för en lång lång tid.

vet ni vad jag gör idag?

lyssnar på håkan hellström och älskar göteborg. våren är snart snart snart här och idag värmer solen. håkan hellström är hela min tonårstid och det kommer nog aldrig någonsin finnas en artist som kommer ta hans plats, även om jag inte längre lyssar lite frekvent och inte längre ser han live så fort tillfälle bjuds.

i videon här nedan finns alltihop; håkan, bra svensk pop & göteborg. den här staden alltså, den är så himla fin. i morse var jag på ett frukostevent och snart ska jag iväg och yoga på lunchen. bra fredag.
angående min smått fanatiska håkan-tid tidigare i livet så finns slutet av den dokumenterad i denna blogg. det är ändå rätt sjukt att jag bloggat sen 2005 när jag var ynka nitton år, precis hade tagit studenten, bodde hemma och var tillsammans med min gymnasiekille. tänk att jag har de senaste åtta åren dokumenterade här. läskigt. känner att en backup av bloggen är på sin plats snarast.


i know places.

efter en fantastisk helg är jag tröttare än tröttast och funderar på riktigt på hur jag ska orka med en lång arbetsdag i morgon. jag programmerar enkäter hela dagarna och skriver undersökningsfrågor på jobbet nu och får testa på lite layout och designjobb. tvära kast från den tunga rapporten jag höll på med nyss med andra ord. skönt med variation.

tänkte bjuda på nio bilder från mina två senaste veckor. direkt tagna ur min iphone och instagram. och med det säger jag tack och godnatt till vecka sju.


vår i köket, lördagsgodis för två & helgarbeteutsikt från jobbet, yoga-pose & helgkaffe på bar italiafredagshäng med linnéa, grått vid spårvagnshållplatsen & godaste fikat på brogyllen

våren, kärleken och new york.

vet ni vad jag gjorde igår? bokade biljetter till new york! i slutet av april åker jag plus en över atlanten. var ju och hälsade på finaste lotti även förra våren så varför inte göra det till en tradition? det var så fint att hänga hos henne i brooklyn, vara ute på äventyr och få utforska manhattan på egen hand de dagar hon gick i skolan. denna gång blir det nog ändå lite bättre när jag har med mig resesällskap. ser fram emot tio dagar av semester i ett vårigt och underbart new york.


west village, april 2011


fina & saknade lotti


varför just vi två möttes här.

efter några dagar av kompledighet och helg är jag nu åter på plats på kontoret. rapporten är avslutad och nu är det nya projekt att ta tag i. känns bra. har massa ny energi. igår köpte jag två par fina skor och yogade. idag skriver jag och lyssnar på p3-dokumentärer här på kontoret. fint. ikväll ska jag dricka ett glas vin med favoritpersonen.


ifall hela världen är för stor för mig.

min lägenhet är fylld med tulpaner och påskliljor. jag längtar så fruktansvärt efter våren. känna att solen värmer, torr asfalt och vindar som inte är iskalla utan mest bara behagliga. jag längtar efter att träden i spårvagnsallén vid mig ska slå ut. vill åka hem från jobbet när det fortfarande är dagsljus och jag vill lämna måndagsyogan i solnedgång. medan jag väntar på att våren kommer till göteborg så tänker jag tillbaka på fina vårstunder under tidigare år. våren är min bästa tid. här kommer några vårbilder ur mitt arkiv. håll ut, snart är vi där.


brännö. våren är inte vackrare än här.fina eleonor första april 2009, saltholmen.


utsikt från mosebacke, stockholm april 2010


körsbärsträden på gården vid jobbet.


vitsippe-överdos i hallsberg 2011


förra året invigde jag våren i new york hos finaste lotti. här på brooklyn bridge.

vi fyller alla sprickor med tankar om hopp.

it's aways takes me by suprise how dark it get's this time of year.


helgen är snart slut och den har varit himla fin! jag har sovit ikapp, tränat och hängt med min favoritperson. igårkväll fick jag dessutom grannbesök av bästa sort. förutom dessa fina saker har jag jobbat. det är precis vad jag gör nu också. känns inte överdrivet roligt en söndag (andra söndagen i rad) men jag har inget val. men snart snart snart är den här rapporten klar och det blir lite lugnare.


utsikt från jobbet. två olika dagar, två olika väder.


i morgon är det ny vecka och den startar med en jobbdag med två möten och den obligatoriska måndagsyogan på kvällen. jag har börjat gilla måndagar.

First Aid Kit – To a Poet

twentyfive and counting.

hej från statsvetenskapliga institutionen. sitter och skriver på en myndighetsrapport om förtidsröstning jag har pillat med sen i slutet av december. på måndag ska den leveras och det känns bra att vara i slutskedet. skrivprocessen är nästan alltid roligast då och jag försvinner i visssa stunder helt in i textskapande.

nu fick jag dock en liten svacka. väntar på mail som inte behagar komma och har dessutom gått lite vilse i den franska konstitutionen.

har cirka en timma jobb kvar innan jag ska ut på nästa uppdrag - nämligen att leta glasögon. jag är inte alls så pepp på det. vill helst inte ha glasögon.. men har känt att jag inte alls ser så bra på långt håll nuförtiden så förra veckan tog jag tag i det och kollade mina små ögon. och mycket riktigt, glasögon var visst nödvändigt. min första vuxen-åkomma. väntar mig att de ska ramla in en efter en nu när jag passerat 25. i övrigt sa optikern att jag hade ovanligt skarp syn och såg bättre än de flesta - men att min syn hade försämrats lite på långt håll. låter inte det lite konstigt? jaja, jag väljer att tro på hans ord då jag gärna ser mig själv som en ytterst skarpsynt person. trots mitt numer bristande seende.


RSS 2.0