i was a dreamer.

den senaste veckan har jag skrivit på min essä. typ dag och natt. idag kl tolv lämnades den in. det är slutarbetet för den här kursen och det har varit så svårt så svårt. jag har skrivit om huruvida den liberala demokratin är förmögen att lösa miljöproblemen. en liten lätt fråga. eller inte. mitt överraskande bra resultat på hemtentan (som vi fick veta i måndags) gör att jag kan få högsta betyg på kursen - om jag skriver en jättebra essä. och jag gjorde verkligen mitt bästa men jag är tveksam till om det räcker till. kände att jag tappade den så viktiga röda tråden bland alla argumentationer och ord.

men nu är jag mest glad över att ha det gjort. sista momentet på kursen är seminariet och försvarandet av våra essäer på tisdag. det blir spännande! idag var min tanke att jag skulle var full av energi och jätteglad efter inlämningen. istället har jag varit som ett vrak. trött, fortfarande ett stressmonster och haft huvudvärk. var inte riktigt så jag hade tänkt mig min dag. har iallafall fått träffa moa och sagt hejdå eftersom hon ska ut i stora världen och resa i flera månader. träffade även maj över en kopp te och av henne får man alltid både perspektiv och pepp.

efter det kom dock huvudvärken smygande och en av knapparna på min kappa lossnade. hitta en knapp-affär och gick in för att skaffa ny knapp och tråd (hade bara röd tråd hemma och kappan är svart). jag är verkligen otroligt dålig på allt som har med handarbete att göra och känner mig alltid oerhört nöjd när jag lyckats sy igen ett hål eller sytt i en ny knapp. konversationen mellan mig och knapp- och syexperten var något trevande. tråden jag hade tagit var visst av bomull och det skulle ju inte passa, och sen när jag sa att det inte spelade så stor roll vilken knapp jag tog bara den var någorlunda lik tittade hon väldigt skeptiskt på mig. jaja, jag kom ut därifrån med två svarta knappar och en tråd som ska hålla bra. nu ska det bara sys också.

just nu är jag väldigt trött på att skriva akademiskt och byråkratiskt, tänka kristiskt och analysera och vrida och vända på politiska problem. jag tittar på rebecca&fiona på svtplay och avundas och inspireras. tänker att jag också vill. men när jag tänker en andra gång vill jag inte alls. kanske bara nångång ibland, och varva allt akademiskt med omvända dygn, musik, fest och ingen ordning på något. ikväll hade varit en utmärkt kväll för detta. men min dekanta kväll sträcker sig så långt som maratontittande på skärgårdsdoktorn och ett litet litet glas martini. huvudvärken har försvunnit och jag börjar känna mig lugn igen.


i helgen är första gången på över en månad som jag inte kommer vara på skolan. och det ska bli så skönt! istället ska jag ta mig ut i skärgården och andas havsluft och se på hav utan slut. kanske slår jag till och vänder på ett dygn också.

när allt känns på rutin och redan gjort.

när hösten kommer och tiden gått för fort.sådär. lite höstbilder från min kamera. de två första är tagna vid min spårvagnshållplats, den tredje vid skolan, den fjärde och femte i trädgården i hallsberg och den sista togs vid havet under en av kaffepauserna på körlägret i lysekil förra helgen.

nu har dock alla göteborgs regnstormar blåst av alla löv från träden och det är bara kallt och blött. men ändå. såhär såg det ut för en vecka sen!

höststormar, sång & vardag.

idag kom hösten och mörkret. det har blåst regnstorm exakt hela dagen och jag tror minsann jag får gå upp och hämta vinterjackan på vinden imorn. känns sådär måste jag säga.

efter tre väldigt sköna dagar i hallsberg for jag tillbaka till västkusten. åkte till lysekil och övningsläger med bästa kören tidigt tidigt på lördagen och spenderade ett dygn där sjungandes och njutandes av sol och havsutsikt. på kvällen hade vi sedvanlig middag och fest. vädligt trevligt! men det är svåra låtar den här terminen. jag får verkligen fokusera för att hänga med i noterna och alla de svåra stämmorna.


sångpaus ute i solen vid vattnet

om dagarna i hallsberg var ett litet (och väldigt välbehövligt) avbrott från studiehetsen så är jag helt back in track nu igen. essä ska skrivas och det är långa dagar på biblioteket.

annars har jag lyssnat konstant på håkans nya skiva och den är väldigt väldigt bra! perfekt i höstmörkret. ikväll var jag på spinningpass och sen har jag ätit standardrätten här på ostindiegatan - linsgryta. sen har jag sorterat tvätt. det var den måndagskvällen det. inte mer spännande än så. nu ska jag se lite på mia&klara och känna såndär sjukt skön igenkännings-känsla och sen ska jag sova. så det så.

förresten. en sak till. imorn utlovar jag en bildkavalkad! har lite fina höstbilder att visa upp!

undanflykter och självanklagan
jag ser domen i dina ögon

ser hela stan sjunka
som titanic med alla ljusen tända
en såndär natt då vi behöver någonting
som hjälper en över svarta vatten

tusen tankar rusar genom huvudet.

är på väg till hallsberg, föräldrarna och lugnet ett par dagar. jag har längtat! ska bli så skönt att komma bort från stressen och stan ett par dagar.

när jag vaknade i morse var det första jag tänkte på att jag måste skynda mig upp och åka till biblioteket och plugga. eller, vad är det för dag? måndag? onsdag? söndag? det tog en stund innan jag insåg att jag var ledig - för första gången på flera veckor. jag vågar inte ens räkna hur många timmar jag pluggat de senaste två veckor. helt sjukt mycket är det i alla fall. men, jag gillar att plugga. på ett sätt vill jag alltid vara student men jag börjar inse att jag inte har långt kvar nu. min masterexamen ligger skrämmande nära. inte ens ett år.

det var trevligt igår med klassen. vi är en väldigt liten men väldigt fin klass på ungefär tio personer. nu ska vi skriva essä och jag tror det kan bli riktigt roligt. roligt men svårt. fast, innan jag tar tag i det ska jag försöka att vila ett par dagar. vi har delinlämning redan på måndag så jag hinner inte med så mycket vila ändå..

ofta när jag åker tåg så har jag en känsla av lättnad och frihet i kroppen. precis som nu. minns en dag i slutet på maj när jag var på x2000 på väg till sthlm. på morgonen hade jag lämnat in ett stort arbete och solen sken längs hela vägen och det var så sjukt vackert. jag hade tårar i ögonen exakt hela resan. när jag är såhär lättat över att ha genomfört en jobbig grej och haft massa press på mig blir jag så himla lättrörd. det är inte klokt. trots allt så gillar jag att känna pressen, att prestera och att känna stress. men som sagt. nu behöver jag höstskog, småstad och lugn ett par dagar.

förresten, den här bilden tog jag alldeles nyss från tågfönstret. hur vackert är det inte? inte konstigt jag är så lättrörd. åh!nu ska jag fortsätta njuta av utsikten, avkopplande musik och av känslan att vara på väg bort.

lycka och frihet!

hemtentan inlämnad! herregud vilken hemsk vecka det har varit. men nu är det värt det, hundra gånger om!

världens bästa känsla. utan tvekan!

nu tar jag spårvagnen till andra långgatan och möter upp klassen för öl och häng!


jag borde sett det som en varning.

här har vi då ännu en trött kvällsuppdatering. varsågoda.

veckan som har varit (och inte minst den som väntar) har varit sjukt tung. skola skola skola skola äta sova träna skola skola skola. ungefär så. imorn klockan 12.00 får vi ut vår hemtenta. jag vill inte! men jag har föreberett mig så mycket jag har kunnat och läst och läst och läst. vi har sex dagar på oss att skriva och ska lämna in den på måndag (kommer bli en fin helg.. eller inte). idag när jag satt och hade en svacka i koncentrationen räknade jag ut hur många sidor vi har på den här tentan. typ 1500 sidor i politisk filosofi och statsvetenskapliga perspektiv. det är inte okej. och då har jag nästan läst allihopa och är ändå sjukt förvirrad.

jaja, slutpratat om skolan. i fredags var det lite after work på kvällen och i lördags var karro och erika här och lagade lite middag. sen spelade vi orangino. himla fint spel och det var väldigt jämt mellan oss! igår när biblioteket hade stängt gick jag till gymmet och körde ett pass jag inte gjort förut. väldigt mycket skivstång och väldigt mycket hets. så idag kan jag knappt ta mig ner för trapporna. ser inte riktigt fram emot hur min kropp kommer må imorn dock. lär vara hundra gånger värre.

när jag kom hem ikväll hade jag planerat att inte röra mig ur sängen, men istället så storstädade jag lägenheten och lagade citronkokt lax. blir fin matlåda imorn! men NU ska jag inta sängen däremot!

suck och stön så tråkigt jag skriver. men jag får skylla på den enorma skol-stress-ångesten. jag kanske kan berätta att min mail har blivit typ kapad så jag skickar ut mail till ALLA mina kontakter om att de ska köpa viagra. herregud, inte bra. inser dessutom att mailet även har kommit till alla gamla kollegor/chefer på riksdagen. ajaj. appropå riksdagen.. imorn är det öppnandet av riksdagen och för ett år sen var jag där. lyckades sno åt mig ett inbjudningskort och fick gå på röd matta och mingla med kungen (okej, han var i ett annat rum men ändå..) och äta snittar.

jo, en rolig sak till kan jag berätta. när jag gick från biblioteket i lördags fick jag ett jag-måste-förändra-mig-ryck och köpte hårfärg som erika sen på kvällen hjälpte mig med. eller, inte färg utan toning. är lite för feg för färg. har inte gjort något med min hårfärg på typ fyra år.. så nu har jag gått från att vara nånslags mörkblond till ganska så mörkhårig. det gick åt två förpackningar till mitt tjocka, långa och lockiga hår. ni kan få en photobooth-bild:det ser lite rödare ut än vad det är. men ändå - lite förändring! lite rakare än vanligt är det på bilden också, men det är bara tillfälligt. och ursäkta min uppgivenhetsutstrålning på bilden, men det är lite så jag känner nu i all denna tentaångest. nu ska jag sova och imorn är det pluuuuugg. fast på kvällen ska jag unna mig att gå på körövning. det bästa botemedel mot stress är att sjunga. sådetså.

kan förresten bjuda på tre musiktips som avslutning:
Junip – The Ghost Of Tom Joad
Kristian Anttila – ...Valentina?
The Mamas & The Papas – California Dreamin'

RSS 2.0