EN VÄNLIG GRÖNSKAS RIKA DRÄKT!

nu är det dags! vårkonsert med världens bästa kör. ska till hagakyrkan nu och sjunga upp, peppa och ladda. sen klockan 19 smäller det! 

vi ska sjunga så fina låtar! och en egen låt som jag har skrivit texten på. och tomas musiken. det känns så konstigt, men väldigt roligt! att höra 40 personer sjunga ens egna ord är märkligt..

nu är sommaren här!det är ett stort liv!

idag har varit en alldeles förträfflig dag!

började med frukost med rebecka på bästa fiket. mys! när vi satt där kom en doktorand som vi hade under metodkursen fram och frågade om jag inte kunde vara med och stå och prata inför en gymnasieklass om hur det är att studera statsvetenskap och ja, plugga i största allmänhet. 

så det sa jag visst ja till. lyckades även få med mig erika så vi var två studenter och en lärare/forskare. klassen gick samhäll, kom från värnamo och skulle ta studenten om två veckor. jag berättade lite om var jag kom ifrån. vad jag tänkte när jag sökte till universitetet, vad jag tänker om framtiden och så. talade nog inte jättegott om hallsberg. haha.. jag sa att jag kom från en liten håla där jag kände att jag verkligen inte ville stanna resten av livet..

sen hade de massa frågor. jätteroligt.. mycket om hur jobbigt det är att plugga och hur mycket man egentligen läser och vad man kunde bli av det vi läste. sen bläddrade de lite i våra färskupptryckta kandidatuppsatser och tyckte det såg så avancerat ut. haha. de var så söta! i nästan en och en halv timma höll det på. det var en liten boost både för självförtroendet och för livet i stort. att jag verkligen trivs. och att prata för människor som ser en som smart och vuxen. som en som vet en massa saker. det var skönt! 

sen gick jag lite på stan. var förbi espresso house där hedvig jobbade. jag fick världens största kopp kaffe för inga pengar alls. bra grejer! imorn klockan 19 står vi bredvid varandra i hagakyrkan i andra-alt-stämman och sjunger. ska bli så sjukt underbart! och mina föräldrar kommer. och min moster kommer! och många fina vänner! åh åh åh! kommer vara så tomt när det är över..

här är två av mina favoriter i kören. nora och redan omnämnda hedvig. med världens finaste gotländska dialekter. och skönsjungande röster! 


(om man är och kollar på konserten imorn kanske man kan se att jag och hedvig har en speciell relation till en av låtarna.. när vi har börjat sjunga den kan vi inte sluta. vi brukar sjunga den hela vägen hem till majorna på vagnen hem från övningarna. att vi två står bredvid varandra imorn är både underbart och lite riskabelt när det kommer till just DEN låten...)


nu är det snart sex and the city. imorn ska det städas så mamma inte ska kunna hitta ett dammkorn. okej, ett bakom sängen kanske jag kan avvara. 

allt dom bygger upp ska vi meja ner!

imorse lämnade vi in uppsatsen. sköööönt. vilken känsla. fick nästan lite seperationsångest..

sen åt vi godaste frukosten. jag, erika, patrik, kalle, richard och nicki. trevligt. sen fördrev jag och erika lite tid på stan bara för att vi kunde. det var väldigt länge sen det var så. jag köpte en fin vit rosett jag nog ska ha i håret på konserten på fredag!

sen hem och vila lite och sen iväg till andra långgatan. mötte upp gänget på publik. där drack jag godaste kaffet på länge. sen förflyttade vi oss och bytte ställe (dock fortfarande på andra långgatan..) och var med på musikquiz och drack öl. quizet var rätt dåligt tyckte jag. för lite svensk pop och för mycket gammal rock. fick ju inte visa upp mina skills..

sen övergick kvällen i en lång och stundtals hetsig politikdebatt. även om vi alla i grund och botten har väldigt lika politiska åsikter och värderingar så blir det myyycket diskussioner ändå. 

imorn blir en bra dag. ska städa och ta tag i min lägenhet. sen äta lunch med tjejerna. sen på kvällen ska jag och suz hem till eleonor och ha trevligt, planera lite inför konsert och liknande. men framförallt bara mysa! ska bli trevligt. 

imorn eftermiddag kommer schemat över examinationerna ut. nervöst! är nervös både för vad för uppsats jag ska få oppnonera på, vem som ska opponera på mig men framförallt vem som ska examinera mig. läskigt.

nu är det godnatt!

KLARA.. FÄRDIGA!

jag vet inte var jag ska börja. 

klockan är 01.22 och jag har precis sparat ner min uppsats i PDF-fil och i vanligt word. den är alltså klar. KLAR KLAR KLAR! jag förstår det inte själv. jag är helt slut i huvudet, tom i blicken och speedad på samma gång. underlig känsla.
jag är inte jättejättenöjd med mina slutsatser men jag är så sjukt nöjd att jag har skrivit en kandidatuppsats i statsvetenskap. om allt går bra på examinationen nästa vecka har jag en kandidatexamen. har inte riktigt tänkt på det, men så är det. även om jag ska fortsätta plugga så har jag ändå en examen. känns som det borde firas? 
vi hade genrep med kören ikväll i fyra timmar. det gick kanon och det känns både roligt och pirrigt inför fredag!
 
att skriva uppsats är det jobbigaste jag gjort på mina tre år på universitetet (på andraplats kommer statsvetenskap b och på tredje miljörätt) men jag har lärt mig så mycket! och kompanjerat ihop med så fina människor. imorn kl 10 när vi lämnat in ska vi fira. jag, erika, patrik, richard och kalle. utan dem hade den här uppsatsen aldrig blivit gjord! att dela hela den här processen med dom var det bästa som kunde hänt.
åh. nu ska jag somna in till mia och klaras sommarprat. kanske kan få mig att koppla av. 


GODNATT!

att falla tillbaka i gamla mönster

jag är inte förvånad. 

hela den här uppsatsperioden har jag jobbat på normala arbetstider. gått upp vid åtta. suttit på KTB fram tills 18-19 varje kväll. men nu, när jag är i slutfasen och ska författa min slutsatser så går det inte. jag liksom inväntar stressen och pressen. jag trodde jag hade tagit mig ur detta att jag-arbetar-bäst-under-press-fasen men så verkar det inte. men det är ju bara det sista kvar. när man ska analysera, tänka, dra slutsatser, generalisera, bygga vidare på och göra alla formuleringar sådär extra snygga och slagkraftiga. det är då den behövs, sista-minuten-paniken. 

har hela morgondagen på mig. fram tills 18 i alla fall. för då måste jag vara klar! för då är det genrep i hagakyrkan och då måste det fokuseras! 

jag har inte gjort framsida och skrivit abstract heller. men det är ju småsaker! 

guuuuuuud vad jag är värd ledighet, sommarlov och en bekymmersfri tid efter det här!

söndagsturné

effektiv söndag! iallafall än så länge. men jag har inte tid att vara oeffektiv så dagen lär fortsätta i samma takt!

upp tidigt imorse och mötte upp johanna och tog vagnen till hagakyrkan. där sjöng vi upp och försökte bli pigga för kl 11 började högmässan som vi skulle sjunga på. vi har ju konserten i hagakyrkan på fredag och för att få låna den så ställer vi upp och sjunger på en högmässa. högmässor är inte jättekul men denna gick snabbare än vanligt OCH en av psalmerna som sjöngs var "den blomstertid nu kommer" så den kunde vi ju. vi sjöng fyra låtar och alla gick fint och tanterna i kyrkobänkarna fällde några tårar. 

sen tog vi vårt pick och pack och drog vidare ut på en liten turné. vi sjöng i kompassen och i nordstan! var mycket roligare än jag hade trott. folk verkade glada och stannade och lyssnade och applåderade! förhoppningsvis lyckades vi locka några till att komma på fredag. för på fredag SMÄLLER DET! kommer bli så himla roligt och fint. och sorgligt. men det är väl kanske så det ska vara på konserter.. mycket sommarkänsla kommer det vara iaf! 

sen drog jag till KTB och nu sitter jag här och försöker skriva klart min slutsats. jag får inte till det. har imorgon på mig också för på tisdag kl 10.00 är det uppsatsinlämning. shit! läskigt men så skönt. jag tror jag hinner klart. 


dagarna är räknade.

nu är det bara 6 dagar kvar. jag ser ljuset på riktigt nu, allt mer faller på plats. så skönt.. men än är det några dagar av slit kvar!

igår tog jag, andrea och erika en roadtrip till metropolen kungälv. min kära cajsa hade avslutningsföreställning med sin musikalutbildning och de satte upp grease. otroligt bra och alla var så duktiga! cajsa hade ett danssolo och var grym! och snygg som få! lite kultur är nödvändigt för att klara av den här akademiska världen. här är världens vackraste cajsa!


nu ska jag snart hem till rebecka i kören för stämrep. hon har tydligen bakat chokladmuffins också. inte illa! 

nej. nu ska jag skriva lite om mina oberoende variabler och sen stänga ner för dagen.jag fick samtal från bryssel igår också. DET var roligt.


love is the one thing you can't pretend

jag är slut.

det är tomt i mitt huvud. jag har de senaste 10 veckorna skrivit, skrivit och skrivit lite till. jag är trött på ord, trött på att formulera fina meningar och väldigt trött fotnoter, styckeindelning, referenser och rubriker. 

uppsatsen har tagit över hela mig. om en vecka ska den lämnas in och jag har aldrig längtat så efter något. jag SKA hinna klart och sen så jag vara så jävla nöjd. jag har slutsatserna kvar nu. det viktigaste egentligen men också det som ska vara roligast och lättast att skriva. men när man är trött på ord och snygga meningar så känns det mer som en jobbig grej än som något roligt. tyvärr. idag är det måndag och det är 11:e dagen i rad som jag är på KTB och skriver. för då var jag sjuk i halsfluss några dagar och innan dess var det väl KTB minst lika många dagar i rad. tragiskt. jag har typ inte rört mig utanför området hemma-KTB på de senaste veckorna. jag borde gå förbi jobbet och prata om i sommar, jag borde handla kläder (haha, eller det är nog mest nåt jag VILL), och jag vill framförallt NJUTA AV VÅREN.

imorn på morgonen har jag handledningsmöte. och då behöver jag positiva ord och typ "det här är jättebra, du kommer hinna" eller "BRA JOBBAT! nu har du gjort en uppsats" typ.. men det kommer antagligen inte ske. 

nu är det snart kafferast. ikväll är det kör. då behöver jag inte plugga. det är nog det enda just nu som jag inte överger för uppsatsskrivandet.

i lördagskväll var jag och kalle på moto boy. där snackar vi sångröst. 
så det gör ont i hjärtat.

låt mig få följa dig ner

det är fredag, klockan är över sex och jag har noll fredagskänsla. verkligen noll. en anledning till detta är antagligen att jag är tvingad att sitta inne på biblioteket hela morgondagen och söndagen. så jävla segt. men uppsatsen måste bli klar, och den måste framförallt bli BRA! i veckan har saker och ting börjat falla på plats i mitt huvud (kunde det inte skett lite tidigare?) och nu handlar det om att bli klar. jag kan äntligen lämna statistiken och SPSS bakom mig. det har varit ett himla projekt att förstå och göra rätt för en icke-matte-begåvad-person som jag är. men nu har jag lärt mig det OCH fattat grejen, fått fram intressanta siffror. yey! bara det gör att jag är värd en applåd av mig själv men allt sånt får vänta tills den är inlämnad, examinerad och godkänt. men då jäklar! 

nu ska jag hem, titta på dålig tv och sen sova. mitt huvud är segare än segast. har suttit senaste två timmarna med min inledning och lagt ner hela min själ i att beskriva mitt uppsatsämne som det mest intressanta i världen. tro det eller ej, men det är inte så lätt. även om jag tycker att alla borde älska att läsa statsvetenskapliga uppsatser om partier, opinionsbildning och gröna partiers roll för miljöattityderna i europas länder. eller hur? visst blir ni sugna på att kasta er över min uppsats när den är färdig? ni är mer än välkomna.

imorn är det göteborgsvarvet i stan och tusentals löpare kommer invadera gatorna. de springer utanför biblioteket mot slutet av loppet så jag undrar om alla folks hejarrop kommer störa min koncentration? dessutom såg jag en blå linje ritat i asfalten på min gata. det innebär att de kommer springa förbi mig. alla löpare kommer passera utanför mitt sovrumsfönster. så alternativet att sitta hemma och skriva imorn känns inte helt hundra det heller.

jag har även utsett vinnaren i veckans soundtrack till uppsatsskrivandet:med den här låten i öronen har tiden på biblioteket känts lite lättare och meningarna jag skriver har kommit liiite lättare. lyssna och njut!

"att komma hit var som att gå igenom en spegel
och jag var bara 19, och jag tänkte att det här är bra
här kanske jag stannar kvar
hjärtat slår
det slår skiten ur mig
jag vill att du ska se
för jag vill inte förlora dig

du vet att du fått nog när du vill ha mer
låt mig få följa dig ner"


så rätt.
jag kom till göteborg när jag var 19. jag blev kvar. och man kan säga att mitt liv började.

 
nu ska jag ta 9:ans spårvagn hem till ostindiegatan.

tio timmar uppsats och fint spårvagnssällskap

jorå, jag satt till och med mer än tio timmar idag. kvart över åtta lämnade jag KTB och tog vagnen hem. på vagnen träffade jag soraya! så roligt. var ett tag sedan. hon är en av de vackraste och smartaste jag känner. hon var på väg hem från p3 där hon jobbar som programledare. typ p3:s bästa programledare också så det får ni lyssna in om ni inte hört. ikväll hade hon sänt kvällspasset och imorn är hon programledare för hallå p3 mellan 10-11. don't miss! sen sjunger hon fint också. vi sjöng tillsammans förut, nu sjunger hon mest med i låtarna som spelas när hon sänder radio. synd att inte sjunger så hela sverige får höra det dock.. jag och soraya i lysekil för lite drygt ett år sedan. otroligt snygga är vi!

nu ska jag duscha och sen lägga mig och kolla på sex and the city! imorn är det tio timmar uppsats till.

i staden växer inga blommor

handledningen igår varade i nästan två timmar. man kan summera allt med att jag har sjukt mycket att göra om jag ska hinna klart. om 13 dagar ska den vara inlämnad och om 6 dagar måste min handledare ha den för att kunna kolla igenom mina resultat och se om jag kommer kunna lämna in. detta kräver 10 timmar på KTB fram tills dess. jag ska göra ett tappert försök iallafall.

igår hade jag manligt middagsbesök. det händer inte alltför ofta. håkan är och jobbar i gbg den här veckan så han kom förbi. han hade även med sig två köksstolar och en stor blomma som mamma skickat med (såklart). men den var jättefin. tack för det. vi käkade mat, drack kaffe och sen gick vi ner till röda sten. såg solnedgången och promenerade längs vattnet vid båtarna. en av de vackraste platserna i göteborg och det typ tre minuter från mig. precis så här såg det ut igårkväll:det luktade saltvatten, bensin och sommar. insåg att den här våren håller på att flyga förbi mig. är så himla uppe i skolan så jag glömmer bort hur sjukt vacker det är överallt. jag måste nog ta mig en promenad ner dit varje kväll den här veckan. om jag kommer hem innan det blir mörkt vill säga och det är inte så säkert.. datumet 26:e maj ekar i mitt huvud hela tiden och har så gjort senaste två månaderna. galet. 

annars innehöll dagen små fina stunder som lunchen ute i solen med elin, jenny och pia, billigare kaffe på 7 eleven och ljudet av världens finaste stockholmsdialekt. bara en sån sak kan göra en hel dag!

nej nu ska jag F O K U S E R A!

tell me this night is over.

om exakt en timma får jag gå härifrån och över till handels. jag längtar alltid till måndagskvällarna och det har jag gjort varje måndag i snart tre år! umgås med fina vänner och sjunga och ha roligt i tre timmar är nästan det bästa som finns! det närmar sig konserten nu och det märks. vi låter riktigt jävla bra om man får säga så. vårkonserten kommer bli den bästa vi gjort! jag börjar redan bli nostalgisk över detta.. inget ovanligt med andra ord. 

idag har det blivit många timmar uppsats. segt, men nödvändigt. skickade in mina resultattabeller till maria och imorn är det dags för handledning. jag hoppas av hela mitt hjärta att de tabeller och resultat jag fått fram är vettiga. är de det finns det möjlighet och chans att jag hinner bli klar i tid. har haft sällskap av kalle, patrik och richard idag. trevligare sällskap får man leta efter! att skriva uppsats är det jobbigaste jag gjort. det går inte att koppla bort den och alla problem bara går runt i huvudet, dygnet runt. jag sover, äter och andas uppsats. hemskt (och det mest lärorika jag någonsin gjort. men just nu känns det som att det kvittar. men ändå..)  

en bild på mig och astrid. vi hade en fin stund tillsammans där i stockholm!

jag tror det började som en längtan

fredag natt. nu ska jag sova.

idag tog jag mig till skolan, satt med statistiken och fick värdefull hjälp av moa. sen hade vi körövning och med tanke på min hals så sjöng jag varken speciellt fint eller mycket. sen åkte jag en sväng hem till moa som hade lite middag. där var även hanna, mysigt att få träffa henne igen. sen fick jag skjuts hem. johanna kom förbi en stund och vi satt och snackade. sen åkte hon. det blev natt och jag blev själv. 

lyssnar på världens finaste musik och känner mig lite varm i hjärtat.
jag vet att du inte vet vad du längtar till,
men när sommaren kommer så åker vi vart du vill

välkommen tillbaka!

jag har kommit tillbaka till världen nu tror jag. har legat helt deckad hela veckan.. över 39 grader i feber och en hals som inte går att prata eller äta med. jippi. doktorn konstaterade halsfluss och att jag borde åkt dit mycket tidigare. fick en dunderkur penicillin och ett illgrönt gurgelvatten som bedövar allt vad hals (och även tunga..) heter.

idag är jag lite piggare och imorn ska jag nog ta mig iväg till skolan. ska få lite statistikhjälp av kära moa. fina moa!

jag har typ sett 10 avsnitt av skärgårdsdoktorn under min sjukdomstid. och varje avsnitt är en timma.. så nu mer lever jag i en skärgårdsidyll när jag sover om nätterna. det i kombination med feberyra har varit fint!allt fler lampor i fönstren runt omkring i majorna släcks ner. och så även här. 
godnatt!

sjukhus

nu blir det sjukhuset :( 

hoppas jag blir frisk frisk frisk fort. 

feberyra.

har jag..

vet inte när jag var såhär sjuk senast. termometern visar över 39 grader. kan inte ligga still för kroppen gör så ont. fryser och svettas om vartannat och kan inte äta nåt för halsen gör så ont. imorn blir det nog farbror doktorn..

moa var här med en piggelin nu ikväll och jag lovar att den smalt i munnen på mindre än 2 min. så varm är jag! sen blir jag så ynklig när jag har hög feber att jag gråter till allt som visas på tv. idag har jag tjutit till allt ifrån en intervju med lill-babs till vänner och gilmore girls..

tillbaka i verkligheten

jag rymde lite från verkligheten i torsdags och har idag återvänt till vardagen av bibliotek, göteborg och uppsatsskrivande.

har verkligen haft världens mest underbara dagar och det har jag framförallt lee och jossan att tacka för. stockholm var precis vad jag behövde. 

 

en bild från fredagen ute på djurgårn. med en filt, god mat och musik. bästa dagen. valborgsafton var också en riktig höjdare. galet, härligt och massa massa skratt!

i lördags åkte jag ju med lasse och bandet tillbaka till gbg. otroligt trevlig resa med massa spännande och underhållande samtalsämnen längs vägen, glass i solen, mat med fin utsikt och mycket skratt. när vi kom fram till stället de skulle spela vid femtiden var det en del fans till lasse som satt och väntade. gud så söta! han skulle inte spela förens 22 så tänk hur många timmar de fick sitta där..

jag åkte hem, vilade, bytte om och åkte till spelningen. cajsa kom och sällskapade. sjukt bra spelning och lasse sjöng finare än vanligt. efter konsertens slut blev det trevligt häng med honom och bandet. cajsa lärde grabbarna lite balett, väldigt rolig syn! cajsa sov hos mig sen och igår blev det brunch på stan. härligt.

idag är det uppsats. blä. TA MIG TILLBAKA!
(dessutom har jag lite feber och halsont)

i en turnébuss på väg till göteborg..

nu sitter jag i en turnébuss på väg mot göteborg, från stockholm. ville inte lämna stan men vad gör man.. jag, lee och jossan hade världens finaste dag igår ute på djurgården.. sen vandrade vi igenom stan när det blev för kallt att ligga på en filt.. nu åker jag turnébuss genom sverige istället, tillhörande lasse lindh och band. trevliga killar, fin dag och många stopp i solen längs vägen kommer det bli. de spelar i gbg ikväll så då passade jag på att åka med tillbaka. mycket trevligare än att åka tåg..

RSS 2.0