två intensiva dagar.

kom till stockholm tidigt igår. hade möte om klimat- och sårbarhetsprogram på riksdagen. efter det lunchade jag med helena och sen bestod eftermiddagen av massa massa jobb. planerade två möten som är i visby på fredag. ett om biogas och ett om en ny upphandling om färjetrafik. herrejesus vad mycket folk som jag ska få ihop på samma tid och samma plats. men det har varit fint att få prata med en hel massa gotlänningar. det händer ju inte alltför ofta!

efter jobbet igår mötte jag upp finafinafina anna-lotta för lite häng. om två veckor flyttar hon till new york och det blev ett litet vemodigt avsked. sen tog jag pendeln ut till sundbyberg och hillevi. där blev det god middag och massa prat och sen sov jag gott på hennes madrass.

idag var det upp tidigt och bege sig till södertälje för möte med företagsledningen på scania. trevligt och bra möte - dock väldigt mycket kostym-och-portfölj-känsla. sen fick jag provköra en lastbild på typ 20 meter. jag som inte ens kan köra en vanlig bil bra. men men, det är sånt man får ta på sig som politisk tjänsteman. på eftermiddagen, efter en kvarts mellanlandning på riksdagen och hetsätande av äpple och macka, åkte vi vidare till bromma på nytt möte. jag antecknade och antecknade och antecknade och ska i veckan skriva utkast till en artikel. det blir roligt.

sen tillbaka till riksdagen för sista fixande och packa ihop mina grejer. fick min tjänst förlängd fram till valet 19 september.. men jag hoppas att jag blir klar med mitt jobb redan nästa vecka och kan ta ut all min massiva övertid i massa ledighet. det blir fint. blir lite jobbigt att kombinera jobb och skola ett par veckor men det ska gå.

nu sitter jag på x2000 på väg till göteborg igen. för cirka en timma sen var livet fint. solnedång utanför tågfönster, en kopp te i handen och partiledarutfrågning på svtplay. nu har vi en nedriven kontaktledning framför oss och har stått stilla i över en halvtimma. är inte lika glad längre.

i morgon kl 13.15 börjar jag mitt sista år på universitetet. det blir roligt! jag är peppad. innan dess ska jag jobba. och efter dess ska jag hjälpa erika med flytten. i morgon är en stor dag - erika flyttar till majorna och vi komma har typ 500 meter imellan oss. fantastiskt!

hej stockholm!

här är soundtracket till inlägget nedan Olle Ljungström – En apa som liknar dig

nu rullar tåget snart in mot stockholm. när jag kommer fram måste jag ut på bulljakt till mötet klockan tio. deltagarna ska visst ha fikabröd.

hello stockholm!

det är du som väljer vem du är.

regnet smattrar utanför fönstret och jag befinner mig inte i göteborg utan i hallsberg. tog tåget idag för två dagars vila och lite födelsedagsfirande. den här veckan på jobbet har varit helt sjukt stressig. jobbat alldeles för mycket övertid och har haft för mycket saker att ordna upp och fixa. tidigt på måndag morgon åker jag vidare till stockholm för två intensiva dagar på riksdagen. fyra möten och massa annat fix. men ska bli kul att komma dit!

ibland så tänker jag för mycket på frågor som det inte finns något svar på. jag funderar exempelvis på om jag är vuxen än? jag känner mig som 45 ibland och som 15 andra dagar. men jag antar att det är så det är. och kanske så det ska vara. på onsdag börjar jag mitt femte och sista år på universitetet. det är exakt fyra år sedan nu som jag flyttade till göteborg och började plugga på handelshögskolan. jag fick ett helt nytt liv. ett eget liv. att flytta hemifrån och flytta ensam till en ny stad är lite som att få ett eget nytt liv. ett liv som man formar helt på egen hand. det är det viktigaste och bästa jag har gjort och tänk så bra det blev.


samtidigt så finns det ingenting så tryggt och avslappnande som att komma hem till mina föräldrar. jag tycker så mycket om dom, och jag tycker så himla mycket om den avslappnade och öppna stämningen som finns här. och att det på något sätt alltid är okej att bli liten igen. det är alltid min mamma jag ringer om jag är arg, stressad, förvirrad eller alltid. jag förstår överhuvudtaget inte hur hon står ut med mina känslostormar. men man kan iallafall säga att hon är deltaktig i mitt liv på ett levande sätt om inte annat.

äh, jag får väl skylla lite på att det är den här sommaren som gjort att jag fått en smärre identitetskris. eller jag vet inte, det är nog ingen kris ens en gång. bara det att jag under sommaren haft ett jobb som många gånger känts så mycket större än mig själv och jag kan inte riktigt förstå att jag tagit mig igenom det. jag är ju fortfarande bara en osäker student. och ung och oförstörd (lögn). men så är det inte längre och det är lite läskigt.

jag tror det allra bästa är om man lyckas ha kvar en liten del av sig själv i alla de där världarna. att man kan relatera till olika delar av sitt liv och därigenom acceptera olika typer av personer och värderingar. annars är det nog lätt att tappa greppet, och tappa bort sig själv.

när jag kom hem idag och gick ut på altanen var det allra första jag tänkte "men oj, vilken fin pelargon på bordet!", och jag kände mig genast otroligt mycket medelålders. när hände det? samtidigt så längtar jag tills jag får lägga mig i min gamla säng i mitt gamla rum och bläddra i någon gammal bok jag läste när jag var sexton och antagligen tycka om det jag läser. och sen vakna i morgon av att mina föräldrar sjunger "ja må hon leva" (för det gör dom väl fortfarande? eller?)

i morgon fyller jag tjugofyra år. jag tror att det är en alldeles utomordentlig ålder. mitt uppe i livet!

en dagens lista.

under en dag förra hösten när jag satt på riksdagen fyllde jag i en lista. jag fyller sällan i listor. men för att jag ska hålla uppe en-gång-per-år-standarden är det dags igen. jag gör det inte svårare för mig än att jag tar listan från förra året - fast med dagens svar.

DAGENS
känsla: jobbtrött i huvudet! men glad att allt går bra. så sammanfattningsvis har jag nog en bra känsla idag!
gata: min egen gata ostindiegatan är faktiskt finast i stan. annars magasinsgatan här vid kontoret.
stadsdel: majorna såklart. alltid majorna!
mat: åt den bästa thaimaten i stan på lunchen med elin och andrea.
dryck: kaffe!
outfit: mörkblå jeans, blå tröja med vita rosetter på och mina bruna pippiskor.
se fram emot: den ekonomiskpolitiska debatten på ettan klockan 20. heja heja mikaela!
happening: öh, faktiskt dåligt med happening idag. tyvär. det kanske kommer..
riksdag: nu är jag ju inte på riksdagen, det var jag när jag gjorde den här listan förra hösten. men jag har fått samtal därifrån hela tre gånger idag. och stämningen verkar stressad och valpeppad. på måndag är jag dock på plats själv och kan ge en utförligare rapport!
morgon: skön! vakande av smattrande regn väldigt tidigt. sen njuter jag av att det ordinare morgonpasset är tillbaka på p3.
pepplåt: måste nog säga Daniel Adams-Ray – Dum av dig. man kan inte bli annat än pepp av den faktiskt. väldigt bra soundtrack är man skriver mail i oändlighet. det var även den som fick mig att springa snabbt över hela älvsborgsbron igår när jag egentligen bara ville lägga mig ner och dö.
depplåt: Yann Tiersen – Comptine D'un Autre Été, L'après-Midi. alltid. hur fin är den inte?
stockholm: samma sak här, befinner mig inte i sthlm idag som jag gjorde när jag fyllde listan i höstas. men dagens göteborg är verkligen i blåsigaste och regnigaste laget. helt i sin ordning alltså.
vill ha: ett par fina gummistövlar till hösten. svarta med lite snören tror jag!

jahopp. verkligen ingen spännande lista inser jag nu. men ändå! nu ska jag packa ihop och gå hem!

helt olika liv med helt olika tidsfördriv.

måndag måndag måndag.

jag har jobbat alldeles för många timmar idag. men det var så härlig stämning på kontoret och vi satt och fnissade mest hela tiden. det är trevliga personer jag har fått dela kontor med den här sommaren. och ju närmre valet vi kommer desto mer trötta och speedade blir vi. och desto rörigare blir det på kontoret. saker överallt och telefoner som ringer hela tiden. blir lite så när alla har minst två telefoner var.

jag åt lunch med min morbror också. väldigt trevligt som alltid! sen promenerade vi längs kajen innan han gick tillbaka till sitt jobb och jag till mitt.

när jag kom hem från jobbet så sprang jag en runda. en runda som blev mycket längre än jag hade tänkt. istället för fem kilometer så blev den en mil. sprang över älvsborgsbron och ut på hisingen och sen när jag kom till eriksbergs färjeläge och skulle ta båten tillbaka hem var det en halvtimma tills den skulle gå. och så länge orkade jag ju inte vänta så jag sprang tillbaka också. precis när jag kom upp mitt på bron så började det regna och blåsa massa så det var lite segt sista biten och bron kändes som en evighet.

sen åt jag mat och tänka kolla på fångarna på fortet för att återuppleva lite barndomsminnen. men jag klarade av cirka fem minuter.. så jag bytte till vetenskapens värld och sen djursjukhuset. mycket mer klass på det! och med klara zimmergren som programledare på djursjukhuset kan det inte bli så mycket bättre.

jag måste bara visa ett par bilder från cajsas kalas på tjörn i fredags. kan väl kanske börja med att säga att jag älskade att åka över tjörnbron. så hög, och så lång och så fin utsikt. älska broar! cajsa hade bakat i dagarna tre och som hon hade bakat! jag som själv aldrig bakar var väldigt imponerad! var en trevlig eftermiddag/kväll där med hennes fina vänner. alla håller på med dans, teater och sång utom jag. jag förstår överhuvudtaget inte hur dom kan dansa hela dagarna och dom hade ingen som helst förståelse för hur jag orkar skriva och läsa hela dagarna. det är en himla tur att vi är så olika vi människor.
ja, ni ser ju hur fint hon hade gjort. så vackra skapelser att man nästan inte ville äta av dom!

nu ska jag gå och lägga mig. lång dag i morgon och är faktiskt lite sliten efter min tur över till den mörka sidan av göteborg. det regnar, blåser och blixtrar ute. och jag gillar det. idag var luften för första gången på hela sommaren frisk. jag tror att hösten är på väg och den är faktiskt väldigt välkommen.

det är bara ord.

sommaren börjar lida mot sitt slut. lite ledsamt, men ändå väldigt skönt. jag gillar hösten. jag gillar alla årets månader förrutom december, januari och februari. vi kan gärna skippa dom och bara ha vår, sommar och höst hela tiden!

jag har jobbat hela hela sommaren och har tre veckor kvar. och om två veckor börjar jag skolan. en krock är alltså oundviklig. men jag tror det ska ordna sig. det är först nu när jobbet börjar närma sig sitt slut som jag känner att jag har allting (eller ja, så nära man kan komma) under kontroll. men åh, så mycket slit det har krävts och jag har varit så trött så många gånger. en evigt plingande mail, ringande jobbtelefon och kalendrar man ska få att funka. men - det har funkat och jag har projektlett en hel besöksturné. som dessutom hela tiden har växt och fler har blivit inblandade. men det ska faktiskt bli lite skönt när jobbet är klart och skolan börjar och jag bara behöver tänka på mig själv igen. att ansvara för massa människor och evenemang är roligt men fruktansvärt jobbigt. 

att få vara med och jobba i en valrörelse har varit sjukt roligt, spännande och stressigt. och i dag är det en månad kvar till valet. det är inte alls lång tid kvar. jag ska absolut inte prata politik i bloggen men jag hoppas varenda av er som läser tänker till och går och röstar. punkt.


bild från världens finaste kväll på brännö brygga


var jättejättetrött när jag kom hem från kontoret förut så jag poppade popcorn, gjorde i ordning lyx-varmchoklad och kollade på djursjukhuset och cleo på svtplay. så himla himla skönt!

i morgon ska jag med på besök med politiker som ska diskutera biogas på ett av sveriges största företag. sen ska jag till tjörn på avskedsfika för cajsa som flyttar till linköping. tror det kan bli en bra fredag.


om vi bara vore nåt mer än nästan lika snygga

walk in the park.

efter nästan två veckor i stockholm är jag åter i göteborg.

det har varit sjukt intensivt och jag har nog inte kommit ikapp mig själv än.
pressträff, företagsbesök, jobblunch på rosenbad, artikelskrivande, mail mail mail, jobbmiddag och en ständig stress. jag har i över en veckas tid haft bråttom till exakt allt jag gjort. när jag ätit frukost (om jag ens har ätit nån..), när jag klätt på mig, när jag gått till riksdagen, i rulltrappan ner till tunnelbanan, när jag ätit lunch, när jag gått hem osv osv.

jag har en månad kvar innan jobbet är slut och skolan börjar. och det kommer bli den mest intensiva månaden i mitt liv. men jag har så kul. och lär mig så mycket. och känner mig mer trygg för varje dag. det har varit fantastiskt att vara på riksdagen ett tag nu. valrörelse-pepp big time!


men först ska jag sova och försöka låta bli att tänka på jobb och politik. ett dygn borde väl gå? på måndag är det valkampanj all over again.

när solen går upp är vi långt härifrån.

det har regnat i stockholm idag. och jag har suttit på riksdagen och jobbat med pressträffen som äger rum på onsdag. jag är lite nervös faktiskt. jag hoppas hoppas hoppas att det blir bra. det måste det bli.

det är väldigt mycket jobb just nu och jag hinner inte riktigt njuta av stockholm så mycket som jag vill. eller, igår hade jag en riktig lyxdag för mig själv. en av de bästa söndagarna på länge. vaknade utvilad vid nio, gick ut och sprang runt hela östermalm, ner till strandvägen och djurgårdsbron och sen hem igen. skön runda och jag såg minst hundra hus jag vill bo i. sen drack jag kaffe på ett café här nedanför och läste hela DN. sen gick jag till historiska museet och sen vidare till söder och mitt gamla stammisfik där jag satt och pratade om allt och inget i över en timma. bra söndag!

nu ikväll var jag och hanna på bio och såg för kärleken. en otroligt sevärd och stark film! helt annorlunda mot vad jag trodde den skulle vara.

nu måste jag sova. möte med webredaktören tidigt imorn. när jag jobbat klart imorn och allt är förberett inför pressträffen MÅSTE jag köpa nya strumpbyxor. det är hål i båda mina jag har med mig hit och jag kan ju faktiskt inte ha trasiga kläder på pressträffen på onsdag.

längtar lite till göteborg förresten, och om allt går som det ska åker jag tillbaka på fredag!


du visste nog att jag hade mina skäl.

RSS 2.0