ett nytt jobb.

nu är jag på väg till dag två på ett av mina två nya jobb. gjorde radiodebut igår och trodde jag skulle gå sönder av nervositet, stress med uppsats, sömnbrist & matbrist. men jag överlevde och nu kan det bara bli bättre och ännu mer kul.


en färdig masteruppsats rikare.

allt slit har äntligen äntligen gett resultat. jag trodde på riktigt inte att jag skulle hinna klart till inlämningsdatum men det gjorde jag. helt sjukt. men nu är den klar och innehåller drygt 60 sidor text, tabeller och statisitiska analyser.

nästa vecka är det examination och jag är redan dödsnervöst för det. min masterexamen är så himla nära nu.

fast mest nervös är jag ändå över en grej jag ska göra imorn. jag har fått jobb, två stycken dessutom. men mer om dom vid ett senare tillfälle.

nu ska jag sova och bara njuta av att inte behöva göra någonting en stund.

snart snart snart.

jag har aldrig i hela mitt liv varit så trött på ord, tabeller och siffror.

fyra dagar kvar.

ungefär världens tråkigaste uppsatsblogg för tillfället. men på onsdag kl. 10.00 är helvetet över.

den här fredagskvällen har tillbringats i sängen med korrläsning av min text och lite pill med statistiken. sådär kul. som sällskap har jag haft kaffe, johanna&karolina i telefon & ane brun på spotify. rätt okej ändå men ÅH vad jag längtar efter livet just nu. men snart snart snart.

tre saker jag längtar väldigt mycket efter: familjen i hallsberg, stockholm & att få SOVA.kan tyckas fint på utsidan men ni skulle bara veta ångesten som florerar därinne


ps. och när jag är klar och inlämnad av masteruppsats ska jag meddela lite roliga nyheter. men först - uppsats.

konsekvensen av ett huvud fyllt av siffror.

alltså, jag måste bara klaga lite. klockan är 21.13 och jag är fortfarande kvar på skolan. nu har jag gett upp och ska gå hem. har sysselsatt mig med mina statistiska analyser exakt hela dagen och jag är TRÖTT i mitt lilla huvud. nu ska jag hem till mat som inte finns, en ostädad lägenhet och disk som inte är diskad sen.. ja, jag vet inte. mitt liv är inte glamour just nu. det består endast av 12 timmars pluggdagar och alldeles för lite livsglädje.

här mina kära bloggläsare. här någonstans bland alla siffror och märkliga tecken finns resultatet av min uppsats. förstår ni att jag är lite trött i huvudet?
men vet ni? jag börjar faktiskt se att det finns ett ljus i tunneln. jag tror kanske eventuellt att jag kommer hinna lämna in tid.

no one holds your heart.

det här med uppsats går just nu inte så bra. jag har liksom kört fast och dagarna till inlämningsdatum kommer allt närmare. snart bara två veckor kvar. jag vet inte om jag kommer hinna i tid. men jag vill ju inget hellre! just nu har jag lite svårt att veta hur mycket jag ska slita för att eventuellt hinna klart. vet inte om jag orkar dag och natt i lite drygt två veckor till. livet blir liksom inte så roligt genom att ha det så. en ständig stress, ångest och oförmåga att koppla av och känna att det finns viktigare saker i livet än att hinna klart med sin uppsats i tid. åh, jag vet inte alls just nu. jag önskar att någon kunde berätta för mig precis hur jag ska tänka och lägga upp det för att lösa det här på bästa sätt.
i fredags fick jag dock en känsla av hur fint livet kan vara när man inte är i uppsatsbubblan. min morbror lyckades med konsten att ta mig ur den ett par timmar. så sjukt välbehövligt. vi åt middag och såg ane brun på trädgården. så himla himla fint! längtar efter att ha mer tid. det är mycket jag saknar och försummar just nu. mina vänner till exempel. och min familj där hemma i hallsberg. och jag saknar stockholm och politiken. mina underbara gamla kollegor på riksdagen och en hel drös med vänner jag har därborta i storstan. har inte varit i sthlm sen i maj. så länge har det nog aldrig gått. men snart snart snart. jag och min hjärna och min kropp behöver en lång tids återhämtning efter detta. jag vill känna lugnet och att vara mitt uppe i livet på samma gång. känna ruset.

Jennie Abrahamson – I Lost My Heart


river en vacker dröm.


idag har inte varit en jättebra dag. uppsatsen har gått dåligt, jag har varit trött och saker och ting har inte riktigt gått som jag har tänkt mig. men den största anledningen till att det här är en dålig dag är för att karolina idag tog sitt pick och pack och flyttade till stockholm. världens finaste karolina. som funnits vid min sida (minus att vi båda haft lite avvikelser till sthlm osv) i över fem år. en stor del av min göteborgsfamilj. är tveksam hur jag ska klara av de sista veckorna av uppsatsångest utan henne vid min sida. hennes positivism verkar outröttlig och försöken till att få mig att tänka om och tänka rätt tar inte slut. om en månad är hon dock tillbaka en sväng för att examinera sin uppsats och då hoppas jag med hela mitt hjärta att och och min uppsats gör henne sällskap. oj, vad vi ska fira då.

men tills dess, en väldigt väldigt stor saknad.do you remember.

jag befinner mig som ni vet vid det här laget på skolan 24/7. det är inte jättekul. men bra musik gör det hela lite lite lättare i alla fall. den här låten spelas väldigt flitigt när jag författar stora ting om miljöskatter och politiskt förtroende:


ane brun - do you remember

i brist på annat: en lista.

just nu kan jag bara tänka på tre saker. den ena är att jag ungefär hungrar ihjäl. den andra är min uppsats och att jag inte tycker om den. den tredje och sista saken är tyvärr hemlig.

om exakt en kvart får jag och karolina lämna läsesalen och gå och äta våra matlådor. fram tills dess kan jag ändå inte koncentrera mig på miljöskatter och opinion så jag passar på att fylla i en fin lite lista istället. here we go!


dagens känsla: bra. lite måndagstrött och har en enorm pluggvecka framför mig. men helgen var fin och ikväll är det yoga med linnéa. och jag lagade tusen goda matlådor igår. så med en bra lunch blir pluggdagarna lite enklare.
dagens gata: vasagatan som jag hänger på vareviga dag kanske? den är fin men just nu kan jag inte riktigt se det för all uppsatsångest.
dagens stadsdel: majorna såklart. alltid majorna!
dagens mat: min fina vegetariska lasagne med spenat och ricottaost som jag strax ska få äta upp!
dagens dryck: sådana här dagar: kaffe. men annars mitt nya favorit-te (grönt rooibos med apelsin, ananas & kokos) som jag hittade tack vare den här fina tjejen!
dagens outfit: hmm. svart klänning, strumbyxor & stickad mönstrad tröja.
dagens se fram emot: kvällens yogapass.
dagens happening: skriva skriva skriva, äta, skriva skriva skriva, dricka kaffe, skriva skriva, träna. sova. typ så.
dagens morgon: trött. ville inte riktigt inse att det var måndag. dessutom var det grått och mörkt ute.
dagens pepplåt: Firefox AK – Boom Boom Boom. peppigt värre!
dagens depplåt: här finns det många fler för tillfället. men väljer Jens Lekman – A Promise. fin, vemodig och lite sorglig.
dagens göteborg: grått, lite regn & dimmigt men rätt så varmt och skönt. lite som det brukar med andra ord.
dagens vill ha: EN KLAR MASTERUPPSATS. PUNKT.

your protector.

handledningen gick okej. men det är SÅ MYCKET ATT GÖRA. ska sitta med uppsatsen hela helgen och ja, i princip konstant fram tills inlämning. suck. känns faktiskt rätt så segt.

MEN dagen har varit bra trots allt. detta tack vare fint frukosthäng med karro. sen vid lunch gav hon mig ett super-pepp-samtal som liksom bara hon kan göra. alltså, på riktigt hade den här uppsatsprocessen varit fruktansvärd utan henne. sen åkte jag hem och försökte vila hjärnan en stund. gick sådär. men sen så var det dags att inleda helgen på riktigt tillsammans med linnéa och detta genom ett spinningpass! efteråt kändes allt lite lättare och jag har sedan spenderat resten av kvällen med popcorn, te och tv. precis vad jag behövde. nu är jag nästan laddad för en heldag på skolan imorn.

RSS 2.0