minnen av aprilhimlen

jag befinner mig hos mina fina små söta kusiner! skön valborg med andra ord. familjeliv, god mat och härligt prat. just nu har jag och kusin olle åtta år musikbattle. tror ingen åttaåring har så bra musiksmak som han. winnerbäck, michael jackson, billie the vision och salem al fakir! sen är han sjukt musikalisk också. blir både avundsjuk och imponerad.


fina familjen. är glad över att ha en sån trevlig släkt. detta är dock några år sen.. olle är som sagt åtta nu.

min hjärna är förövrigt helt död. varit en intensiv vecka i skolan, som vanligt!

nu kom morbror också in i rummet så nu blir det dans. han är en kung på det min morbror ska ni veta!


en bänkrad i en rastlös, sen april
jag tittar över axeln och ser dig blinka till
jag kan få dig när du vill

jag ger dig allt jag har.

jag ska alldeles alldeles strax sova. men jag ville bara skriva några ord först.

jag kan exempelvis skriva att jag haft min näst sista gitarrlektion idag och att det var himla roligt. ibland känner jag mig riktigt duktig, men bara ibland. och min lärare eric låter mig spela roliga låtar. idag var det smiths och winnerbäck, bara en sån sak. vi ska fira mina framsteg med öl har vi sagt. himla bra plan tycker jag!

sen kan jag berätta att hela jag luktar florsocker. och det beror inte på att jag har bakat, för det har jag inte gjort på hundra år. utan det är nämligen så att jag har en ny hudlotion som luktar just florsocker. spännande doft måste jag säga!

stockholm var mycket trevligt. och mia skäringer på södra teatern var som förväntat helt fantastiskt. två timmar med skratt, tårar och fin musik. åh, jag ville bara ha mer! skulle kunna se föreställningen hur många gånger som helst! södra teatern ligger förresten på stockholms finaste plats. utsikten från terassen där är enorm. hela stockholm verkligen! och i lördags var det soligt, fint och varmt. det kändes nästan som sommar!


usikt från södra teatern

förutom mia skäringer så hann jag med att hänga med ida och familjen. och hillevi, anna-lotta och anna. nästan alla mina favoriter i stan! när jag åkte hem i söndags blev jag dock lite deppig. skulle varit hemma 20.15 (x2000 direkttåg sthlm-gbg) men jag kom hem vid 23. först nåt himla lokfel och sen fick vi köra en annan väg genom sverige. suck!

annars har jag läst och skrivit en massa om EU och dess framtid. seminarie på torsdag! så imorn blir det en härlig heldag på KTB! så nu ska jag sova så jag kan uträtta mästerverk imorgon.

nu far jag till stockholm!

.. och träffar finfina människor och får lite stockholmskänsla.

ikväll ska jag och ida inta södra teatern och se min favoritkvinna!

MIA SKÄRINGER!

biljetterna bokades i september så jag har ju längtat huuur länge som helst!

solen står högt över taken och vinden har vänt

alltså jag dör av tristess. om förra veckans seminarie och PM-skrivande var bland det mest intressanta på länge så är detta raka motsatsen. temat för denna vecka är hållbar utveckling och det är ju ett av mina bästa områden.. miljöpolitik är ju min grej - men vad händer? av alla tänkbara uppgifter så fick just jag den om avloppshantering i kommunerna. läser världens sämsta avhandling dessutom. dålig meningsuppbyggnad och otroligt ointressant. dessutom är den från 1999 så mer än halva texten känns väldigt inaktuell. jaja, det är väl straffet för att det var så kul förra veckan. att få ihop ett bra PM om detta känns som en omöjlig uppgift.

nog om det. på onsdag är det seminarie och sen kan jag släppa detta och hoppas på ett roligare ämne inför nästa veckas seminarie.

helgen med hanna var underbar! så härligt att ha besök av en fin vän. vi åt god mat mest hela tiden, var ute och gick, strosade på stan och besökte pustervik för lite häng och dans. bra helg!

, och vet ni? jag tror att den här helgen som kommer blir minst lika bra. för jag ska äntligen se mia skäringers föreställning! som jag har längtat. bästa mia! jag tar tåget till stockholm (åh, saknade stockholm!) vid lunch på lördag och åker hem igen söndag kväll. på kvällen går jag och ida till södra teatern och ser föreställningen!  ska bli så fint att komma tillbaka till bastugatan. efter ett halvår på den adressen känns det ju som hemma. längtar efter att få träffa ida och fina familjen forss igen (min favoritfamilj efter min egen tror jag minsann) och alla andra saknade vänner. och sen ska det bli skönt att komma till stockholm igen, även om det bara är ett dygn. synd bara att det är helg när jag är där. annars hade jag kunnat hälsa på mina gamla kära kollegor på riksdagen också. men man kan inte få allt.. det känns som det var en hel evighet jag packade ihop mina grejer och flyttade tillbaka till göteborg, men det är bara en månad sen.


så förutom att jag skriver om avlopp så känns livet som det ska. snart ska jag packa ihop mina grejer och ta mig hem. ikväll blir det gitarrlektion igen. det går framåt minsann! barréackorden börjar sitta där de ska.. (lögn). och ikväll har jag skypedejt med erika - direkt från berlin! saknade vän!

finbesök!

idag är det lördag och igår fick jag besök av världens bästa hanna. vi har en helhelg! hon var här en helg i april förra året med. typ världens finaste helg. hur det var då kan ni läsa här: http://liza.blogg.se/2009/april/



igår promenerade vi vid röda sten. sen gick vi hem och drack lite rosévin, åt färska räkor och ost och kex!

nu ska vi ut på stan!

längtan bor i mina steg.

idag har jag suttit på KTB heeela dagen. från typ nio till åtta. det är väldigt många timmar. jag har skrivit klart mitt PM. det känns bra, det var roligt att skriva och jag tror jag fick ihop det rätt bra. återstår att se på seminariet imorgon. sen har jag haft härliga solpauser idag också. vädret är ju alldeles alldeles underbart! lunchpaus i hagaparken med moa, andrea och linn och sen fin eftermiddagspaus på trappan utanför biblioteket. den blev dock lite längre än vad jag hade tänkt mig. men det kom ju så mycket härliga människor och avlöste varandra hela tiden. richard, emma och joachim. jag hade inte träffat joachim sen typ augusti så det var kul att se han igen!

jag har fått massa fräknar på näsan idag också - ett säkert vårtecken. synd att det inte blir så mcyket mer än fräknar även när sommarsolen kommer. jag får fräknar, men blir inte speciellt brun alls faktiskt.

när jag packade ihop mina saker från biblioteket och tog mig hem var solen på väg ner och göteborg var sådar himlans vackert. jag älskar våren! det har slagit ut blommor i hagaparken också, och nu tar man alla kafferaster utomhus och man behöver inte länge frysa när man går ut och tar lite luft och paus från läsesalen. åh, det är så fantastiskt!


på väg hem från skolan!


sen handlade jag mat vid stigberstorget och åkte hem och lagade mat, åt och diskade. nu sitter jag i sängen och har spelat lite gitarr. ska sova nu så jag är pigg imorn på seminariet.

dagens soundtrack. något bland det vårigaste och vackraste jag vet. att lyssna på den när man åker spårvagn genom staden i solnedgången är underbart!

montt mardié - saltarö berg



livet är allt bra fint ibland,
godnatt från ostindiegatan

biverkningar efter en springtur vid havet.

solen skiner starkare än någonsin (känns det som) och jag sitter inne på KTB och tittar ut över hagakyrkan och alla människor som njuter av solen. det känns orättvist, men det är det ju såklart inte. jag försöker få klart den sista inlämningen i min extrakurs så jag kan bli av med den men det går såå segt! och jag förstår egentligen inte varför. men nu när jag har tvingat mig till skolan en solig söndag så vore det ju slöseri med allt om jag inte utnyttjade den redan bortkastade tiden och blev klar?

huvudvärk har jag med. var ute och sprang en riktig långtur igår, längre än vad jag hade tänkt. det blev en mil ungefär och min kropp var nog inte uppladdad för det. så kvällen slutade senare i någonslags fosterställning framför tv:n med en huvudvärk som jag alltid fick förr när jag hade sprungit nån jobbig orienteringstävling och tagit ut mig helt. jag borde vara lite klokare och inte springa så himlans långt när jag vet att jag borde ta det lite lugnare. men när solen skiner, stegen är lätta och man springer längs alla lyxvillor med havsutsikt i långedrag är det svårt att inte fortsätta. stannade vid ett par ställen och bara njöt av havsutsikten och lukten av hav. långedrag och området vid saltholmen är mitt favoritområde att springa i. så det var värt det även om jag fick en huvudvärk som sitter kvar även i dag..


den lilla hamnen vid långedrag. himlans vackert!

seminariet i torsdags gick väldigt bra. det är en trevlig liten klass på tio personer och jag känner ingen sen tidigare. spännande! tills litteraturseminariet på torsdag ska jag läsa och skriva om identiteter i europa och invånares känsla av tllhörighet och vad det har för koppling till deras politiska åsikter och engagemang. mycket mer intressant än kommunpolitiken jag skrev om till i torsdags, även om det blev rätt intressant till slut det med.

nu ska jag ge det här en timma till innan jag tar spårvagnen mot hem till majorna och möter upp jenny för en söndagspromenad vid havet.

en dag med indelningspolitik och kommunreformer

en heldag på KTB är vad som står på schemat idag. PM:et ska in i morgon och på torsdag kl 13 är det seminarie och jag ska presentera och diskutera mitt PM. sen ska man helst göra presentationen lite mer intressant och underhållande genom att lyfta fram några intressanta frågor. jag ogillar att göra muntliga presentationer, eller ogillar och ogillar. förr gjorde jag nog det, på gymnasiet och sånt. men nu tycker jag det är helt okej, bara det är jag är så mycket bättre på att skriva. dessutom är det hundra gånger roligare också. jag var förresten till för fem minuter sedan alldeles säker på att seminariet var i morgon. så jag är ju nästan klar. men det gör ju inget att få en dag till på sig! ibland är det lite skönt att ha fel..

skriver om storkommunreformen 1952. förstår att det låter otroligt spännande.. det är ungefär lika roligt som det låter. eller, det har faktiskt haft sina intressanta delar men nu har jag just läst ett avsnitt i boken som hette "landsbygdskvinnans sång" och det var minst sagt sådär. även om det handlade om kvinnor i politiken på 1950-talet så gjorde avsnittets rubrik att det genast kändes mycket mindre intressant.



den här bilden togs i maj förra året men iallafall, KTB när det är som vackrast. längtar tills löven slår ut och det blir grönt överallt!

utanför är det grått och det passar faktiskt rätt fint när man ska sitta inne på skolan en hel dag. som tur är har jag moa som sällskap här inne och det är trevligt att ha nån att ta lite pauser med. och småviska med (här inne måste man vara knäpptyst) när man har tappat sin koncentration lite. det händer faktiskt då och då..

och framtiden väntade som en farlig gåta.

jag är hemma hos föräldrarna i hallsberg. här är det fortfarande endel snö kvar - det är det inte i göteborg. men det har varit soligt och fint och jag har haft det jättebra. framförallt så sover jag så himla gott i mitt gamla rum och i min gamla säng. igår var jag och johanna uppe vid stugan en stund och satt i solen vid vattnet (läs: isen). på kvällen var det middag här hemma med massa god mat. i eftermiddag ska vi åka till örebro och hälsa på syster! trevligt! sen ikväll vid halv åtta går tåget tillbaka till göteborg. har endel att läsa och skriva tills på onsdag då det är seminarium.. hade jag haft tid hade jag gärna stannat tills imorgon. 

jag är glad och tacksam över att jag trivs så bra överallt. här hem-hemma i hallsberg, i göteborg och även under min tid i stockholm. antingen så är jag bra på att anpassa mig eller så har jag haft turen att alltid ha så många fina och bra människor omkring mig vart jag än kommer. antagligen är det både och.

hittade massa gamla brända skivor från 2006 i mittt rum här och oj vad nostalgiskt det är att lyssna på vissa låtar igen. 2006 var det ett händelserikt år i mitt liv, det hände en väldans massa stora och bra saker då. det var då allt hände. livet liksom började. och jag har ovanligt många starka minnen från det året. en av de största sakerna var flytten till göteborg, ett beslut jag inte ångrat för en sekund. aldrig någonsin.


 

en låt som jag lyssnande på mycklet under våren och sommaren 2006 var där elden falnar med lars winnerbäck. och när jag lyssnar på den nu, fyra år senare, känns det fortfarande så rätt. det var precis så det var, och är. jag minns varenda känsla.

du hade rätt, sångerna kom från andra länder
vi möttes i ett underland och står på en perrong
där allt förändras fast ingenting händer

och skymningen är tidlöst vacker
och jag skriver från en stuga vid en sjö
det är lätt att bli blödig och nostalgisk fast man bara bytt miljö

vi hade allt och friheten var ännu inte stulen
vi hade skogarna i söder och drömmarna i väster
och sandade vägar under hjulen
och vi visste ingenting om verkligheten
vi sökte i det stora efter svar
så många illusioner som har rasat och så långa vägar kvar

du har vunnit och förlorat du har sett dig själv i spegeln
du har vaknat i fel säng du har varit kär
och framtiden väntade som en farlig gåta
man har bråttom dit sen är man där
i en stad som får en att bli större än man är
men i en ålder som sätter en på jorden
jag trodde att jag visste vem jag var och vad jag ville
men nu skulle jag inte välja dom orden

jag har ingen lust att fastna framför tvn när det skymmer
att följa det livet och skynda mig hem
och fylla på så mycket skåpen rymmer

jag pratade med en vän när jag reste
hon sa du måste alltid packa lätt
som att du alltid är på resa och ännu inte sett vad du har sett

vad ska vi göra med vår tro
vad ska vi göra med vårt hopp
vad ska vi göra med vår kärlek som blöder

ser du hur det skymmer hur färgerna gör opp
där elden falnar men fortfarande glöder
vi kan inte färdas bakåt i tiden
och det skulle bara vara ett steg tillbaka
det är så mycket som jag glömmer att bejaka

och det är svårt att tassa på den folkhemska skaren
varje torn du bygger upp ska nån annan rasa ner
nån idiot som bara ser sin chans och tar den
vem som helst kan avge tomma löften
och göra hål där dom lovar och svär
det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är

du är min vän och stormarna i vår blir våra bröder
våra fäder tacklar av nu och världen är vår
där elden falnar men fortfarande glöder

och vi ses bland dimmorna i norr eller i söder
med drömmen i behåll och med lust att ta vid
där elden falnar men fortfarande glöder


RSS 2.0