en onsdag mitt i livet.

intensiv onsdag. är nu hemma och hämtar andan och äter. har hittils idag hunnit med jobb och sen fika med elina som var på besök i stan. elina lärde jag känna i new york då hon delade lägenhet med anna-lotta som jag hälsade på. sen gick jag på ett lunchpass på gymmet tillsammans med linnéa. orkade knappt in i duschen sen och bävar lite inför hur min kropp kommer kännas imorn.

ska snart ta vagnen och möta upp linnéa och gå på nåt slags event. hoppas på en trevlig kväll. ikväll kommer jag förhoppningsvis somna gott.

tre bilder på linnéa. här syns två av de saker vi oftast gör tillsammans: sjunger och efter-tränat-handlar på hemköp.

and the beating of your heart.

söndag kväll. utanför blåser stormen berit nästan bort hela majorna och göteborg. men precis här där jag är, just nu, är det alldeles alldeles lugnt och fridfullt. är nyduschad och sitter och dricker en kopp av mitt favorit-te och lyssnar på den här låten: Jennie Abrahamson – Hole in you. trotsade dock stormen och ovädret en stund i eftermiddags och var på adventsglögg hos erika. fint, förutom att jag höll på att blåsa ner i göta älv (okej, en liten överdrift) både på vägen dit och hem.

jag har haft en väldigt skön helg och känner mig nu ganska laddad för ännu en veckas arbete som biträdande forskare. den här hösten har gjort så mycket med mig. allt har hänt på en gång samtidigt som jag känner mig lugnare och lyckligare än på väldigt längre. 2011 har varit ett helvetesår men ungefär samtidigt som hösten började dra in över göteborg så började saker och ting vända och som det ser ut nu kommer det här året sluta som ett av de bästa på länge. tänk om jag hade vetat det i vintras och under den tidiga våren. jag hade inte trott på det, inte ens lite. jag har gått från att känt mig minst och svagast i världen och aldrig tro att jag skulle kunna bli mig själv igen till att nu känna mig stark och tillfreds. men, det har varit en lång resa och jag har velat ge upp många gånger.

den andra november tog jag min masterexamen i statsvetenskap. fem långa långa långa år av studier var slut. jag är så sjukt nöjd att jag klarade det. jag har aldrig i mitt liv känt en sådan lättnad. det är fortfarande lite overkligt, jag förlikar mig fortfarande med att jag är en student. det jag kan är att skriva skriva skriva och läsa, analysera och problematisera i oändlighet. men, jag är så glad över att alla dessa helger och kvällar på skolan är slut. men nu är jag istället en arbetande tjästeman som ska använda alla mina kunskaper på riktigt. det är lite som att börja om från början, fast mycket mycket roligare. ett steg jag verkligen var redo att ta.tre fina höstögonblick fångade i min telefon


the sound of your beating heart,
you gave me reasons to belive

nu sänder vi snart radio!

ja, klockan 12 sänder jag och fina emmy rasper brunchrapporten i P3.


hej hej hallå dagboken.

hej hej hallå. tre veckor har gått sedan jag skrev sist. och på dessa veckor har det hunnit hänt väldigt väldigt mycket. jag har tagit examen, börjat jobba & blivit en lite lugnare och mindre stressad person. hoppas jag. dessutom fylld med kärlek och mängder av fina personer omkring mig.

jag har så mycket jag vill skriva av mig om. men nu måste jag sova så jag börjar skriva-av-mig-perioden med en liten lista. imorn ska jag sända radio igen. kl 12-13 kan man höra mig live i brunchrapporten i p3.


dagens känsla: bra. trött efter gårdagens mastodontövertid på jobbet. var hemma 22.30, inte okej. annars fint. jobbat, och hängt med fina jobbvänner, druckit en kaffe med moa & en kaffe med erika. två av mina favoriter på samma dag alltså. kvällen har spenderats med att diska och städa och att kolla tv. skön onsdag.
dagens höjdpunkt: hm. alltså, här måste jag nog säga stunden då jag lite insåg att mitt diskberg hade en botten. ni förstår, sedan min extrema uppsatsperiod när jag i flera veckors tid pluggade ungefär 20h/dygnet och inte hade tid att varken sova, äta eller diska har jag liksom inte hunnit ikapp. pedant och ordnings-liza har liksom inte hittat tillbaka. eller jo, det har jag men jag har liksom inte haft tid/lust att komma tillbaka till normal standard. men nu så!
dagens låt: Jakob Hellman – Vackert Väder
dagens happening: dåligt med sånt. hade ett möte imorse om meta-data. alltså data om data. vad säger ni om det?
dagens göteborg: soligt, klart och kallt. snart kommer nog snön.
dagens vill ha: en ledig dag, en ny parfym och en lägenhet fylld av tulpaner.

RSS 2.0