vitsippor, sol och hallsbergsvår.

i fredags åkte jag till hallsberg för att hänga med familjen och insupa lite lugn, småstad och skog. och påsk såklart! har varit himla fina dagar här och jag skulle gärna stanna några dagar till men jag måste tillbaka till göteborg och skolan imorgon. har smygstartat med plugget idag efter några dagar utan statsvetenskap. skulle gärna ha ledigt ett litet tag till.igår hann jag med både intervaller (med familj på cykel som farthållare - himla bra), kaffe med johanna och häng vid stugan. och på kvällen såg vi himlen är oskyldigt blå och åt grönsaker och dipp. fint!

påskveckans soundtrack:
Jonathan Johansson – Blommorna

i staden växer inga blommor.

nu har jag varit hemma i sverige i en vecka. resan till new york var otroligt fin och välbehövlig. men det var skönt att komma hem. tror jag återvände till sverige lite starkare och lugnare än innan jag åkte iväg.


på promenad i west village, new york.

den utlovade utsikten

ja, här är den. tänk så mäktigt! nästan svårt att förstå vilken stor stad new york är!nu ska jag ta tunnelbanan till union square och möta upp lotti som slutar skolan snart. sen ska vi till soho!

brooklyn, manhattan, union square & fifth avenue.

nu ska jag alldeles snart bege mig ut i stan på egen hand. lite läskigt, mycket roligt. jag har några saker på min att se/göra-lista som ska prickas av. bland annat ska jag new york public liberary och united nations.

igår var en bra dag! vi strosade runt på fifth avenue, åt en pizzaslice, köpte kaffe, fotade och handlade mat på kanske den finaste matbutiken ever. sen på kvällen var det middag här hemma. fint!

förresten, igår fick jag se hela manhattan by night från taket här. helt overklig utsikt. bildbevis kommer!

8 timmars flygning, 22 timmars vakenhet och 10 timmar sömn senare.

här i new york är klockan tjugo över nio och jag har varit vaken i flera timmar redan. snart är mitt tålamod slut och jag väcker lotti. landade igår vid åtta på kvällen svensk tid men här var ju klockan bara två på eftermiddagen. lyckades hålla mig vaken till tio (fyra på natten svensk tid) så nu tror och hoppas jag att jag kommit in i tiden här och slipper jetlag.

resan gick rätt okej förutom att det var sjukt långtråkigt. efter en timma av resan flyttade jag en rad bak där det var ledigt vid ett säte vid fönstret och det bredvid. så det var rätt bekvämt. lyckades sova ett par timmar men annars satt jag mest och läste och lyssnade på podradio. flygplansmaten var sådär rolig. vegmaten är väl kanske inte amerikanarnas signum men den var helt okej. de som åt kött däremot såg ut att ha det lite lyxigare. någon timma innan vi landade fick jag ett (stort) glas rött vin. blev om möligt ännu tröttare och segare av det och kände mig sådär uppladdad för att ta mig igenom säkerhetskontrollen på JFK. när man som jag reser som ensam ung kvinna är de nog lite extra vaksamma. de frågade ut på mig om en väldans massa saker. varför jag skulel till new york, varför jag reste ensam, vem jag skulle träffa, vad hon gjorde, vad hennes skola hette, varför hon hade flyttat till new york osv osv. men jag klarade passeringen och fick lämna fingeravtryck och de tog ett foto på mig. det känns himlans sjukt det där egentligen. fatta vilken koll på folk amerikanerna måste ha efter att ha samlat på sig info om alla inresande..

sen kom fina fina lotti och mötte mig och vi tog toget in till stan. väl hemma i brooklyn tog vi en liten vilo- och uppfräschningspaus innan vi gav oss ut på dagens lilla utflykt. den bestod av tvättning i hederlig amerikans stil med en lokal med massa tvättmaskiner på rad och människor som sitter och läser tidningen i väntan på att tvätten ska bli klar. sen promenerade vi lite i kvarteren här och handlade lite. sen resten av kvällen bestod för min del mest av att försöka hålla mig vaken. tror på riktigt att jag somnade innan jag gick och la mig.

nu ska jag väcka lotti och sen äta frukost och sen bege oss över bron och till manhattan!

står på en flygplats och väntar på känslan.

på arlanda. terminal 5. snart på ett plan till new york. är nervös och förväntansfull. vi ses på andra sidan atlanten!

RSS 2.0