den här världen var väl aldrig någonsin lätt att förstå

sitter och plinkar på gitarren. försöker lära mig en låt jag spelade på lektionen igår.. svårt, men roligt. och en väldigt bra avkoppling och kontrast till statsvetenskapsstudierna.

igår drog min nya kurs igång. masternivå nu, lite läskigt är det men det ska nog gå fint! det blir mycket seminarier och att stå och prata framför klassen i denna kurs. och ett PM som ska skrivas och inlämnas varje vecka. så jag kommer nog ha att göra.

erika har varit i stan i veckan (efter långresa i sydamerika) så jag har fått mycket kvalitetstid med henne. men på fredag far hon igen och kommer vara på praktik i berlin hela våren!

nej, nu ska jag dricka en kopp te och spela vidare!

det känns fint det där livet.

idag var jag tillbaka i läsesalen på kära (?) KTB med alla studenter igen, och det kändes fint! jag har sett så många fina gamla ansikten som jag blev jätteglad av! med studierna gick det också ganska bra, inlämning på torsdag - det blir tight men det ska nog gå!

sen har jag varit på gitarrlektion ikväll. väldigt roligt! ser fram emot en vår av gitarrspelande! och fint sällskap fick jag både på spårvagnen dit och hem. när jag var på väg dit så hoppade bästa cajsa på vagnen vid chapmans torg och på vägen hem var karolina på samma vagn! sen kom jag hem och lagade god fisksoppa och kollade lite på tv. sen har jag druckit te och försökte lära mig en av låtarna vi spelade idag. det går sådär.. den är svår!

nu ska jag sova och ladda för en ny dag av studier och fina gamla vänner som sällskap! heja göteborg!

hemma på ostindiegatan!

jag är hemma i min lägenhet i majorna i göteborg. hemma hemma hemma!

och det är SÅ SKÖNT! jag har saknat min lägenhet, mina möbler och alla mina saker så himla mycket under mitt dryga halvår i stockholm.

sen jag kom hit i eftermiddags har jag inte gjort så mycket mer än att andas. plockat upp lite grejor, gått igenom gammal post och lyssnat på mina saknade skivor. sen gick jag och handlade lite mat så att min kyl inte är helt tom. sen lagade jag mat och kollade på mästarnas mästare på svtplay. när jag gick och handlade förut så gick solen ner bakom älvsborgsbron. finare finns inte! jag tröttnar liksom aldrig på älvsborgsbron, röda sten och alla solnedgångar där vid vattnet.nu har jag ätit och sitter i min fåtölj och skulle kunna sitta här hur länge som helst. höjden av lycka-i-själen-känsla vore att ta fram skärgårdsdoktorn och titta på ett avsnitt eller två.

annars är saker sig likt i majorna och på ostindiegatan. folk är lite mer glada och lite mindre stressade än i stockholm faktiskt. det är jätteblött och slaskigt, precis som vanligt i götet. min granne bredvid spelar musik så det hörs intill mig och grannarna ovanför har visst skaffat en (stor) hund vars tassande på golvet hörs sådär lagom högt ner till mig. men just nu kan nog inget irritera mig.

i morgon kommer mina fina föräldrar med alla min grejer. och jag ska bjuda på lunch! nu ska jag njuta av solsidan med bästa och finaste mia skäringer.

hejdå stockholm.

om ungefär en timma lämnar jag stockholm.

jag har fått en fin avslutning idag med frukost på mitt sammisfik med anna-lotta. men ÅH vad det känns vemodigt att lämna stockholm. vemodigt, men bra.

lyssnar på den här om och om igen. den passar så himla bra just nu (inte titeln, utan texten..)

Eldkvarn – Fulla För Kärlekens Skull


hej då stockholm, tack för världens finaste tid.

mina sista dagar i stockholm (för den här gången...)

sitter vid köksbordet och förbered mig inför ikväll. jag ska nämligen inleda ett seminariummiljöpartiet. under min praktik i höstas skrev jag ett diskussionsunderlag om skatter. och ikväll ska detta ämne diskuteras och jag ska inleda med att presentera mitt underlag och de olika förslag som finns. det är inte så himla lätt att göra det bra, tror jag. så mycket siffror och olika förslag till utformning på ett bra och översiktligt sätt. dessutom är jag lite nervös också. okända ansikten mycket att hålla ordning på. ska bli skönt ikväll när det är över!

men då kommer nästa grej. jag ska packa ihop alla mina grejer - för på onsdag går flytten från stockholm! vemodigt är det. men det ska bli skönt att komma hem till göteborg! dessutom, utöver allt annat har jag en hemtenta som ska in på torsdag kväll. och ännu två små uppgifter och en större uppsats som ska in nästa torsdag. det blir high life den kommande veckan alltså.

men nu, en sak i taget. skatter var det! wish me luck!

living on the edge.

jag ska om mindre än två timmar (klockan 23.59) lämna in en uppgift i min kurs. så nu sitter jag och panikpluggar. men jag tror jag hinner, jag hinner alltid. till detta dricker jag te med namnet "kvällsro". passar alldeles utmärkt just nu känner jag!

heja! heja!

for one week only.

idag är det onsdag och nästa gång det blir onsdag flyttar jag från stockholm och tillbaka till göteborg. det känns både bra och dåligt, men mest bra. jag har bott här i över ett halvår nu och är så nöjd med min tid här och det jag gjort. nu blir det statsvetenskapsstudier på masternivå i göteborg igen och det känns väldigt kul det med!

men åh, vad mycket det är jag kommer sakna i stockholm. framförallt alla fina människor jag har spenderat så mycket tid med här. men i göteborg väntar ett gäng andra som jag saknat senaste halvåret. bra ändå att ha kärt folk både här och där. men nästan mest av allt längtar jag till min lägenhet så det ska bli helt underbart att komma hem till allt. fantastiskt!

och även väldigt skönt att allt är uppstyrt så jag kan börja planera min vår. mycket kul ska hinnas med! plus att jag ska läsa en mördarkurs på statsvetenskapen samtidigt som jag läser min andra kurs på halvfart. det blir alltså studier på 150 %. jippi. känner redan nu hur stressigt det kommer bli. men det blir till att planera och plugga plugga plugga. det är dags för mig att bli bästa vän med KTB igen..

nu ska jag sova. imorgon väntar en dag med lunch på riksdagen och middag på bastugatan med familjen forss på kvällen. nu ska jag suga ut det sista ur stockholm!

för en lång lång tid.

solen skiner i stockholm och jag vår nästan vårkänslor på riktigt! dock så vet jag att jag som vanligt kommer frysa när jag kommer utanför porten men när man tittar ut genom mitt fönster kan man inbilla sig att det är vår ute och att solen värmer lite mer än vad den egentligen gör.


och för ovanlighetens skull har jag en bild (eller egentligen fyra) på mig själv i bloggen. det händer sannerligen inte ofta! men det är fredag OCH sol så varför inte? har till och med lyxat till det med fina röda naglar!

nu ska jag möta upp anna-lotta för en lunch på stan!

jag säger godnatt med en liten visa.

ja. här är en fin liten sång av en av sveriges bästa. det är perfekt som en godnattsaga. en liten söt historia såhär på tisdagskvällen.det skulle kunna vara en sann historia ur mitt liv.

här hittar ni den på spotify (med ganska så enormt mycket bättre ljudkvalite):
Salem – Astronaut

nu önskar jag alla godnatt från bellmansgatan, mariaberget, södermalm, stockholm, sverige.

mrs. cold

nu har jag sovit två nätter i nya lägenheten och jag trivs bra.

igår var en bra dag. åt frukost, promenerade in till stan, gjorde några ärenden, handlade lite mat, kom hem och lagade god lunch. sen mötte jag upp ida och hjälpte till med flytten. vi höll till på krukmakargatan och plockade upp alla grejer till köket. jättefin lägenhet, verkligen! vi hade det himla trevligt där, jag och ida. med lite musik, malibu och massa prat är till och med flytt kul!

sen när jag kom hem på kvällen var jag tvungen att skicka in en inlämning till kursen, inte lika kul men det gick rätt fort och var inte så svårt!

nu ska jag bege mig mot götgatan och möte upp johanna som varit i egypten!


RSS 2.0