the end of the world is bigger than love

är alldeles ensam i en stor lägenhet i vasastan i stockholm.

befinner mig i stockholm för en dryg veckas jobb på riksdagen. mycket mycket jättemycket att göra och mitt huvud är alldeles rörigt och jag blir trött klockan tio på kvällen. men det kanske är så det är att vara hard working woman och en kvinna i karriären. det är inte så mycket folk på kontoret dock men jag känner verkligen att det är lugnet före stormen. snart bara en månad kvar till valet.

det har hänt mycket sen sist. mtt huvud är inte alltid där jag är och det är tusen saker hela tiden och jag far och flänger över sverige. men jag var i alla fall på brännö brygga med elin och jossan förra torsdagen. och vilken kväll det var! den vackraste solnedgång jag någonsin skådat! och i måndags och tisdags var jag i hallsberg och hjälpte till på o-ringen som går i närke i år. saknar saknar saknar orienteringen. dags för comeback snart! träffade massa gamla vänner och återupplevde svunna tider.


solnedgång vid brännö brygga


i stockholm är det hetsigt som vanligt. människor har mycket mer bråttom här och alla är mycket mer uppklädda och ser mycket viktigare ut. men det är dom ju såklart inte. men jag måste erkänna att jag tycker om att komma hit och känna mig lite viktig ibland. men det är alltid lite skönare att komma hem igen.

igår efter jobbat promenerade jag hem till ida på kära gamla bastugatan
. hon var man- och barnfri och vi pratade om ordning och reda i livet och åt räkor. tänk en så fin kväll. ida är en av de klokaste kvinnor jag vet! idag på lunchen var jag och tränade med helena på sats vid NK. hon hade gratiskuponger och vi gick på nåt slags pass där man stod på en himla balansbräda och gjorde massa olika konditions- och stryrkeövningar. och jag fick än en gång det konstaterat för mig att jag inte har så mycket koordination i min kropp. den där brädan snarare stjälpte än hjälpte min träning.

tv4-nyheterna var och filmade på jobbet idag. ett reportage som ska vara med på nyheterna imorn och jag hoppas för guds skull att jag klarade mig undan kamerorna! efter jobbet mötte jag upp hanna för mat, häng och prat. fint!

nu ska jag släcka ner här i lägenheten och sova. lånar anna-lotta och eriks lägenhet när jag är här, dom är i kroatien. världens finaste lägenhet och den ligger så bra mitt i vasastan med promenadavstånd till stan och en underbar innergård och takterass. kan gå till riksdagen på en kvart. ändå känns det lite tomt.. det hade varit mycket roligare om de hade varit hemma. om en dryg månad flyttar anna-lotta till new york och jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan henne i landet. men hälsa på, det ska jag.


there must be someone here tonight that can explain.

kvällsdopp, solnedgångar, kortspel, saltvatten och klippor

elva bilder säger mer än tusen ord. en helt fantastisk vecka och jag kunde inte spenderat min semester på bättre sätt! nu är jag fit for fight att ordna med presskonferens, underlag och artikelskrivande.

finaste bästa västkusten

nu åker jag till skärgården!

yes. nu har jag precis mailat iväg det sista nödvändiga jobbmailet och nu TAR JAG SEMESTER! min enda lediga vecka den här sommaren, och hur kan man spendera den bättre än i skärgården? så det ska jag göra. i ett hus på en ö längst norr ut i göteborgs skärgård tillsammans med mina föräldrar.

det ska bli helt underbart! hav, skärgård och min familj. fint fint fint! mina föräldrar kommer om ett par timmar och hämtar mig och sen åker vi ut till lilla varholmen, tar färja över till öckerö och sen en till färja till vår slutdestination rörö!


en hel vecka av det här!


tro och tvivel. och om att växa.

jag har träningsvärk. och idag har tänkt en massa. tänkt och tänkt och tänk. jag vet inte riktigt på vad. mest på framtiden och att jag vill göra så himla mycket. det är sorgligt att jag inte kommer hinna göra allt jag så gärna skulle vilja göra. att ett liv är för kort.

när jag var riktigt liten ville jag bli astronaut. jag är fortfarande duktig på planeter och solsystem och sånt. men jag var inte så gammal när jag insåg att det där med matte och fysik inte riktigt var min grej. jag var bra på att skriva texter och plugga in all fakta man behövde för att få högsta betyg på samhällsproven. sen kunde jag alla huvudstäder i europa. men det var ungefär det kände jag. det var alltid lite så att de som var bäst på matte var dom som var smartast, i alla fall på högstadiet. då var jag inte alls särskilt smart.

på gymnasiet hände något. jag slapp läsa sådant jag varken tyckte var särskilt roligt eller förstod utan jag blev bara bättre på det jag tyckte var roligt. och så var det under hela gymnasiet. det gick bättre och bättre och jag slutade skolan med tanken att jag nog ändå var rätt smart. jag hade bra betyg och massor av möjligheter.

när jag skulle söka till universitetet visste jag att jag ville bo i göteborg. så ja, jag sökte utbildning efter stad kan man säga. i alla fall lite. mitt intresse för att skriva i kombination med intresse för samhällsfrågor och miljö gjorde att en utbildning som gjorde mig till statsvetare med miljöpolitisk inriktning kändes helt rätt.

jag kom in, flyttade till göteborg och började plugga. och inget blev riktigt som jag trodde. jag trodde det skulle vara ensamt i en helt ny stor stad men det dröjde inte länge innan jag träffade de finaste vänner man kan tänka sig. och vi har hängt ihop sen dess och de är en stor del till att jag är den jag är idag. däremot började utbildningen med en termin av miljövetenskap och jag var direkt tillbaka på högstadiet igen. självförtroendet sjönk i takt med alla olika kväveföreningar vi var tvungna att lära oss. det gick inte alls så bra på min första tenta och jag var nästan beredd att hoppa av. men det gjorde jag inte.

när terminen slut och jag hade klarat av den (även om det kändes som det var med livet som insats) så var det dags för statsvetenskap. en termin full av aha-upplevelser och massa massa ny kunskap. och jag fick skriva. tentor om politiska filosofer och debattartiklar om nya grundlagar. och det var roligt. och jag kände mig lite smart igen.

all riktig miljövetenskap var i princip avklarad på den där första terminen och utbildningen blev bara mer och mer min grej. massa statsvetenskap och nån kurs i miljöjuridik och miljöpolitik. även om jag är glad för att jag tog mig igenom den där första terminen och lärde mig massa nyttiga saker var det en dålig start. nu har jag gått fyra år av fem och tar min masterexamen i statsvetenskap om ett år. nu känns det som jag kan klara av nästan vad som helst. inte bara för att jag lärt mig en massa sakkunskap utan för att jag insett att man klarar av nästan allt. man behöver bara träna lite på att ta sig igenom saker man inte tror man klarar av. fast framförallt handlar det om att få göra det man tycker är roligt och känner att man är bra på. då kommer självförtroendet. och även hur kört i botten det är går det alltid att bygga upp det igen! alltid. 

du läser inte en utbildning bara för att bli kvalificerad till ett jobb utan också för att lära dig utföra uppgifter du inte trodde du skulle klara, att vara orädd inför utmaningar och för att förstå att du kan precis lika bra som alla andra. livet i stort handlar så mycket om det också egentligen. jag önskar att fler kunde inse det. att fler vågade.

jag blir lite stressad över att jag snart läst i fem år på universitetet. och det är med största sannolikhet den enda utbildning jag kommer läsa under mitt liv. men sen så inser jag hur dumt det är att tänka så. jag är snart 24 år och alldeles snart en statsvetare. och samhällsanalytiker. herregud, det finns ju tusen spännande saker jag kan göra med mitt liv av det! och jag är bra på det jag gör och det är väldigt väldigt roligt och jag ser fram emot alla spännande jobb jag kommer ha i framtiden. jag har ju redan nu börjat mitt yrkesliv lite i smyg med en projektanställning i valrörelsen åt några av sveriges coolaste och inflytelserika politiker. sjukt läskigt. det är nu det börjar.

jag får bli läkare i mitt nästa liv, eller nej. då ska jag minsann bli astronaut!

måndag klockan 16.34

sitter på kontoret och ser ut över takåsarna vid magasinsgatan. alla, verkligen alla, är på semester utom jag. eftersom jag bara är projektanställd juni-september och bara jobbar halvtid får jag en veckas semester. och den veckan infaller nästa vecka. då ska jag ut till en ö i göteborgs skärgård tillsammans med min familj och bara vara i en vecka. jag längtar så!

nu ska jag snart gå och träna. och idag får jag sällskap av emma, ska bli mycket trevligt! sen ska jag nog hem och städa, äta och ta en kvällspromenad vid röda sten. en bra måndag ändå.


weekend i uddevalla!

imorn tar jag tåget tidigt (så jag borde verkligen sova nu) några mil uppåt längs västkusten till uddevalla för att hänga med moa. i uddevalla finns även två av det jag tycker om allra mest här i världen: hav och en enorm stor, fin och lång bro.

kommer bli två dagar med sol, bad, hav, grillning och massa umgänge med min fina moa!


en oerhört tjusig bro!

verklighetsflykt.

efter den dag av biogas, miljöteknikföretag, skrivande, mailade och ringade så svirade jag om och mötte upp andrea för bio. vi såg sex and the city 2 och det var verkligen en verklighetsflykt jag kände att jag behövde just idag.

när jag promenerade hem från mariaplan för en liten stund sen var det massa människor ute och när solen ville liksom inte riktigt gå ner över vattnet. ibland glömmer jag bort att jag har hav ett par hundra meter ifrån min lägenhet. helt fantastiskt! och ikväll påmindes jag även om hur bra jag trivs i göteborg, hur trygg jag är här och hur vackert det faktiskt är. efter fyra år blir fortfarande stan bara bättre och bättre.


nu måste jag sova. imorn ska jag jobba fram till lunch och sen gå och träna. resten av dagen är helt oplanerad, så himla himla skönt!

RSS 2.0