det här med att flytta

är jobbigare än jag trodde. HUR kan jag ha så mycket grejer på 18kvm? och det känns som alla mina saker är tunga och tar mycket plats. mycket böcker är det. 

nu tvättar jag och äter frukost. sen ska jag diska. sen ska jag packa ner alla tallrikar och sånt. sen måste jag ta mig ner på staden och skaffa nån mer flyttkartong. och kanske några papperskassar att lägga kläder i. 

sen ska jag få nycklarna till lägenheten! UNDERBART! äntligen är dagen här. men jag får vänta tills imorn innan flyttlasset går.


snart är det ett år sen vi åkte till berlin. det var fina dagar. karolina (längst till höger) har snart varit i hongkong i två månader. hon är väldigt saknad men till sommaren är hon åter i göteborg..


åter till packandet.

no time for us,

en liten uppdatering är nog på sin plats.

tiden går fort. dagarna bara försvinner och på söndag är det den 1 mars och då flyttar jag! just nu bor jag i min lilla lägenhet på 18kvm med massa flyttkartonger och grejer överallt. det är minst sagt trångt.

annars är det som vanligt intensivt i skolan. satt uppe till nästan halv fyra i söndagsnatt och skrev klart mitt PM som skulle in åtta igår morse. klart blev det. bra blev det nog inte. återstår att se på seminariet vi har på fredag. idag hade vi en tidig föreläsning och sen drog jag och erika ut på second hand runda på hisingen. där kan man hitta de mest underliga saker i alla de små garagen och fallfärdiga skåpskjul. jag hittade fyra jättefina blåa kaffekoppar med tillhörande fat. de var lagom retro och väldigt snygga. sen provade jag och erika massa fula glasögon från alla möjliga årtionden. allra mest är jag på jakt efter ett vitt, snyggt antikt skrivbord. men de verkar ha gått och gömt sig nånstans.

i torsdags var jag på bio igen. två gånger på mindre än en vecka är nåt slags rekord. och filmen vi såg var lika bra som mammut. fast på ett helt annat sätt. i taket lyser stjärnorna - SE DEN! jag och elin satt och snyftade hela sista halvtimman. en så fin film med så mycket kärlek och sorg på samma gång. läste boken en gång i min ungdom och hade rätt höga förväntningar på filmen och jag blev inte besviken. 

annat som tar upp min tid nu är skid-vm. längskidor är som bekant mitt bästa och jag njuter av varje minut på tv. södergrens silver i söndags gjorde den dagen. ibland önskar jag lite mer snö till götet så jag kunde åka lite skidor..

nu ikväll har jag varit uppe hos kära johanna våningen över mig. hon bjöd på mat. hon hade två andra vänner där, ida och josefin (som är kusiner) vars kusin leo är med i programmet på femman som går ut på att linda rosing ska hitta en man. helt galet. om de skämdes eller var stolta över att ha med sin kusin i det programmet kanske går att lista ut. till saken hör att han är 19 och linda rosing är 35. hallelulja! 
det finns faktiskt några negativa saker med att flytta ifrån gibraltargatan. dels att johanna bor här och sen att rebecka flyttar hit i april. sen är det rätt schysst med så mycket studenter överallt. och att det är billigt och bekvämt. men där är det nog slut tror jag. nu ser jag fram emot en riktig lägenhet. med kök, trägolv,tillhörande vindsförråd, plats för mer än tre möbler och MAJORNA. majorna känns redan nu så himla rätt.

nu ska jag sova. så trött! imorn börjar den stora flyttpackningen. men först en heldag med grupparbete. sen på söndag ska jag och tre starka och vackra kvinnor flytta ut mig härifrån och in på ostindiegatan. det blir grejer det! har precis betalat mina två underbara hyror för mars. exakt 6300kr. nästan så att jag borde sova här sen i den här tomma lägenheten bara för att utnyttja hyran jag betalar för en månad när jag redan har flyttan ut. suck. 
och sen var det tv-licens och telefonräkning. det där med att höja studiemedlet vore en rätt bra idé!


nu ska jag duscha, kolla ett avsnitt mia&klara och sen sova.

melissa horn - new york
monika zetterlund - sakta vi går genom stan
lykke li - until we bleed


så många platser lever inte mer,
nu går jag bara förbi där jag försökte få dig att le

jag tänker aldrig på dig,
bara ikväll

söndagsångestfilm.



igår kväll tog jag och johanna på oss myskläder och drog er till bergakungen och gick på bio. vi var nästan helt själva i salongen. det var det perfekt tidsfördrivet för en söndagskväll. gott sällskap, myskläder och en sjukt bra film. vi såg mammut och det var två timmar film som gick direkt in i hjärtat. väldigt, väldigt mycket ångest i filmen men den var verkligen bra. skönt att öka på sin söndagsångest lite med en samvetes/ångestfilm som gjorde mig illa berörd. ibland behöver man det också.

nu ska jag skriva ner lite uppsatstankar och försöka strukturera upp det. sen maila iväg det till handledar-maria. jag känner på mig att hon kommer ha en betydande roll för den här uppsatsen.. sen ikväll är det kör och det är som alltid veckans roligaste. vi sjunger rätt svåra låtar och det går så sjukt bra! ser redan fram emot vårkonserten!

opera vs. melodifestival

nu har jag läst drygt 20 av alla de sidor jag ska ha läst till imorn. ungefär 100 sidor tror jag det är. en hel dag har vi på oss att läsa allt. väldigt generöst må jag säga. idag hade vi föreläsning om idéanalys, postmodernism och diskursanalys. ohyes så spännande! sen var jag upp hos maria och fick lite handledning o tips med uppsatsen. sakta men säkert börja en riktigt bra idé komma fram. skönt!

imorn blir det grupparbete all day och sen på kvällen ska jag vara lite finkulturell. det var ett tag sen. min kompis jakob från jobbet är operasångare och är med i en föreställning som har premiär på pusterviksteatern imorn. så jag ska dit med thomas i min kör som känner jakob från musikhögskolan. jag kan ingenting om opera så det blir spännande. 

på lördag tävlar ju lasse i melodifestivalen. heja honom! jag ska ringa honom nu och peppa honom lite och önska lycka till! melodifestivalen är förresten nåt helt annat än finkultur. om jag föredrar opera framför melodifestivalen kan jag först uttala mig om imorn. men att lasse är bättre än opera det vet jag redan!



när jag ringt honom ska jag återvända in i de statsvetenskapliga metodernas underbara värld. 

so long, 

det där med väggar.

det är nu det börjar. om tre veckor får jag min lägenhet i majorna och då ska den inredas. jag är väääldigt petig med vad jag gillar och inte gillar när det kommer till sånt. jag kommer behöva lite tavlor. jag vill ha stora fina tavlor. och inte för mycket saker på väggarna. för mycket saker runt i kring och på väggarna är det värsta. på mina vita väggar jag ska ha hyllor med alla mina böcker och med mina få men fina saker, som min jordglob t.ex. sen ska jag ha några stora fina tavlor. 

och i köket ska jag ha en stor och rund köksklocka. sen har jag inte tänkt så mycket mer på mitt kök. det känns sjukt att jag ens kommer ha ett riktigt kök! men om jag tänker lite på hur jag vill ha mitt kök så ska det vara ljust och fint. blommor i fönstret, tuplaner på bordet och fina gamla burkar med massa gott kaffe och te i. och sen köksklockan som tickar lite harmoniskt. precis så ska jag ha det

jag har hittat några fina affischer jag gärna vill ha på mina väggar. här är några exempel. alla är så underbara på så olika sätt. det här kommer ge mig mer huvudvärk än vad jag redan har. men tänk så fint det kommer bli.

så. har ni åsikter om vad som är fint och inte och vad som är lite finare än det andra så please let me know!



paris













klart slut. 



föreläsning, uppsatshandledning och fiskförsäljning

jag är dödstrött. börjar bli nya grejen för mig på fredagar?
skolan i veckan har varit intensiv. men rolig. 
hade lite feedback på våra pm på uppsatsidéerna igår. kände sådär för min del.. men idag efter föreläsningen var och och träffade maria som jag ska ha som handledare och nu känns det lite bättre. ska klura massa i helgen och spendera tid på bibliotek i jakt på relevant litteratur och lite allmän inspiration. 

började skolan 8.15 imorse. alldeles för tidigt. vår föreläsning hade flyttats till en konferenslokal och där fanns det kaffemaskiner med gratis kaffe! dagens höjdpunkt. förresten är min klass på metod/uppsatskursen mycket bra. jag gillar den verkligen! inte alls så stor, mycket olika personligheter och en avslappnad stämning. 

efter skolan och handledningen med maria åkte jag till saluhallen och jobbade drygt fem timmar. mycket räkor, lax och torsk såldes. sen fick  jag såklart massa glad energi av världens bästa jobbarkompisar. man kan inte bli annat än att bli på bra humör. hade huvudvärk, var trött och väldigt förvirrad över allt med uppsatsen när jag var på väg till jobbet men sen efter lite prat med minna och ett leende av albin så blev allt så mycket lättare. 

ikväll har jag ätit kronärtskockor, yoghurt och mörk choklad. vad sägs om den fredagsmiddagen?

imorn blir det nog lördagsfrukost på stan och sen plugg plugg plugg.

förresten är jag sjukt trött på vinter. eller här i göteborg är det grått, regnigt och dimmigt mest hela tiden. jag vill ha vår! och sol! här är en bild från en av sommarens finaste kvällar. jag, eva-liisa och håkan var ute med båten och fiskade en kväll i juli. det var nästan magiskt vackert!



och nu säger jag godnatt.

jag ska uträtta storverk.

nu ska jag iväg och till skolan och skriva på mitt PM som ska in imorn. min hjärna arbetar för fullt med att komma på vad min kandidatuppsats ska handla om. jag har så mycket idéer och så mycket jag vill skriva om men det ska vara genomförbart också. och jag ska hinna skriva den mellan mars och juni. förhoppningsvis klarnar det lite efter handledningen med mitt första PM. helst av allt vill jag skriva min uppsats om svensk valpolitik. alternativt valsystem eller nåt med partiideologier. och sen ska miljön in i det. och sen ska det avgränsas och jag ska ta ner det till en hypotes. suck. vi ska ju komma med nytt material nu, inte nåt som nån har skrivit om innan eller undersökt. jag ska bidra med min del till forskarvärlden. huuuuuur ska det gå till?

aja. det löser sig! jag har jättegod lunch att ta med mig idag (fisksoppa) och det är kör ikväll. så det blir nog en fin dag ändå.

igår var jag på söndagsutflykt i änggårdsbergen med erika, elin, pia och martin. solen strålade och vi gick i skogen och upp på bergen där man ser över hela göteborg! från höghusen i förorten frölunda, majorna, älvsborgsbron och över till hisingen och ända bort till bergsjön. utsikter är mitt bästa. kombinerat med strålande sol, kaffe och fina vänner är det oslagbart.

nu ska jag dra! förresten skiner solen idag med!



RSS 2.0