lite domedagsfeeling.

nu ska jag alldeles strax träffa min uppsatshandledare. efter en veckas intensivt jobb har jag kommit lika mycket framåt som bakåt med uppsatsen. lite segt. så inatt vid ett så skickade jag in allt mitt material hittils och alldeles snart får jag veta om hon tror jag kommer få ihop det eller inte. jag är förresten himla glad att ha fått en handledare som hanterar mig och mina bergochdalbanor så metodiskt, lugnt och trevligt. börjar redan nu funderar ut en belöning till henne om jag får in den här uppsatsen i tid.


resten av den här fredagen måste jag nog ta lite ledigt. återhämtning är viktigt har jag hört. och ikväll så ska jag träna med linnéa och sen bara hem och sova. skönt.

en månad från och med idag.

om exakt en månad ska min masteruppsats lämnas in. jag hoppas att det kommer gå. det måste liksom gå. jag är SÅ redo för att avsluta min utbildning nu. fem år har gått och jag har kommit till någonslags teoretisk mättnad. nu vill jag ut i verkligheten och jobba med allt jag kan, vet och vill förändra i vårt samhälle. men först - bli klar med uppsatsen och få min examen.

jag vill så mycket, har stora planer för min framtid som jag längtar efter att få förverkliga. i vägen står bara den här uppsatsen, arbetsmarknaden & jag själv och mina höga prestationskrav. tre rätt jobbiga och stora saker. men det här ordnar sig.


kom igen, nu kör vi! ni är väl med mig?

fyra bra saker på en mindre bra dag.

huvudvärk, ett pendlande humör, träningsvärk, ett alldeles megagrått göteborg utanför biblioteksfönstret och en uppsats som aldrig verkar vilja bli färdig. nej, det är inte riktigt min dag idag.

men - här kommer fyra lite roliga nyheter som ändå gör min dag rätt värd ändå.

  • jens lekmans nya och fantastiska EP an argument with myself.
  • att det är budgetdebatt i riksdagen som sänds direkt vid svtplay (herregud vad jag längtar tillbaka dit förresten).
  • det här med att en av mina favoritkvinnor nina åkestam tillsammans med några andra smarta hjärnor startat MP New York. spännande och nytänkande.
  • min höstspellista på spotify. den är världsbäst och gör (tillsammans med karolina) att jag överlever mina uppsatsdagar.

när vi går genom tiden.jag befinner mig i hallsberg. tog nattåget mot storlien och luleå från göteborg men åkte inte så långt. men ändå, shit vilket enormt långt tåg. någongång vill jag nog åka med hela vägen!

imorn ankommer det fem sköna damer och ansluter mig här. vi ska spendera helgen vid min stuga och bara njuta av varandras sällskap (och mat, skog, sjö, lugn, vin och mer mat) i tre dagar! vi firar fem år av fin vänskap nu. min lilla egna familj i göteborg! världens finaste. under fem års tid har vi varit på äventyr tillsammans, delat de dagliga luncherna i skolan, har pluggångest ihop, dansat, lagat middagar, peppat varandra och funnits där för varandra. nu blir jag kanske lite sentimental men jag hade inte varit den jag är idag utan dom. att min tid i göteborg har varit så fantastisk som den varit beror till stor del på personerna på bilderna ovan. har letat lite i arkivet och hittat en fin mix av bilder från våra år tillsammans.

nu när alla börjar bli klara med sina utbildningar och snart får/har fått fräcka jobb överallt i sverige och utomlands har vi bestämt minsann inte tappa kontakten. så imorn anländer erika, karolina, andrea, elin och jenny till finfina lilla hallsberg för en helg av konstant umgänge. helt fantastiskt.

för dem som väntar.

utanför skolans väggar är göteborg i sitt esse med regn, starka vindar och grå himmel. uppsatsen går långsamt framåt och just nu längtar jag mest till att få gå över till handels och sjunga. snart snart snart.

dagens soundtrack: Joakim Berg – Nåt för dem som väntar

joakim berg sjunger olle ljugström. kan liksom inte bli annat än fint.

mitt hjärtas röst
kan nog vara ostämt ibland
instängd i ett bröst
en ambassad som saknar sitt land

för dom som väntar

the heart is a rebel.


två fina ting (som inte alls har med helvetesuppsatsen att göra)the more i want you
the closer i come

the heart is a rebel
make me see
i'm waiting for the wild

Moto boy – The Heart Is A Rebel

cry no more tears

ja, nu är den här igen. uppsatsångesten. och den är enorm och jag vet inte hur jag ska ta mig ur den. när jag skrev min kandidatuppstats våren 2009 var hela mitt liv som en bergochdalbana och hur jag mådde och vilket humör jag var på en dag bestämdes helt av hur det gick med uppsatsen. jag orkar inte riktigt med detta igen. men fram till inlämning 26 oktober så är det uppsatsen som kommer styra mitt välmående. jag hoppas kunna lämna in då och därigenom ta min efterlängtade masterexamen i statsvetenskap. fem års långa år av studier vill ha ett slut. helst gärna precis just nu. idag har jag ägnat dagen åt att freaka ur ett antal gånger över min teoridel som jag inte alls får ihop. igår var det lite samma sak. var så arg att jag på spårvagnen hem höll på att få raseriutbrott när två kvinnor skulle släpa på varsin TOM barnvagn mitt i rusningstrafiken på en överfull spårvagn. inte okej. det var inte heller okej att det kom på två enorma jättehundar på vagnen och blockerade utgången.

jag hoppas att jag slipper samma incident idag, för humöret är än lite sämre idag än igår tyvärr. jag har förresten numer skaffat mig en nära kontakt inom västtrafik så jag har dagen till ära beställt spårvagnar fria från både hundar och barnvagnar. nu tar jag dock snart helg. ett ärende på stan, en fika med två av mina favoriter och sedan hem och diska, städa och dö en smula. härliga fredag.

(nästa inlägg ska jag försöka vara lite mer pepp, jag lovar.)

yoga/yogamaster.eftersom sommaren är slut och allt börjar återgå till normala rutiner så är min fina linnéa tillbaka i stan och ikväll är det återigen dags för våra yogamåndagar. nu är iof yoga inte det enda vi gör tillsammans. vi handlar även mat, sjunger i kör och är ute och dansar tillsammans. typ som i lördags. då dansade vi på en båt till gamla indiehits och annan fin musik. bilden ovan är från i lördags (innan det var dansdags) när vi plus åtta andra sjöng för femhundra personer på park elite. vårat uppvärmningsrum var ett konferensrum och vad finns då att göra förutom att leka med inredningen?

RSS 2.0