kyrka kyrktorn kyrkogård

jag blev inte jättesjuk. status är samma som igår kväll. eller, kanske lite bättre till och med.

men nu har jag vilat i ett dygn exakt. bara sovit, vilat, ätit och tittat på film och tv. det är vid sådana här tillfällen jag saknar min skärgårdsdoktornbox. istället har jag roat mig med nyhetsmorgon, idol och djursjukhuset. och bonde söker fru. nu har jag däremot klätt på mig riktiga kläder, satt upp håret, bäddat sängen och målat naglarna. det är dags för en liten tur ut. en fika står på schemat. och sen så ska jag hitta nån fin kyrkogård och tända ljus. det är ju allhelgona idag och jag är uppvuxen med att åka till kyrkogården och tända ljus. det är fint tycker jag.

appropå kyrkor så har jag just insett att jag från mitt fönster ser fem stycken kyrktorn. två i gamla stan, ett på kungsholmen och två på östermalm. min utsikt är oövervinnerlig.

ont knä och ond hals.

sist jag skrev hade jag ont i knät. jag kan berätta för er intresserade att knäproceduren snart har nått sitt slut. det har gått från att vara gigantiskt och rött - till att inta en härlig blågrön nyans. men det gör inte alls lika ont längre.

däremot har jag blivit sjuk. halsfluss, alternativt svininfluensan är mina gissningar. fick ont i halsen idag bara sådär och halsfluss-veteran som jag tyvär är så känner jag direkt igen den smärtan. sen kom tröttheten, frusenheten och nu har även febern gjort mig sällskap. detta som är långhelg och allt och jag tänkte ju göra massa skoj i helgen. MEN som någon klok person sa till mig förut så kanske det är bra att jag tar det lugnt och bara är hemma och vilar och gör ingenting. det har inte blivit mycket av det sen jag flyttade till stockholm. men jag trivs med det livet, väldigt bra!

innan sjukdomen tvingade hem mig hann jag träffa anna-lotta på stan och sen en fika på söder med hillevi. ikväll har jag ätit middag med kvinnan jag bor hos. potatis, spenat och rökt lax. mycket trevligt. är glad att allt blivit så bra som det är. perfekt läge, underbar lägenhet och en så fin och härlig person att bo hos. även fast hon är nästan 50 år äldre än mig får vi ut mycket av varandras sällskap.

stockholm en kväll i september

antagligen blir det sjukstuga här ett par dagar. vem vill komma med glass till min hals? har fått erbjudande om en  glassleverans redan men tar gärna emot fler!

blås på det onda.

tisdag i stockholm. och det är grått, gråare, gråast.
hornsgatan, stockholm

har en lite lugnare morgon här hemma eftersom att jag väntar på tvätten. sen ska jag promenera till jobbet. igår var en skön dag på jobbet. alla var lite sega sen helgen och många var lediga. strömavbrott hade vi också. typ tre gånger.

efter jobbet tog jag t-banan till eriksdalsbadet och simmade. sen promenerade jag hem till emerentia och drack te och åt kanelknäcke i hennes underbara lägenheten på folkungagatan. hon ska åka till indien och göra praktik i tre veckor. låter väldigt härligt måste jag säga. sen promenerade jag hem till mig. götgatan, medis, mariatorget och sen hem. MEN tio meter från min port hände det hemska. jag halkade på ett äckligt löv och ramlade med hela min kroppstyngd på mitt vänsterknä. det gjorde så ont så jag inte visste var jag skulle ta vägen. nu är det stort och blått, jag har liksom fått en extra knäskål. aj aj. kullerstensgator+branta backar+blöta löv = ingen bra kombination.

hoppas det onda går över fort för jag känner mig lite begränsad. om jag böjer för mycket gör det ont, om jag stödjer på knät på mycket gör det ont, om jag har suttit ner och ska resa mig upp gör det JÄTTEONT. jag vill aldrig bli gammal och skruttig och ha ont överallt.

annars är veckan rätt oplanerad. tydligen är vi lediga från jobbet på fredag och det är ju lite trevligt. jag har fikavecka på jobbet och det är mindre trevligt.

men nu ska jag hämta tvätten och sedan halta till riksdagen.

i rather dance with you.

på x2000 på väg tillbaka till stockholm.

helgen har varit bra, men intensiv. har träffat mycket roligt folk, varit på bra seminarium och fått en hel helg av politik och politiker. det här med att jobba helg blir lite konstigt. blir liksom jobb mån, tis, ons, tors, fre, lör, sön, mån, tis, ons, tors, fre MEN sen är jag LEDIG i två dagar. men funderar på att ta en för- eller eftermiddag ledig i veckan. ska börja med ett nytt projekt om miljöskatter i morgon. blir nog roligt.

förutom jobb har jag hunnit med att se hanna och johans nya hus i örebro. var där och åt lunch och hängde igår. jättefint och jättemysigt! sen igårkväll var det någonslags middag med alla som var med i helgen. god mat, roligt folk och det bästa bordssällskapet. och jag och helena (min kära handledare) planerade en lite show vi ska visa upp på julfesten. det kan bli spännande. sen hann jag även med att träffa moster&lasse! och idag har jag hängt ett par timmar hos lovisa.

sen har jag ju hunnit träffa familjen, ätit god mat och få umgås med två personer jag tycker mest om av alla. i love min familj. om två veckor kommer dom till mig i stockholm!

nu när jag anländer till sthlm möter erika upp mig. hon sover hos mig inatt och sen åker hon tillbaka till göteborg. hon verkar ha haft en spännande helg så jag ser fram emot en kväll av skvaller. åh. det ska bli skönt att komma till stockholm!

nu börjar vi närma oss och då är det massa tunnlar som inte internet gillar. så i better finish!

hej från x2000. på väg mot en helg av jobb, jobb, jobb.

sitter på X2000 på väg mot hallsberg. ska jobba i örebro på kongress/kommun och landstingsdagar hela helgen men ikväll blir det mys med mamma då mannen i huset är ute och jobbar.

men imorn och på söndag blir det jobb. jobb, jobb, jobb. förhoppningsvis hinner jag klämma in lite häng med lovisa. och kanske nån mer? jag hoppas så.

det var varit s j u k t mycket jobb i veckan. 100 telefonsamtal, ännu fler mail och sena kvällar. men det har varit kul och jag är fortfarande inne i det där flowet. skön känsla. igår efter jobbet blev det dock lite belöning med häng med christian och emerentia på söder. väldigt trevligt. öl, bra musik och mycket guilty pleasures. var ändå hemma innan 12 och sov gott och vaknade pigg imorse. det kallar jag effektivitet på hög nivå!

i dag har jag käkat trevlig fredagslunch på vapiano med sofie. sofie är också praktikant men vi jobbar med helt olika saker. olika ledamöter och olika politiska frågor. och hon är jurist och jag är statsvetare. vi är nog ganska olika på alla sätt sofie och jag men vi fungerar så bra tillsammans. vi sitter i samma rum och med henne mitt emot är dagarna mycket roligare. det blev lite stressigt sen för jag kom på att jag var tvungen att skriva ut lite dokument inför helgen och sen började skrivaren krångla. och jag var tvungen att hinna förbi hm och köpa strumpbyxor också.

men jag hann. så nu sitter jag här med en kaffe och bredvid mig sitter en buisnessman big time. nu ska jag ta fram ipoden, sätta på fin musik och blunda lite.

på återseende,

direkt från riksdagen.

just nu jobbar jag hela tiden. eller ja, nästan. men när jag inte är på kontoret så jobbar mitt huvud.

jag har den senaste veckan jobbat med ett projekt som handlar om maten inom skola och äldreomsorgen i sverige. och jag har ringt kommunfolk. ringt, ringt och åter ringt. tjatat lite. mailat. ringt igen. sammanställt siffror. räkna. kontrollräkna. oroa mig för att ha fattat fel, skrivit fel. räkna igen. och skriva, skriva, skriva!

just precis nu är det votering i riksdagen. om en fråga som jag tycker är väldigt viktig. så jag tänkte springa iväg till kammaren och kika. när det är fem minuter kvar till votering går larmet i hela riksdagen. i alla rum, på alla toaletter och i alla korridorer. det låter som ett brandlarm och blinkar rött. och då har alla 349 ledamöter ett par minuter på sig att ta sig från sina rum (eller var de nu befinner sig) och inta sin plats i kammaren. det är en rätt komisk syn att se.


voteringstavlan i kammaren
(sjukt intressant bild, i know!)

ikväll kommer erika till stan och ska bo hos mig inatt. hoppas jag kan koppla bort jobbet en stund och njuta av hennes sällskap!

nu ska jag ta mig till kammaren och hoppas på en bra votering!


overdosing with you

söndagskvällen är här och veckan har nåt sitt slut.

en bra vecka skulle jag säga. väldigt innehållsrik och fin.

helgen har varit toppen. häng med maja i fredags kväll och lördags sågs vi och åt frukost. jag drack lite för mycket kaffe och åt lite för lite mat under dagen så jag var helt skakis och lite yr i ett par timmar.. inte bra liza, inte bra. igårkväll var först hillevi här och vi lagade middag och sen gick vi upp till anna. åt pumpasoppa, drack hemkokad varm drink, snackade och hade det trevligt. vid midnatt fyllde anna år så då firade vi henne lite. idag har jag varit på promenad med emerentia runt söder. vi gick in på en lägenhetsvisning vid skanstull, köpte kaffe och strosade runt. så höstigt skönt!


ikväll har jag försökt få min veckodos av dålig tv, som varje söndagskväll. ensam mamma söker uppfyller bäst det syftet. utan tvekan. tänkte jag skulle ge det omtalada anna anka-programet en chans.. men nja. inte ikväll.

nu ska jag läsa situation sthlm innan jag sover.

imorn är det ny vecka på riksdagen. måndagsmöte 9.30!

heaven is a place on earth!

jag har träffat coola eu-parlamentariker på jobbet idag
jag har ätit god lunch
jag har jobbat på bra och varit på ett givande möte
promenerat hem genom ett fint och höstkallt stockholm
tvättat och städat
pratat med världens finaste vän i telefon hela fyra gånger
.. och nu krypit ner i en nybäddad säng.

och imorn är det fredag och en rolig dag på jobbet och en fin helg väntar

livet är faktiskt riktigt himla jättebra måste jag säga.

jag är i ett flow och jag hoppas det är här för att stanna

heja livet!

debatt/huvudvärk/myskväll

nu har jag varit på jobbet i många timmar. och har en huvudvärk som inte vill gå över trots intag av värktablett. det har varit en bra dag med partiledardebatt i kammaren där jag satt typ 10 meter från statsministern och de övriga partiledarna! det är en lite märklig känsla ändå. men jag börjar vänja mig..

sen har jag börjat jobba med ett nytt projekt idag och imorn blir det en massa telefonsamtal hit och dit. får inta jag-är-en-viktig-person-rösten. den finns där, någonstans.. det var även övning med riksdagskören idag. spännande. ett trevligt gäng blandat med ledamöter och tjänstemän där jag drog ner medelåldern betydligt.

men nu ska jag hem till anna-lotta för mys med te, mackor och mia&klara. anna-lotta är en av mina äldsta vänner, en av de jag fortfarande har kvar från lekis- och lågstadietiden. hon har alltid varit väldigt speciell, på ett bra sätt. livlig och galen. men väldigt fin!




i'm off!


hejdå-lunch med fin vän

igår träffade jag lasse för en hej då-lunch. på torsdag flyttar han till sydkorea. helt galet! han ska byta ut popartistlivet a la lasse lindh i sverige mot ett låtskrivarliv i korea.

i sydkorea älskar man lasse. av en anledning jag inte riktigt vet men roligt är det! en låt han har skrivit var ledmotivet för en populär tv-serie där för några år sedan och sen dess är han kung där. fick lyssna på ett par av hans alldeles nyskrivna låtar och det bådar gott, mycket gott! en av låtarna var så fin och så sorlig att jag blev lite tårögd. kanske hade avskedet ett litet finger med i spelet, men ändå.

det är tråkigt att han åker. jättetråkigt. särskilt som han inte vet hur länge han stannar.. men till jul kommer han hem och hälsar på i alla fall. en fin vän mindre att hänga med.


han ser lite mer cool ut i hörlurarna än vad jag gör..

idag har jag ätit lunch här i lunchrummet med god matlåda och sällskap av min handledare helena som är tillbaka från sin resa till usa med skatteutskottet. nu är dock lunchen slut och åter till jobbet!


helg 1 2 3 inkl. bilder

en helg har kommit och gått och nu är det ny vecka igen. det kändes som en lång helg och det är ju skönt när det känns så! för att vara pedagogisk så tar jag helgen dag för dag, med bilder. nu får ni följa med på en helg med liza. gud så roligt!

fredag
personaldagen i fredags var jättebra. var ute på kastellholmen och det var så vackert där! och dagen innehöll massa bra. jämställdhetsfrågor på förmiddagen, intressanta diskussioner och åsikter. sen fick vi mat på en båt som låg där vid vattnet. sen tog vi en skitsnygg gruppbild.. haha. vädret var underbart, solen sken och stockholm var typ vackrare än någonsin! eftermiddagen innehöll massa valsnack och strategier. jättekul men så frustrerande att veta att jag slutar här precis när allt drar igång. jag vill också vara med! när dagen var slut vid fyra så tog jag och jakop sällskap hem och promenerade i ett eftermiddagssoligt stockholm!

 

kastellholmen

lördag
mötte upp hillevi för frukost/lunch på söder. trevligt! sen tog vi t-banan ut till midsommarkransen där jag aldrig hade varit förut. och det var verkligen jättejättefint där. hade tänkt mig ett sunkigt bostadsområde med massa fula höghus MEN så fel jag hade! jättegulligt område. hur som helst, i midsommarkransen var det en feministisk filmfestival som vi var på. flera kortfilmer som var riktigt intressanta och bra gjorda! efter den, för att vara lördag, intellektuella stunden tog jag mig tillbaka till söder och zinkensdamm där min morbrors fru malin och min kusin lova befann sig! hängde med dom en stund innan jag tog mig hem.

 

fina hillevi

väl hemma hade kvinnan jag bor hos sin dotter med familj på besök och jag fick middag, vin, glass och ett trevligt umgänge. mysigt med lite familjekänsla. sen tog jag mig ända ut till lidingö där jag träffade malin, amanda och lite fler trevliga orienterare! längesen jag träffade sådana må jag säga! senare begav vi oss till söder mälarstrand och till det uppstyrda 25manna-kalaset (25manna är en stor orienteringsstafett som gick av stapeln i lördags och det är alltid en fest på kvällen). där blev det massa kära återseenden! men jag var lite trött och less så stannade inte alltför sent.




amanda och malin!

söndag
vaknade och gick till mitt bästa kaffeställe hos mig och köpte stockholms godaste kaffe och macka. promenerade till gamla stan och slottet där malin och kusin lova var. vi gick runt inne på slottet och tittade på alla fina, utsmyckade representationsvåningar. sjukt hur stort slottet verkligen är! har jobbat granne med slottet nu i 1,5 månad men nu var nog första gången jag var inne i det. det fanns kristallkronor lika stora som hela mitt rum. typ.

sen gick vi till NK och jag hittade ett dockskåp jag ska köpa nångång. dockskåp är verkligen vackert, särskilt det jag hittade. när jag köper en stor och fin lägenhet (det kommer hända nångång..) ska jag skaffa ett dockskåp. det är så fint! vill bara påpeka att jag inte ska ha det som leksak utan som en inredningsmöbel.

sen när de tog tåget tillbaka till göteborg mötte jag upp anna för en fika på kulturhuset. efter det tog jag t-banan ut till rissne och hillevi! där åt vi nybakta bullar, pratade och lagade mat. sen tog jag t-banan hem och somnade väldigt gott.

när jag ser på det jag skrivit så var det kanske en ganska intensiv helg? och verkligen innehållandes HELT olika saker. och platser. det är roligt!


slut på arbetsdagen!

nu ska jag ta mitt pick och pack från jobbet och bege mig till vasastan och sjunga! förkylning + sång är ingen bra kombo men jag går dit ändå!

sen när det är slut ska jag hälsa på anna-lotta som precis flyttat hit. hon bor jättenära norra real där jag sjunger! ska bli kul och träffa henne!

ikväll kommer ett inlägg om min helg. den var inte så speciell men den får ett eget inlägg ändå!

hejhopp!

as fast as you can and don't look back.

idag är det bättre! faktiskt! ingen feber och inte alls lika ont i bihålorna. bara en massa massa hosta.

jag är en ganska så känslosam person redan från början men är jag sjuk yttrar sig detta tusen gågner mer. igår när vi kollade på bonde söker fru tyckte jag att alla var så himla söta och jag ville flytta in och ta hand om alla bönderna samtidigt. såhär i efterhand vet jag ju att bönder och bondelivet inte är något för mig.. och kommer nog aldrig bli heller.

mamma är ute i trädgården och grejar och jag läser om skatter och grön ekonomi. och på radion är det P4.. skönt att komma hem och få en tvådagarsdos av villa, trädgård, småstad, skog, lyxmat och radio örebro. men ikväll halv sju åker jag tillbaka hem till stockholm. hem, suck. jag har tre hem. ett i göteborg, ett i hallsberg och nu även ett i stockholm. det är lite jobbigt faktiskt, fast skönt också. undra hur många ställen jag kommer hinna kalla "hemma" innan jag hittar mitt slutgiltiga?


berlinmuren, mars 2008

åh. berlin var fint. dit åker jag gärna igen!

nu ska jag snart fixa lite lunch och sen ska jag till banken på möte. typ det tråkigaste som finns. men bra, antagligen. sen ska jag fika med johanna! det blir trevligt!

liza vs. sjukdomen 0-1

yes. jag fick ge mig.. kände nästan det på mig. tyvärr.
så nu ligger jag hemma i hallsberg och är ynklig. feber, halsont, hosta och bihålor som känns som dom ska sprängas. det är inte svininfluensan va? nej, det är det inte.
på fredag MÅSTE jag vara frisk för då är det personaldag ute på kastellholmen som jag inte vill missa.

i kväll blir det litervis med te, mys i soffan med världens bästa familj. och bonde söker fru skulle jag tro, om mamma får välja.

mellan två världar.

nu är jag på väg till hallsberg. och mår inte så himla jättebra. började nångång efter lunch känna mig lite frusen och konstig i halsen. och sen dess har jag nyst sisådär en miljon gånger. så nu blir det att åka hem och försöka göra allt för att inte bli sjuk.

har inte lust att bli sjuk, har inte TID att bli sjuk. så nej sjukdom; BACK OFF!
idag klockan 16.30 tog den allmänna motionstiden slut och det firades med god mat och dryck på jobbet. imorse var det även presskonferens och presentation av oppositionens budgetar. även det gick finfint! det var en glad och uppsluppen stämning på jobbet i dag med andra ord! hann även med en lite promenad + snabb fika med morbror som var i stan på jobb. skönt att träffa honom!


den här bilden tog jag i lördags från toppen av min gata. med hela stockholm som bakgrund..


nej, nu ska jag lyssna på kents nya singel, blunda och njuta av det skumpande tåget. klockan åtta är jag framme i hallsberg. och sen så förvånas jag över hur mörkt det är längs järnvägsspåren. finns det så mycket ödemark mitt i sverige?

hela livet var ett disco

nu är det dags att gå från jobbet och ta sig till norra real, som varje måndagskväll. ska bli roligt att sjunga, också det som vanligt. det kan liksom inte bli tråkigt! vi sjunger en coldplay-låt som kommer bli så grym!

helgen bestod av umgänge med hanna fredag, lördag och söndag. trevligt tycker jag! igår slöade vi hemma hos hanna och kollade på idolrepriser, lilla huset på prärien och åt pizza. mycket givande söndag.

jobbet idag har varit trevligt. jag har fått ett nytt skrivbord, ett stort! det måste vara ett tecken.. på? ja, jag vet inte vad. jag gick och åt lunch och när jag kom tillbaka en timma senare hade jag fått ett stort skrivbord. men datorn, alla papper och allt annat skit jag hade på skrivbordet låg på samma plats, fast på ett nytt skrivbord. undra vart det gamla tog vägen? och vem det var som kom in med det stora nya? jaja, spännande funderingar en måndag som denna!

jag funderar på att åka till hallsberg på tisdag efter jobbet och stanna till torsdag. kan vara skönt att komma hem lite. längtar efter familjen. och jobba kan jag nog lika gärna göra där, i alla fall i två dagar. om inte mamma kommer störa mig för mycket? men det tror jag inte. imorn eftermiddag är allmänna motionstiden slut (en av de mest hektiska perioder på riksdagen) och då ska vi fira här och bli bjudna på lite mat. jag har faktiskt skrivit en motion! som för alltid kommer finnas i riksdagens arkiv och de är ju lite roligt. ska bli trevligt med lite firande tycker jag. och på fredag har vi personaldag ute på kastellholmen. verkar vara ett jätteroligt, spännande och givande program för den dagen. jag tycker om att vara på en arbetsplats som känns utvecklande, där det alltid strävas efter att bli bättre, utvecklas och nå nya mål. det har varit lite si och så med det på tidigare jobb och extrajobb jag har haft, även om jag alltid trivts väldigt bra. så njuter verkligen av att vara i en sån proffsig arbetsmiljö (fast jag saknar faktiskt saluhallsjobbet lite, framförallt mina fina fina arbetskamrater..).  

synd bara att tiden går så satans fort..

östermalmshäng.

ikväll har jag bytt söder mot östermalm. for one night only!

just nu hemma hos hanna. vi lyssnar på gamla goda 80-talshits, snackar skit och dricker malibu och cola. en riktig helkväll med andra ord. vi har haft heldagshäng med stan och nu har vi käkat middag (såklart innehållandes oliver..). och ikväll ska vi ut och dansa. hanna bestämmer ställe och det verkar som sagt som det blir östermalm all night long. inte mitt förstahands val (inte ens tredje) när det gäller att gå ut. men ikväll känner jag att det kan bli kul!
nu: mera ace of base och pet shop boys!

fredag & bio!

ikväll blir det fredagsunderhållning av bästa klass. nämligen BIO! och inte med vilket sällskap som helst utan med hanna! hanna är lite halvsjuk och vad passar då inte bättre än bio? och en riktig snyftfilm dessutom.

klockan 21 ska vi befinna oss på hötorget för bio på sergel. härligt! ska bli skönt att tänka sig bort någonannanstans en stund, har så mycket siffror och skatter i huvudet just nu. hela helgen känns väldigt välkommen! imorn ska jag minsann ut på en löprunda. runt riddarfjärden tror jag! fint att få springa längs vattnet hela vägen..



hanna! och hanna!


nu - ett sista fredagsryck på jobbet!


en torsdag i livet.

stockholm är mörkt och kallt och det är sovdags för mig här på söders höjder.

har haft en jättetrevlig kväll ute i förorten. det är väldigt sällan jag rör mig utanför tullarna med tanke på att jag både bor och jobbar mitt i smeten. så efter jobbet ikväll tog jag t-banan med destination rissne (som ligger vid sundbyberg). där bor numer hillevi, tidigare göteborgare (men i grunden stockholmare), hos sina föräldrar tillfälligt tills hon får en egen lägenhet. vi lagade mat till familjen. mycket gott! sen kollade vi på idol och drack te med hillevis mamma och sen så fick jag se en spännande sak i familjens bokhylla - en guldbagge! såndär man vinner på guldbaggegalan. coolt tyckte jag. hillevis pappa jobbar med film och har fått en guldbagge en gång. nu tänkte jag nästan skriva "sånt händer bara i stockholm" men filmarbetare kan ju faktiskt lika gärna bo i göteborg som i stockholm. faktiskt

nåt som däremot bara händer i stockholm är synen jag möter nästan varje morgon när jag går över bron mellan söder och gamla stan; nämligen en joggandes martin stenmarck! otroligt hurtig! annars är det inte så mycket kändisspotting för min del. förutom politikerna då. såg lasse berghagen för ett tag sen. jag kan spela en väldigt tjusig version av teddybjörnen fredriksson på gitarr. den skulle han säkert vilja höra. men då krävs det att elin är med och sjunger.. hon är den enda som kan sjunga min gitarrversion..

nej, nu ska jag svamla mindre och sova mer.

tio minuter till lunch

innan jag går och äter min glamourösa lunch (bestående av lite överbliven soppa + bulgur, två tomater och gröna oliver) ska jag bjuda er på en av de finaste låtar jag vet.
den är så mycket göteborg 2006 och 2007. får mig att tänka på höst i göteborg med mitt bästa gäng.

billie the vision and the dancers - a man from argentina

,och gud vad den låten har citerats i denna blogg genom åren



RSS 2.0