och mina tankar har gått i cirklar.

voilà!
bloggen har fått en uppfräschning. första gången sen..? ja, alltid. kanske inte det snyggaste bloggvärlden skådat men lite piffigare än min förra!

idag har jag träffat min syster på lunchen. hon var i stan på konferens. så kul att se henne! vi ses alltför sällan.

nu ska jag om en stund bege mig till söder. möte på partikansliet hela kvällen. jag hade nån liten tanke i smyg om att det kanske skulle hålla på två timmar eller så och vi skulle vara klara runt sju. men nu hörde jag från helena att hon hoppades hinna med 21.10-tåget. jaja, så var det med den kvällen! hade hoppats på att hinna träffa hanna men det får bli some other time.



vi skulle stjäla allt
och slänga bort det igen
nu finns det inget värt att stjäla
men du -
du sätter höstsolen i eld


från kylan in i värmen

det är så satans kallt ute. soligt och kallt! imorse höll jag på att både blåsa bort och frysa ihjäl när jag gick över centralbron. herrejesus!

idag har jag varit effektiv. men jag hade inget större val. blev klar med det jag behövde. på lunchen gick jag en promenad i gamla stan och köpte en chailatte som både fick stå för smaskighet och värmande. mysigt!

ikväll ska jag tvätta, laga mat och kolla på tv. inget annat. ska bli så skönt med en lugn kväll!

först; en timma jobb till. typ.

du tog mig in i cirkeln och begåvade min syn.

regnet vill inte sluta ösa ner här i stockholm. kommer nog somna gott till smattrandet från fönstret.

helgen i göteborg var väldigt fin. och välbehövlig. massa bokmässa och återseende av älskade och saknade.

bokmässan är lika kul varje år. i år innehöll den innehöll sjukt mycket folk, böcker (såklart!) och trevliga personer. på fredagen blev det bara en snabbvisit och lite häng med suz. på lördagen blev det återigen häng med suz, jenny och några seminarier. och lite umgäng med sören och anders, världens trevligaste. på söndagen fördrev jag tid på mässan tillsammans med erika&karolina. var på två underbara seminarier; det ena med lars winnerbäck och jonas karlsson. jonas läste upp några av winnerbäcks texter som poesi och det var så fruktansvärt vackert. sen var det intervju och såntdär. sen var vi på mia skäringers lilla seminarie om hennes bok (som jag redan läst) och hon är så fantastisk. hela hon. vi satt där och njöt i tjugofem minuter. sen efteråt så pratade jag lite med henne om boken. och hon mindes mig från brännö i somras. sen jag sa att hon var snygg (det som var tanken med att säga det var att hon var snyggt klädd men istället kom det ut som att jag tyckte att hela hon var snygg. fast det tycker jag iof) och hon blev glad. i februari har hon premiär med sin föreställning. det blir grejer! och de ska spela in en tredje säsong av mia&klara. det är nästan för bra för att vara sant..

nu är jag som sagt tillbaka i stockholm och har haft en rätt seg dag på jobbet med alla mina skatter. det verkar liksom inte finnas nåt slut.. men efter onsdag så. då är det möte med projektgruppen jag är med i. då ska skatteöversikten vara klar. heja mig!

ikväll har jag även varit och sjungit som vanligt på norra real. det är så kul! alla borde sjunga. man blir glad!

nu ska jag somna till regnet. och sex and the city. fin mix där måste jag säga!




om du vet vad du vill
om du vet
har du ingenting att hämta här
ingenting att hämta här

imorgon: göteborg!

GÖTEBORG, nu ses vi igen!

ett kärt återseende. över en månad sen jag var där sist! saknar min lägenhet, stan och framförallt alla fina människor!
imorn åker jag och återvänder till stockholm söndag kväll. kommer bli en fin helg med häng med alla saknade och bokmässa! åh, jag längtar!

ska åka bil ner imorn med okända människor. spännande.. sökte runt lite på internet och hittade en bil som skulle ner över helgen med plats över till mig. kan nog bli en trevlig resa, förhoppningsvis.. 8.30 imorn ska jag befinna mig vid t-bana farsta strand.

annars har veckan varit intensiv. mycket jobb, mycket budget och mycket skattepolitik. var på budgetdebatten i riksdagen i måndags och det var över förväntan. roligt! förutom jobb har jag hunnit med körsång, innebandy och promenad runt hela söder med jakop från jobbet. en bra vecka, men nu känner jag att jag både behöver och är värd lite ledighet! nästa vecka lär inte bli mindre intensiv..


om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

i väntan på en budget

yes. om en minut ska finansministern presentera budgeten och därefter börjar ett hektiskt jobb här på riksdagen. jag har varit här sen i morse och skrivit min debattartikel som nu känns rätt klar. jag gick ut och tog en promenad i solen, åt en glass och köpte en tröja och nu har jag återvänt till jobbet!

det börjar fyllas på med ledamöter och tjänstemän nu. jag blir nog inte här så sent ikväll dock. är ju trots allt bara praktikant..




förresten, jag har insett för kanske hundrade gången hur sjukt vackert stockolm är. särskilt nu när sommaren biter sig fast och det är underbara solnedgångar varje kväll!


och det är viktigt nu vilka kort jag spelar


bilden togs för en vecka sen. utsikten från annas balkong här på söder. underbart! hon bor bara två minuters gångväg härifrån och mittemellan oss ligger världens bästa kaffebar. där ska vi ses imorn klockan tio för att starta lördagen.

min helg kommer bestå av jobb. jag har fått uppdrag att skriva en debattartikel med deadline söndag kväll. då ska den in till pressavdelningen. det är lite läskigt måste jag säga.. men att inte anta utmaningen är inte ett alternativ för mig. det får bära eller brista men jag tror det kommer gå bra. bara att bli tillfrågad känns jätteroligt.
ska sätta mig på nåt lugnt café imorn och skriva.

har varit i stockholm i en månad nu och på ett sätt känns det som en hel evighet. praktiken på riksdagen är bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro. jag har hittat en av mina framtida drömarbetsplatser tror jag. jag får ta mycket ansvar, göra intressanta saker som liksom är på riktigt. det är den största skillnaden från att plugga. och framförallt så har jag träffat och lärt känna så mycket människor. intressanta, smarta och roliga. alltifrån partiledare, otroligt duktiga sakkunniga, framtida ministrar och människor som verkligen brinner för sin sak. så otroligt inspirerande!

och jag har inte ändrat mig angående att bli politiker. det är nog inte min grej men däremot känner jag om möjligt ett ännu större sug efter att bli sakkunnig och en i staben bakom en duktig politiker. precis så som jag jobbar nu. just nu är jag verkligen inte sugen på att återvända till studierna..

på söndag kväll vid sju kommer regeringens budgetproposition och då ska alla befinna sig på riksdagen. för många blir det jobb hela natten inför budgetdebatten på måndag morgon. så, det blir en helg av jobb. men roligt jobb!

för att kompensera detta har jag haft världens slappaste eftermiddag och kväll. kollat på massa avsnitt sex and the city, idolrepriser och sovit om vartannat. sen har jag ätit oliver, chevréost och kronärtskockor. typ det godaste jag vet. sen har jag ätit upp det sista av min ben&jerryglass också. efter en kväll som denna kan man inte bli mer redo för en helg med debattartikelskrivade och budgetjobb. eller?

fattas bara winnerbäcks nya skiva som släpptes idag. den ska införskaffas imorn och få bli soundtracket bakom artikeln.


det finns nu, det finns då
det finns sen om du vill
men det finns inget att att hålla sig till

idag skall det minglas med kungen!

yes. som jag har väntat!

idag öppnar riksdagen med pompa och ståt. kungen, statsministern, ambassadörer och andra viktiga personer. och alla ledamöter såklart! och jag har lyckats få en plats. spännande!

folk här är jätteuppklädda. vissa har till och med folkdräkt! vid 11 är det upprop i kammaren för ledamöterna. sen är det regeringsförklaringen, kungen säger nåt högtidligt och sen är det mingel.

det blir en trevlig dag på jobbet med andra ord!


förhoppningar & regnbågar

idag ser det ut såhär. typisk söndag.
väldigt, väldigt skön dag. uppe tidigt och tvättade. sen var jag och käkade frukost och drack kaffe med anna på en kaffebar som ligger precis här. väldigt trevligt ställe och passande en söndagsmorgon. sen har jag hunnit med lite häng med erika innan hon tog tåget till göteborg. hon har varit i stockholms skärgård på bröllop i helgen.

sen har jag gått en riktig långpromenad. kungsholmen, längs med norrmälarstrand, över västerbron och längs hela södermälarstrand och hem. väldigt skönt! och precis när jag kom in på min kära bastugata började regnet ösa ner. nu lusläser jag DN, lyssnar på podradio från p3 och ser regnet utanför fönstret. köpte ben&jerry-glass på vägen hem förut. den ska jag snart ta fram ur frysen..

BIG.CITY.LOVE

har varit en fin vecka detta. och nu återstår bara en dag på jobbet och sen helg. härligt! 

det var så mysigt att ha mamma&faster här i tisdags. vi hann med massa.. och ändå tog vi det lugnt. de fick se riksdagen, lite av mina hoods på söder, vin & fika på östermalm (inte samtidigt dock), NK och massa annat!

igår spelade vi innebandy på jobbet. sex stycken var vi så vi körde tre mot tre oavbrutet i över en timma. skitkul men det resulterade i en trött liza med en otrolig träningsvärk idag. min handledare var med och spelade och hon gav mig några rejäla ångvältstacklingar ett par gånger. har hon underbyggda aggressioner mot mig kanske? själv skrapade jag upp ena axeln och har ett stort brännmärke/skrubbsår där som inte är så snyggt. det går hårt till på riksdagen. på kvällen var jag hos maja&ellen vid mariatorget och lagade mat och kollade på idol. 

idag har varit en rätt lugn dag på jobbet. läst en massa. och nu ikväll har jag haft det så trevligt! var hos helenes farmor bibbi som bor vid vattnet vid tranebergsstrand. helene är och hälsar på henne ett par dagar och ikväll var jag bjuden på middag. så god mat! sen åt vi ost, kex och drack vin till idol. sen spelade vi poker och jag var en överlägsen segrare. helenes farmor är så go. 89 år och pigg som få! jag vill också heta bibbi om jag blir farmor en gång i framtiden. liza låter ju verkligen inte som en farmor. långt ifrån!

nu ska jag sova och ladda för morgondagen! ska på möte vid 10. då ska min motion diskuteras. har jag tur gillas den och då blir jag glad glad glad! det ser positivt ut så jag hoppas. 

saknar göteborg lite extra idag. västkusten är ändå bästkusten!

finbesök till riksdagen.

övningen med nya kören igår var fantastisk! så mycket folk och otroligt inspirerande körledare. en av dom är en av pianisterna i så ska det låta. inte visste jag att han var så duktig på att sjunga och leda kör. kören är uppdelade i olika nivåer beroende på hur erfaren man är. totalt är det 1000 personer. fatta vad mäktigt det kommer bli. som tur är övar varje nivå för sig. och jag är såklart placerad i den mörka tjejstämman och kommer få sjunga med killarna ibland. tänk om man ändå sjöng ljust och vore sopran. då fick man sjunga melodi och text mest hela tiden. vi sjöng en coldplaylåt igår som kommer bli fin. i slutet av november är det konsert i konserthuset här i stockholm.

nu väntar jag snart finbesök till riksdagen. min mamma och faster anländer. jag ska visa de runt lite här och sen ska vi äta lunch i restaurangen. sen är jag ledig hela eftermiddagen och ska hänga med dom. ska bli jätteroligt. eftersom det är så hög säkerhet här så måste jag hämta ut dom hos vakten i entrén och de måste gå runt med små skyltar på sig med deras namn och att jag är deras besöksmottagare. dom är alltså under mitt ansvar, så jag hoppas de sköter sig!

övning med ny kör (och en fantastisk sångerska!)

första jobbdagen denna vecka är snart över. det har varit måndagsmöte, förmögenhetsskatt, riksdagsbibliotek, kronärtskockssoppa, trevligt snack i lunchrummet och god macka vid trefikat. en bra dag på jobbet.

nu ska jag snart bege mig till vasastan/norrmalm och till norra real. där ska nämligen träffa min nya kör. eller min tillfälliga kör för den här hösten. ska bli spännande!

innan jag lämnar detta ska jag bjuda på typ världens finaste musik! rösten, låten, texten. den har allt. det coola är att jag läste på annedalsinstitutionen samtidigt som amanda (som hon heter) förra hösten. såg henne i biblioteket nästan varje dag och tyckte hon hade så cool stil. tänk om jag hade vetat då hur fantastisk musiker hon var. hon kommer bli stor!


på fredag spelar hon här i sthlm. inte att missa!


en dag med politiker&artister.

intensiv helg. men ändå slapp och skön! 

kvalitetshäng med lasse som varit i stan i helgen, kvalitetstid med mig själv, promenader och fika på stan. sen såg vi en bio igår som var läskig. ailiens och grejer, men väldigt tänkvärd och bra. faktiskt! sen drack vi en öl och kollade på fotbollsmatchen på stan.

idag har jag jobbat! det var stor happening i kungsträdgården idag. ett-år-innan-valet-grej med massa politiker och artister som uppträdde. eftersom jag praktiserar på riksdagen fick jag även ställa upp och jobba lite idag. men det var bara kul! hamnade vid artist/politiker-insläppet backstage och fick hälsa folk välkomna, pricka av dom och ge dom lite info. fick träffa massa trevligt folk! och det var verkligen en salig blandning av artister. här är ett urval: lili&sussie, rikard wolf, sarah dawn finer, jack vreeswijk, bo kaspers, kevin borg, the poodles, florence valentin osv. helt härlig blandning som nog passade många olika folk. och hans rosenfeldt var konfrencier. han var sjukt trevlig, och sjukt lång! och sen var det partiledare och mycket journalister. hillevi kom förbi och hängde lite med mig där, kul att träffa henne igen! sen var det en massa konstigt folk där också. framförallt massa galna autografjägare som inte verkade ha alla hästar hemma. och småtjejer som skrek efter kevin borg. och gamla tanter som ville jag skulle hämta mona sahlin för att de "ville säga några viktiga ord till henne".. ja, herregud.

nu är jag lite sliten efter en lång dag. imorn är det tillbaka till riksdagen! idag agerade jag långt ifrån politisk sakkunnig men det var bara roligt, men imorn är det back to reality.

sthlm består inte bara av jobb..

nej. bor man i stockholm såhär under en begränsad tid måste man ju passa på att göra lite roligt.

igår var jag hemma hos hanna. vi lagade god mat, kollade på dålig tv och åt mangosorbet. en mycket trevlig kväll. hanna har köpt lägenhet på gärdet. jättefin var den. saknar min egen lägenhet.. det är lite jobbigt att bo inneboende, inte ha sitt eget liksom. men det funkar. appropå dålig tv.. i mitt rum där jag bor nu finns bara SVT1, SVT2 och TV4 vilket innebär att jag nästan aldrig ser på dålig tv. jag matas med politik på dagarna och nyhets-, debatt- och kulturprogram på kvällarna. inte mig emot MEN det var lite skönt igår att kolla på TV3 hos henne och typ fem dåliga program på raken. sen tog jag tunnelbanan hem. det tar 8min mellan gärdet och slussen. det är galet.. i göteborg med spårvagn skulle det ta 30! heja stockholms kollektivtrafik!

i tisdagseftermiddag mötte jag upp andrea som tillfälligt var i stan. vi käkade i en park och uppdaterade oss om varandras liv. sen drack jag kaffe och promenerade med johanna söder. mycket trevligt! och i måndagskväll var jag hemma hos maja och ellen. lagade mat (eller maja lagade..) och drack te. mycket mysigt! så det har varit umgänge varje kväll. så himla bra!

ikväll blir det också umgänge. med anna från jobbet! hon ska hänga med mig och se lasse som gör sin sista spelning på länge. ska bli jätteroligt. har inte träffat han sen i slutet på juni tror jag! long time no see! blir säkert lite häng med han och bandet efter spelningen också. alltid lika trevligt! men inte sent, för nu är jag ju en tillfälligt arbetande. och sådana kan ju bara roa sig på helgerna! annat är det när man är student..


just i detta nu ska jag lämna mitt skrivbord och promenera hem!


btw, imorn är min numera arbetskamrat maria wetterstrand i SVT:s morgonsoffa 07.15 och hos TV4 07.45. hon får springa snabbt mellan sofforna! titta på det!

stockholmsdialekten

är underbar. jag har alltid varit lite förälskad i den..

men nu när jag omges av den varje dag blir jag lite extra varm i hjärtat när jag råkar höra nån riktig göteborgare! kanske inte så vackert, men charmigare än något annat! närkingskan däremot, kan jag nog inte ens kommentera..

tittar på svenska dialektmysteriet med fredrik lindström på tvåan just nu, som handlar om just stockholmskan. ett mycket underhållande program!

RSS 2.0