födelsedagen. 


tid har förlöpt
dagar har gått
månen har vandrat sin väg genom vitt och svart och grått
jag har saknat ditt skratt
saknat din röst
saknat att ringa ibland och berätta om hur det går 





det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så så tänker jag på dig
allt är så förgängligt och allting kan brisera snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig



jag saknar dig.

det är dags att komma hem nu!

erika erika erika!

men hon har varit i canada mer än halva tiden nu. snart vänder hon hem till göteborg igen. och saker och ting blir som de ska. 

min alldeles egna favorit!

vattenkammade professorer och skivfynd!

man kan spendera sin fredag på väldigt många olika sätt. min fredag har sett ut som följande:
föreläsning 8-10. en professor med rock och hatt. och vattenkammat vitt hår (han var rätt gammal..). sen hade han svart kostym, röd slips och en liten vit såndär duk/servett i bröstfickan. och en jättefin portfölj. han pratade om mediernas ekonomi och ägande. han kunde sin sak om man säger så. sen lärde han oss studenter en lärdom som han sa att vi skulle ha nytta av i hela livet. nämligen att när det gäller samhällsutveckling i europeiska länder följer de oftast samma mönster. det finns tre olika grupper av länder som utvecklas i olika stadier. den första gruppen var brännvinsländerna, dvs. sverige, norge, danmark, finland.. och sen var den andra gruppen öl-länderna; tyskland, beligien, luxenburg, österrike.. och slutligen så var den sista gruppen vinländerna - spanien, italien, frankrike, grekland.. 
han skrev till och med upp så alla skulle kunna se tydligt och skriva av. alla sätt att lära sig är bra sätt. de lite udda är ofta de bästa.

sen satt vi kvar och pluggade. jag, johanna, hanna och lina. vi har hittat varandra och vi har roligt tillsammans. kursen känns extra rolig nu när jag har hittat ett trevligt litet gäng. inte tog det lång tid att hitta dom heller. satt kvar där tills 16.. då hade jag skickat in min hemtenta i extrakursen och läst massa i boken. sen köpte jag lite godis. och sen gick jag och hyrde säsong tre av gilmore girls. tänkte att det skulle bli ett perfekt tidsfördriv för min kväll. och vet ni? det kostade bara 30kr att hyra hela säsongen i en vecka. slappt och bra tidsfördriv är det. man behöver inte tänka så mycket.

så har min kväll sett ut. jag har druckit massa te också. 

nu ska jag snart sova. ska jobba hela dagen imorn. fisken och räkorna kallar på mig! hoppas innerligt att jag slipper köra högtryckstvätten sen när vi ska städa. vi är inte bästa vänner den och jag. på söndag måste jag skriva en till hemtenta. men jag fick VG på den andra i den kursen. roligt! men just nu känns det lite tungt. läser två kurser parallellt och det är rätt slitigt att läsa mer än helfart. men extrakursen tar snart slut. bara två hemtentor kvar. den på söndag ska handla om public service framtid, precis det som det pratades om på seminariet i tisdag. så passande!

i onsdags gick jag långpromenad i höstsolen med rebecka. vi gick jättelångt. men vi såg massa fint och slutdestinationen blev café zenit i majorna. sen hittade jag två exemplar av min chefs gamla bands skiva på andra långgatans skivhandel (där kan man göra fynd!). och han hade sagt att han inte hade något exemplar kvar själv ens en gång. så jag sms:ade honom och han ringde upp och bad mig köpa båda två. det är en väldigt bra skiva. the talking pitcure heter den. och bandet electric eskimoes. kalle sjöng o skrev musik, han sjunger grymt! sen blev det bandet soundtrack of our lives på nåt sätt. jag tycker det är lite coolt. 
jag ska nog behålla en av skivorna själv minsann. 

igår fikade jag med elin i flera timmar. jag saknar att ha henne vägg i vägg!


nej nu är det time to sleep. jag ska drömma om sommaren tror jag. den här underbara bilden är från amundön i somras. västkusten är verkligen bästkusten!




billie the vision and the dancers - hold my hand
autisterna - du som var min vän

inspirationen flödar en tisdag i november

en mycket givande dag. och inspirerande. ska dokumentera dagens inspirationskällor:

först föreläsning. min nya kurs är grym! i love it! journalistik och massmedia är sjukt intressant. och det är så fint på JMG. snyggt och nytt överallt och grymma föreläsningar! idag handlade det om dagspressens utveckling i sverige från 1600-talet fram tills nu. låter säkert skittråkigt för vissa.. MEEEN det var kul! det är inspirerande nu när man har kommit långt in på sin utbildning och börjar kunna koppla ihop saker. och se massa samband. allt handlar om att se samband. statsvetenskapen och det jag kan om politik och mina miljökunskaper kopplas ihop med journalistik och hur medierna i samhället är uppbyggda och vad de har för betydelse. man känner att man KAN, att man FÖRSTÅR och att man vill lära mer. och använda sin kunskaper.
inspirerande som sagt. 

efter denna föreläsning åkte jag och handlade mat. men det gick inte lika bra som jag hade tänkt mig. hade glömt bankkortet hemma och hade inte så mycket kontanter på mig. men lite blev det handlat. 
dock inte så inspirerande.

sen åkte jag (via lägenheten och lämnade maten) tillbaks till skolan. det var seminarium med SVT:s VD eva hamilton och VD:n för SR kerstin brunnberg. det handlade om public service framtid i sverige. (betala er TV-licens människor!)
bra seminarium och de hade svar på alla bra frågor och var underhållande. framförallt var det roligt med två riktiga MAKTKVINNOR. sånt gillar jag. det är coolt. 
även detta mycket inspirerande.

eftersom jag läser den här kursen med massa från journalistprogrammet och ingen från min riktiga klass så får man lära känna nya människor. det har jag gjort. 
också inspirerande.

sen efter seminariet åkte jag hem och lagade mat. och sen nu ikväll har jag varit på bio med karin och sara. mycket trevligt såhär en tisdagskväll. vi såg vicky christina barcelona. och den var bra. konstig men bra. jag brukar ha svårt för konstiga filmer. men den här träffade rätt på många plan kan man säga. mycket igenkänningsfaktorer i filmen. mycket kärlek på alla möjliga konstiga och ångestladdade sätt.
lite inspirerande är det allt.



och NU ska jag avsluta kvällen med att titta på valvaka tills jag somnar. egentligen är det nog inte så spännande.. eftersom det förhoppningsvis går som alla siffror pekar på. men det är ett viktigt val. och sånthär med valvaka och uppsittarkväll är ju lite mysigt i sig. en kopp te och lite pistagenötter är nog allt man behöver. sällskap just nu känns överflödigt. utifall man skulle somna är det ju smidigare om man är själv menar jag. inte så otrevligt då.
val är ju inspirerande!


slut på inspirationsdagboken för idag.



det ska bli skinande rent på gibraltargatan..

tidig tvättmorgon på gibraltargatan. söndag är tvättdagar.. och städdagar. 
när jag städat klart och min lägenhet är helt skinande så ska jag nog till min morbror. det är min plan iallafall. sen i eftermiddag ska jag till partille och kolla på charlotte som jag jobbade med i somras när hon spelar handbollsmatch. hon spelar i sävehof och det är ju ett rätt bra lag vad jag har förstått. så hon lär ju vara grym. jocke och minna från jobbet ska också kolla så det kommer säkert bli en trevlig eftermiddag!

i fredags så var jag först på biblioteket och skrev hemtenta. sen jobbade jag på eftermiddagen. trevligt som vanligt! sen åkte jag hem till karro och maja. där bjöds det på rödbetspaj och det var mycket mycket gott! sen hade de bakat bullar. världens lyx på fredagskvällen. sen drack vi ett glas vin och spelade barnspel. mixmax hette det. någon som minns det? man ska bygga ihop en gubbe med olika kroppsdelar.. eh ja. det var roligt iaf. sen gick jag och elin genom majorna och hamnade på simons skräckfilmsklubbs fest. där var alla helt sjukt utklädda. jätteroligt. fullt med folk och sen spelade simon några låtar. mycket mycket bra! sen dansade jag och elin fuldans, drack en öl och sen tog jag vagnen hem. 

nej nu ska jag äta min frukost som består av en kopp te och omelett. måste handla..



den här bilden är tagen precis när jag hade flyttat in här. det är över två år sen. herregud. 
fast det ser nästan precis likadant ut nu :)

RSS 2.0