göteborg, jobb och en hemkommen vän!

nu är jag i göteborg igen. kom tillbaka i söndags kväll! dagarna i stockholm var välbehövliga och underbara. bodde hos maja i helgen och vi hade det väldigt trevligt med god mat, fina promenadvyer, vin och sådant. hon bodde helt underbart precis vid mariatorget på söder. jag vill också! 

igår jobbade jag mellan 7-18.15. det var jobbigt. det är så långa dagar på mitt jobb, benen blir trötta! annars är det roligt. trevligt folk! sen är luften i saluhallen INTE den bästa på sommaren. helt sjukt varmt! 

igårkväll fick jag fint besök. kära karolina som varit i hongkong en termin kom tillbaka till sverige. hon sov här inatt och det var så fint att se henne! ikväll ska jag hjälpa henne att flytta in i hennes nya lägenhet här i majorna. så fint att ha henne så nära! här är en bild på tre fina flickor för nästan exakt ett år sedan. jenny, karolina och erika. 



idag står sol på schemat innan det är dags för flytt. blir nog på bryggan vid röda sten. kolla lite på båtarna, och känna lite havsbris, läsa bok och kanske lyssna på en p3-dokumentär. oh yes!

nu ska jag hämta tvätten och sen ge mig ut i soolen!

på en ny balkong!

man kan säga att jag fortfarande är på söder - och på en balkong. men en helt annan balkong. nu är jag hos emerentia som bor precis vid medborgarplatsen. fantastiskt jättefint läge. jag har haft så fina dagar här med massa sol, underbart sällskap och roliga aktiviteter! ikväll ska jag möta upp maja vid mariatorget där jag ska bo inatt.

nu ska vi dricka ett glas rosévin och njuta av kvällssolen. 



på en balkong på söder i sthlm

godmorgon från en solig balkong på söder i stockholm!

jag, johanna och hanna har avnjutit en god frukost på balkongen och ska nu ge oss ut på stan. målet är häng i park! gårdagen var väldigt trevlig. mötte först upp erika och anja. sen på kvällen var jag på middag med johannas kompisar. god mat, gott vin och trevligt sällskap. sen tog vi en tur in till stan!

klockan 06.58 ringde dom från jobbet. jag svarade inte. men på måndag jobbar jag i saluhallen igen.

lite senare idag kommer erika till stan igen efter henne besök hos föräldrarna hemma i uppsala. mys! jag har det underbart och mår bra bra bra! sommaren är fantastisk och stockholm är lovely.

en dag i PARADISET!

jag spenderade som sagt gårdagen hemma hos hanna. underbara plats! från hennes hus ser man älvsborgsbron, lyxvillor så långt ögat når, södra- OCH norra skärgården! utsikten var alltså mer än enorm! här är ett smakprov av min och hannas dag.





HELT OTROLIGT UNDERBART! så vill jag också bo! jag premiärbadade också, för pool räknas väl? :)
 
vi lagade god lunch, läste, solade, pratade, åt jordgubbar, drack kaffe och drack hannas hemgjorda fläderblomssaft! sen har vi bokat in en tur med hannas båt till marsstrand också! 


men nu kära vänner, nu ska jag till tåget för jag ska till STOCKHOLM! så underbart härligt. träffa fina människor! får se när jag återvänder. kanske på fredag, kanske på lördag.

redo för sol i pool vid havet!

igår var en ganska så effektiv dag. var och skulle hämta min cykel vid gamla lägenheten. den mådde inte så bra.. men nu är den inlämnad och ska fixas till lite. sen lämnade jag tillbaka massa böcker på biblioteket, drack kaffe med pia och nina. sen mötte jag upp kalle och vi hängde i solen vid kanalen. sen mötte jag upp världens bästa kör. sen åkte jag hem och sov.

snart kommer hanna och hämtar mig. vi ska hem till henne och njuta hela dagen. för det kan man verkligen göra hos henne. så här bor hanna:



det lite för bra för att vara sant. det är lite amerikansk tv-serie över det (typ O.C). sommar och lyx. långt ifrån det studentliv jag lever. så miljöombyte är bra grejer!

det kanske är idag min vita kropp ska få lite fin brun (läs: röd) färg? var längesen jag träffade hanna så det ska bli roligt. hon är min snyggaste kompis. helt klart (hon skulle också passa in i en amerikansk tv-serie, man får hela kittet!) ser fram emot en pool med havsutsikt. det blir grejer det! utsikter är mitt bästa!

/liza

en rastlös själ.

jag klättrar på väggarna här hemma i majorna. som vanligt infinner den känslan sig efter en händelserik period och intensivt umgänge med människor. 
hallsberg -  stockholm - göteborg - midsommarfirande
och nu är det liksom tomt. 

stockholm var fantastiskt! hallsberg var fint.

och midsommar var så mysigt. först firande med släkt i jonsered. innehållandes massa god mat, dans kring midsommarstång, kubb, fotboll, tårta, räkor och vin, massa prat. sen när klockan var elva på kvällen tog jag mig tillbaka till stan och hem till erika och började på midsommarfirande nummer två. var där en stund och sen drog vi till delsjön. där var det massa folk, massa dans och en härlig stämning. när solen gick upp drog vi hem. en lång men fin midsommar. 

ja, här är då jag och mina kusiner. lova och olle. klädda i midsommarkransar signerade moster inger! 

igår kom min moster och hennes man på besök hemma hos mig. efter ganska så mycket felkörningar hittade de rätt. vi åt fruktsallad och sen gick vi ut på promenad, ner till röda sten. var en jättefin kväll. och stena line båten till danmark åkte förbi oss. jag blir så sugen på att åka båt! sen gick vi och åt innan de åkte hem till närke igen.



jag vill åka någonstans! till madrid eller berlin. till stockholm, såklart. jag vill alltid till stockholm. jag vill ta båten ut i skärgården. vill någonstans. klättrar lite på väggarna här hemma. är ledig hela veckan nu. måste sysselsätta mig. och nu har min andra halva erika åkt iväg från stan och är borta i tre veckor. trååååkigt.

sen väntar jag på besked också. jag hatar att vänta. särskilt när det är så viktiga och stora grejer på gång. suck och stön. 

nej, nu ska jag sova. för då blir det i morgon fort. då ska jag ut i solen om det i sol, ut till havet. kolla på film om det regnar, och tvätta. träffa hillevi på kvällen och gå en promenad. kanske laga god mat. mamma tyckte jag kunde baka, det kanske är att ta i lite?

nej, nu ska jag och min rastlösa själ försöka sova.

tillbaka från stockholm!

jag har överlevt tror jag. sjukt nervöst, läskigt men väldigt roligt. jag är nöjd. nu återstår bara att vänta. kanske kanske kanske befinner jag mig i stockholm i höst.



japp, nu är jag alltså tillbaka från stockholm. två fina dagar som innehöll väldigt mycket. nu ska jag till min morbror och fira lite midsommar! sen ikväll har jag spännande planer med erika, hillevi och angelica. 


GLAD MIDSOMMAR FRÅN VÄSTKUSTEN!


fyra dagar mitt i sverige - nu byter jag kust!

dagarna i hallsberg har passerat fort. har blivit två örebrobesök så jag har hunnit med att träffa alla jag ville! check! lovisa, eva-liisa och helene i söndags och eva-liisa och hanna igår. fina grejer!

har ju inte varit så bra väder men idag så har solen tittat fram! härligt. i sommar spenderar jag mycket tid i solen (och på alla dessa tågresor) med P3-dokumentärer i öronen. har lärt mig allt om IB-affären på 70-talet, hallandsåsen och om raoul wallenberg. and more to come! sjukt bra är de också.

snart kommer syrran hit. det ska göras pizza! familjemys. var och handlade lite ingredienser idag.. ruccola, champinjoner, fetaost.. mmumms!

sen är det i säng tidigt. tåget går 06.33 till stockholm. och det ä en viktig dag, den viktigaste på länge! så jag måste göra bra ifrån mig. men sen när jag har besökt maktens centrum färdigt så ska jag göra lite roliga saker. förmodligen träffa jossan och lee och njuta av underbara stockholm. kommer bli en lång men fin dag!

här är en bild från sommaren 2002. sexton år ung, det var tider det..


(sen om ni vill får ni gärna skänka mig en tanke imorn. eller hålla tummarna. sånt kan faktiskt fungera ibland..)

idag bär det av!

vaknade med jätteont i halsen och allmänt förkyld. VARFÖR? jag ska ju hem på semester till hallsberg några dagar. jag vill inte vara sjuk. och när jag ska till stockholm på onsdag kan jag definitivt INTE vara sjuk. det går bara inte. nu ska jag kurera mig. 

det var helt fantastiskt igår. daniel och nina hade lagat så himla god mat och det var nästan så att man kände att man befann sig i mellanöstern. 

ska bli skönt att komma hem. ska hinna träffa eva-liisa, lovisa, hullan och hanna. det är ett måste! sen ska jag ju bara hänga hemma och njuta av att komma från storstan lite. mannen därhemma i huset cyklar förresten vätternrundan idag! grymt bra. nästan 60 och fräsch som... 45? haha. vätternrundan är väldigt mycket barndomsminnen för mig. jag och eva-liisa åkte alltid med och lämnade av honom och kollade på starten. och sen upp tidigt på lördagen och hämta honom. verkligen jättetidigt. nu var hans målgång beräknad till typ lunch. inte i lika bra form som förr alltså. men ändå!

här är vi (och en hund) på underbara brännö när de var på besök förrförra helgen!

nu ska jag äta frukost, packa ner det sista och ta mig mot tåget. så himla fint förresten att kära soraya har börjat som programledare för morgonpasset helg på P3. perfekt såhär på lördagsmorgonen! och sen så äter jag jordgubbar och mjölk. så fint!

arabisk afton.

japp. det är vad som står på schemat ikväll. nina har återvänt till sverige efter två månader i jordanien. där har hon intervjuat människor till sin uppsats som handlar om vattenkonflikten i mellanöstern. men nu är hon alltså hemma igen! mycket trevligt. så ikväll ska det tydligen bjudas på godsaker från mellanöstern. det i kombination med finfina vänner måste vara bland det bästa?

här är tre tjusiga bilder från vår resa till berlin förra året. det var fina dagar det! och nina är alldeles guldig!



och imorn vid tolv går tåget till hallsberg!



regnfika

jobbet gick bra igår. det var grått grått grått ute så då kan man lika gärna stå inne och sälja fisk. lite ringrostig kände jag med men det tog en stund och sen var man inne i det igen. nu har jag även fått lite klara jobbtider tills i sommar så jag kan börja styra upp vad jag ska göra i sommar. och när. och var. och hur.


nu ska jag ner till haga och fika i regnet med eleonor. hon är så bra. och framförallt är vi väldigt bra ihop! här är en bild från avslutningsfesten med kören förrförra helgen. vi var toastmasters på den middagen förresten! och det blev som det brukar när det handlar om oss. ironi, humor och mycket skratt. 




sen måste jag ordna lite grejer på stan. skriva ut och sånt tråkigt. ska till stockholm nästa vecka på hemligt uppdrag (jag är nervös!!..) och det är lite att fixa med tills dess. imorn åker jag till hallsberg.. hemhem som man säger. och vidare till stockholm tidigt på onsdag.


PUSS

då var det dags igen,

för första gången på två månader så ska jag ge min in i fiskbranchen igen. 



härligt!

dag nummer tre!

tredje dagen på sommarlovet! 
fördriver dagarna med att umgås. det är helt sjukt att inte fylla sina dagar med uppsats längre. sjukt konstig känsla, men jag börjar vänja mig nu. och tur är väl det.

igår åt jag först lunch med elin, erika och pia. sen mötte vi upp patrik och hillevi. fikade.. sen gick jag, hillevi och erika till myrorna och jag köpte en jättefin vitblommig klänning. sen åkte jag hem och sov lite. sen mötte jag upp moa och kollade på nån stor friidrottstävling på slottsskogsvallen. det var mysigt! sen promenerade jag hem i regnet. kom hem och lagade pastagratäng så nu har jag många matlådor. sen kollade jag på sex and the city och somnade. det var min tisdag. 

nu ska jag ge mig ut i regnet och ta spårvagnen till handels och möte upp erika, pia och elin för ännu en lunch. varför inte äta sina matlådor tillsammans? pia och elin håller fortfarande på med sina uppsatser och då passar jag och erika på att umgås lite med dom i deras lunchpauser. 

jag har så många fina bilder från senaste veckan. men det går inte att ladda upp bilder! blir så trött..

valvaka på ostindiegatan!

1000 gånger mer spännande än typ melodifestivalen! och efter studier i statsvetenskap och uppsatsskrivande om partier och opinioner känns det här så himla viktigt. hoppas ni alla har röstat! och expertkommentorn på svt:s valvaka är sören holmberg som är professor på statvetenskapliga institutionen här i gbg. han har lärt mig mycket om opinioner den mannen. han examinerade även moas kandidatuppsats och tyckte hon var så duktig att han gav henne lite böcker, som han själv författat såklart.. haha.

vi dricker te, äter nötter och följer tv:n slaviskt.. 


valvaksgänget:
hillevi, erika, angelica, elin, moa och johan!


nu ska vi äta rester av en bröllopstårta erika snodde med sig från hennes jobb igår. fina grejer!

femte juni.

nu är terminen över. over and out.

dagens punkter.
- sista seminariet
- fira fina cajsas student
- fira uppsatsen med fint folk

sommarlov. gud så fint!

I DID IT!

JAG HAR EN KANDIDATEXAMEN!

det var en lång och otroligt jobbig timma. examinatorn var den hårdaste hittills och hon pressade mig verkligen. men jag försvarade mig bra, uppenbarligen! kan inte riktigt inse att det gick vägen.. känner mig tom på samma gång. vad ska jag göra nu? uppsatsen har varit mitt liv senaste månaderna. och nu är det helt plötsligt sommarlov! ska gå och kolla på kalles examination imorn och hålla alla tummar för honom. han varit så viktig och bra hela den här våren. han förtjänar ett stort tack!

här är jag liten, söt och oförstående. inte så lik mig i utseendet heller tyvärr. det där söta och ljuva har liksom växt bort med åren! istället har jag blivit lite mer förståndig, stark och numera en statsvetare. vem kunde ana..? nu väntar ett par års studier till innan jag erövrar regeringen, bryssel och gud vet vad!




det är lätt och bli blödig och nostalgisk, 
fast man bara bytt miljö
vi hade allt,
och friheten var ännu inte stulen

och vi visste ingenting om verkligheten,
vi sökte i det stora efter svar


underbara dagar och nervositet

nu har det hänt så mycket att jag inte vet var jag ska börja. 

konserten i fredags var helt fantastisk! alla var så laddade. kyrkan var nästan fullsatt! över förväntan.. jag njöt från första tonen på odi et amo och ända till slutet. det var så mycket känsla. det var vår körledare stinas sista konsert och det var otroligt vemodigt. hon är en av de finaste personer som finns och med en sångröst utan dess like. utan henne hade kören aldrig varit vad den är idag. så mycket energi och glädje som hon har spridit och hon har fått oss att utvecklas och bli mycket bättre sångare. 

vi hade förberett en liten överrasknings-hyllningssång för henne som vi la in i slutet av konserten utan att hon visste om det. det var jag, suz och eleonor som hade knåpat ihop den hemma hos eleonor i onsdags. med stämmor och allt. 

finast under konserten var nog medleyt med circle of land + shadowland från lejonkungen. och sommarpsalm, som alltid! och min och tomas låt blev fin. och fick så fina kommentarer efteråt. kändes jätteroligt! otroligt mäktig känsla att vi sjöng den låten inför så många människor. fint, fint, fint! 


mina föräldrar hade ju kommit hit för att kolla. och många andra fina vänner. så himla kul.. efter konserten (och att jag hade sagt hejdå till stina och börja gråta..) åkte vi hem, gick en promenad med hundarna vid röda sten, köpte mat och åt den och drack vin här hemma.

i lördags åkte vi ut till brännö! jättefin dag därute och min suktan efter ett litet hus på ön blir allt starkare.. vi åt god mat, såg fin utsikt och gick en vacker promenad. sen tog vi båten hem. 

sen åkte de tillbaka till hallsberg samtidigt som eleonor kom hit. det var dags för den stora avslutningsfesten med kören! jag och eleonor var toastmastrar för festen. vi fixade till oss här lite och gick bort till festen som var precis här nere vid vattnet. i en stor fin trävilla med fin trädgård och utsikt över älvsborgsbron. vad mer kan man önska? festen fullkomligt kokade från första stund och redan innan 23 var allt urspårat, fast på ett bra sätt. alla var glada och det dansades och tävlades i limbo, vattenballongerna flög i luften och sångerna och uppträdandena avlöste varandra. jag och eleonor var ett fint team som toastmastrar och middagen var väldigt lyckad. förutom att sång gör mig världens lyckligaste har jag så många fina vänner i kören och vi har blivit ett tight gäng. härligt.

söndagen spenderades på saltholmen tillsammans med erika, andrea, anja, matilda, hillevi, nora och hedvig. skön och slapp dag med massa hav och sol!

igår var det att försöka komma tillbaka till verkligheten efter den mest stämningsfulla och fina helgen på länge. skulle opponera på nickis uppsats imorse. satt med det hela dagen igår. nicki har skrivit en argumentationsanalys inom politisk filosofi som inte är mitt starkaste ämne inom statsvetenskap, typ tvärtom. men opponeringen gick bra imorse och både jag och nicki skötte oss bra. han hade en rätt hård examinator som ställde många kniviga frågor. 

nu är jag ett steg närmare slutet. imorgon ska jag examineras. kl. 14.30 för att vara exakt och jag är SÅ NERVÖS! i en hel timma ska man sitta där helt utlämnad och försvara sin uppsats och allt man gjort. min examinator är forskare inom internationell miljöpolitik och kommer säkert ha mycket frågor och invändningar mot min studie. men jag ska vara stark, MÅSTE vara stark. var på tre examinationer idag det är verkligen en situation som inte liknar någon annan. men det är väl bara att vänja sig. betyget och all kritik kommer sägas rakt ut inför alla som är där och lyssnar. usch.

men jag hoppas det går vägen. om det gör det lovar jag världens gladaste liza! imorgon vid den här tiden kan jag ha min kandidatexamen. en fil.kand i statsvetenskap. eller pol.kand (politisk kandidatexamen) som man också säger. overkligt! tänk då hur det kommer kännas när man får sin masterexamen..


nu ikväll har jag och emma gått en promenad vid röda sten och andats lite hav och snackat. fin kvällsaktivitet må jag säga! nu blir det sex and the city. 

håll era tummar för mig imorgon!

(bilder kommer! segt med uppladdningen just nu..)

RSS 2.0