att lyssna.

jag borde egentligen sova nu. ganska tidigt imorn åker jag till malmö och köpenhamn men anledningen till att jag sitter här nu är att jag håller på och överför bilder från systemkameran.. det tar sin lilla tid och jag tänker varje gång att jag borde göra det oftare men nej. så nu sitter jag här och ser på medan bilderna tickar in på datorn i en alldeles för långsam hastighet.

sommaren börjar gå mot sensommar och snart är hösten här. ena stunden har jag panik inför det och andra stunden är jag så himla redo för rutiner, jobb, automatkaffe, statsvetenskap och mina fina arbetskamrater. det är väl så det är varje år. när hösten väl är här så är man så himla redo och orkar inte med sommar och semester mer. eller? detta är första gången någonsin som jag har en riktig semester. en av de stora fördelarna med att jobba och inte plugga. ledigheten är så himla underskattad. och välbehövlig.

jag har lyssnat mycket den här sommaren. eller, det gör jag ju annars också men det har av någon anledning blivit mindre musik och mer prat. jag älskar att lyssna på prat, såvida de är bra såklart. mest har det handlat om podcast och sommar i p1. mitt favoritprat i år är klara zimmergrens. inte helt oväntat kanske. men jag gillade även elsa billgrens väldigt mycket (framförallt hade hon så bra musik). så, där har ni två tips om ni skulle ha missat. när det handlar om podcasts så har jag fyra tillfällen i min vardag där jag alltid lyssnar på podcasts. på spårvagnen, när jag diskar, när jag tränar och när jag städar. filips&fredriks när jag vill ha något lättsamt som inte kräver så mycket fokus. alex schulman&sigge eklunds podcast fungerar jämt. likaså värvet (såvida han har intressanta gäster). hanna&amandas när jag är lite låg eller när det bara är söndagkväll och jag står och diskar. de är lite som filip och fredrik fast helt tvärtom. de pratar inte om andra personer och fenomen utan om sig själva. och väldigt mycket relationer. de är lika typiskt tjejiga som filip och fredrik är killig-a. lite trist och stereotypt kanske men det blir ändå bra. när jag tränar lyssnar jag gärna på oförnuft och känsla som sänds i p1. bästa helena von zweigberg programleder och varje avsnitt har ett tema. mitt favoritavsnitt är det som handlar om mod. så himla fin programserie som är lite som en dokumentär med olika inslag men på ett lite djupare plan som får mig att fundera och tänka en massa bra tankar. sen älskar jag såklart p3 dokumentär. bästa programserien som gjorts på radio någonsin. mina favoriter är den om tsunamikatastrofen, tjörnbroraset, spårvagnsolyckan, ib-affären, hagamannen (obs: varning för ångest) och mordet på anna lindh. nu har jag säkert glömt en massa men ändå. bästa grejen. en timmas långt avsnitt som alltid är spännande och underhållande. programmet om spårvagnsolyckan i gbg och om tjörnbroraset har förresten ida lundqvist producerat och spelat in. ida var producent på brunchrapporten i p3 som jag jobbade lite med i höstas och hon är så duktig, bra och fin. utan henne hade jag varit ett än mer nervvrak i direktsändning än vad jag var.

så. nu har jag pratat nog om att lyssna för ikväll. men det är verkligen sant, diskningen eller städningen blir aldrig så underhållande som med ett bra radioprogram i öronen.

(idag på gymet var det dock ett undantag. iphonen hade inget batteri så jag fick roa mig med det som visades på gymmets olika tv-apparater. såklart top model och project runway. fungerade faktiskt det också.)
Trackback
RSS 2.0