jag har varit i alla städer.

idag började jag dagen med en löprunda i slottsskogen. skönt! nu sitter jag på skolan och är seg i huvudet. väntar bara på att klockan ska bli 17.30 så jag får gå och sjunga. idag har vi genrep i hagakyrkan inför konserten på fredag. ska bli spännande. vårkonserterna vi har är alltid en speciell känsla. en känsla av sommarlov, frihet och nostalgi.

den här veckan är minst sagt intensiv och jag försöker förgäves hitta tid till att inte göra någonting. idag och imorn är det kör-rep. och på fredag konsert. och tidigt på lördag morgon åker jag hem till närke för att gå på min systers bröllop. sen vill jag ju gärna hinna få in två eller tre träningspass. missar min favvo-yoga ikväll pga av rep men på torsdag ska jag försöka gå på lite yoga! appråpå träning så var det göteborgsvarvet i lördags! jag hade besök av hanna i helgen så lördagens nöje bestod av att sitta på en filt i gräset utanför mitt hus och heja på duktiga vänner/bekanta som sprang. när de springer förbi mitt hus i majorna så har de ungefär bara sprungit fyra kilometer så de flesta är pigga och glada när de passerar! jag blir sugen på att springa varje år när jag kollar men inser när jag tänker en andra gång att jag skulle få alldeles för mycket tränings- och tävlingsångest av det.

stockholmsdagarna förra veckan var förresten mycket fina. som vanligt! var härligt att vara tillbaka på riksdagen och känna lite på stämningen och bli inspirerad. och såklart av att träffa alla gamla kollegor och vänner! onsdagen bestod av nåt slags rekord i maraton-dejtande av vänner. hann med väldigt många men ändå missade jag flera jag gärna hade träffat! på eftermiddagen hängde jag i mina gamla kvarter runt mariatorget på söder tillsammans med anna. himla fint! både att träffa henne och att sitta i solen på vårt gamla stammisställe och prata strunt!

tänkte jag kunde bjuda på en bild från när jag, mamma och faster promenerade vid röda sten när de var och hälsade på förra veckan.


blommor, vatten och bro - tre fina ting

nu har klockan blivit såpass mycket att jag med gott samvete kan packa ihop mina grejer härinne i läsesalen och gå och köpa mig en banan och möta upp de andra i konsertgruppen och planera lite innan det är dags för rep. blir nog en lång kväll med finslipning av stämmor, texter och sång.

stockholm stockholm stad i världen.

japp, imorn far jag till stockholm. älskade stockholm! jag saknar det ofta och får alltid en så fin känsla inombords när tåget rullar in på centralen! jag var trots allt stockholmare i nästan ett år och trivdes så himla bra.


den fina innergården inne på riksdagen jag passerade varje dag på väg till kontoret

jag ska hälsa på gamla kollegor och vänner på riksdagen och insupa lite inspiration från maktens korridorer, strosa på stan, sova hos johanna i bromma och sen på onsdag är det en rad av lunch- och fikadejter som väntar innan tåget går hem igen. fint!

förresten så hade jag skönaste helgen på länge. jag gjorde absolut i n g e n t i n g! och det var så välbehövligt. jag ska börja planera in att inte planera upp mig. typ.

nu ska jag skriva klart ett pm innan jag får sova.

valdag.

ja, idag är det omval i västra götaland och göteborgare som jag är så ska det röstas! det känns verkligen som en typisk valdag. regnigt, grått och lite blåsigt. när det var val i september befann jag mig i stockholm på valvaka. nu ska jag fira valet med en efter-röstningsfika med elin och karolina på mariaplan. inte helt fel det heller!


dagens röstkort


såhär såg det ut i mitt valdistrikt i höstas. hoppas på något liknande denna gång..

en överdos av vackra stunder.

alltså, göteborg är så vackert nu så jag vill bara vara utomhus hela hela tiden. det är såklart en härlig känsla, men inte så bra för studiemotivationen. inte jättelockande att sitta inne i bibliotekets läsesal och bara se ut på allt vackra hela tiden. imorse när jag kom till skolan såg det exempelvis ut såhär:


ville inte jättegärna gå in i byggnaden som skymtar där bakom allt det gröna

igår var en bra måndag. massa plugg och lunch ute i solen med mina tappra kompanjoner här på biblioteket. sen vid sex mötte jag upp linnéa och gick och tränade. först styrketränade vi en knapp timma innan det var dags för yoga. då anslöt även emma - så himla fint med träningskompisar! passet var sjukt bra men jobbigt, speciellt eftersom min kropp redan var lite trött efter styrketräningen. idag har jag för övrigt en härlig träningsvärk. efter träningen handlade jag och linnéa lite mat (det har blivit lite av en tradition efter våra yogapass) och sen tog jag vagnen hem. på vagnen slogs jag flera gånger av hur satans vackert göteborg är. den insikten får jag i och för sig rätt ofta, men extra ofta såhär i maj. massa gröna träd, vatten och båtar. kan inte bli bättre. var förbi erikas lägenhet och vattnade blommor.. jag är lägenhetsansvarig nu när hon farit till moldavien i två månader. sen promenerade jag hem i solnedgången.


på väg från träningen

nu ska jag strax gå över till handels och sjunga lite. bara ett par övningar kvar nu innan vi har vårkonsert! är så himlans intensivt med kören nu på våren. mycket sjungingar, rep, extrarep, stämrep och såntdär. i lördags sjöng vi på juristernas diplomering och sen hängde vi i solen vid kanalen.


linnéa är pepp innan sjungning

nu ska jag packa ihop mina saker och pausa i skrivandet på min text om kontextuella förklaringar till valdeltagande. heja heja vad kul det är!

skärgård, firande och små lamm!

har precis i detta nu skickat en skoluppgift som har tagit tusen år att göra. så nu firar jag genom att blogga om min och josefins fredagstur ute på brännö!

solen sken och vi skulle hälsa på fina små lamm. och brännö var som vanligt vackrast i världen och det i kombination med världens sötaste små djur gjorde utflykten till alldeles alldeles underbar. istället för att beskriva den närmare med ord kommer det istället några bilder. alltså gud vad fint det är med djur!


på båten hem firade vi (som ni ser) med bubbel och bakelse att det var fredag, valborgshelg och att det hade varit kungligt bröllop i england!

sådär. nu ska jag möta upp linnéa och gå och träna! sen vankas det tydligen kvällsmat hemma hos moa! tänk så fint!

RSS 2.0