2009 - januari till mars.

JANUARI.
när året började hade jag cirka två veckor kvar på min media/journalistikkurs. jag pluggade med tre fina och nyfunna vänner. johanna, hanna och lina. vi drack mycket kaffe och kom varandra nära in på livet fort. sånt är fint. nu, drygt ett år senare är två av dom några av mina allra bästa.

samtidigt som jag lärde känna nya fina människor så flög fina karolina iväg till hongkong för en termins studier. det blev ett stort tomrum efter henne. när hon åkte iväg så flyttade hon även ifrån hennes och majas lägenhet på kustgatan med den finaste utsikt du kan tänka dig i göteborg. se bara här:


i början av januari fick jag också veta att jag hade fått förstahandskontrakt på en etta i majorna. när chocken hade lagt sig var det bara en enda stor längtan tills det skulle bli första mars och jag skulle få lämna min 18kvm lägenhet och få en riktig lägenhet. med trägolv och gamla fina fönster och ett riktigt kök. bara en sån grej..

en annan stor och fin sak som hände under januari var att bästa erika kom hem efter ett halvår i kanada. jag vet inte om någon har varit så saknad någonsin. utan erika vid min sida är allt så mycket svårare!

i slutet av januari började uppsatsterminen i statsvetenskap. något som kom att prägla hela våren. det började med metodkurs och jag kompanjerade ihop med en fin grupp med patrik, richard och jakob. ny vänskap uppstod och vi var ett härligt gäng som slet hårt under 10 veckor.

invigningsfest av filmfestivalen avslutade hela januari. en underbar kväll tillsammans med erik, elin och erika. mark levengood var dj och vi dansade och dansade. och åt lyxglass och kaffe som fanns att tillgå på festen. det borde det finnas på varje fest.
ett ovanligt bra januari skulle jag nog vilja säga.FEBRUARI.
februari var nog ingen jättebra månad. all vaken tid gick åt till metodkursen och att försöka komma på en bra uppsatsidé. annars var göteborg regnigare och kallare än vanligt.

minns en solig dag, då var jag, erik, elin, pia, martin och erika på söndagsutflykt på änggårdsbergen. det var en vacker dag. men vi var inte så vackra. inte alls faktiskt. men det behöver man inte vara när man är på utflykt!

i februari hängde jag mycket med johanna. hon flyttade in i samma hus som jag, en våning upp. typiskt att vi bara hann bo grannar i två månader innan jag flyttade. vi sjöng och spelade gitarr, lagade mat, pratade och gick på bio. en söndagkväll i slutet av februari såg vi mammut. vi har helt själva i salongen och hade i princip på oss sovkläder. skön söndag. och filmen berörde mig så sjukt jäkla mycket. om ni inte har sett den så se den!

jag och erika var och såg billie the vision och februari avslutades med flyttpackning och massor med skidor på tv.MARS.
mars började med flytt för mig. från gibraltargatan i johanneberg till ostindiegatan i majorna. så oerhört skönt! fick flytthjälp av erika, jenny och johanna. sen på kvällen blev jag lämnad själv med massvis av flyttkartonger. dags att packa upp och börja om på nytt. det var välbehövligt.slutspurten på metodkursen kom och vi skrev PM och uppsatsidén tog form. mycket klasshäng! utan de här två hade metodkursen varit helt kass!

den här våren var även då mia&klara kom att prägla i stort sett allt vi gjorde. så himla härligt! ett tag hade vi svårt att urskilja vilket som var vi själva och vilket som var mia&klara. det är fortfarande ett problem ibland.det blev även så mycket vår att vi kunde ta årets första fika utomhus. då älskar man livet! här är kalle och nicki. och en liten liten bit av richard.


vi spenderade väldigt mycket tid på biscuit, göteborgs bästa fik. under våren blev det lyxfrukost på biscuit nästan en gång i veckan. hur hade vi annars överlevt uppsatsskrivandet?sista helgen i mars var det läger med kören i lysekil. körövningarna varje måndagskväll är alltid veckans höjdpunkt. jag och eleonor hade en underbar roadtrip till lysekil. få människor jag känner är så roliga och fina som henne.när vi åkte hem i bilen på lördagskvällen var det nästan overkligt vackert. solnedgång och hav längs hela vägen! och vi satt och sjöng med jättehögt till dålig musik. det bästa som finns när man åker bil.när jag kom hem den kvällen så blev det en spontan inflyttningsfest hemma hos mig. nästan alla mina favoriter var samlade och kvällen avslutades med galen dans på pustervik!jag och cajsa!

när pustervik stängde åkte jag, johanna och erika hem till mig och lagade mat och tittade på mia&klara tills vi somnade. en himla bra lördag alltså.

den 25 mars hade vi examination på metodkursen. vi examinerades gruppvis, en och en. jag var så sjukt nervös och jag fick börja. massa svåra frågor men det gick vägen! och terminens första 15poäng var avklarade och nu skulle det skrivas uppsats på heltid. jag firade detta med att åka till eva-liisa i malmö för två dagars häng med världens bästa bästis.


i malmö var det verkligen vår!


det var verkligen två välbehövliga dagar efter en intensiv period i skolan. och för att inte tala om vad som komma skulle.. till skillnad från februari så var mars väldigt händelserikt. och så mycket gladare!

och så var mars slut.


nästa del kommer i morgon för nu ska jag fira in det nya året!

nyårsafton.

yes. och jag är fortfarande kvar i hallsberg. börjar längta tillbaka till stockholm nu! på lördag eller söndag bär det av tillbaka. längtar även hem till göteborg. önskar jag kunde leva både i stockholm och göteborg samtidigt. saknar verkligen min lägenhet i finaste majorna i göteborg.

nyårsafton ska firas med familj och grannar. och senare ikväll kommer även johanna förbi!

snart kommer en liten årssummering i bloggen! håll till godo.

en timma in på julafton

nu är det julafton. eller egentligen är det inte det förrän jag vaknar i morgon. men ändå.


jag kom till hallsberg med tåget från stockholm igår och nu ska det firas jul och ha det trevligt med nära och kära. igår hade jag den sämsta dagen på länge men nu börjar det ordna upp sig. men fortfarande mycket beslut att ta.. roliga beslut egentligen, men beslutsångest är aldrig speciellt roligt.

idag har jag träffat johanna. det var trevligt. sen har vi smygätit lite på maten tills imorn, klätt granen och kollat på love acutally. den filmen är en feel good-film personifierat!

nu ska jag läsa ut peter barnes bok capitalism 3.0 som min handledare har lånat ut till mig. inte skönlitteratur direkt, men ändå. får ju inte tappa intellektet helt under jul. har faktiskt en hel vecka på riksdagen att klara av efter jul.
god jul mina kära vänner!

jag försvinner gärna just inatt.

är det mörkret, är det stressen, är det vintern, är det stockholm, eller livet?

den här veckan har jag lyssnat konstant på denna:
http://www.youtube.com/watch?v=KHMToyCPsIc

framtidsfunderingar, seperationsångest från stockholm och riksdagen och tillfälliga livskriser har varvats med hopp, glädje och pepp på framtiden. en upp-och-ner-vecka, minst sagt.

och då har den här låten passat så himla bra. 


jag är en av alla dom som går och tror att livet ordnas upp med tiden.
jag är en av alla dom som kan ge upp, när jag är söndagkvällsförvriden.

jag är en av alla dom som ser nåt svårt i dessa jämngrå vinterdagar.
är du en av alla dom som vill försvinna, när det känns som mörkret klagar,
så är vi två.

och jag försvinner gärna just inatt.

att leva i en julkalender.

det har snöat konstant i stockholm sen sent i går kväll. stockholm blir omöjligt ännu vackrare i snöfall. och på mariaberget på söder där jag bor är det gamla 1700-tals hus, kullerstensgator och branta backar. det i kombination med fint snöfall gör att det känns som jag lever i en julkalender. minns att jul i kapernaum var en sådan julkalender med mycket julkänsla.

här är en del av mariaberget i vinterskrud. mitt hus är med, längst till vänster.


så himla fint att ett sånthär gammalt område finns bevarat mitt i stockholm. att jag dessutom har fått bott här är helt galet. jag kommer nog aldrig mer i mitt liv bo så fint.


tänd dina vita ljus,

för ett år sen var jag lucia i hagakyrkan i göteborg. med min finafina kör. jag var så himla nervös för att svimma, tappa ljusen, sätta eld på hela kyrkan, you name it. men det gick ju strålande! ett alldeles fullsatt hagakyrkan och en stämning utan dess like.

såhär såg det ut:


och såhär skrev jag i min blogg ungefär klockan fem på luciamorgonen:

"sankta lucia!
nu är det dags.

jag har sovit max 15min inatt. inte den bästa uppladdningen kanske. men det är väl nerverna som spökar.
känns bra att mamma är här och kommer sitta i publiken.

nu gäller det bara att koncentrera på att sjunga rätt och att balansera kronan på huvudet.

wish me luck!
"

idag såg jag och maja ett fint luciatåg. på gården utanför stadsmuseét vid slussen. jättefint! fast allra helst hade jag såklart velat varit i hagakyrkan i göteborg och sett min kör. jag saknar dom så! och eleonor som lucia, hon måste ha varit så vacker!

nu är ännu en vecka i stockholm över. inte många kvar nu..

en ond arm

var den biverkning jag fick. kunde varit såå mycket värre! det ska firas med en dag på stan med två ur gamla hallsbergsgänget - johanna och maja. gud så fint!

för övrigt så önskar jag att jag var i köpenhamn idag. COP15, demonstrationerna.. jag vill också! som tur är har jag många vänner som är där och rapporterar.

en uppdatering i åtta punkter.

det är på sin plats med en liten uppdatering. eftersom jag borde sova nu så blir det kortfattat och i punktform.

- imorn ska jag vaccinera mig. klockan nio i bankhallen i riksdagen. egentligen vill jag inte för jag känner på mig att jag kommer få jättejobbiga biverkning. vi får hoppas på att jag har fel
- igår eftermiddag/kväll spelades den årliga och prestigefyllda innebandyturneringen i riksdagen. och miljöpartiet vann oväntat! inget partilag har någonsin vunnit på de 20 år som turneringen funnits. brukar alltid vara IT-enheten och sådana lag som vinner. det tillsammans med finfina opinionssiffror som kom idag gjorde att vi firade med tårta på fikat!
- nobelmiddag ikväll och jag fick se maria wetterstrand innan hon gav sig iväg. sjukt snygg var hon! håret, sminket och klänningen. helt klockrent. ser fram emot att höra hur kvällen var. en dag ska jag också gå på nobelmiddagen.
- morbror var i stan en snabbis idag och vi hann med kaffe och prat.
- julfesten med jobbet i tisdags var mycket trevlig och mycket glittrig! god mat och otroligt trevligt sällskap. jag och helena framförde julevangeliet i en ny tappning - en skatteversion. heja oss!
- idag var jag i plenisalen under frågestunden i riksdagen. några ministrar frågas ut av ledamöter varje vecka. idag hade helena en fråga till jordbruksministern ang. grishållningen i sverige. hon ställde massa bra frågor (heja helena!) och avslutade det hela med att fråga om jordbruksministern var beredd att avstå från julskinkan i år. den frågan besvarade han dock inte..
- imorgon är det fredag och helg. ser fram emot en helg med häng med massa fint folk. på lördag är johanna här över dagen så det ska bli mysigt att få träffa henne! annars är mina planer rätt oklara. jag håller tummarna för att jag inte blir däckat av vaccinet.
- jag försöker hitta min magkänsla. den verkar ha försvunnit?

NU ska jag sova. det kanske är bra att fått ordentligen med sömn innan jag ska få in ett hemskt svininfluensavaccin i kroppen. hua!

.. och en godnattlåt:
Anna Järvinen – Kan Du Gå

under månen.

den senaste veckan har varit intensiv, på många sätt och vis. har nog känt alla olika känslor man kan känna på en och samma vecka.

i tisdagskväll åkte jag till hallsberg och i onsdags var det begravning. otroligt jobbigt, ledsamt men så himla fint. ljust och vackert på något sätt. och min morbror läste upp en text som jag skrivit. det var skönt att få träffa alla och återigen påminnas om vilken bra familj jag har. sen var det nog den finaste dagen på jag vet inte hur länge. klarblå himmel, frost på marken och ett underbart ljus som sken in i kyrkan. en bra dag för avsked.
i torsdags var jag tillbaka på jobbet. har haft lite svårt att fokusera senaste tiden men nu börjar det kännas lättare. på tisdag har vi julfest på jobbet. tror det kommer bli väldigt trevligt! temat är glitter så nu ska den otroligt färgglada paljettjackan jag har i min ägo på!

i fredags kväll fick jag finbesök av min äldsta, bästa vän. eva-liisa kom till stockholm och vi har haft en så otroligt skön helg. ta igen massa missad tid med varandra. i går badade och bastade vi på jobbet, sen fikade vi och strosade här på söder. på eftermiddagen tog vi oss till telefonplan där anna och anders hade inflyttningsglögg i sin nya stora lägenhet. massor med glögg och massor med folk. de hade redan klätt granen, så juligt var det! sen var tanken att vi skulle hitta på något roligt, gå och sätta oss på nåt ställe eller så. men vi var trötta så vi fastnade hemma och hade ett sex and the city-maraton och pratade istället. och vad går egentligen upp emot det?

idag hann vi med en fika innan hon tog tåget till malmö igen. och om en vecka åker hon till dominikanska republiken. jag är lite avundsjuk måste jag säga.

eftermiddagen har jag spenderat framför skidskytte på tv. kanske världens bästa tidsfördriv.

här får ni förresten en av världens bästa söndagslåtar:
The Perishers – When I Wake Tomorrow
(en låt som förövrigt tar mig tillbaka till vintern 2002-2003 igen. vilka minnen!)

RSS 2.0