att ta livet av ett par stövlar..

det är sovdags nu. jag får inte börja bli sådär kvällspigg igen. men innan jag sover ska jag berätta om min dag.. den var inte så speciell men det är inte alltid det behövs.

först föreläsning med den lilla rare juristdoktoranden philip. han är lite som en blandning av en fågel, sköldpadda och en räka - på ett positivt sätt. sen efter lunchen så satte jag, karin och jenny igång med projektarbetet. vi känner väl att vi inte riktigt ligger i fas. blev lite mailade, lite skrivande, massa diskuterande och lite nödvändiga telefonsamtal ringda.

sen åkte jag hem. hämtade mina finaste, bästa svarta second hand vinterstövlar som är de bästa jag någonsin haft. men de hade gått sönder lite här och där och jag kände att det var på god tid att lämna in dom hos skomakaren och få dom fixade. väl där nåddes jag av den hemska nyheten att de var ett hopplöst fall. "bara att slänga" sa han och det var som en kniv i mitt hjärta. helvete heller att jag slänger dom tänkte jag och tittade på han med ett försök till ett par stora, sorgsna ögon. då var han ännu mer okänslig "det är som när man krockar en bil - bara och slänga. ska jag ta dom på en gång och kasta?" VERKLIGEN INTE! jag tog med dom i väskan o gick därifrån. sen gick jag in på monki och blev lite gladare när jag hittade en så fin klänning som ville bli köpt av mig. så det blev den..

nej nu gossip girl och sen sova i några välbehövliga timmar innan morgondagen. då blir det projektarbete all day long. se ska jag till majorna och min nu f.d grannkärrings nya lägenhet. väl där blir jag nog bjuden på ett glas vin eller två för att dränka mina sorger i att ha förlorat min granne!

sleep tight.


förresten blev det en bra helg. jobb, bokmässa, körfest, lite plugg och bokmässa igen. 

en bra helg närmar sig,

ja. jag kom upp ur sängen i morse. dock är jag sjukt stel och känner mig som ett kylskåp på hundrafemtio kilo. inte det smidigaste någon sett och skådat. 

idag var det som vanligt en lång skoldag. föreläsning på förmiddagen som dagen i ära var riktigt intressant och det var hyffsat lätt och hänga med. sen efter lunch gjorde vi övningar. gick segt. det gör det mer eller mindre alltid när vi gör övningar. dom är svåra. två frågor på två timmar förklarar väl det mesta.

sen tog jag mig till korsvägen och handlade lite mat. passade även på att kika in lite på bokmässan. ÅH VAD DET ÄR UNDERBART! ska dit på lördag och antagligen på söndag också. hela svenska mässan fylld med böcker, författare och annat roligt. förra året var det kalaskul och kommer säkert bli minst lika bra i år. ska se till att träffa sune-författarna sören och anders i år igen. dom är så trevliga, och sune är ju bäst. fortfarande - trots att jag är 22 år fyllda!


nu ska jag diska efter min utsökta middag och sen mysa i sängen framför idol. elin är hemma hos familjen barr nu men dyker nog upp här så småningom. det var underbart att gå in med en kopp varm choklad och lägga sig på hennes säng efter träning och dusch igår. på lördag sover hon sin sista natt här på gibraltargatan innan hon flyttar till majorna. vi kommer fortfarande bo i samma stad och hon kommer fortfarande vara en av mina allra finaste vänner men det känns riktigt jobbigt att hon inte kommer vara världens bästa granne längre.

imorn är det skola 9-13 sen ska jag till saluhallen och jobba. blir nog en bra fredag! på lördag är det inspark på kören. min kör är ju underbar så det bli nog mycket mycket trevligt!


silverbullit - money



update 21.05
idol är slut och den lilla rara blonde killen gick vidare. jag blev nästan varm i mitt hjärta! elin har även parkerat sig på min säng. hon har den berömda hemulen på sig (lång historia från då det begavs sig i början av vår göteborgstid) och det var väl allt som behövdes sägas om det.

godkväll,




kommer jag någonsin kunna röra mig igen?

jag har nyss varit och tränat. 
passet hette challenge. det var helt galet.

jag var tvungen att ta hissen upp hit. och då är det bara en trappa. jag kunde knappt skriva in mitt lösenord till bloggen. så trött och skakig är jag. jag är ytterst tveksam om jag kommer komma in i duschen - men jag ska ge det ett tappert försök nu. sen ska jag äta. sen ska jag till elin och däcka i hennes säng framför idol.

det knasiga är att jag nästa onsdag säkert är där på passet igen. det var sjuukt jobbigt. men roligt. det var stationer som dödade alla muskler, hinderbana som gav en blodsmak i munnen och snabba löpningar på slutet som gjorde att jag var nära på att spy. till det hela hör också att det var två överhurtiga och hitler-lika instruktörer som skrek på en så man skulle ge sitt yttersta. tävlingsmänniskan i mig klarar inte sånt utan jag ska vara bäst, som på slutet. jag sprang snabbare än vad jag egentligen orkade - men känslan av att springa om folk är underbar, haha. 

det här var lite som att vara tillbaka på styrkejumpan på måndagskvällarna med orienteringen. fast tusen gånger värre.

nu ska jag ta mina skakande händer, ben och armar in i duschen och hoppas att jag klarar av att ta mig ur därifrån.

lovar att ge en uppdatering om min träningsvärk imorgon. då kommer en liten rapport om helgen i närke också.

puss

direkt från botaniska i göteborg,

sitter på botaniska och har precis startat upp projektarbetet med jenny. vår tredje gruppmedlem karin är i skåne och leker så vi fick klara oss själva. men det gick fint. än sålänge är projektet inte så spännande men det kanske blir.
när man är här och har lite dötid över skulle säkert många tycka att man borde gå ut och se den fina och enorma botaniska trädgården som faktiskt omger mig här och som är en av göteborgs stora stoltheter. men jag är inte så sugen på det just nu och jag har ju sett den mer än en gång så jag tillbringar hellre tid framför en gammal skruttig dator. hade solen varit framme hade jag definitivt gått ut och tittat på vackra blommor och buskar, jag lovar..

nyss ringde kalle och frågade om jag kunde komma och jobba i eftermiddag så kl tre ska jag dit och jobba några timmar. sen ikväll ska jag och ida träna. detta kommer bli en produktiv dag alltså.

till helgen åker jag hem till hallsberg. ska bli skönt. bara ta det lugnt och inte göra nåt speciellt mer än att njuta av att vara hemma och få lite lugn och ro, något som man verkligen gör när man är hemma så sällan som jag är!

nej nu ska jag leta upp ida och hennes grupp så jag kan få lite lunchsällskap.

so long mina vänner,


"..aldrig riskera nåt - aldrig växa upp.."

måndag igen. veckorna går hemskt fort och hösten är här på allvar. idag när jag gick av spårvagnen luktade det nästan vinter. men den får nog vänta lite till..

annars är det plugg plugg plugg. hela tiden. långa dagar med invecklade föreläsningar och tids- och tålamodskrävande övningar. tillslut fungerar inte hjärnan längre. det hände idag hos mig när klockan var ungefär fem. sen infann jag mig på kören kl sex och fick sjunga lite och det var väldigt välbehövligt. tänka bort allt som har med tillståndsprövningar, förordningar, utdömande av vite, paragrafer och miljöbalken att göra. jag har insett att juridik inte är så spännande som man kan tro. det är nog lite glorifierat hela grejen. men vem vet, jag kanske ändrar mig.. det är ju en dryg månad kvar av kursen så. 

mitt kylskåp läcker vatten. eller det lilla isberg som befunnit sig längst inne i min kyl börjar nu sakta men säkert smälta och vattnet rinner sen ut som i en liten pöl på golvet. det är inte okej. det är fortfarande inställt på samma temperatur som det alltid varit så jag förstår inte vad som har hänt. får maila hyresvärdarna så de kommer och löser problemet. och nu insåg jag också hur hemskt tråkigt det måste vara att läsa om mitt kylskåp.. men ibland är inte en students vardag roligare än så. 

i lördags var jag, jenny och karin på en spännande grej på tredje långgatan här i stan. det var en bok- och mediebytardag. man gick dit med gamla lästa pocketböcker, skivor man inte längre lyssnade på och filmer man inte kände behov att se. jag skramlade ihop 11 saker här hemma. äger nästan inga filmer förutom ett par stycken som jag då inte släpper ifrån mig (ex. sunes jul och skärgårdsdoktorn-boxen.. jag vet. jag är störd). men lite utlästa pocketböcker skramlade jag ihop. sen vid 14 fick alla som lämnat in grejer komma tillbaka och byta till sig saker av samma antal som man lämnat in.. det var som att gå och shoppa utan att betala för det. bra grejer!

nej nu ska jag diska och fixa lite inför imorn och sen gå och läsa min bok. den handlar inte om miljöbalken. den handlar om göran persson. nu låter jag säkert ännu mer störd. 

jag har köpt en bärry yoghurt och knäckebröd med kanelsmak att äta utöver lunchen så jag ska nog överleva den långa skoldagen imorn!


förresten är det ju på tiden för lite musiktips igen:

anna järvinen - ps, tjörn
johnossi - 18 karat gold
lars winnerbäck - mareld
anna järvinen - götgatan
billie the vision - summercat
håkan hellström - sång i en buss på villovägar
..och låten citatet i min rubrik är hämtat från: håkan hellström - inte skyldig nån nåt


hittade världens äldsta bild på mig också. här har ni liza 15 år..





folk säger att framgången förstört dig så,
men nåt skulle snart ha förstört mig ändå..

det snurrar till som svindel


förändras, förändras aldrig
behåll din rastlöshet
och stanna inte,
sådana som oss är aldrig framme


ta min hand och kom,
så går vi vidare

morgonhälsning från gibraltargatan,

godmorgon!

klockan är åtta och om en timma börjar jag skolan. allmänna hänsynsregler står på schemat idag och efter lunch ska vi göra övningar. det gäller att försöka vara i fas med plugget, vilket alltid är i princip omöjligt. 

efter skolan ska jag nog träffa krilla. hon är här och ska göra polistester. jag och krilla var värsta vapendragarna på gymnasiet.. tusen planer om vad vi skulle göra och vad vi skulle bli osv. ska bli spännande att få lite uppdatering om vad som händer i hennes liv. 

igår var det kör igen och vi hade intag för nya sökande. de fick sjunga upp för stina och sen får vi hoppas att hon väljer ut de bästa.. har ett intag även nästa vecka så om nån är sugen så kom och sjung!

jag har börjat gå och lägga mig tidigare på kvällarna vilket resulterar i att jag är lite piggare och går upp lite tidigare än annars. det är bra. ska försöka fortsätta med det.. skönt och få ta det lite lugnt på morgonen. t.ex. hinner man ju skriva blogg..


nej nu ska det drickas te.

over and out,





miljöbalkar, kräftor och musik.

dags för en uppdatering om vad som händer och sker här hos mig i goa glada göteborg. 
kan ju börja med att meddela er om att jag skriver från min nya macdator! den är så vit, så liten och så fin! det känns väldigt väldigt bra. som jag har längtat. det anlände hit till gibraltargatan dagen före min födelsedag, så passande. 

sista veckan innan skolan började var fin. umgicks massa, massa, massa med elin och det kan ju inte vara annat än trevligt. mindre än en månad tills hon flyttar. vill inte riktigt tänka på det. sen på torsdagen fick jag ett fint besök. självaste josefin kom hit och det var mysigt. vi drog till liseberg på kvällen där magnus carlsson från weeping willows och markus krunegård spelade tillsammans med håkans band (även kallade augustifamiljen). efter det hamnade vi i logen bakom lisebergsscenen med alla trevliga musiker eftersom jossans kompis hängde ihop med markus krunegård. sen var vi en sväng på deras hotellrum och drack lite champagne. sen tog alla en taxi till magasinsgatan där vi gick till en klubb. där inne var det mycket trevligt. träffade massa jag kände igen. sen kom även elin dit med hennes kompis med samma namn. någongång efter midnatt är det någon som säger i mikrofon att det fanns en som hette liza som fyllde år.. så hela stället sjunger för mig. bättre start på födelsedagen kunde det faktiskt inte varit. få födelsedagssång av magnus carlsson, markus krunegård och några av mina finaste vänner. jo jag tackar. kan även tillägga att lasse ringde mig på kvällen och sjöng. så jag fick sång från tre riktiga sångare/artister på min födelsedag. det kommer nog aldrig mer hända.



jossan sov här den natten och när vi vaknade på morgonen spelade hon en födelsedagssång på min gitarr. sen åkte vi ner till stan och där mötte jag mamma! åh, jag hade saknat henne.. det blev en helmysig dag. mötte upp morbror och fikade inne på trädgårdsföreningen. sen vidare till haga och strosa runt där. dagen gick fort och helt plötsligt var klockan sex och hon skulle åka hem igen. en fin födelsedagspresent att hon kom. det ska jag önska mig varje år. sen på lördagen var det jobbfest hos therese. herregud är allt jag har att säga om den kvällen.



sen i måndags var det skolstart. miljörätt. och den går på botaniska och det känns som världens ände. så långt ifrån vasastan och allt folk. får tänka på att jag ska läsa på jmg med journalisterna sen i höst. men nu får man istället en massa vackra blommor och miljönördar överallt.. hm. än så länge har väl kursen varit okej. massa trams om EG-rätt och förvaltningslagen och hur man hanterar ärenden hos myndigheter. men snart kommer grupparbetet igång. vi ska göra en miljöutredning. på riktigt. en fabrik i norrland som vill utöka sin verksamhet. nu ska vi alltså göra en tillståndsprövning för dom. lite coolt är det faktiskt. eller, kanske inte.. 

i måndags var det ju även dags för kör igen. hallå, hur har jag klarat mig utan den hela sommaren? sjunga är underbart!


idaag har jag först gått i skolan 9-12, sen var vi ett gäng som satt kvar och pluggade ett par timmar.. sen tog jag spårvagnen till jobbet och kastade mig in bland räkor och kräftor. gick fint. sen direkt därifrån mötte jag upp andrea på nästa spårvagn och vi tog oss till daniel och nina där det vankades kräftskiva. ännu mer skaldjur alltså. det var mycket gott och trevligt! 

och nu sitter jag här och är typiskt fredagstrött. till det dåliga hör att jag måste upp 6 imorn och jobba. hade varit skönt med en sovmorgon efter all skola denna vecka. men det får bli på söndag. när man pluggar och är på föreläsningar blir man trött i huvudet på ett sätt som man lite saknar när man jobbar. och när jag jobbar blir jag trött i kroppen. så detta med att kombinera jobb och skola gör mig trött på alla sätt. men det är ju bra med pengar och jobbet är ju faktiskt rätt så roligt så..

nu sitter jag och lyssnar på billie the vision and the dancers men nu blir det att lägga sig i sängen och kolla ett vänner-avsnitt. eller läsa lite i miljöbalken kanske? nej. skulle inte tro det.


godnatt,

jag längtar efter min bästa vän och den här kvällen vid stugan.



RSS 2.0