skatter och spellistor.

såhär såg min fredag ut. antar att det var roligare än vad det ser ut. faktiskt. det stora skatteprojektet på jobbet är nu så gott som avslutat och herrejesus vad jag har lärt mig. kan så mycket mer om sveriges ekonomi och skattepolitik än vad jag någonsin trodde jag skulle kunna. tack för det.

nu gör jag spellista inför kvällen. snart kommer johanna och sällskapar och lite senare kommer de andra två damerna.

nån som vet en låt som handlar om skatter förresten?
nej, tänkt väl det. men kommer ni på då så säg gärna till!

fly me to the moon (in other words, i love you)

nu är jag på x2000. det är ingen ovanlig situation. suck och stön.

nu är jag på väg till hallsberg. jag ska vakta hus och hundar i helgen.. väldigt isolerat men ganska skönt. har lite lite jobb att göra. korrekturläsning, inte så jobbigt med andra ord.

det har varit en bra vecka på jobbet. det har adventspyntat lite och jag har numer en fin röd pappjulstjärna i fönstret hos mig. i onsdags var som sagt jag och helena och tränade. och herregud. mina ben vek sig på slutet och jag har nu i två dagar haft en träningsvärk från helvetet. har nog aldrig upplevt något liknande. är stel som en pinne och att sätta sig och ställa sig upp är en mardröm. idag var det väldigt mycket fredag på jobbet. lite längre pauser än vanligt, lite mer kaffe och lite mer skitsnack. åt trevlig lunch med zaida och fick träffa prakikant-sofie igen, första gången på en månad. jag saknar henne mitt emot mig vid skrivbordet!

ja just, jag skulle ju berätta om gymmet. det ligger på östermalm och ägs av kronprinsessan victorias blivande man. bara där förstår man ju att det är något utöver det vanliga. och JA. det är så stort och så fint. och man får handduk, lyxschampo- och balsam i duschen och det finns stora spelglar och sminkbord. och dessutom finns det massa hårprodukter utställda som man får använda sig av. lyx lyx lyx. sen att det kostar runt 600 kr/mån är en annan sak. men som sagt, gratis provträning på ett sånt ställe ska man ju såklart utnyttja.

i onsdags kväll var jag hemma hos hillevi. vi lagade god mat, kollade på bonde söker fru och spelade gitarr och sjöng. det är så mysigt att sjunga och spela med hillevi. mer sånt!

imornkväll kommer delar ut gamla tjejgänget över och sällskapar mig i huset. eva-liisa (som också är hemma denna helg), johanna och martina. tror det kommer bli väldigt trevligt. god mat och mycket mycket prat och skratt.

nu är jag framme om 40min. drygt en timma med tåget mellan stockholm och hallsberg är inte så farligt..

två konserter och ett yogapass senare

jag hade som sagt konsert i söndags. två stycken till och med. slutsålda. 

och vi sjöng med tommy körberg. och två andra artister. men tommy alltså. vilken man, vilken röst! konserterna gick kanonbra och det finns nästan inget som jag mår så bra av och blir så glad av som att sjunga. det har varit härligt att sjunga med en ny kör här i stockholm. lite omväxling. härliga människor och framförallt fantastiska körledare. sen finns det en tjej i den här kören som heter linnea. nitton år ung och med en röst som gör att man tappar andan. på riktigt. hon kommer bli något stort (och det har jag såklart sagt till henne)! på konserten i söndags sjöng hon och en till tjej will you be there med michael jackson och det var GRYMT!

igår morse gick jag upp klockan sex. det har jag inte gjort sen i somras när jag jobbade i salhuhallen. jag förstår inte hur de orkar? jag är imponerad av mina kära kamrater där. jaja, åter till anledningen till min tidiga uppgång. jag skulle på ett yogapass som var mellan 7-8. så när jag sedan spatserade till jobbet vid halv nio hade jag redan hunnit med en timmas träning och bastubad. kände mig som en helt ny människa! (sen att en enorm trötthet slog in efter lunch kan vi ju försöka bortse ifrån..). nu ska jag dit snart igen och träna nåt styrkepass med ingen mindre än min handledare på jobbet. vi har lyckats få gratis provträning på samma gym. och det är ett gym som kräver sitt eget inlägg. ska observera lite mer idag när jag är där så kommer en rapport sedan. men jag kan säga att allt där är lite lyx och överklass, minst sagt!

tårar och toner.

det har varit en ledsam och tom helg. det gör ont i hjärtat.


men idag är det konserter med kören. två stycken utsålda konserter i stockholms konserthus. över 2500 biljetter sålda. så nu ska jag försöka ladda om och göra mitt bästa.

jag ska sjunga för dig mormor.

sov gott finaste du.

för en tid som bara går och aldrig kommer igen

senaste dagarna har allt varit väldigt upp och ner. på väldigt många sätt.
besked hit och besked dit. roliga, fina och sorgliga och jobbiga.

i måndags fick jag finbesök från västkusten. cajsa anlände till stockholm. fint att ha henne hos mig. det har varit tre dagar av ältande. vi har ältat allt i våra liv. om och om igen. tre dagars ältande med cajsa var välbehövligt. sen har vi ätit, druckit kaffe och promenerat på söder. men i tisdags kväll samlade vi ihop oss och gick ut en sväng. även det kändes välbehövligt när vi så småningom kom iväg..

igårkväll tog jag tåget till hallsberg. ett antagligen sista hej då. ett jobbigt avsked till en person som haft en stor plats i mitt liv och som funnits i hela min uppväxt. det är vid sådana här tillfällen man verkligen inser hur mycket familjen betyder.
är framme i stockholm igen om 20 minuter. ska till jobbet direkt när jag kommit fram. skönt att få tänka på något annat. och ikväll har vi spelkväll på jobbet. blir roligt. nu är det knappt två månader kvar på riksdagen och jag börjar redan tycka det ska bli jobbigt att lämna. sist vi hade spelkväll kom jag förresten sist. det ska jag inte göra ikväll.


en elegi för alla sorger 
den här hösten handla om

för en tystnad mellan väggarna som skar genom cement
två ögonpar i tomhet 
från september till advent

en elegi för alla vägar 
som vi inte vandrat än
för en tid som bara går
och aldrig kommer igen

en otroligt fin torsdag.

jag hade en väldigt fin torsdag.

på lunchen tog jag och anna en trevlig promenad och sen åt vi sushi. på eftermiddagen hade jag ett trevligt möte med min handledare. åh vad jag tycker bra om henne. nu är min sista tid här lite mer uppstrukturerad och det känns bra. fått några deadlines och sista datum när saker och ting ska vara klart, skönt. blev även klart att jag stannar en bit in i januari. kul! sen tog jag ett stort steg närmare in i politiken igår. och det känns väldigt kul! och jag är ännu lite mer peppad inför framtiden.

vid halv fem mötte jag upp fina fina lee här utanför. vi tog bussen till:

japp, SVT!
där hade vi en otroligt bra kväll. vi var med på inspelningen av skavlan som sänds ikväll! jättebra program med vädligt intressanta gäster. och jag blev helt tagen av hur cool och snygg studion var. hur stor som helst och med massa olika lampor och ljus och dimma i olika färger. jag och lee började direkt tänka på vilka underbara fester vi skulle kunna ha därinne. undra om man får låna en SVT-studio och ha fest i?

carola var en av gästerna och gjorde nåt slags frälsningsförsök. och jag tror både jag och lee blev lite frälsta, haha. tidigare på skavlan har det varit jättebra musikgäster. typ kent, winnerbäck osv. men just igår, när jag och lee var ditbjudna, så var det carola. MEN vi gjorde det bästa av det och intog nåt slags vi-älskar-carola-skepnad. det gör sig nog bra i tv, väldigt bra. risken finns också att vi syns i bild rätt mycket under framträdandet då vi satt väldigt nära musikscenen. det återstår att se.

när vi var klara med inspelningen tog vi bussen till norrmalmstorg och satte oss och åt dom godaste vegburgarna som finns, nämligen på max. vi satt där i flera timmar och bara pratade. jättemysigt och jätteskönt. lee är en otroligt fin person. och så klok. det är skönt att få lyssna på kloka personer ibland.

såhär borde alla torsdagar vara.

nu ska jag strax hämta erika i entrén här på riksdagen. hon är i stan i helgen och nu ska vi äta lunch på här och spana lite efter politikerkändisar, haha. hon är här på utbildning med amnesty i helgen men vi ska minsann hinna ses. ikväll blir det middag och en gbg-reunion kan man säga. jag, erika, hillevi och josefin. kan det bli annat än trevligt?

och imorn ska jag visst gå på opera! kulturlördag, i like!

när kväll blir natt och tankarna för stora

det finns en person som saknas i mitt liv. ett stort tomrum som aldrig går att fylla eller ersätta med någon annan.

grattis på födelsedagen. jag önskar att du fanns kvar.


och för exakt ett år sen skrev jag precis samma sak som jag skriver nu:

tid har förlöpt
dagar har gått
månen har vandrat sin väg genom vitt och svart och grått
jag har saknat ditt skratt
saknat din röst
saknat att ringa ibland och berätta om hur det går


det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så så tänker jag på dig
allt är så förgängligt och allting kan brisera snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig

jag saknar dig varje dag.

vid din sida.

jag hade som sagt föräldrabesök i helgen. här är en bild på mig och mamma. jag har aldrig riktigt tyckt vi varit lika, inte på nåt sätt men när jag ser den här bilden känns det som om det finns nån likhet ändå? någonstans?
eller så är det bara en känsla.




det var helt underbart att ha dom här. det är så roligt att umgås med dom, önskar vi sågs oftare. min fina fina familj. tack för att ni finns och för att ni är så fina!

idag kom jag hem från jobbet vid nio. men slutade nog jobba strax efter fyra för sen hade vi spelkväll. väldigt trevligt. men att spela strategispel mot politiker är inte det enklaste - jag kom sist. dags att öva upp mina strategiskills. men nu ska jag kolla på ett avsnitt mia&klara och sen sova, måste vara på jobbet tidigt imorgon.


mina tankar är så klara nu
alla frågetecken slätas ut
när bomben faller vill jag vara där du är

mina tankar är så klara nu
ni kan släppa den där bomben nu
över axeln ser jag pärlband av blåljus

och det var vi mot världen igen,
vi mot världen igen



jag skulle vilja se varenda föreställning

 



något att se fram emot i vår. big time. min absoluta favorit mia skäringer!

nu ska jag ta lunch här på riksdagen!

(och nu kände jag också att jag behöver en dos av mia&klara så ikväll får det nog bli ett avsnitt. eller två, eller tre..)


svarta dagar följs av vita nätter

föräldrahelgen var super. verkligen bra på alla sätt och vis.

men nu är det ny jobbvecka och jag ska precis gå från jobbet och som varje måndag ta mig till kören och sjunga. snart dags för konsert, det närmar sig med stormsteg.

senaste veckan har jag nästan konstant lyssnat på kents nya skiva. och den är så fantastisk, de lyckas liksom alltid. de låter lite annorlunda, vissa låtar är mer electro än pop och det passar dom så bra. just en av dessa låtar har blivit min favorit från skivan.

och här är den:

att lyssna på den här låten högt på ipoden när man promenerar snabbt genom ett mörkt stockholm är en härlig känsla. den här skulle nästan till och med erika (som annars inte är överförtjust i kent) kunna gilla.. eller?

sen finns det lite mer finstämda och tjusiga låtar såklart. som vals för satan, svarta linjer och ensamheten.


du vet inte var jag varit
du vet inte vem jag är

älskling,
det är livet som leker
det leker med oss nu

finaste finbesök.

nu kommer snart familjen till stockholm central! och då ska jag stå där och möta dom! ska bli jättekul att ha dom här i stan i två dagar. idag blir det nog till att strosa runt på söder, dricka gott kaffe och så. ikväll ska vi äta god mat och sen se kvarteret skatan som spelas på rival!

igår hade jag en perfekt fredagskväll med johanna. god mat och häng på ett jättemysigt ställe. hann även träffa hanna en stund också, mycket trevligt. nej, nu ska jag spatsera iväg till centralen.

puss!

and then you kissed me.

nu är det onsdag kväll och halva veckan har gått. tiden går så himla himla fort och jag vill inte att den ska göra det. den här hösten går fortare än alla andra mörka gråa höstar jag varit med om. eller, så är det ju såklart inte men det känns så. bara för att jag är på en plats jag trivs så fruktansvärt bra på. och jag vill aldrig lämna. mina dagar på riksdagen är så mycket mer än jag någonsin kunnat förvänta mig och det har gett mig så mycket inspiration, självförtroende och kunskap. sen har jag lärt känna så många fina människor som jag tycker så mycket om att ha omkring mig varje dag.

idag drog vi ett gäng från kansliet i riksdagen ut till stockholms universitet för en prestigefull basketmatch. riksdagskansliet mot partikansliet. och vi vann, såklart. jag måste erkänna att basket inte är min bästa sport men det var roligt! särskilt eftersom vi vann.. var på ett intressant seminarie i förmiddags också som handlade om minoriteter i EU. dock så ogillar jag verkligen att jag inte kan sitta still och lyssna i mer än en timma. sen måste jag få röra på mig, skriva eller prata. jag hoppas jag lär mig någongång.

i lördags var jag och christian och fikade på söder. sen gick vi en promenad och det hade hunnit bli mörkt så vi gick till katarina kyrka och det var så stämningsfullt. massvis med ljus överallt. allhelgona är verkligen en fin högtid. vi tände varsit ljus i minneslunden. det var så tyst och lugn stämning där. det var som tiden hade stannat, mitt på söder en tidig lördagskväll. det var fint.


den här veckan är lite familjevecka och hur underbart är inte det? imorgon är min syster här med jobbet så vi ska ses imornkväll. och på lördag kommer världens bästa föräldrar hit! jag har längtat! vi ska ha så trevligt. på lördagen blir det först middag på en libanesisk restaurant här på söder och sen ska vi på kvarteret skatan på rival. tror det kommer bli riktigt roligt!

nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. är sjukt trött, på ett skönt sätt. trött i hjärnan efter jobb och trött i kropp efter basket. fin mix där!

förresten så saknar jag min gitarr.


dödligt giftigt allvar,
jag undviker så skickligt ämnen som leder nånstans

en dagens lista.

eller, jag brukar ju aldrig ha listor. men för omväxlingsskull kommer nu en liten lista över min dag.

DAGENS

känsla: måndagstrött men ändå lite pepp!
gata: hmm. eftersom jag inte varit ute och spatserat på så många gator idag får det bli stora nygatan som jag går varje morgon till jobbet. annars är åsögatan på söder min nya favvis
stadsdel: här får det bli norrmalm eftersom jag ska till norra real och sjunga nu om en stund
mat: champinjonsoppan som jag och hanna lagade igår! så god! den var även dagens matlåda. mums!
dryck: kaffe!
outfit: svarta strumpbyxor, bruna pippi långstrumpkängor, nån slags jeansklänning och en svart kofta.
se fram emot: ikväll - körsång! annars helgen som kommer bestå av föräldrabesök och massa mys
happening: att vi fick en A.I.K-tårta till fikat på jobbet. vi har ett gäng trogna supportrar här som firat hela dagen. den var god, tårtan alltså.
riksdag: rätt lugn. måndagsmöte imorse. massa papper om miljöskatter har lästs och begrundats idag. mycket fotbollssnack i korridorerna
morgon: skön! gick upp i god tid så jag hann koka ägg OCH äta det. och kolla på nyhetsmorgon.
pepplåt: ambitions - donkeyboy. hela den här höstens pepplåt. vers två ÄR kärlek. (http://www.youtube.com/watch?v=QxiB4nH4TOk&feature=related)
depplåt: melissa horn - jag kan inte skilja på. så fin, så rätt. (http://www.youtube.com/watch?v=RG9Dqaq4vio&feature=PlayList&p=2D9267E7E2C86D32&playnext=1&playnext_from=PL&index=38)
stockholm: fortfarande inte hämtat sig efter fotbolls-seger-festen än. annars grått och blåsigt.
vill ha: en stor svart halsduk och en sekelskifteslägenhet med trägolv, kakelugn, badkar och en balkong med utsikt över hela stan. det ena kanske jag kan köpa idag, och det är inte lägenheten..

NU ska jag packa ihop och bege mig genom stan, längs med sveavägen och till norra real. sjung sjung sjunga hela kvällen!


RSS 2.0