och så var dom två,

måndag idag och om exakt en vecka är sommarlovet slut. sista veckan nu alltså! jag har planerat in en hel del roliga saker i veckan så jag har sett till att det blir en fin avslutning på en bra sommar.

igår kom min käraste vän och granne elin tillbaka efter att ha varit hemma i örebro. jag har vattnat hennes blommor och tagit in post och snott hennes GP varje morgon. jag har vattnat hennes blommor duktigt, det är konstigt.. jag vattnar liksom inte min egen. den står där i fönstret och är halvdöd. eller, jag tror att det är en kvist som lever för den är grön och mycket längre än de andra, bruna, torra kvistarna.

nog om min blomma. jag mötte upp elin när hon kom med tåget igår och sen drack vi kaffe i solen och pratade om allt möjligt. sen åkte vi hem och åt mat ute i solen på gräset här och sen spenderade vi typ resten av kvällen i min säng där vi hade någonslags kombination av filmtittning och span på internet. vi diskuterade mustaschers vara eller icke vara och kollade på klipp med johan glans. jag och min morbror ska se han på storan i oktober! johan glans delar förstaplatser bland sveriges komiker med jonas gardell och han var ju jag och morbror och såg i våras. så nu tar vi den andra! fina grejer. sen tillhör jag nog den lilla mängd av sveriges befolkning som tycker att han är lite snygg. eller snyggsöt ska man kanske säga. han är iof väldigt kort, typ bara 1.73 eller nåt vilket innebär att jag är 5 centimeter längre. det känns ju sådär. men hursomhelst ska det bli grymt roligt, oavsett hans längd.

andra nyheter att rapportera är att erika är framme hel i canada och allt verkar bra so far. en annan nyhet är att linn inte kommer hem som planerat. sötnosen har spenderat tiden sen midsommar på nya zeeland som skidlärare och skulle komma hem nu i veckan. men hon har bokat om sin biljett och stannar säsongen ut (12 november) och därefter är hennes plan att ta sig till canada och vara där och åka skidor hela vintern. det är jättekul för henne men det kommer bli så tomt. limpan ska vara här, utan henne blir skolan och fritiden mycket tråkigare. hennes söta leende och rosiga kinder.. suck. en höst utan båda mina pärlor erika och linn blir tufft.

nu ska jag och elinpelin-grannkärring ta spårvagnen till ica maxi och handla lite mat.

avlsutar med ännu en bild från fotograferingen med lisa. en leende liza.


röda sten maj 2008 foto: lisa jansdotter

inte längre ensam musiknörd i familjen..

godkväll.
idag jobbade jag som sagt och det gick bra. tiden gick fort, det var så sjukt mycket folk hela tiden. men det var kul att komma tillbaka efter min veckas ledighet. jag trivs bra bland alla roliga och mer eller mindre störda människor på mitt jobb. jag passar alltså in perfekt! haha. tackade även ja (efter lite övertalning) till jobb imorn med så jag ska jobba 9-16 eller vad det blir. sen vet jag inte vad som händer. är sugen på att göra nåt men det är noll vänner i stan. eller kanske inte noll men så gott som alla tjejer är bortflugna på andra håll denna helg. så skulle även jag varit egentligen.. tjejhelg med mina fina orienterare i linköping som jag fick avstå från. dels pga av jobbet idag och för att det har varit ett himla resande denna sommar och det var längesen jag var hemma och ledig en helg. nu blev jag ju då inte ledig men hemma blir jag iaf. hälften rätt.

men sen ska jag inte jobba nåt mer innan skolan börjar 1a sept. först på schemat för hösten står en kurs i miljörätt. miljöbalkar och förordningar om vartannat. det blir nog bra. långa dagar med mycket föreläsningar och mycket att plugga. men det är väl så det ska vara att studera. att studera är som att ha ett heltidsjobb som mamma brukar säga.. fast jag vet redan nu att jag ska skolka och vara olydig från en föreläsning. för jag har nämligen bokat in frukostdejt med min pärla jossan den 26e sept. vi är ute i god tid för annars vet man inte vad som kommer i vägen. och det är på tiden att vi får lite one-on-one tid tillsammans vi två. long time ago!

igår var jag barnvakt till kusinerna. morbror skulle jobba (läs: ut och äta middag och dricka öl med miljöchefen på ericsson).

kusin olle: men pappa ska du åka och jobba igen? du har redan jobbat idag..
åke: ja men du förstår, ibland måste man jobba på kvällarna med
kusin olle: men då kan ju du hämta min leksak (har glömt vilken leksak han sa..) som är på ditt jobb!
åke: hm, ja men jag ska inte direkt till jobbet nu. jag ska jobba på ett annat ställe förstår du.. men jag tar den imorn..

när jag blir stor ska jag också ha ett sånt jobb. det har jag redan bestämt mig för.
men det var mysigt att vara barnvakt. vi kollade på bollibompa, spelade memory, jag flätade lovas hår, vi lyssnade på musik och drack te och åt omelett. olle är sex år och redan en sån himla musiknörd och jag älskar det. han gillar winnerbäck, billie the vision och veronica maggio och spelar det på datorn hemma. hur grymt är inte det? jag vet ju vem jag ska ta med mig på spelningar om några år.. och lova har just börjat trean och skulle ha sin allra första engelskalektion lektion idag. ibland önskar jag att jag också var nio år och lekte med barbie och lärde sig massa livsnödvändiga saker. för nu kan man ju allt livsnödvändigt. eller?


nu ska jag dricka upp min kopp te och sen sova så jag är pigg på jobbet imorn.


so long mina vänner!
här är en tjusig bild på jossan och mig från peace&love.




och förresten. om en vecka fyller jag år och jag önskar mig:
1. ett förstahandskontrakt på en stor, fin lägenhet mitt i stan
2. ett förstahandskontrakt på en stor, fin lägenhet mitt i stan
3. ett förstahandskontrakt på en stor, fin lägenhet mitt i stan

så nu är det fritt fram att ge mig mina födelsedagspresenter!

it's all good,

det har varit en mysdag idag. vaknade tidigt och kollade på OS. sen åt jag god frukost med havregrynsgröt och gott te. sen tränade jag. sen lagade jag soppa med massa grönsaker jag hade hemma. gott, nyttigt och billigt - bra grejer. sen kollade jag på OS igen. sen fick jag för mig att ta mig ner på stan och fika med mig själv. det är nåt man borde göra oftare.. jag satt där i en skön fotölj på övervåningen på espresso house i NK och läste GP och drack gott kaffe. sen handlade jag ett välbehövligt fodral till min kamera och sen tog jag bussen hem i regnet. nu ska jag äta ite kvällsmat, ringa mamma och sen läsa i min bok.

imorn ska jag träffa andrea och det ska bli trevligt. idag ringde även kalle och frågade om jag kunde jobba på fredag.. det blev alltså bara en veckas ledigt innan det var dags för jobb igen. men det blir bra, saknar redan mina kära arbetskamrater lite.. om en lite dryg vecka fyller jag år och då får jag en jättefin födelsedagspresent - min kära mamma kommer hit! det kommer bli en fin födelsedag. sen ska jag ta tag i datorköpet också som är min present till mig själv efter denna sommaren. snart kommer en fin, ny, vit liten macdator pryda min lägenhet. den kommer passa in perfekt!



fin bild på världens bästa eva-liisa! hon saknas!


tillbaka på brottsplatsen

imorse sällskapade jag med erika ner till centralen och hennes tåg. hon hade mycket att bära, det är väl så när man ska vara borta i fem månader.. sen vinkades hon av. både jag och jenny var där och det var lite sorligt. men sen efter det mötte jag upp solstrålen karolina och vi åt frukost i solen i haga. nu befinner vi oss på KTB (kurs och tidningsbilblioteket) vid handels där karro skulle kolla en grej på internet. en plats som jag känner en fruktansvärd hatkärlek till efter alla tusen timmar jag suttit här och pluggat. läst oförståeliga böcker om politiska system världen över, skrivit säkert hundra PM och pluggat till ett 20-tal tentor och druckit många, många koppar kaffe..  

förövrigt är sommaren tillbaka här i göteborg och stan börjar fyllas av studenter igen. snart drar det igång..

rapport från saluhallen

klockan är snart fem här i saluhallen och hos delikatesshörnan. vi har livemusik just för tillfället.. det är nån slags matmässa här ikväll så det står några tjejer och spelar och sjunger precis vid oss så det är lite svårt att höra vad kunderna säger. idag känns det som alla handlar kräftor och så har det varit hela veckan. det är sjukt hur mycket kräftor folk äter. vi har kokta havskräftor, råa havskräftor, kokta signalkräftor, levande signalkräftor (dom nyps när man ska ta upp dom!!), kinesiska kräftor och säkert nån mer sort som jag glömt bort. mycket kräftor är det iaf.

stämningen här är väl relativt god trots allt. jocke är lite grinig och klagar endel men det är sånt man får ta. han är ju en sån glad prick annars..eller? det är min sista sommarjobbsdag idag och det firar vi med en kaka. jag firar för att jag får lite ledigt innan skolan börjar och mina kära arbetskamrater firar väl för att de äntligen blir av med mig.. ingen mer liza som spiller och är allmänt klumpig, som ställer dumma frågor och som ofta säger och gör innan hon tänker. men det är väl sån jag är tyvärr :)

efter jobbet ikväll ska jag till erika och vi ska laga fisksoppa. det blir mys. sen åker hon från mig alldeles för länge. vet inte hur denna höst ska bli utan henne.

åter till fisken.


broder daniel forever,

broder daniels spelning i fredags var väldigt väldigt vacker. och sorlig. väldigt mycket känsla och nostalgi! deras musik har betytt väldigt mycket.. minns när jag var 14-15 och köpte skivan "broder daniel forever" och blev fast. en musik som ofta har spelats när jag varit arg, ledsen eller upprörd. och det funkar än idag faktiskt, trots att den inte behöver användas till det syftet lika ofta nu.

och igårkväll spelade håkan. att se håkan hellström i slottsskogen i göteborg var nästan magiskt. jag hamnade med en drös härliga människor och jag och jossan dansade och sjöng med. sen blev vi tryckta framåt av all publik så vi hamnade nästan längst fram, haha. det var ett par år sen jag stod längst fram på håkan. men jag kände mig faktiskt inte ens lite för gammal. det var bara väldigt bra! räknade även ut att detta var 17e gången jag såg håkan live. det är lite galet.. men så har jag hållt på sen jag var 14 eller nåt..





 
way out west var trevligt. såg dock bara tre hela spelningar, broder daniel, silverbullit och håkan. men det var lätt värt det. eller, just nu känns det lite (läs: MYCKET!) segt eftersom klockan är halv nio, jag är dödstrött, det ösregnar ute och jag måste bege mig till slottsskogen och hjälpa till några timmar med att riva scen och skit. men sånt är livet. sen imorn är det upp klockan sex och jobba igen. jag dööör!



och att dina ord i natten är de enda som når in,
jag vet inte vem jag är
men jag vet att jag är din


tidig morgon på gibraltargatan,



mitt tidigaste inlägg någonsin? ja, jag tror det.

nu ska jag iväg och jobba och sen direkt till way out west! då blir det henrik berggren och broder daniel!


happy people never fantasize..

stockholm-göteborg och tillbaka igen,

en nystädad lägenhet är fint!

det har varit ett en massa resande fram och tillbaka genom sverige denna sommar och stockholm förra veckan var också fint! levde lyxliv (eller vad man kan kalla det) i ett dygn och sen for jag hem igen. grymt bra dygn måste jag säga. åkte 1a klass på tåget ner på onsdagen, träffade fina människor, åt glass i solen vid dramaten, mötte upp lasse vid medborgarplatsen på kvällen. sen drog vi till nån gratis/kändis-fest på café opera dit han var inbjuden och där var allt lyx och gratis med röd matta och kändisfotografer och grejer. lite som att kliva in i en hänt extra-tidning. jag kände mig inte riktigt hemma i den miljön (och tur är väl det..) men det var roligt ändå. mycket b-kändisar och andra kända. det var roligt att titta på folk och dricka gratis drinkar! sen gick vi hem genom gamla stan på natten och åkte hem och sov. en trevlig frukost på en uteplats i solen och sen gick mitt tåg tillbaka tillbaka till göteborg vid lunch på torsdagen. ett kort, snabbt och lite lyxigt dygn var över! på fredag var jag tillbaka i fiskdisken och det är egentligen inte helt fel det heller. ombyte förnöjer och snart är sommaren och jobbet slut och det är back to school som gäller..



annars jobbar jag mycket denna vecka. plus att jag ska jobba på way out west. jag tror jag ska bygga scener och sånt. ska dit kl 16 idag. jag är nästan helt hundra på att scenbygge inte kommer vara min starka sida men vadå. jag får gå på festivalen helt gratis sen så det är det lätt värt. det ska bli riktigt riktigt roligt att få se broder daniels sista spelning!

i lördags kväll var det lite kalas uppe på takterassen i gårda! det var väldigt trevligt.. sen drog vi ut på stan en sväng och hamnade på neferiti. kul kväll med mina bästa tjejer!





how is your heart doing?

RSS 2.0