lördagskväll med göran persson

om förra helgen var väldigt händelserik så är den här den raka motsatsen. helt självvalt och väldigt skönt. 

igårkväll såg jag en väldigt väldigt fin film här hemma i min ensamhet. underbara älskade. familjedrama och sorg. och en massa kärlek. precis som det ska vara.

somnade sent igår. massa tankar som snurrade i huvudet. svårt att koppla bort skola och allt annat. dagen idag har spenderats på stan. frukost på franska bageriet med daniel. häng på stan med elin och erika. kaffe och mycket skratt blev det. sen så provade vi glasögon, erika ska köpa nya nämligen men jag tycker också det var jättekul att prova. man kanske skulle skaffa sig ett par. dock ser jag ut som en skolfröken i typ alla jag provar.

nu ikväll har jag kollat på det där talkshowprogrammet på ettan. med han den norske. kollade på när göran och anitra var där och nu är det filip och fredrik. fin lördagsunderhållning må jag säga! sen imorn ska jag börja min härlig söndag med att tvätta kl åtta. ljuvligt!

fredag till fredag.



det händer så mycket (eller så känns det bara så?) nu att jag måste få ur mig lite så jag kan rensa upp i huvudet. det är en skön känsla att få vissa saker nedskrivna, oavsett om det handlar att man fått ett nytt jobb eller bara dammsugit. 

kan börja med fredagen. vi drog till filmfestivalfesten efter en trevlig kväll hos erika. festen var väldigt kul! massa dans och roligt folk. bäst musik på dansgolvet var det helt klart när mark levengood var dj! någonstans under kleerups spelning blev jag helt plötsligt jättetrött och beslutade mig för att ta mig hemåt. väl utanför trädgård hade jag en trevlig incident med min absoluta favoritradiopratare genom alla tider - christer i p3! han var lika trevlig privat som i radio. det värmde mitt hjärta. 

lördagen bestod av slappande framför skidor på tv. hela vintern i sverige skulle vara helt kass om det inte vore för längdskidor. snart är det vm och då kommer jag sitta fastklistrad! sen mötte jag upp jenny för fika på stan. eller fika.. jag drack kaffe och hon drack vin. det var ju ändå lördagseftermiddag! sen på kvällen tog jag mig till hisingen och suz och kikade in deras nya lägenhet. det var trevligt. framåt 22 så ringde lasse så då mötte jag upp honom på ritz. det var kul att träffa honom nu, var ett par månader sen. alltid lika trevlig och glad. han hade vunnit nåt filmpris på svt så han var på firarhumör! han var i stan för att spela in ny singel och grejs. vi hade det väldigt trevligt där och hängde med hans band. sen spanade vi på folk. framförallt på en tjej som var så onykter att vi slog vad om när hon skulle ramla ihop. och en jätteobehaglig man som hade ett ännu mer obehagligt hov av tjejer omkring sen. utöver detta så var det massa trevligt och snyggt folk på ritz! haha.

sen nu i veckan har jag i princip bara pluggat. och pluggat. och pluggat lite till. vi hade inlämning och seminarium i tisdags. det gick bra.. sen har vi haft föreläsning och sen idag har vi suttit och jobbat med arbetet som ska in imorn. källkritik, motivanalys och teoriutvecklande studier.. 

igår hann jag faktiskt med mycket mer än bara skola. plugg på ktb innan lunch, sen trevlig lunch på handels med elin och co. sen föreläsning till fyra. sen mötte jag upp mina gamla kurskamrater hanna och lina. vi fikade och uppdaterade varandra om våra liv. sen mötte jag upp lasse på hotell opera. var där och snackade skit. väldigt trevligt. fick höra singeln han har spelat in här också. väldigt bra! tror t o m att min mamma skulle gilla den. den var fin, och svängig. om bara typ tre veckor tävlar han i melodifestivalen. jag hoppas han går vidare för det vore roligt och oväntat med en popartist som han. men hans odds är väl kanske inte de bästa. meeeen låten är kanon och han är kanon så ja hoppas folk röstar honom vidare. "jag ska slåss i dina kvarter" heter låten. keep that in mind.

sen avslutade jag kvällen hos elin där det bjöds på god middag. 

idag var det grupparbete all day long. vi börjar bli rätt sammansvetsade nu efter tredje inlämningen på inte ens två veckor. snart övergår det väl från "vi-har-rätt-kul-när-vi-jobbar-ihop-fasen" till att vara sjukligt irriterade på varandra. det är som sagt ytterligare sju inlämningar som ska göras..

avslutar det hela med lite bilder från de senaste dagarna! (såklart är alla bilder klickbara. då blir de större! haha)

1. filmfestivalfest, jag. 2. filmfestivalfest erika&elin 3. filmfestivalfest elin&jag 4. filmfestivalfest jag&erika 5. filmfestivalfest mark levengood spelar bra skivor! 6. kleerup! 7. lasse värmer sig vid en eld på hotellet 8. utrag ur tage erlanders romaner..


herregud vad jag skulle ha sovit för massa tid sen! skönt att det är fredag imorn..


en dag av sång, dans och finsk migrationspolitik.

klockan har passerat min sovtid. 

det har varit väldigt intensiva dagar den här veckan. kursstart på statsvetenskapen i måndags. det märks att man är uppe på c-nivå nu. allt är väldigt invecklat, avancerat och svårt. men roligt. det är liksom nu man ska börja använda sig av de kunskaper man fått på stats a och b. detta ska vi göra genom gruppövningar. och seminarier. på tio veckor ska vi lämna in tio arbeten. och delta på tio seminarier. puh! jag har hamnat i en grupp med tre killar. alla tre är trevliga så det ska nog bli bra!

vi hade första inlämningen och seminariet idag. det gick bra. jag fick presentera en av våra uppgifter. om beroende och oberoende variabler, kausala samband, svensk- och finsk migrationspolitik och sådant. det känns lättare och lättare att ta plats och prata på seminarier nu. sen är man ju så illa tvungen att säga smarta saker för att bli godkänd. 
föreläsning om nästa del imorn som vi sen ska lämna in arbete om och ha seminarie om på tisdag. intensivt minst sagt. parallellt med detta skall det även lämnas in individuella PM som ligger till grund för uppsatsen vi skriver senare i vår. men tänk. om allt går som det ska tar jag min kandidatexamen i vår. det är heeelt sjukt. sen är det bara en tvåårig masterexamen kvar och sen är jag så utbildad som man kan bli! eller, sen kan man ju doktorera.. och forska.. och bli professor. jag kan bli kvar på göteborgs universitet hur länge som helst. haha


för att få lite paus från skola och allt idag så drog jag och jenny till mimers hus i kungälv. en musikalskola där min vän cajsa läser sista året. de ha vintervarité. det var kul! och dom var såå duktiga och cajsa är så söt! hon sjöng väldigt väldigt fint! och sen steppade hon också. det var nästan ännu mer imponerande!


hon är också hallsbergare i grunden. vi gick hos samma dagmamma och vi lekte som små. sen flyttade hon till västkusten. men som tur är återfann vi varandra knappt tio år senare! tror det var sommaren 2005 vi började umgås igen. tiden går fort.


nu måste jag sova. 
föreläsning imorn 10-15. och på kvällen är det invigningsfesten av filmfestivalen på trädgårn! det blir grejer det. massa bra band som spelar och massa skådisar och regissörer som dj:s. mark levengood t.ex. jag hoppas det blir lite finsk tango! det skulle sitta fint!

samma nätter väntar alla.

jag borde sova. 
och om jag inte sover så borde jag plugga. men det blir liksom inte så mycket av någonting just nu.
lyssnar på kärlekslåtar av den som verkar veta mest om kärlek. lars winnerbäck verkar ha svar på allt. han lyckas alltid sätta ord på känslorna.

idag hade vi seminarie och opponering. det allra sista momentet i medievetenskap/journalistik-kursen. bara tentan kvar på lördag. har varit en bra kurs och jag är glad att jag valde den av alla andra hundratals kursen jag hade kunnat läsa. i ett program på fem år då alla kursen handlar om politik/statsvetenskap, miljöpolitik, miljöjuridik osv var det här otroligt skönt att läsa. och jag har träffat tre helt underbara vänner den här hösten. och dom ska jag hålla fast vid! vi är nöjda med arbetet vi lämnade in nu och skötte oss fint på opponeringen idag. det gäller att stå på sig. 

sen var vi på le pain francais och åt lunch. det var vi värda tyckte vi. sen pratade vi om våra problem här i livet. vi pratar ofta problem. men i mellan problemen så skrattar vi. konstigt det där.. hursomhelst har vi väldigt roligt tillsammans och kan prata om allt. 

sen är dom sjukt snygga också. och här kommer en gruppbild.
fr vänster: hanna, lina, johanna, liza.




på lördag är det tenta. sen är det en dags ledigt mellan terminerna innan statsvetenskap c börjar. då blir det att förkovra sig i politiska teorier igen. underbart!


samma nätter väntar alla
utan dig är alla kalla

världen är vackrare genom en poladroidkamera

jag skulle vilja ha en poladroidkamera. då skulle man kunna ta såhär vackra bilder. en bild från jul, en från sorayas 25års-kalas i november, en från stockholm i somras och en från berlin i våras. 

tiden går så himla fort.




erika är hemma nu. jag blev så glad så glad när jag fick se henne igen i lördagskväll efter fyra månader!

annars så ska jag plugga hela veckan. och jag har nog aldrig varit så opeppad. grupparbetet ska in på onsdag, seminarium tors/fre och sen tenta på lördag. blä. men ikväll hade vi årets första körövning, det var roligt. vi sjöng en låt som är en typisk begravningslåt. den är sjukt vacker. dagen är nära heter den. med tanke på titeln borde det kanske inte passa sig som begravningslåt?

en STOR nyhet!

ja! det har jag att berätta!

jag har ÄNTLIGEN fått en ny och större lägenhet! efter att ha bott snart tre år i göteborg på 18kvm ska jag nu byta upp mig till något större!

var på visning i måndags. fick reda på att den var min i torsdags. jag var helt säker på att jag inte skulle få den eftersom jag visste att det var andra som var på visningen som hade bättre kötid än mig.. MEN jag fick den!! vaknade av det här beskedet i torsdag och hamnade i nåt slags chocktillstånd. och fick en väldig ångest. ringde mamma och hon fick lugna ner mig lite.. och sen kändes det bara bra! eller, lite sorligt är det att lämna det här. johanneberg har ju blivit min stadsdel och min lägenhet är, trots sin lilla storlek, väldigt mysig. nu är den dessutom helt genomrensad och välstädad. alltifrån garderoben till att alla mina böcker och skivor står i färgordning.

men nu ska jag byta 18 kvm mot hela 37kvm! byta johanneberg mot MAJORNA! majorna är världens mysigaste stadsdel med landshövdingshus, mysiga fik och nära till havet, röda sten och älvsborgsbron. och spårvagnen stannar 2min från huset. jag som är ett stort fan av kollektivtrafik jublar!

jag kommer få ett riktigt kök! bara det känns helt galet.. jag har ju levt extrem kompaktliving nu i tre år. och det är trägolv i rummet, fina vita lister runt dörrar och fönster, fina vita fönster med breda fönsterbrädor. ÅH ÅH ÅH! det kommer bli så bra! elin bor ju i majorna. cirka 5min promenad från mig.. karolina ska bo i majorna när hon kommer hem från hongkong och erika vill också flytta till majorna. i början av göteborgstiden bodde de allra flesta av mina bästa tjejer i johanneberg men senaste året har folk börjat sprida ut sig. kanske kan vi samlas i majorna nu istället? det röstar jag för!

hursomhelst. flyttar in 1 mars och tills dess ska jag njuta av min sista tid här på gibraltargatan. OJ vad jag kommer bli nostalgisk när jag ska lämna det här. min första egna lägenhet. sjuukt mycket minnen.

men titta så fint det är i majorna. mysmysmys!




OCH jag kommer bo nära cafe zenit. ett av göteborgs bästa!


nu är det knappt två månader kvar tills jag lämnar gibraltargatan för ostindiegatan. 


idag är en slapp lördag. eller en lördag utan planer skulle man kunna kalla det. ska försöka få tag i jenny och elin och styra upp en fika. sen ska jag plugga lite. 

sen ikväll händer det - ERIKA KOMMER HEM! guuud så saknad hon har varit sen hon for till canada i augusti. men nu är väntan slut. välkommen hem!

nu ska jag ringa jenny. 

pusshej.


mina bästa svenska skivor 2008

mycket bra svensk musik har gjorts under året. här kommer mina fem favoriter (utan inbördes ordning):


1. billie the vision and the dancers - i use to wander these streets



och här kommer ett smakprov från den skivan:



2. håkan hellström - försent för edelweiss



och en av de bästa låtarna från den skivan:




3. autisterna - sista scenen



och deras finfina låt himmelen




4. markus krunegård - makusevangeliet



hjälp är skivans bästa låt. kanske årets bästa låt?



5. veronica maggio - vinnaren är



.. och den här låten spelade jag konstant i våras. 


det som är bra med att gilla svensk musik är att man mycket enklare kan få uppleva den live. vilket jag har gjort med alla dessa artister i år faktiskt. vissa av de två-tre gånger t o m. 
och massa andra artister såklart.

det är fler skivor som jag gärna hade haft med. men kände att fem var ett bra nummer. men jag skulle lätt kunna placera in ytterligare fem. 

jag är kär.

i en utsikt. 
utsikten från karolinas lägenhet är att dö för


helt klart min favoritvy av göteborg. röda sten, älvsborgsbron, havet och saltholmen i bakgrunden. allt det fina på en bild liksom.

nu ska jag bege mig åt andra hållet av staden. nämligen till redbergsplatsen. ska träffa kören och kolla på filmen från vår julkonsert. spännade!

annars började jag dagen med att simma en kilometer i bassängen här i huset. jag var helt själv och solen lyste in och det spelades bra musik i högtalarna där nere. då är livet fint.


och vart ska jag?

dagarna efter nyårsafton har gått fort. men det har varit bra dagar med ikeabesök, matlagning, skidor på tv och sånt som jag gillar. jag har även passat på att helt omedvetet minskat mitt kaffedrickande efter nyår. ett omedvetet nyårslöfte? nej, skulle inte tro det. så snart jag återvänder till föreläsningssalarna och biblioteket så återvänder det nog.

nu ska jag iväg till karro. sista kvällen i hennes lägenhet på kustgatan. sen åker hon till hongkong en hel termin. roligt för henne, mindre kul för oss andra. jag är väldigt sugen på att åka dit och hälsa på sen i vår. får se hur det blir med den saken.



ser ju onekligen ut som en grym stad.

själv har jag på allvar börjat fundera på mina sommar- och höstplaner idag. sen har jag ett lägenhetsbeslut att ta.
gud vad endel saker ger en ångest.

RSS 2.0