influensa.

sen i onsdags har jag varit sjuk. några dagar med feber, några dagar med halsont och nu idag söndag har det vandrat upp och satt sig i bihålorna. så imorn hoppas jag att det är ute ur kroppen helt? ja tack.


Säkert! – Influensa

tog mig in i din dröm inatt
smög runt i din hjärnbalk
kröp intill varenda nerv du har
sa "tänk på mig, tänk på mig, tänk på mig, tänk på mig"

springa fortare
ångra att jag sprang
inte hinna ångra
bryta ihop
kravla upp och sen, spring igen


du måste tro det finns nåt episkt över dig
du måste höra stråkkvartetten, den är i dig


annars lyssnar jag på annika norlin mest hela tiden. och fleet foxes. två av way out west-helgens bästa akter. låten influensa passar ypperligt den här söndagskvällen.

sipping on the sweet nectar.


finaste gänget på way out west.

WAY OUT WEST.

nu ska jag iväg till slottsskogen och uppleva sommarens bästa musikhändelse! way out west! två dagar med musik, fest och massa massa fina vänner! jag började helgen med att ha handledningsmöte med maria om teoridelen i min uppsats. fin start ändå. idag är höjdpunkterna fleet foxes och robyn!


jag har dagen till ära dessutom vaknat upp med världens största hår. festivalfrisyr kanske? annars är jag mest nöjd med mitt presspass som ger mig tillgång till backstageområdet. där lär det vara extra mycket fest och fullt med roligt folk!


så, nu går jag till vagnen. förresten, p3 spelade nyss The Plan – Mon Amour (Alternative Single Mix)
LJUVA TONÅRSMINNEN!


vart jag mig i världen vänder.

alltså, idag är det 13 grader i göteborg. TRETTON GRADER! poff sa det, och sen var hösten här. kan dessutom tilläggas att det regnar och blåser. här inne på handelshögskolans biblioteket där jag skriver min uppsats är det kanske max femton grader. alltså inte så varmt det heller. längtar lite tills om en halvitmma när det är lunch och jag får värma min goda lasagne med spenat och ricottaost som jag lagade igår.

en annan fin sak idag är att jag ska hänga med min kusin lova i eftermiddag. vi ska gå på stan och ha det mysigt. tänk att hon redan blivit tolv år! var väldigt längesedan vi sågs bara hon och jag så jag ser fram emot eftermiddagen, trots regn och kyla.
tre fina (om än lite gamla) bilder på lova

en personlighetsbeskrivning.

förra helgen var jag på bröllop mellan suz och robin. det var ungefär världens finaste kväll vid havet och jag tänkte bjuda på några bilder därifrån snart. men först, beskrivningen av mig i den där lilla boken som låg vid allas plats vid bordet.ja, det där är alltså jag. skönt när andra vet vem man är när man själv inte alltid riktigt har koll. men det där med romantiker.. stämmer det verkligen?

en dagens lista.

är tillbaka i göteborg efter en fin vecka hemma i hallsberg innehållandes familj, sol, mat, sömn, bad, stuga, orientering och en hel del löpning. bara saker som jag mår bra av med andra ord. önskar att jag hade flera sådana veckor.

denna regniga söndag spenderas med att skriva jobbansökan (plus en fika på mariaplan med maja, karolina och erika). två stycken som ska in i morgon och jag får inte riktigt min inspiration att komma till mig. den behövs liksom för att skriva det där personliga brevet på ett hejdundrande bra sätt. så för att få inspiration så brukar jag börja skriva på något helt annat, och där är ju den här bloggen ett bra hjälpmedel. jag tänkte att jag skulle försöka mig på en dagens lista. senast jag gjorde en var ungefär ett år sen (när jag var mitt uppe i mitt roligste jobb någonsin!). då såg det ut såhär och hösten 2009 (när jag gjorde min praktik på riksdagen) såg den ut såhär

och här kommer den uppdaterade versionen.

DAGENS
känsla: lite vemodig, men mest på ett skönt sett. lite stressad över saker som behöver göras också.
gata: efter en hel vecka i hallsberg måste jag ju säga korsbergsgatan. men det var faktiskt himla fint att få komma hem till ostindiegatan igårkväll också.
stadsdel: majorna såklart. alltid majorna!
mat: idag har jag förutom frukost ätit makaroner och falafel. så den här söndagen verkar inte gå i lyxmatens tecken direkt.
dryck: mitt favvo ekologiska OCH rättvisemärkta röda te. dricks helst ur någon av mina numera två muggar med västkustska fyrar på.
outfit: nu någon slags gråmelerad och mjuk söndagklädsel. men innan - jeans, och t-shirt. som sagt, det är söndag och det regnar ute.
se fram emot: idag händer det inget roligt. så här blir svaret att bli klar med mina ansökningar. men till helgen väntar way out west. det får bli dagens se fram emot.
happening: catch up-fikan på marmelad på mariaplan med maja, erika och karolina.
riksdag: när den här listan gjordes första gången gjorde jag min praktik på riksdagen, därav detta. när jag fyllde i den förra året jobbade jag på riksdagen. nu är nog riksdagen mest önsketänkande - och lite kopplat till de där personliga breven som måste bli klara (och bli bra!).
morgon: vaknade av regn vid nio. åt frukost framför gilmore girls på femman. like the good old days. så ja, det var en bra morgon.
pepplåt: Amy Winehouse – Tears Dry On Their Own. trots att hon dog en tragisk död alldeles nyligen. men den här låten alltså, herregud vad bra den är. den ackompanjerar mitt skrivande idag. tillsammans med El Perro Del Mar – Change Of Heart Rakamonie Remix såklart.
depplåt: Bo Kaspers Orkester – Dansa på min grav tror jag den får bli. vackert och vemodigt.
stockholm: i stockholm har jag inte varit sen i maj. det är definitivt dags för ett besök snartast. göteborg är däremot fint som vanligt, trots allt regn.
vill ha: en färdig uppsats = min masterexamen, ett bra och roligt jobb. och en kanelbulle. undra vilket som är lättast att uträtta under de timmar som är kvar av den här dagen?


såja, nu har jag upprätthålligt standarden med en lista om året. undra om det går lättare att skriva resten av dagens uppgifter nu?

RSS 2.0