en vecka, ett liv.

egentligen borde jag sova nu. jag hade precis bestämt mig för att gå och lägga mig före klocka elva. men sen så slogs jag av att jag ville skriva av mig. och nu lär jag ju inte vara sovklar före elva.

senaste veckan har varit galen. på väldigt många sätt. det får bli en redovisning i någon slags punktform.

  • i tisdags redovisades statistiken och jag lämnade in min stora forskarrapport. kändes helt okej på slutet ändå! siffror och statistik är roligt. så i tisdags tog mitt pluggande på 200 procent slut och jag har nog aldrig varit mer lättad. nu har jag bara ett par inlämningsuppgifter att fixa innan det är dags att skriva masteruppsats.
  • i onsdags hade jag konstant efter-stress-huvudvärk. jag får den alltid. alltid alltid alltid när jag slappnar av efter en lång tid att stress och press.
  • under torsdagen blev det klart med handledare för min masteruppsats. jag kommer ha samma på kandidatuppsatsen och det kunde inte ha blivit bättre! bästa bästa maria! ser fram emot uppsatsen än lite mer nu!
  • torsdagskvällen skulle jag hem till erika för lite te och häng. men väl där så har elin, andrea och erika förberett värsta fina kvällen med chips (som är det bästa jag vet), ost och vin. och så fick jag present! nybakat bröd av andrea och en måseskär fyr-kopp av erika och elin (det här med koppen är en lång historia. jag vill ha alla olika fyr-koppar som finns från den marina presentshopen som finns i huset där jag bor och nu har jag den första! perfekta för morgon-te och eftermiddagskaffe). och allt det här hade de gjort för att jag hade blivit klar med min helvetesperiod i skolan. och enligt dom - utan att klaga så mycket.. haha. finaste fina vännerna!
  • vi har även haft terminsstart med kören och det är så himla härligt att vara där igen. tre timmar glädje och känsla varje tisdag!
  • finumgänge hela fredagen med olika personer mest hela tiden!
  • i onsdags var moa här och åt middag! vi hade inte setts sen november när hon åkte iväg till australien. vi hade mycket att prata om och jag är glad att jag har henne hemma igen!

ja. alltså det var lite om vad som hände förra veckan. ändå har jag långt ifrån fått med allt. känns lite som jag tog igen vinterns missde umgänge på en vecka!

men veckans höjdpunkt var trots allt P3-GULD i lördags med efterföljande fest och gud vet vad. det är en historia som jag ska berätta om i morgon! för nu ska jag sova. bara en halvtimma efter beräknad tid!

siffror och text.

... efter inlämning av mitt rättvise-teori-pm och seminarie i statsvetenskaplig analys-kursen igår var det bara att ta tag i min andra kurs: statistik. jag tycker statistik är väldigt svårt. min hjärna gillar inte siffror men jag har lärt mig övervinna min hjärna. om jag tänker allt i text brukar det gå bra. jag gillar text.

jag ska på en vecka göra en statistik undersökning och skriva en miniuppsats. stress och press. men idag har statstiken faktiskt varit på min sida och på min dator just precis nu ser det ut såhär:jag undersöker huruvida politiskt förtroende påverkar inställningen att betala mer skatt för en bättre miljö. och som kontrollvariabler har jag miljöbeteende, utbildningsgrad och kön.

resultatet ser ni väl alldeles tydligt? suck.

om exakt en vecka är mitt studerande på 200 procent slut och jag återgår till att bli en vanlig student. herregud vad jag längtar!

politik, björn kjellman och tisdagslyx.

igår unnade jag, andrea och eric oss tisdagslyx med bio! vi såg fyra år till och den var så himla himla bra. massa politik, bra skådespelare och roliga repliker. och sen såklart björn kjellman. han är min favorit! blev nästan om möjligt ännu mer sugen på att jobba med politik efter att ha sett filmen!

kolla in trailern vetja!nu ska jag forsätta att begrava mig i skolarbete. har alldeles alldeles alldeles för mycket att göra.

historien upprepar sig och slutar alltid likadant

i går var jag på söndagspromenad vid röda sten och längs göta älv och ut mot havet. det var sol, is och alldeles alldeles klarblå himmel. jag lyssnade på p3 dokumentär och tog en välbehövlig paus från tunga artiklar om normativ politisk teori.


ett nytt år.

efter en vecka i hallsberg återvände jag till göteborg. utvilad och fylld av kärlek efter familjeumgänge.

igår firade jag in nyåret i majorna med finaste vännerna. och när jag promenerade hem inatt var himlen fortfarande fylld av fyrverkerier och jag pratade om livet med lovisa i telefon. fin start på det nya året!


idag ska jag lyssna på p3 dokumentärer, kolla på längdskidor på tv och storstäda. tror det kommer bli en bra lördag!

RSS 2.0